Rebecca Pettersson

rebecca.pettersson@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Asfaltsfest i Österby – "Vi uppskattar det här oerhört"

I Österby är byborna så sammansvetsade att de äger en sommarstuga tillsammans. Under måndagen slöt de upp för att visa sin uppskattning över att Jeppovägen får ny beläggning.

Nyhetsbild

Olya i Nykarleby lanserar app – "En digital version av pappersdockor"

NYKARLEBY Olya Tsikhanchuk gillar mode men vill undvika slentrianmässig konsumtion. Hon lanserar appen Dressupp för att både barn och vuxna ska kunna orientera sig i kläddjungeln.

Nyhetsbild

Leena blev evakuerad från Karelen: "Pappa skulle få permission om mamma dog"

NYKARLEBY Det är med glimten i ögat och stort allvar som Leena Hermanson berättar sin historia. En historia om att mista sitt hem och leva med ett trauma, men också om att välja skrattet och hitta kärleken i Kovjoki.

Nyhetsbild

240 000 sikyngel planteras ut i Nykarleby – den här gången ska de hitta hem igen

NYKARLEBY Kraftverket planterar ut 400 tusen sikyngel om året. På fredag var det dags igen, men den här gången var det yngel från en lokal stam som slussades ut i havet.

Nyhetsbild

Nykarleby satsar på eleverna – "Vi har det väl förspänt det här läsåret"

NYKARLEBY En skolcoach, eller stödperson, och en till speciallärare är vad Nykarleby lägger pengarna på när de försöker jämna ut skillnader och täcka kunskapsluckor.

Nyhetsbild

Som Bordeaux fast i Munsala – Ohlssons odlar vin och bin

NYKARLEBY Solen värmer på uteplatsen och vinrankorna slingrar sig längs väggarna. En septemberdag i Munsala kunde lika väl vara en vårdag i Sydeuropa när man vistas på Marianne och Sven-Olof Ohlssons gård.

Nyhetsbild

Herrfors förbereder sig för storm – alla linjemontörer i beredskap

JAKOBSTAD Herrfors hoppas på att inte bli nerringda. Om någon har tips om var ett träd fallit över linjen får man dock gärna höra av sig till dem. I Larsmo och Jakobstad finns det risk för elavbrott.

Nyhetsbild

Källvattnet slut i affärerna – "Det är faktiskt lite jobbigt"

NYKARLEBY Kontaminerat kranvatten och en annalkande storm ställer till det för Nykarlebyborna. I affärerna tog vattnet slut redan under tisdag eftermiddag.

Nyhetsbild

Hall längs Norra Munsalavägen får undantagslov

NYKARLEBY Byggföretaget SWS-Concept anhåller om undantagslov för att få bygga en ny hall längs med Norra Munsalavägen i Nykarleby.

Nyhetsbild

Äldreboenden kokar upp kaffevattnet – "Nu hoppas vi att ingen blir sjuk"

NYKARLEBY Florahemmet och Nykarleby sjukhem upplever inte att läget med det kontaminerade kranvattnet ställt till med några desto större problem. De kokar det med ro.

Nyhetsbild

Altanbyggen och världsekonomin påverkar skogsindustrin – hoppas på en kall vinter

Nationellt har avverkningen av privatskog minskat hittills i år. Jämfört med konjunkturtoppen 2018 har den totala mängden planerade avverkningar minskat med en fjärdedel.

Nyhetsbild

Charlotte från Karleby är långtidssjuk i covid-19: "Jag ser ljusglimtarna men det är tungt"

Det kliade i halsen men Charlotte Lindqvist trodde det var inbillning. Klådan visade sig vara covid-19, och i dag är hon trött men tacksam över att hon blev testad.

Nyhetsbild

Unga mopedister vill att vuxna pratar med dem: "Jag tycker vi blir hatade"

NYKARLEBY Vid Sigges däck ligger det en dimma av grillkorv och tvåtakt i luften. Det är mopedkväll och tillströmningen av både människor och mopeder är jämn och fin.

Nyhetsbild

Tidskapseln förslöts under andakt – "Jag lade med ett munskydd"

NYKARLEBY Bredvid en spånskruv från Socklot försluts tidskapseln som ska öppnas när Nykarleby fyller 500 år. Det krävs en skål i jordgubbslemonad för att stundens allvar ska lätta.

Nyhetsbild

Mathias Hertén vill skapa en träffpunkt för mopedister: "Det blir ingen predikan"

NYKARLEBY Mathias Hertén ordnar en mopedkväll. Han hoppas det ska bli en rolig träff med konstruktivt snack i Sigges däcks verkstad.

Nyhetsbild

Nykarlebys motsvarighet till Kungsträdgården – Ljusparken väntas blomma i rosa

NYKARLEBY Ljusparken med sin blomsterprakt sommartid och ljussättning vintertid är kraftverkets sätt att städa upp efter turbinbygget.

Nyhetsbild

Uteliv en succé med utryckning – besökarna trivdes och elskåpet brann

PEDERSÖRE Friluftsmässan Uteliv fick en dramatisk start men tappade aldrig stämningen. Spännande workshoppar och allehanda överlevnadskunskap präglade premiären.

Nyhetsbild

Frida fortsätter stödja utsatta i nytt projekt: "Att kunna skratta ger en övertaget"

Med projektet Respect vill Frida nå ut till den åldersgrupp som är mest utsatt för sexuella övergrepp och trakasserier, personer i åldern 13 till 29.

Nyhetsbild

Ramarna för budgeten präglade fullmäktiges jubileumsmöte i Nykarleby

NYKARLEBY Nykarleby fullmäktiges jubileumsmöte blev kort och koncist. Budgetdirektiven för 2021 och planeåren 2022 till 2023 godkändes rakt av enligt stadsstyrelsens beredning.

Nyhetsbild

Annika Lund ställer ut astro-kviltning – "Man har ett universum i sin egen hjärna"

PEDERSÖRE Från havsdjup till djuprymd är en utställning som kombinerar rymden, sjöjungfrur och allt däremellan. Den röda tråden är ändå rymden när Annika Lund ställer ut i Pedersöre för första gången.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet