Johan Prest

johan.prest@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Chydenius får sitt eget öl – Kahakka satsar på Karlebys jubileum

KARLEBY Karlebybryggeriet Kahakka gör nya ölsorter till stadens 400-årsjubileum. Varje öl har fått en historisk viktig profil som förebild.

Nyhetsbild

Mästarmålvakten Juuso Riksman stampade på stället – karriären tog fart i Hermes

Ishockeymålvakten Juuso Riksmans karriär såg ut att ha hamnat i en återvändsgränd 1998. Men att byta HIFK mot Hermes skulle visa sig bli startskottet mot toppen.

Nyhetsbild

"Tryggheten är viktigast" – Park & Plaza firade taklagsfest

KARLEBY Det blir allt fler ensamstående män och kvinnor i Finland. Det är de som är fokusgruppen i Park & Plaza som höll taklagsfest i Karleby på torsdag.

Nyhetsbild

Förtroendemän på Soite – "Situationen är ohållbar"

Ytterligare inbesparingar på 2,5 miljoner euro på Soites personalkostnader. Det föreslår Soites styrelse för fullmäktige. Nu säger personalen ifrån.

Nyhetsbild

Limetec i konkurs – har haft flera negativa år

KARLEBY Karlebyföretaget Limetec ansöker om konkurs. Vd:n Ida Saavalainen bekräftar att en ansökan lämnats in till tingsrätten.

Nyhetsbild

Neristassbor besvikna på staden – samlar underteckningar för att få till en förändring

Karleby firar 400 år nästa år och stadsdelen Neristan lyfts ofta fram i marknadsföringen. Men stadsdelsborna upplever att det är de som får betala för kalaset.

Nyhetsbild

Kåla Ångsåg har överlevt i över 100 år – tillverkar det som inte stormarknader erbjuder

KARLEBY För 108 år sedan grundades Kåla Ångsåg i Karleby. Världen har förändrats men Kåla Ångsåg står kvar. Nästa år blir det sjunde årtiondet för Klas-Erik Kåla på sågen.

Nyhetsbild

Fritt fram att kika in i fönster i Neristan – tionde året med julkalender

KARLEBY Neristan i Karleby har sin egen julkalender i år också. Alla är inbjudna för att ta del av julstämning i lugn och ro mitt i stan.

Nyhetsbild

Det röda bandet klipptes – vit gata invigdes på svart fredag

KARLEBY 109 dagar efter arbetet började klipptes ett rött band och korvar grillades – den nya Strandgatan i Karleby invigdes officiellt.

Nyhetsbild

Profil klar för KPV – 13 mål och 9 målgivande passningar förra säsongen

KARLEBY KPV:s lagbygge håller bra fart. Karlebylaget presenterade på tisdag sitt fjortonde kontrakt för säsongen 2020.

Nyhetsbild

Först en tyst minut – sedan är det livat på militariaauktion

Vapen, kläder, tavlor och redskap med krig som övergripande tema. Gamlakarleby Auktionskammare ordnar en militariaauktion som ger en krigshistorisk inblick på över 350 år av samhällsutveckling.

Nyhetsbild

Hon ska ge Chydenia ett lyft – också på svenska

KARLEBY Många butiker har flytt köpcentret Chydenia i Karleby. Nu lovar den nya marknadsföringsansvariga Teija Tynkkinen att det kommer att bli stora förändringar.

Nyhetsbild

Kyrklig röst om skoljulfester – "Populister utnyttjar debatten"

KARLEBY Diskussionen om kyrkor och julfester är på fel spår om religioner ställs mot varandra. Maria Björkgren-Vikström från Kyrkostyrelsen säger att är det viktigaste är att ingen hamnar utanför.

Nyhetsbild

Rådhuset i Karleby undersöks – "Stora åtgärder krävs"

KARLEBY Arbetet pågår med att undersöka varför Rådhuset i Karleby håller på att falla samman.

Nyhetsbild

Ingen plan b – Karleby satsar allt på Idrottsparken

KARLEBY Hybridarenaprojektet kan bli ännu större än beräknat. Om stadens beslutsfattare ger grönt ljus kan det bli fotbollsstadion med tak och ett hotell.

Nyhetsbild

Ingen julfest i kyrkan – "Det skapas ett problem ur tomma intet"

KARLEBY Allting var klart, Villa skola skulle fira julfest i kyrkan. Men det går inte, trots att det inte verkar finnas någon som motsätter sig firandet.

Nyhetsbild

Trots konstgräs på Centralplan – Hybridarenans framtid ohotad

KARLEBY Konstgräset på Centralplan betyder inte att hybridarenan i Karleby nedprioriteras. Konstgräset är bara en kortsiktig lösning.

Nyhetsbild

Möcs öppnade dörrarna – folk strömmade in

För 50 år sedan öppnades dörrarna till Mellersta Österbottens Centralsjukhus i Karleby. På fredag var det öppna dörrar hela dagen och hundratals människor ville in.

Nyhetsbild

Barometer: Dystra utsikter för företagen

Medlemsföretag i Österbottens handelskammare ser mörka moln samlas: Utgående från konjunkturbarometern Business Panel har företagens tro på framtiden rasat.

Krematoriet fick miljötillstånd

KARLEBY Byggnads- och miljönämnden i Karleby beslöt på sitt möte i onsdags att bevilja krematoriet miljötillstånd enligt förslag.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet