Rebecca Pettersson

rebecca.pettersson@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Postombudet betyder allt för Jeppo – "Vi har redan förlorat så mycket service"

NYKARLEBY När landsbygdskansliet slutade fungera som postombud ställde sig Jasmin Aalto och Café Funkis till förfogande. Det blev något av en räddning för livskraften i Jeppo by.

Nyhetsbild

Floristgarage öppnar i Nykarleby – vill satsa på etisk estetik

NYKARLEBY Sandra Neuman tröttnade på allt svinn inom blomsterbranschen och bestämde sig för att starta eget. Nu hittar man henne i garaget.

Nyhetsbild

Auktionen om Ristikari avslutad – skolan kan säljas för 6 000 euro

JAKOBSTAD Nu är budgivningen i auktionen om Ristikari skola avslutad. Det högsta budet stannade på 6 000 euro.

Nyhetsbild

Sjöström om coronaviruset: Smittad sjukvårdspersonal största faran

Dödligheten i coronaviruset är enligt Pia-Maria Sjöström inte det största hotet, däremot kan en pandemi orsaka resursbrist inom sjukvården. På Möcs i Karleby har beredskapen uppdaterats.

Nyhetsbild

Personalchefen tipsar inför sommarjobbssökandet – "Visa intresse och våga fråga"

PEDERSÖRE För ungdomar som vill sommarjobba i år börjar det vara hög tid att hålla utkik efter potentiella arbetsplatser. Vid Fresh Servant söker man sammanlagt 150 sommarjobbare och har full koll på vad som är viktigt att tänka på när man söker jobb.

Nyhetsbild

Musikutbildningarna åker på gemensam turné – "Det gäller för oss att inte stagnera"

JAKOBSTAD Även om musikutbildningarna haft något färre sökande de senaste åren är utbildningsanordnarna inte oroade. De tror att behovet av musik håller i sig också i framtiden. Nu drar de ut på en gemensam turné för att nå ut till fler.

Nyhetsbild

Dansbandsrävarna bjuder upp – "En härlig musikalisk nostalgitripp"

NYKARLEBY Nu finns det tillfälle till att lyssna på dansband, och i Nykarleby kan man också ta sig en svängom. Guns Rosor och Dansbandsrävarna ordnar nämligen två konserter i Österbotten. Mellan melodierna blir det underhållning av Mårten Holm.

Nyhetsbild

Mästarlärare ger injektion av inspiration – "Intressant, spännande och lite skrämmande"

JAKOBSTAD Kulturutbildningarna vid Novia i Jakobstad får under året besök av fler mästarlärare. På fredag morgon tog Elias Edström en traditionell kinesisk konstform till Campus Allegro.

Nyhetsbild

Seniorerna trivs i skolan – "Vi är de enda pensionärerna som får sommarlov"

LARSMO För nio år sedan blev Yngve Svenfelt sjukpensionär på grund av en axelskada. Även om han tidigare sett fram emot pensioneringen blev det inte riktigt som han tänkt sig. I dag är Yngve en av två seniorer i Bosund skola.

Nyhetsbild

Ann-Luise Bertell pratade om trauman och heiman som går i arv

JAKOBSTAD Ann-Luise Bertell är aktuell med en roman som bearbetar trauman som gått i arv från generation till generation. Hennes förhoppning är att "Heiman" samtidigt ska hjälpa oss prata med varandra.

Nyhetsbild

Gymnasiaden testar allmänbildningen – Vasa övningsskola vann i Pedersöre

PEDERSÖRE Årets gymnasiad tog plats i Pedersöre gymnasium eftersom Pedersöre kammade hem vinsten i fjol. I år var det jämnt in i det sista när de tre lag som tagit sig till finalen slogs om pokalen.

Nyhetsbild

Nu är vintern kommen – sannolikt är den här för att stanna

De kommande dagarna utlovas några plusgrader, men februari ser ute att bli kylig och snörik.

Nyhetsbild

Underfartsbygget i Jakobstad framskrider – oväntad ansökan fördröjde förloppet vid Sikören

JAKOBSTAD Området kring den nya underfarten vid Sikören är inte ett grundvattenområde, men Regionförvaltningsverket har ändå efterfrågat en grundlig utredning kring sänkningen av grundvattennivån.

Nyhetsbild

Den första föreningsgalan tjusade – "En fin gest och en speciell upplevelse"

PEDERSÖRE Det var under högtidliga former som Pedersöreborna sammanstrålade vid Sundby UF på fredag kväll. Stämningen var uppsluppen när kommunens föreningar och FM-medaljörer premierades.

Nyhetsbild

Ursula Mattjus firar femtio år: "Jag är patologisk optimist"

PEDERSÖRE När Ursula Mattjus upplyste sin mamma om att hon ville bli veterinär blev svaret: "Ska du som bränner tevattnet arbeta med något praktiskt?". Idag är Ursulas smådjursklinik vida känd och den nyblivna femtioåringen har fått lära sig sätta gränser.

Nyhetsbild

Spännande spänning ska väcka frågor – "Det är bra att inte berätta för mycket"

JAKOBSTAD Med hjälp av elektrisk spänning håller Marjaana Lindborg föremål svävande, och inga ord behövs för att hålla publiken från Språkbadsskolan trollbunden.

Nyhetsbild

Årets kulturpristagare i Jakobstad – "Ingen har liksom något dåligt att säga om honom"

JAKOBSTAD När bildningsnämndens kultursektion skulle välja kulturpristagare blev det knappt någon diskussion. Och när det redan var bestämt insåg de att årets pristagare dessutom är tv-aktuell.

Nyhetsbild

Topeliusfesten tilltalar – "En småstad betyder ofta något stort"

NYKARLEBY Nykarlebyborna sägs vara världsbäst på att sluta upp, och under tisdagens Topeliusfest gjorde de det igen.

Nyhetsbild

Årets nyårsbaby är en liten Terjärvbo – föddes bara några minuter in på 2020

KARLEBY Familjen Widjeskog från Terjärv väntade tillökning under den sista dagen av 2019. Lilla Ines bestämde sig istället för att se dagens ljus 2020 och blev årets nyårsbaby, med 25 minuter till godo.

Nyhetsbild

Rekordmånga föddes vid Möcs – antalet födslar minskat inom egna kommuner

KARLEBY Förlossningsavdelningen på centralsjukhuset i Karleby har gått på högvarv under 2019. Det senaste decenniet har antalet födslar inom Soites egna kommuner dock sjunkit med trettio procent.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet