Louise Häggström

louise.haggstrom@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Äldre konstapeln går i pension: "Jag har gjort mitt för polisväsendet"

PEDERSÖRE Efter nästan 35 år inom polisbranschen går Jens Tallgren i pension. Men helt färdig med arbetslivet är han inte – nu kör han grävmaskin.

Nyhetsbild

Nu ska eleverna röra på sig – nytt projekt i gång

JAKOBSTAD Brännboll, badminton, kortspel och ärtpåskastning – det är bara några av aktiviteterna som stod på schemat under första rasten i Oxhamns skola under projektet Skola i rörelse.

Nyhetsbild

Svenska dagen nalkas – dags för fest i Svenska gården

JAKOBSTAD Det blir festligheter i Svenska gården på tisdagen – svenska dagen firas med festtal, körsång och inslag av Topelius.

Nyhetsbild

Holmviks verkstads öde utreds – bevaras eller rivas?

PEDERSÖRE Den gamla verkstaden är skyddad eftersom den har kulturhistoriskt värde. Tekniska nämnden har satt fram ett förslag om att häva skyddet och riva verkstaden. Det kan gå endera vägen, tror nämndens ordförande Carita Vik-Hästbacka.

Nyhetsbild

Masken är tömd – oklart när rivning inleds

JAKOBSTAD Mörka, tomma fönster utan gardiner vittnar om att Masken numera är helt obebodd. De sista hyresgästerna fick tid på sig fram till sista oktober att flytta ut. Nästa steg är rivning.

Nyhetsbild

Donationsfond fyller 120 – firar med öppet seminarium

JAKOBSTAD Otto A. Malms donationsfond firar 120 år och det ska firas stort i Campus Allegro med seminariet DåNuSen. Allmänheten välkomnas att ta del av föreläsningar, paneldiskussion samt livemusik och förfriskningar.

Nyhetsbild

Omtyckt kampanj fortsätter – ungdomar får följa med en ledares vardag

Stadsdirektörer, företagsledare och chefer välkomnar ungdomar att följa med dem under en arbetsdag. Den här veckan ordnas kampanjen Ledare för en dag som blev en succé i fjol.

Nyhetsbild

Gammal stenbro riskerar att förstöras

JAKOBSTAD En gammal stenbro från 1920-talet har väckt intresse i samband med byggandet av nya företagstomter vid Spituholmen, Pirilö.

Nyhetsbild

Ny hinderfri led förbereds - beräknas stå klar 2019

JAKOBSTAD Just nu förbereds det för en ny hinderfri led vid Kaffestugan i Fäboda. Det kommer bli en konstruktion i trä som går från parkeringen ut mot Wallenska villan.

Nyhetsbild

Stadig grund för tro, hopp och kärlek

JAKOBSTAD Skaderisk på privata byggnader är orsaken till att de klassiska julsymbolerna tro, hopp och kärlek i år kommer hängas upp i stolpar mellan Jakobstads museum och torget.

Nyhetsbild

Ny laserklinik i Larsmo – behandlar smärta och reducerar fett

LARSMO Ett nytt bolag har slagit upp sina dörrar i Holm i Larsmo. Ellifix erbjuder behandlingar med lågeffektslasrar som inte har någon skadlig effekt på kroppen. De är först i Finland med att erbjuda den här typen av laserbehandlingar.

Nyhetsbild

Marinja Emas: "Det är tryggt att använda manegen igen"

JAKOBSTAD Med en inre konstruktion som inte höll måttet tvingades Jakobstads ryttare stänga ner sin manege i vintras. Nu har manegen åtgärdats och är trygg att rida i igen.

Nyhetsbild

Skata har egen hemsida – tanken är att komma närmare husens historia

JAKOBSTAD Stadsdelen Skatas har fått en egen hemsidan. Vartefter fylls den på med information om evenemang och historier om de olika husen.

Nyhetsbild

Köttsoppa, försäljning och gemenskap kännetecknar gammaldagsmarknad

KRONOBY Bilar står parkerade längs vägen utanför Tolvmansgården i Kronoby och mera folk dyker upp hela tiden. Det är lördagsförmiddag och Kronoby hembygdsförening ordnar traditionsenlig gammaldagsmarknad.

Nyhetsbild

Gemytlig stämning på Gårdsloppis i Neristan

KARLEBY Det säljs tallrikar, glas, kläder, tavlor och gamla prydnadssaker. Gårdsloppis i Neristan är inte bara ett ställe där man kan fynda fina saker utan också ett ställe att träffa vänner och bekanta på.

Nyhetsbild

Efter 52 år lägger Sundby hembageri lapp på luckan

SUNDBY Ann-Louise och Krister Granbacka har bestämt sig för att sälja bageriet och ge över stafettpinnen till en yngre generation. Nu hoppas de att någon annan är villig att ta över.

Nyhetsbild

Runt 700 pensionärer på sommardag med Kaj Kunnas

FORSBY – Om ni fryser så finns det extra filtar att låna, säger Kaj Kunnas och möts av publikens rungande skratt. För kallt var det minsann inte när Svenska pensionärsförbundet ordnade sommardag i Forsby danspaviljong.

Nyhetsbild

Förbud mot hopptorn förbises – invånarna oroliga

JAKOBSTAD Ungdomar hoppar från hopptornet vid Kittholmens badstrand trots att det är förbjudet. Nu är många oroliga för att de ska skada sig.

Nyhetsbild

Tungevaag & Raaban en publiksuccé – inte bara KAJ som kan fylla parken

JAKOBSTAD Huvudartisten DJ-duon Tungevaag & Raaban som spelade på lördagen var en annorlunda satsning jämfört med tidigare år. Men baserat på feedbacken som arrangörerna fått motta samt mängden åskådare kan man konstatera att det blev lyckat.

Nyhetsbild

Skolparken okej trots helgens festande – minst ofog på många år

JAKOBSTAD Saldot från helgens bravader i Skolparken är skräp, tobaksfimpar och ölburkar men ingen skadegörelse. Kanske har det med övervakningskamerorna att göra eller så är det helt enkelt vädret som gjort sitt.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet