Sara Östman

sara.ostman@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Alkos försäljning rasade under senaste året – mest sålt är brännvin, longdrinks och billigt vin

Alkos försäljning per liter minskade med 8,5 procent under 2018. Försäljningen av ren sprit gick ner med 5,4 procent.

Nyhetsbild

Regionens framtid intresserar: "Vi måste göra Österbotten attraktivt"

Österbottens styrkor, svagheter och möjligheter diskuterades när Otto A Malms donationsfond firade 120 år med seminariet DåNuSen.

Nyhetsbild

Brand uppstod i ett garage i Karleby

KARLEBY Ett brand uppstod i ett garage vid ett egnahemshus strax före nio på söndagsmorgonen i Karleby.

Nyhetsbild

Flishög pyr i Kelviå – brandkår på plats

Klockan halv två natten till söndag fick Karleby räddningsverk larm om att det kom rök från en flishög på Kajaanintie i Kelviå, nära Kannus. Flishögen brinner, men pyr snarare än står i lågor. Släckningsarbetet pågår ännu 07.20 på söndag morgon.

Nyhetsbild

Firar du Halloween i kväll? Skicka in bilder till oss!

Spöken, pumpor och bus eller godis. Firar du Halloween?

Nyhetsbild

En underhållande guide för normbrytare av Clara Henry

RECENSION För ett år sedan började #metoo-rörelsen skaka om världen. Clara Henry har skrivit en uppmuntrande guide för alla som känt av den strukturella sexismen i samhället.

Nyhetsbild

Henriksson: Samma regler för fällande av varg i hela Finland

SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson uttalar sig om frågor som väckts i och med vargdebatten i ett pressmeddelande från partiet. Henriksson anser att samma regler för fällande av varg ska gälla i hela Finland.

Nyhetsbild

Bil hamnade upp och ner i Kaustby

KAUSTBY En bil hamnade upp och ner i Kaustby på väg 63 mellan Kauhava och Ylivieska halv nio på lördagsmorgonen. En person fanns i bilen.

Nyhetsbild

Strand får SFP:s gyllene förtjänstecken

VASA Svenska follkpartiets partistyrelse har tilldelat Joakim Strand utmärkelsen gyllene förtjänsttecknet. Förtjänsttecknet utdelas till partimedlemmar som gjort en betydelsefull och mångårig insats inom SFP.

Nyhetsbild

Stuga brann i Öja – människor på plats släckte elden

KARLEBY Räddningsverket fick larm om att det brann i en sommarstuga i Öja klockan kvart över elva lördag kväll.

Ung bilist äventyrade trafiksäkerheten i Korsholm

Korsholm. En 18-årig man misstänks skyldig till grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Mannen körde 191 km/h på motorvägen i Vikby i Korsholm strax före midnatt på fredag.

Nyhetsbild

Personbil flydde efter krock med moped i Vasa

Vasa. En personbil krockade i en parkerad moped som stod vid Korsholmsgatan 4 i Vasa och flydde sedan från platsen. Händelsen ägde rum klockan ett på natten till lördag.

Nyhetsbild

En bladvändare av sin tid

RECENSION Maresi Enresdotter har bestämt sig för att göra världen till en bättre plats med hjälp av kunskap. I uppföljaren till Maresi prövas urkraften i riktig girl power.

Nyhetsbild

Jordbrukare: Dåliga skördeår tär på humöret

PEDERSÖRE Enligt Naturresursinstitutet riskerar årets spannmålsskörd att bli den sämsta på hela 2000-talet. De nordiska och baltiska länderna vädjar till EU om krisstöd på grund av torkan. – Det tar på humöret, men jag tar hellre torka än vädret vi hade ifjol, säger jordbrukaren Ola Sandberg.

Nyhetsbild

Reijo Autio, Profet i egen stad: "Det har hänt mycket på Malmska"

JAKOBSTAD Reijo Autio, chefsöverläkare vid Vasa centralsjukhus är årets Profet i egen stad. – Det är förståeligt att många tänker på hur service ska tryggas i Jakobstad. Mycket har förändrats på Malmska, säger Autio.

Nyhetsbild

Maten blir dyrare – jordbrukarens inkomst förändras inte

JAKOBSTAD Torkan har påverkat skörden i norra Europa, vilket har lett till en höjning av livsmedelpriserna i Finland. Producenterna verkar inte få någon större andel av vinsten. – Det är nödvändigt att det vänder för bönderna snart, säger Tomas Långgård, ÖSP:s styrelseordförande.

Nyhetsbild

Kärlek väckte diskussion vid församlingscentret

JAKOBSTAD Kyrkans inställning till den nya äktenskapslagen är en fråga som väcker många tankar. Det märktes tydligt när biskop Björn Vikström föreläste om temat för hans nya bok "Kärlekens mångfald".

Nyhetsbild

Högljudd läsning om två robotvänner

Recension "VROOOM!" är en ordlös men högljudd berättelse om de två robotarna Bing och Bang som bygger något i deras verkstad. För varje blad som vänds växer deras skapelse fram: en riktig rymdraket!

Nyhetsbild

Nu blir det badbuss till Fäboda - i varje fall tillfälligt

JAKOBSTAD På onsdag blir det ett par gratis bussturer mellan centrum och Fäboda. Det är Haldin & Rose som ligger bakom initiativet. – Det är en rolig grej, säger vd Kennet Svanbäck.

Nyhetsbild

Åror snabbare än segel i årets Monäsrodden

NYKARLEBY. Det är god stämning, vindstilla väder och kö till både laxsoppa och glass när klockan närmar sig start för allmogebåtarna i Monäsrodden. I år är det artonde gången kapplöpningen ordnas.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet