Johan Prest

johan.prest@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Kronan tappade kursen

ISHOCKEY IK Kronan blev utan mål och därmed också poäng i söndagens hemmamatch mot KoMu HT.

Nyhetsbild

Kronan tappade kursen

ISHOCKEY

IK Kronan blev utan mål och därmed också poäng i söndagens hemmamatch mot KoMu HT. Slutresultatet i Cronehov blev tröstlösa 0–5 (0–2, 0–3, 0–0).

Nibacos tappade mark i tätstriden

INNEBANDY Nibacos rådde inte på serieettan SB Paapat. Det rutinerade Vasalaget vann till slut med rätt bredmarginal efter slutsiffrorna 4–7 (2–1, 1–4, 1–2).

Nyhetsbild

LeKi effektivare än Hermes i toppmötet: "En märklig match"

ISHOCKEY Hermes föll direkt av kälken borta mot serieledaren LeKi som till slut vann med 4–1 (2–0, 2–0, 0–1) i en match där slutresultatet inte säger hela sanningen.

Stark seriepremiär av IK Kronan

ISHOCKEY IK Kronan slog KoMu HT med komfortabla 4–0 (2–0, 1–0, 1–0) på hemmais i säsongsstarten. Inget av målen kom i spel fem mot fem.

Kronan stark i premiären

ISHOCKEY IK Kronan slog KoMu HT med komfortabla 4–0 (2–0, 1–0, 1–0) på hemmais i säsongsstarten. Inget av målen kom i spel fem mot fem.

Nyhetsbild

Taket behöver också vård – gör en ordentlig granskning vart femte år

LARSMO Hustak håller inte för evigt. Det finländska klimatet är så tufft att det finns skäl för varje husägare att regelbundet hålla koll på hur det ser ut högst upp på huset.

Nyhetsbild

Jaro utklassade – "Vissa spelare räcker inte till"

FOTBOLL Förväntningarna var inte höga inför Jaros bortamatch mot AC Oulu. Ett reservbetonat Jakobstadslag hade heller inget att säga till om utan fick se sig besegrade med 4–1 (2–1).

Jaro chanslöst i Uleåborg

FOTBOLL Förväntningarna var inte höga inför Jaros bortamatch mot AC Oulu. Ett reservbetonat Jakobstadslag hade heller inget att säga till om utan fick se sig besegrade med 4–1 (2–1).

Nyhetsbild

Radiostyrda flygplan är hennes passion

KARLEBY Emma Tuunala började flyga radiostyrda flygplan i högstadieåldern. Då hade hon inte räknat med att det skulle bli mycket mer än en vanlig hobby – hon är den enda kvinnan i Norden som tävlar i sporten och det har öppnat dörrar i många olika sammanhang.

Nyhetsbild

Arbete gick före skola för Robert Lindell – firar 20 år som företagare

KARLEBY Karlebybon Robert Lindell hoppade av grundskolan efter åttonde klass. I år firar han 20 år som företagare och basar över företag som omsätter miljontals euro årligen.

Nyhetsbild

Följ med på en 134 år lång tidsresa – brandmuseet i Karleby unikt i Österbotten

Brandmuseet i Karleby är det enda i sitt slag i Österbotten. Museiansvariga Jan-Anders Enlund är stolt över museet som i år håller öppet för femtonde året i rad.

Nyhetsbild

Kallis tror på fotbollsstadion inom fem år: "Karleby behöver en uppryckning"

KARLEBY Karlebyfotbollen får ett nytt hem inom fem år. Samtidigt ska också den nya idrottsgården stå klar. Prislappen är på 30 miljoner euro.

Nyhetsbild

Nanne Jalma hoppade av ekorrhjulet

ÖT 10 ÅR Miss Jakobstad och Miss Karleby. Den då 18-åriga Nanne Jalma fick representera båda städerna då första numret av ÖT utkom. Det är ändå i andra sammanhang som hon gjort sig känd under de tio år som gått sedan dess.

Nyhetsbild

Hela staden sprang

Kokkola City Run är ett motionsjippo som får Karleby att dra på sig joggingskorna. 2 125 deltog då City Run arrangerades för tolfte gången.

Nyhetsbild

På söndag öppnar Toivonen portarna igen

KARLEBY Eppu Normaali sjunger vemodigt om året 1985 i en av sina mer kända sånger. Samma år öppnade Matti Toivonen för första gången portarna till sin djurpark i Kelviå. I dag är det dags för säsong nummer 34.

Nyhetsbild

Rekordmånga veteranbilar cruisade i Karleby

KARLEBY Det traditionella veteranbilsevenemanget i Karleby blev till och med större än arrangörerna räknat med. Redan en halvtimme innan start var Prismas parkeringsplats fullproppad med bilar, chaufförer och passagerare som väntade på att bege sig iväg mot centrum.

Nyhetsbild

Marschen fick nytt liv – Ett hundratal marscherade

KARLEBY Efter en paus på elva år marscherades det igen i Karleby på första maj. Ett hundratal personer hade anslutit sig till FFC:s marsch, men längs med gatorna och på salutorget var det flera hundra som följde med tåget.

Nyhetsbild

Hajar i stället för hundar - "Det är det bästa jag har gjort"

KRONOBY

Emmi Vikman vill bli marinbiolog. Hon kom inte på utbildningen på Åbo Akademi på första försöket. Men en stängd dörr betydde att en annan öppnades – medan resten av Österbotten skottat snö har Emmi Vikman simmat med hajar på Fiji.

Nyhetsbild

Brittisk ex-militär: "Det ryska greppet är starkt"

KARLEBY Ryssland har ett järngrepp om de tidigare kommuniststaterna i Östeuropa. De verkar för att stoppa moderniseringen och ser till att länderna fortfarande är beroende av Moskva. Det hävdar den brittiske före detta officeren Glen Grant, som i två decennier på nära håll följt med hur Ryssland arbetar för att behålla sin makt.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet