Louise Häggström

louise.haggstrom@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Gammal stenbro riskerar att förstöras

JAKOBSTAD En gammal stenbro från 1920-talet har väckt intresse i samband med byggandet av nya företagstomter vid Spituholmen, Pirilö.

Nyhetsbild

Ny hinderfri led förbereds - beräknas stå klar 2019

JAKOBSTAD Just nu förbereds det för en ny hinderfri led vid Kaffestugan i Fäboda. Det kommer bli en konstruktion i trä som går från parkeringen ut mot Wallenska villan.

Nyhetsbild

Stadig grund för tro, hopp och kärlek

JAKOBSTAD Skaderisk på privata byggnader är orsaken till att de klassiska julsymbolerna tro, hopp och kärlek i år kommer hängas upp i stolpar mellan Jakobstads museum och torget.

Nyhetsbild

Ny laserklinik i Larsmo – behandlar smärta och reducerar fett

LARSMO Ett nytt bolag har slagit upp sina dörrar i Holm i Larsmo. Ellifix erbjuder behandlingar med lågeffektslasrar som inte har någon skadlig effekt på kroppen. De är först i Finland med att erbjuda den här typen av laserbehandlingar.

Nyhetsbild

Marinja Emas: "Det är tryggt att använda manegen igen"

JAKOBSTAD Med en inre konstruktion som inte höll måttet tvingades Jakobstads ryttare stänga ner sin manege i vintras. Nu har manegen åtgärdats och är trygg att rida i igen.

Nyhetsbild

Skata har egen hemsida – tanken är att komma närmare husens historia

JAKOBSTAD Stadsdelen Skatas har fått en egen hemsidan. Vartefter fylls den på med information om evenemang och historier om de olika husen.

Nyhetsbild

Köttsoppa, försäljning och gemenskap kännetecknar gammaldagsmarknad

KRONOBY Bilar står parkerade längs vägen utanför Tolvmansgården i Kronoby och mera folk dyker upp hela tiden. Det är lördagsförmiddag och Kronoby hembygdsförening ordnar traditionsenlig gammaldagsmarknad.

Nyhetsbild

Gemytlig stämning på Gårdsloppis i Neristan

KARLEBY Det säljs tallrikar, glas, kläder, tavlor och gamla prydnadssaker. Gårdsloppis i Neristan är inte bara ett ställe där man kan fynda fina saker utan också ett ställe att träffa vänner och bekanta på.

Nyhetsbild

Efter 52 år lägger Sundby hembageri lapp på luckan

SUNDBY Ann-Louise och Krister Granbacka har bestämt sig för att sälja bageriet och ge över stafettpinnen till en yngre generation. Nu hoppas de att någon annan är villig att ta över.

Nyhetsbild

Runt 700 pensionärer på sommardag med Kaj Kunnas

FORSBY – Om ni fryser så finns det extra filtar att låna, säger Kaj Kunnas och möts av publikens rungande skratt. För kallt var det minsann inte när Svenska pensionärsförbundet ordnade sommardag i Forsby danspaviljong.

Nyhetsbild

Förbud mot hopptorn förbises – invånarna oroliga

JAKOBSTAD Ungdomar hoppar från hopptornet vid Kittholmens badstrand trots att det är förbjudet. Nu är många oroliga för att de ska skada sig.

Nyhetsbild

Tungevaag & Raaban en publiksuccé – inte bara KAJ som kan fylla parken

JAKOBSTAD Huvudartisten DJ-duon Tungevaag & Raaban som spelade på lördagen var en annorlunda satsning jämfört med tidigare år. Men baserat på feedbacken som arrangörerna fått motta samt mängden åskådare kan man konstatera att det blev lyckat.

Nyhetsbild

Skolparken okej trots helgens festande – minst ofog på många år

JAKOBSTAD Saldot från helgens bravader i Skolparken är skräp, tobaksfimpar och ölburkar men ingen skadegörelse. Kanske har det med övervakningskamerorna att göra eller så är det helt enkelt vädret som gjort sitt.

Nyhetsbild

Sjömärken dödsfälla för skarvar – situationen ska åtgärdas

JAKOBSTAD Döda skarvar som hängde i ett sjömärke nära Kallan observerades i fredags. Det är sjömärkets konstruktion som gör att skarvarna kan dö. På Trafikverket meddelar man att problemet snart ska ses över.

Nyhetsbild

Äntligen åtgärdas Munsalavägen

MUNSALA Just nu pågår asfaltering på Munsalavägen i Nykarleby. Projektet började i måndags och väntas pågå åtminstone en vecka till.

Nyhetsbild

Besökare välkomnas till natursköna gårdar i Larsmo

LARSMO I år är det sjunde gången som Öppna trädgårdar och gårdsmiljöer ordnas i Larsmo. Varje år faller turen på olika byar runt om i kommunen. På söndag är det dags igen och i år är det Bosunds tur.

Nyhetsbild

Vikten är oviktig för Hanna: "Min kropp klarar så häftiga saker"

NYKARLEBY Hanna Nilsson fokuserar på hur mycket hennes kropp klarar av i stället för att rikta blicken mot vågen och stirra sig blind på kilona. – Man blir aldrig nöjd om man ska kolla på en siffra, säger hon.

Nyhetsbild

Hönshuset på gården fick göra rum för konstutställning

NEDERVETIL Ulla Slotte har renoverat ett gammalt hönshus på sin gård i Nedervetil. Nu ställer hon ut en del av Ingmar Nymans tavlor i den ombonade byggnaden på 60 kvadratmeter.

Nyhetsbild

Svårt bedöma vattenkvaliteten i Fäbodaviken – inga nya prover tas i sommar

JAKOBSTAD Inga nya prover av vattenkvaliteten i Fäbodaviken är inplanerade, de senaste proverna togs i våras. Åtminstone lär det finnas mindre måsar, vars avföring kan sprida bakterier i vattnet.

Nyhetsbild

Bo Kronqvist om Elli Fléns avgång: "Inte full dramatik"

NYKARLEBY Efter att Elli Flén (SFP) meddelade om sin avgång som fullmäktigeordförande tar Bo Kronqvist (SFP) tillfälligt över ordförandeklubban. – Ur stadens synvinkel är det inte full dramatik, säger Kronqvist.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet