Vivian Johansson

vivian.johansson@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Aktia avslutade 2019 starkt – "Vi är mycket nöjda med fjolåret"

Det gick bra för Aktia 2019, som också avslutade med ett starkt resultat det sista kvartalet. Bland annat kapitalförvaltningen lyckades. "Vi är förstås jättestolta över det", säger Stefan Grönholm, regiondirektör i Österbotten.

Nyhetsbild

Våga snacka pengar – "Ingen föds med 'ekonomigenen'"

Vi måste våga prata om pengar. Det var en av slutsatserna som togs på seminariet "Våga snacka pengar med Gen Z – den nya entreprenöriella generationen" på tisdagen.

Nyhetsbild

De vågar vara företagsamma – alla 200 med sina 84 företag

På tisdagen myllrade det av intressanta produkter och tjänster i Rewell Center på årets Våga vara företagsam-semifinal i Vasa. Ungdomarna sålde allt från brickor till bulla och tävlade om en plats i den nationella finalen i Helsingfors i april.

Nyhetsbild

JUST NU: Tvåhundra ungdomar tävlar i företagsamhet i Vasa

VASA Rewell Center är fyllt med ungdomar och deras företag när Finlands största Våga vara företagsam-semifinal i Vasa har startat.

Nyhetsbild

Trafikmärke i Vasa centrum förbryllar – är det förbjudet att stanna eller tillåtet att parkera?

VASA På Rådhusgatan bakom Rewell Center har ett trafikmärke dykt upp som indikerar att det är förbjudet att stanna samtidigt som det är tillåtet att parkera. Hur ska man tolka det här?

Nyhetsbild

Vinyl lockar mer än någonsin – fullt hus på Vasa skivmässa

Det är omöjligt att inte bli smittad av entusiasmen när man pratar med de som älskar vinylen, som Sture Svensson säger: – Det där knastret ...

Nyhetsbild

Dermosil vill vara med och göra gott – "Det här är superkul"

Dermosil gör välgörenhet till en bestående del i sin verksamhet. Nu lanserar de Goodwill-serien som ska hjälpa till att göra gott i samhället.

Nyhetsbild

Karisma firar 30 år i Vasa centrum – "Det viktigaste är personlig service"

Tomma affärslokaler i Vasa centrum och företagare som kämpar mot näthandeln tyder väl på att handeln i Vasa centrum dör? Det stämmer inte alls, säger Carola Svahn-Salomäki och Hilkka Svahn, som firar företagets 30 år på lördag.

Nyhetsbild

Världscancerdagen i Österbotten handlar om att överleva och leva med cancer  

På världscancerdagen den 4 februari ordnas ett evenemang vid Korsholms vuxeninstitut med fokus på hur man lever så bra som möjligt efter cancern eller trots att man har cancer. Samma kväll startar den första cancerklubben i Korsholm.

Nyhetsbild

Mycket skratt när Nanette och Rosie hälsar på – "Och i hennes päls finns rum för tårar"

Nanette Westergård-Sjölund och besökshunden Rosie sprider genuin glädje i Österbotten. I torsdags hälsade de på hos dem som bor på Folkhälsans avdelning Lingonbacken i Smedsby.

Nyhetsbild

Staden vill sälja cafébyggnaden på Sandö – och riva katthuset nästa år

VASA Vasa stad har ett förslag klart på vilka fastigheter som ska rivas och säljas nästa år. Katthuset ska småningom rivas och cafébyggnaden på Sandö hör till objekten som man vill sälja.

Nyhetsbild

Museernas utställningar nästa år handlar om allt från klimatförändring till sommarstugorna i Österbotten

VASA Utställningsprogrammet på Vasas museer nästa år är brett. De tillfälliga utställningar bjuder på allt möjligt, från lokalt till internationellt, från klassiskt till modernt och teman är allt från klimatförändringen till det österbottniska livet på sommarstugan.

Nyhetsbild

Konditoriet i Saluhallen har ny ägare – Marlene: Allt är nytt för mig

VASA Marlene Ahlberg är ny ägare till Wasa konditori. – Det är roligt att komma in i det här den här tiden på året när det mycket liv och rörelse, säger hon.

Nyhetsbild

Nu ska den gamla eken bort – "Det kunde ha blivit riktigt farligt"

En del av Verkstadsgatan, mellan Bangatan och Vörågatan, stängdes av klockan 8 på onsdagsmorgonen. Då började arbetet med att såga ner en gammal ek i Stationsparken.

Nyhetsbild

Havets Hus vill få mer tid på sig att bygga bro till Bergskäret

Planerna för Bergskäret vid Replotbron är klara sedan länge. En bro ska byggas till holmen, som är tänkt som rekreationsområde. Nu måste tillståndet för brobygget förlängas.

Nyhetsbild

Mörkt på kontoren på ABB – "De flesta har stannat hemma i dag"

På området där ABB har sina kontorslokaler är de flesta av parkeringsplatserna lediga på måndagsmorgonen när industristrejken är i gång. – Några har kommit hit, men tagit en u-sväng, säger huvudförtroendemannen Kaj Hagström.

Nyhetsbild

Hon är orolig för sitt folk – "Vi är alltid rädda i Iran"

Mozhgan har flytt från Iran till Vasa. – Vårt land heter Islamiska republiken Iran, men det är ingen republik, säger hon.

Nyhetsbild

Förslaget att Vasa vill gå ur världsarvsföreningen förbryllar i Korsholm

På måndag ska Vasas stadsstyrelse besluta om staden ska gå ur föreningen Kvarkens världsarv. Korsholms kommundirektör Rurik Ahlberg blev tagen på sängen.

Nyhetsbild

Centrumaffärer i Vasa hakar på trenden Black Friday – "Bra för kunderna"

VASA – Första gången Black Friday var en stor sak i Finland var det helt galet här i huset. Året efter var det lite lugnare och nu har det stabiliserat sig, säger Lasse Ylisaari, butiksansvarig på Suomalainen kirjakauppa. Bokhandeln är en av dem som har specialerbjudanden hela "svarta veckan".

Nyhetsbild

KOMMENTAR: Att prata om bröstcancer kan rädda liv

Så har jag då varit på min första mammografiundersökning.  Plötsligt hör jag till åldersgruppen som kallas till screeningen för bröstcancer, skriver Vivian Johansson.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet