Johan Prest

johan.prest@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Vem är först till 62? – här gör Rödsö och Öja upp om vem som är bäst

De flesta som växt upp på den österbottniska kusten känner till kortspelet Pidro. I klubbhus, i bussar och på internet samlas spelare som drömmer om 62 poäng.

Nyhetsbild

Nytt daghem kan ge plats för 100 barn

KARLEBY Den akuta brist på dagvårdsplatser som råder i Karleby kan få en bestående lösning.  Ett nytt daghem i centrum kan ge plats för uppemot 100 barn.

Nyhetsbild

Emil Westman mästare igen efter tungt år i Europa

BANRACING Såka mot resten av landet. Såka vann överlägset. Så kan man sammanfatta Emil Westmans säsong i Gran Turismo-klassen.

Nyhetsbild

Huvudförtroendeman: Keskipohjanmaas måndagstidning i fara

KARLEBY/JAKOBSTAD Keskipohjanmaa kan i fortsättningen bli en sexdagarstidning då KPK-koncernen ska spara 1,7 miljoner euro.

Nyhetsbild

Kommunförbundets vd om ekonomin: "Det måste göras nedskärningar"

KARLEBY Kommunförbundets vd Minna Karhunen säger att Finland står inför enorma ekonomiska utmaningar. Regeringsprogrammet är för optimistiskt.

Nyhetsbild

Huset som Esko Ylinen byggde står fortfarande starkt

KARLEBY Halpa-Halli har följt med tiden men grunden som murades av Esko Ylinen för 50 år sedan är fortfarande familjeföretagets hörnsten.

Nyhetsbild

Jarkko Siltala – domaren som undviker rampljuset

FOTBOLL Vem från regionen har varit med i flest fotbollsligamatcher på 2010-talet? Mannen som är svaret på frågan håller låg profil.

Nyhetsbild

Tilläggstid för tågresenärer – senast på söndag ska bilarna bort från järnvägsparkering

KARLEBY Bilisterna som parkerat på den norra sidan av järnvägsparkeringen i Karleby får tilläggstid att flytta sina bilar.

Muik förlorade med en sekund kvar – Jakobstadsbo avgjorde

ISHOCKEY Muik såg ut att ta minst en poäng borta mot JHT. Men med då matchuret hade tickat i 3599 sekunder av 3600 föll avgörandet. Matchhjälte? Niklas Sundfors från Jakobstad.

Nyhetsbild

KPV-spelare uttagen till Albaniens landslag

FOTBOLL KPV:s vänsterback Hysen Memolla har blivit uppkallad till albanska landslaget.

Nyhetsbild

Från Nykarleby till Thailand – osannolikt hockeyäventyr för Peter Lassila

ISHOCKEY Thailand är ett bekant resemål för finländare. Men få reser dit för att träna ishockeymålvakter – Peter Lassila från Nykarleby bryter ny mark.

Gymnastikframgångar för Fitness och Kronan

GYMNASTIK Också Fitness Idrottsförening från Jakobstad och IK Kronan från Kronoby kunde visa upp fina resultat i lördagens stora gymnastiktävlingar.

Nyhetsbild

Safin Emran i VM: "Fantastiskt att få följa med världseliten"

BADMINTON Pedersörespelaren Safin Emran vann två av tre dubbelmatcher under första VM-veckan i badminton. Nu väntar singelmatcher mot världseliten.

Nyhetsbild

Ingen behöver vara ensam

KARLEBY Samprojektet Senior Center når ut till många seniorer som annars skulle vara ensamma. Två gånger per vecka ordnas program som bryter vardagsmönstret.

Nyhetsbild

Pia Sundstedt om fotbolls-VM i Qatar: Ta med vinterjackan

FRIIDROTTS-VM VM i Qatar har fått hård kritik. Före detta elitcyklisten Pia Sundstedt bor sedan 2012 i landet och har en annan synvinkel.

Nyhetsbild

Framgångar för Jeppis Skating

KONSTÅKNING Säsongens första konståkningstävlingar, IC Oulu Skate, arrangerades i Uleåborg. Jeppis Skatings Sanni Tervaskangas skrinnade sig till silver i Cubs 2011 -serien.

Nyhetsbild

Ny konstgräsplan lättar på trycket i Karleby

KARLEBY Bobollsplanen i Sandhagen har fått konstgräs. Men det är framför allt fotbollen som kommer att dra nytta av den nya planen.

Stora gymnastiktävlingar i Jakobstad

GYMNASTIK IF Drott står som värd för Finlands Gymnastikförbunds tävlingar på lördag.

Nyhetsbild

Orientering bra för knopp och kropp

Tröskeln att börja med orientering kan vara hög. I Karleby tog sig över 200 lågstadieelever över den tröskeln i Harrbådaterrängen.

GBK:are med i damlandslaget – möter Albanien i Vasa

FOTBOLL De GBK-fostrade fotbollsspelarna Linda Nyman och Olga Ahtinen är med i landslaget som möter Albanien i Vasa den 8:e oktober.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet