Johan Prest

johan.prest@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Sundet snart i jubileumsskick – växtligheten rensas först i höst

KARLEBY Sundet i Karleby ska se bättre ut nästa år då staden fyller 400 år. Bottendammen som ska hålla vattennivån jämnare är klar inom en månad.

Nyhetsbild

Sockenkyrkan fick nytt liv

KARLEBY Karleby sockenkyrka är nu öppen igen för allmänheten. Tack vare renoveringen är kyrkan mer välkomnande för både personal och allmänhet.

Nyhetsbild

Medeltida dagar i arbetets tecken

KARLEBY Det skulle bli en engångsföreteelse, men i år arrangeras Medeltida dagar i Karleby för nionde året i rad. Årets tema är arbete och yrken.

Nyhetsbild

Mats uppfyllde sin maratondröm – sprang första loppet som 60-åring

Såkabon Mats Sandell hade aldrig idrottat. Men intresset hade alltid funnits och som 60-åring genomförde han sitt första maratonlopp.

Nyhetsbild

Här tankas det snart biogas

KRONOBY Nästa vår får Kronoby den första biogasstationen i Karlebyregionen. Företagaren Jan-Ove Nyman börjar bygga en station intill rikgsväg åtta.

Nyhetsbild

Polisen utreder anlagda bränder – Jungsborg räddades i sista stund

KARLEBY Någon försökte tända eld på Jungsborg i Karleby centrum på måndag morgon. Det var en av fyra misstänkta anlagda bränder inom två dygn och en man är nu gripen.

Nyhetsbild

GIF för friidrotten närmare hemmen

KARLEBY Gamlakarleby Idrottsförening vill sänka tröskeln till friidrottsvärlden. Friidrottsklubbar på stadens näridrottplatser ordnas under sommarmånaderna.

Nyhetsbild

Chydeniusbesvär behandlas i höst – lämnades in för ett år sedan

KARLEBY De två besvärsskrifter som lämnades in mot Chydenius skolbygge förra våren har ännu inte behandlats. Det blir av tidigast i höst.

Nyhetsbild

Snart 180-åriga Rådhuset i Karleby lutar – provgrävningar ska ge svar

KARLEBY Rådhuset i Karleby lutar och har sprickor. Det kan bero på att det nästan 180-åriga husets stengrund vilar på trästockar som börjat ruttna.

Nyhetsbild

Rektor Sandbacka har byggt färdigt

KARLEBY Chydenius skolas rektor Björn Sandbacka är inte med då skolan flyttar till sitt nya hem nästa år. Men läraryrket handlar inte om byggnader, utan människor.

Nyhetsbild

Myran joggade, Ilves sprang

FOTBOLL IK Myrans damer lyckades inte följa upp trepoängaren mot ONS med fler poäng.

Nyhetsbild

Digitalisering kan hjälpa mot sjukfrånvaro – "Det är en fråga om när snarare än om"

KARLEBY Korta sjukfrånvaron innebär stora utgifter för arbetsgivare. Arbetshälsoinstitutets ledare Pauli Forma tror att digital teknik kan vara en lösning.

Nyhetsbild

Johan Prest: Ingen lösning att sparka Korhonen

Efter en 25 år lång karriär fick Jarmo Korhonen chansen att förverkliga sin dröm att träna ett lag i fotbollsligan. Den drömmen tog slut efter nio matcher. Men att sparka Korhonen löser inte de problem som KPV står inför på lång sikt.

Nyhetsbild

KPV sparkar Korhonen – Kalliokoski tar över

FOTBOLL KPV har sparkat tränaren Jarmo Korhonen. 3 poäng av 27 möjliga och jumboplats i fotbollsligan fick klubben att agera.

Nyhetsbild

20-årig Släggkarneval fick historik

Släggkarnevalen i Kaustby firar 20 år i sommar. Pekka Nikula och Pekka Kivelä har gjort en 20-årshistorik jubileumsåret till ära.

Nyhetsbild

Jubileumsår för kyrkans sommarkonserter i Karleby

KARLEBY År 1999 föddes idén att erbjuda gratiskonserter i Karleby sockenkyrka på sommarkvällar. 20 år senare lever traditionen vidare.

Nyhetsbild

IK Myrans damlag slog mästarna HJK

FOTBOLL HJK – rastfotbollsmästare i Nedervetil skola – fick se sig besegrade av fyra representanter för IK Myrans damligalag.

Nyhetsbild

Snart öppnas sockenkyrkans dörrar igen

Mycket har förändrats men det mesta är sig likt då Karleby sockenkyrka öppnar sina dörrar igen efter nästan fem månader av renoveringsstängt.

Nyhetsbild

Eat Out-kampanj i juni: Det är inne att äta ute

Restaurangerna i regionen samarbetar med målsättningen att så många som möjligt ska äta ute i stället för att sitta hemma på soffan.

Nyhetsbild

Efter hot om böter – bageri börjar märka sina produkter bättre

Bageriet Harjun Leipomo i Karleby tvingas se över sina rutiner efter att Mellersta Österbottens miljöhälsovård hotar med böter.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet