Jesper Sundström

jesper.sundstrom@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Världsrekord av Khalili i Vasa – inte officiellt ännu

SIMNING Vasa Simsällskaps Nader Khalili simmade för världsrekord i Kvarken Games på söndagen. Parasimmaren klarade tiden, men rekordet är inte bekräftat.

Nyhetsbild

Kvarken Games har startat: "Roligt att tävla på hemmaplan"

SIMNING Kvarken Games avgörs i Vasa i helgen. Deltagarna intygar att det handlar om en högklassig tävling och för flera av dem är helgen hektisk.

Nyhetsbild

Eremenkos SJK är redo: "Mitt lag på ett annat sätt"

FOTBOLL När SJK ville ha en ny tränare i maj i fjol kallades Alexei Eremenko in. Nu har han satt sin prägel på laget som ska uppåt i tabellen.

Nyhetsbild

Leclerc tappade segern till Hamilton

FORMEL 1 Charles Leclerc gick för seger i Bahrains formel 1-lopp. Men han fick problem med bilen och Lewis Hamilton vann.

Nyhetsbild

FC Sport-j avgjorde inte på hemmaplan

FUTSAL Det krävs en tredje och avgörande semifinal mellan FC Sport-j och ACE i futsalligan. ACE vann med uddamålet i Vasa på söndagseftermiddagen.

Nyhetsbild

Suninen blev femte – Neuville vann

RALLY Teemu Suninen var bästa finländare i Korsikas VM-rally. Han blev femte på söndagen.

Patrik Kuuttinen blev nionde i FM

SKIDSKYTTE Krafts Patrik Kuuttinen blev nionde i söndagens masstart i skidskytte-FM. I juniorstafetterna var Krafts bästa placering en fjärdeplats.

Nyhetsbild

FC Sport-j jagar medalj: "Vi hoppas vinna allting"

FUTSAL Tränaren Tomislav Krstevski säger att han inte hade trott att FC Sport-j skulle ta sig till slutspel i futsalligan. Trots det väntar nu ACE i semifinal på lördag.

Nyhetsbild

Haaralas två mål gav matchboll åt Sport A

ISHOCKEY Över 1000 åskådare såg Sport besegra Jukurit i den tredje kvartsfinalmatchen i A-juniorernas FM-liga. Santeri Haarala blev stor hjälte på hemmais.

Nyhetsbild

Windisch tog överraskande seger

SKIDSKYTTE-VM Italienaren Dominik Windisch vann VM-guld i söndagens masstart i skidskytte-VM. Några konkurrenter bommade rejält och det utnyttjade Windisch.

Nyhetsbild

Ilkka Herola blev sjätte

NORDISK KOMBINATION Ilkka Herola blev sjätte när världscupen i nordisk kombination avslutades på söndagen. Jarl Magnus Riiber vann säsongens sista tävling.

Nyhetsbild

Bolsjunov vann i Falun

LÄNGDSKIDOR Alexander Bolsjunov var snabbast när världscupen fortsatte i Falun på söndagen. Matti Heikkinen var bästa finländare.

Sport B vände och vann

ISHOCKEY Sports B-juniorer låg under med 3–0 efter första perioden mot K-Kissat. Men när FM-seriematchen var över hade Sport vunnit med två mål.

Nyhetsbild

Johaug tog ohotad seger – Pärmäkoski blev sjätte

LÄNGDSKIDOR Therese Johaug vann utan problem när det var dags för damernas tio kilometer fristil i Falun. Krista Pärmäkoski var bästa finländare.

Nyhetsbild

FC Kiisto är ute ur cupen: "Nyttig match med tanke på fortsättningen"

FOTBOLL FC Kiisto åkte på en klar förlust i åttondelsfinalen av Finlands cup. Ligalaget FC Lahti vann med fem mål, men Kiisto skulle ha varit värda ett bättre resultat.

Nyhetsbild

FC Kiisto ställs mot ligalag i cupen – "Fin möjlighet"

FOTBOLL FC Lahti tog sig vidare i Finlands cup från en grupp varifrån HJK inte gjorde det. FC Kiisto har i huvudsak spelat futsal den här vintern. På lördag möts lagen i åttondelsfinal i cupen i Vasa.

Nyhetsbild

Hurske fjärde och Neziri sjätte – Lakka blev sist

FRIIDROTT Reetta Hurske tog en fin fjärdeplats i EM-finalen på 60 meter häck och Nooralotta Neziri blev sjätte i samma lopp. Elmo Lakka var långsammast i motsvarande final för herrar.

Siegfrids blev nionde i FM

FRIIDROTT På söndagen avgjordes FM i mångkamp i Helsingfors. Janna Siegfrids från Vasa IS blev nionde i klassen D17.

Malax IF är klart för semifinal

ISHOCKEY Malax IF besegrade APV med två mål på söndagen och är klart för semifinal i division 2.

Nyhetsbild

Lassi Liljamo avgjorde för Sport A

ISHOCKEY Topplagen Sport och Blues bjöd på en jämn match i A-juniorernas FM-liga. Sport vann med uddamålet.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet