Stefan Westergård

stefan.westergard@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Får det vara en påsköl?

Öl för denna högtid ska vara litet starkare och mörkare. Gärna lättare än vinterns tunga stouts men ändå ha lite karamell och sötma.

Nyhetsbild

Bocks porters till påsk

Påsken är här och portern med den! Då brukar det komma fram lite fler exklusiva porters på hyllan. Denna gång är det porters från Bocks i test.

Nyhetsbild

Stout på chokladnibs, vanilj och chili

KRÖNIKA Det var ett tag sen jag hittade en sådan här god stout. Tjock och söt av chokladnibs med en nypa vanilj och värmande kryddor. Rekommenderas!

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Har du testat sushi och öl?

Liksom öl så är det rätt trendigt med sushi nu för tiden. Partisk som jag är säger jag givetvis att öl är bästa matdrycken även denna gång!

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Klassisk eller modern pilsner

Bothnia Beerfest bjöd på mycket gott under veckoslutet. Här är svenska Westerbotten med två definitioner av pils; tjeckisk och modern pils.

Nyhetsbild

Havtorn och råg – en del av folksjälen

Kvarken Brewerys senaste öl fångar den finska folksjälen med råg och havtornskaraktär. Mycket uppfriskande hemma eller ute på tur!

Nyhetsbild

Två klassiska pastaöl som klarar en örtig och mustig tomatsås

Pasta kan göras superenkelt eller hur lyxigt som helst. Därför presenterar jag här två öl som garanterat klarar en örtig och mustig tomatsås!

Nyhetsbild

Öl i och utanför grytan

Grytor är varma och mustiga rätter som kan göras rätt spännande med öl, men det finns några saker du bör tänka på för att lyckas med detta.

Nyhetsbild

Svavelsyra stänger riksväg 2

En del av riksväg 2 mellan Vittis och Björneborg har stängts av på grund av en trafikolycka. Orsaken är en tankbil som vält, innehållande svavelsyra.

Nyhetsbild

Nattlig hjortolycka i Laihela

En man från Vasa kolliderade med en hjort nära Laihela under natten till onsdagen.

Nyhetsbild

Risk för dåligt väglag på juldagen

På juldagen kan det förekomma vatten- och snöskurar som försämrar väglaget. På julannandagen förväntas vädret bli klarare och vägskicket bättre i hela landet.

Nyhetsbild

Hitta rätt öl till julens smaker

Vi gillar att äta och dricka gott, konstigare än så är det inte. Vi har gjort en guide för att hitta rätt öl till julens alla smaker.

Nyhetsbild

Malt från flygande holländaren

The Flying Dutchman gör småvilda tolkningar! Namnen gör dem svåra att beställa på krogen men det häftiga är att smakerna alltid är spot-on, skriver Stefan Westergård i Ölhörnan.

Nyhetsbild

Ölhörnan med Stefan Westergård gör entré

Denna gång kör vi på två olika öl som bägge fått lagras i ektunna för att ge det lilla extra. Vi testar suröl men också ett finskt rågvin.

Nyhetsbild

Vanha Vaasan koulu rivs kanske först nästa år – omfattningen av rivningsarbetet utreds

VASA Staden väntar först på en utredning om det finns asbest eller andra skadliga ämnen i byggnaden – dessa påverkar rivningskostnaderna. Efter det samlar man ihop rivningsofferter och bestämmer därefter när staden har råd att riva byggnaden.

Nyhetsbild

Polisen: Ungefär en cykel blir stulen varje dag i Vasa

Cykelstölder är ett vanligt förekommande fenomen i Vasa. Enligt polisens kommunikationsexpert Mikael Appel har det här pågått länge, men någon organiserad liga känner man inte till i nuläget.

Nyhetsbild

Sov Tryggt-evenemanget kommer med militärfordon och båtar till Vasa – "Det har satsats mycket på unga i år"

VASA Det blir militärfordon, sjöräddningsbåtar, brandbilar och poliser i Vasas Inre hamn den 5 september. Evenemanget Sov Tryggt går av stapeln för andra året i rad och samlar alla instanser som arbetar med säkerhet i landet – vare sig det är gränsbevakning eller sjukvård.

Nyhetsbild

Taher har samlat in medel för Röda Korset – "Ger en känsla av att ta hand om mänskligheten"

Taher Ali Zaki har jobbat som teamleader för Röda Korset i sommar. Gruppen har varit framgångsrik och Taher har även fått vidare anställning. Enligt Taher är det viktigt att hjälpa om man kan.

Nyhetsbild

Efter Vasa stads logobyte – biogasbussarna förblir orange

VASA Biogasbussarna behåller sin nuvarande färg, orange. Orsaken är att de nyligen tejpades och staden har inte planerat göra om dem enligt de nya färgerna.

Nyhetsbild

Resebyrån Albinussen tar ut norrmän på en äkta villaavslutning

Sommarturerna till Vasa är populära i Norge. Många är nyfikna på landskapet, meteorian och vår historia. Men också villaavslutningen lockar. Villalivet är bekant också för norrmännen som gärna bor i sina "hytter" (stugor), men någon motsvarande avslutningsfest finns inte.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet