Louise Häggström

louise.haggstrom@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Nya lagar orsakar huvudbry inom yrkesutbildningen – "Men allt går att lösa"

JAKOBSTAD Två nya lagar trädde i kraft i fjol och under hösten 2018 började nya examensgrunder gälla. Det har lett till utmaningar för personalen på Optima.

Nyhetsbild

Villa Skata-kören bjuder på Schlager och Disney-klassiker

JAKOBSTAD – De älskar det, svarar Jennie Karf angående sångarnas åsikt om att stå i rampljuset. Lördagen repertoar är fylld med sångarnas egna favoriter.

Nyhetsbild

Slö start på mellandagsrean – "Här är inte lika mycket folk som förr"

KARLEBY Mellandagsrean har dragit i gång men ännu vill folk stanna hemma. I Karleby var det i alla fall ingen rusning i butikerna på annandag jul.

Nyhetsbild

Kyrkan fylldes till brädden – Familjens julbön populär

JAKOBSTAD Extra stolar placerades ut på löpande band men det räckte inte. Vissa fick stå eller sätta sig längs gångarna i kyrkan för att alla skulle rymmas in. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Nyhetsbild

Störningar i elnätet under natten – flertal kommuner drabbades

Enligt Herrfors hemsida har det förekommit en rad strömavbrott på olika håll i Österbotten under natten.

Nyhetsbild

Triangelspåret i Bennäs får el på onsdag – i februari rullar tågen

PEDERSÖRE Elektriciteten kopplas på under onsdagen, i januari ska signalsystemet stå klart och tågtrafiken förväntas börja i slutet av februari.

Nyhetsbild

Ofog i Brita Marias park – kameror på kommande

Någon har sprayat i amfiteatern och dragit bort plogningskäppar vid skridskobanan, samt bokstäver från den skämtsamma skylten Hollyhaka.

Nyhetsbild

Äldre konstapeln går i pension: "Jag har gjort mitt för polisväsendet"

PEDERSÖRE Efter nästan 35 år inom polisbranschen går Jens Tallgren i pension. Men helt färdig med arbetslivet är han inte – nu kör han grävmaskin.

Nyhetsbild

Nu ska eleverna röra på sig – nytt projekt i gång

JAKOBSTAD Brännboll, badminton, kortspel och ärtpåskastning – det är bara några av aktiviteterna som stod på schemat under första rasten i Oxhamns skola under projektet Skola i rörelse.

Nyhetsbild

Svenska dagen nalkas – dags för fest i Svenska gården

JAKOBSTAD Det blir festligheter i Svenska gården på tisdagen – svenska dagen firas med festtal, körsång och inslag av Topelius.

Nyhetsbild

Holmviks verkstads öde utreds – bevaras eller rivas?

PEDERSÖRE Den gamla verkstaden är skyddad eftersom den har kulturhistoriskt värde. Tekniska nämnden har satt fram ett förslag om att häva skyddet och riva verkstaden. Det kan gå endera vägen, tror nämndens ordförande Carita Vik-Hästbacka.

Nyhetsbild

Masken är tömd – oklart när rivning inleds

JAKOBSTAD Mörka, tomma fönster utan gardiner vittnar om att Masken numera är helt obebodd. De sista hyresgästerna fick tid på sig fram till sista oktober att flytta ut. Nästa steg är rivning.

Nyhetsbild

Donationsfond fyller 120 – firar med öppet seminarium

JAKOBSTAD Otto A. Malms donationsfond firar 120 år och det ska firas stort i Campus Allegro med seminariet DåNuSen. Allmänheten välkomnas att ta del av föreläsningar, paneldiskussion samt livemusik och förfriskningar.

Nyhetsbild

Omtyckt kampanj fortsätter – ungdomar får följa med en ledares vardag

Stadsdirektörer, företagsledare och chefer välkomnar ungdomar att följa med dem under en arbetsdag. Den här veckan ordnas kampanjen Ledare för en dag som blev en succé i fjol.

Nyhetsbild

Gammal stenbro riskerar att förstöras

JAKOBSTAD En gammal stenbro från 1920-talet har väckt intresse i samband med byggandet av nya företagstomter vid Spituholmen, Pirilö.

Nyhetsbild

Ny hinderfri led förbereds - beräknas stå klar 2019

JAKOBSTAD Just nu förbereds det för en ny hinderfri led vid Kaffestugan i Fäboda. Det kommer bli en konstruktion i trä som går från parkeringen ut mot Wallenska villan.

Nyhetsbild

Stadig grund för tro, hopp och kärlek

JAKOBSTAD Skaderisk på privata byggnader är orsaken till att de klassiska julsymbolerna tro, hopp och kärlek i år kommer hängas upp i stolpar mellan Jakobstads museum och torget.

Nyhetsbild

Ny laserklinik i Larsmo – behandlar smärta och reducerar fett

LARSMO Ett nytt bolag har slagit upp sina dörrar i Holm i Larsmo. Ellifix erbjuder behandlingar med lågeffektslasrar som inte har någon skadlig effekt på kroppen. De är först i Finland med att erbjuda den här typen av laserbehandlingar.

Nyhetsbild

Marinja Emas: "Det är tryggt att använda manegen igen"

JAKOBSTAD Med en inre konstruktion som inte höll måttet tvingades Jakobstads ryttare stänga ner sin manege i vintras. Nu har manegen åtgärdats och är trygg att rida i igen.

Nyhetsbild

Skata har egen hemsida – tanken är att komma närmare husens historia

JAKOBSTAD Stadsdelen Skatas har fått en egen hemsidan. Vartefter fylls den på med information om evenemang och historier om de olika husen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet