Rebecca Pettersson

rebecca.pettersson@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Förberedelserna är igång – på fredag äntrar Whitesnake scenen

JAKOBSTAD Arrangemanget väntas gå smidigt och på fredag kommer Whitesnake till Jakobstad. Alla som vill ta del av brittisk 80-tals rock kan med andra ord söka sig till Centralplanen.

Nyhetsbild

Nu inleds scenbygget – i år täcks planen inte in

JAKOBSTAD Solens första strålar värmer talkofolket som precis hittat till centralplanen. En långtradare med delarna till scenen står parkerad på området och efter morgonens första kaffekopp drar scenbygget igång.

Nyhetsbild

Vårdpolitiker om äldreboendet i Pedersöre: "Berörda fick informationen för sent"

PEDERSÖRE Social- och hälsovårdsnämndens ordförande anser att berörda vid äldreboendet Hedbo borde ha informerats tidigare. Eftersom personalen fått informationen undrar vårdpolitikern varför de inte tagit upp saken med klienter och anhöriga.

Bildkonstens dag firas i nejden – bada i färg eller bli inspirerad av omgivningen

JAKOBSTAD Bildkonstens dag infaller onsdagen den 10 juli, en dag som också firas till Helen Schjerfbecks åminnelse. Med anledning av det här firas Det stora målarevenemanget på fler håll i landet, så också i Jakobstad och Nedervetil.

Nyhetsbild

Äldreboende i Pedersöre står inför stor förändring – "Beslut tas över alla huvuden"

PEDERSÖRE Hedbo är ett privat seniorboende i Sandsund som länge haft problem med ekonomin. Från första september tar Social- och hälsovårdsverket över ansvaret. Klienters anhöriga är upprörda och ifrågasätter tillvägagångssättet.

Nyhetsbild

Anton blev läkare i Ryssland: "När en patient orkar le igen är det värt allt"

PEDERSÖRE När Anton Elvström var tio år frågade hans mamma vad han ville bli när han blir stor. Svaret löd "åtminstone inte något med sjukvård eller business." I dag är han nyutexaminerad läkare och drömmer om att starta eget.

Nyhetsbild

Tre frågor till... Sophia Södö som deltar i Öppna Trädgårdar

I Hela landet håller privatpersoner sina trädgårdar öppna för allmänheten den 7 juli. Sophia Södö i Ytteresse är en av dem.

Orgelafton med franska inslag arrangeras i Kronoby

KRONOBY Årets upplaga av Krombidan avslutas med orgelafton med musik från Frankrike.

Nyhetsbild

Bibliotek bortprioriteras sommartid – kärv ekonomi drabbar Terjärv och Nedervetil

KRONOBY Filialbiblioteken i Terjärv och Nedervetil håller delvis stängt i sommar. Biblioteken i Kronoby kommun har en nollbudget för tredje året i rad.

Nyhetsbild

Sandra och Loren hittade kärleken i high school och släkten i Larsmo

SOMMARGÄSTEN Sandra Flagg hade en tråkig sommardag hemma i Alaska. Så länge maken Loren var ute på en jaktresa bestämde hon sig för att gå till biblioteket, letade upp en dator och kom av en händelse i kontakt med en Larsmobo.

Nyhetsbild

Anna-Maja Henriksson: "Människor behöver få lita på rättsväsendet"

JAKOBSTAD Skarven, utbildningen och beskattningen av inkomster var med på agendan då Anna-Maja Henriksson presenterade regeringsprogrammet i Jakobstad.

Nyhetsbild

Rebecca Pettersson: Klyftan mellan konservativa och liberala växer

I västvärlden i dag ser vi hur en stark polarisering driver den politik som förs. I vår kontext handlar det bland annat om en uppdelning mellan liberala och konservativa. En uppdelning som väcker känslor och reaktioner.

Nyhetsbild

Kärleken är evig – "För oss är Kovjoki årets by varje år"

NYKARLEBY Talkoandan och gemenskapen är det bästa med årets by enligt invånarna själva. De visar prov på både och då de en mulen eftermiddag samlas för att berätta om varför Kovjoki är bäst.

Nyhetsbild

Bodö vill charma Österbotten – "Ni har kompetens och arbetskraft"

JAKOBSTAD I norska Bodö växer en helt ny stadsdel fram, en så kallad smart-city. Allt ska optimeras, och i Österbotten finns den expertis och arbetskraft som behövs.

Nyhetsbild

André kom undan lastbilsolycka med skrapsår – "Jag förstår inte att jag lever, det gör ingen annan heller"

NYKARLEBY/JAKOBSTAD André Gripenberg körde en välbekant rutt under måndagskvällen, men tog en annan väg än den han vanligen brukar ta. Längs Jeppovägen kom två kurvor han inte beräknat att skulle vara så pass branta som de var.

Nyhetsbild

Frikyrkor bjuder in till konferens – "Vi vill bidra och ta vårt ansvar"

JAKOBSTAD "Ge det vidare" är temat för den sommarkonferens som ordnas i Jakobstad från och med torsdag. Tillsammans med över hundra volontärer vill arrangörerna skapa en plats för gemenskap och vila.

Nyhetsbild

Kampen om arrendetaxan fortsätter – stadsstyrelsen i Nykarleby diskuterar i kväll

NYKARLEBY Förvaltningsdomstolen gav Nykarleby stad verkställighetsförbud gällande höjningen av arrendetaxan. Ärendet behandlas i stadsstyrelsen under måndagskvällen.

Nyhetsbild

Lupinerna tar överhand – odling och spridning förbjuden i Finland

Invasiva arter är ett av de största hoten mot den biologiska mångfalden. Från och med 1 juni är det förbjudet att odla eller sprida lupiner i Finland.

Nyhetsbild

Rebecca Pettersson: Österbotten – där det personliga blir politiskt

I små kretsar blir olikheterna tydliga. I små kretsar måste man dela rum också med människor som ser världen i ett annat ljus än en själv.

Nyhetsbild

Patientens berättelse borde ges större roll – Åsa Slotte doktorerar om upplevelser av anorexi

KRONOBY Patientens egen berättelse borde ges en mer central roll i ätstörningsvården. Åsa Slotte från Nedervetil doktorerar om vad anorexi betyder för patient och anhöriga.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet