Stefan Westergård

stefan.westergard@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Coolhead testar gränserna

Finländska Coolhead från Tusby (strax norr om Helsingfors) gör fantastiskt goda öl. De pressar hantverksupplevelsen till max med nyskapande och alltid underbart välbalanserade smaker. Denna gång, två suröl och en hazy IPA.

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Tre sommaröl som gjorda för att korkas på en solig brygga

Nu börjar sommarölet vara aktuellt! Dessa är som gjorda för att korkas på en solig brygga. Enligt mig ska sommarölet vara lätt och fruktigt och samtidigt tålas att kylas så att det blir riktigt uppfriskande.

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Kall öl och sol i sinnet – här är drycker för en solig brygga

Nu börjar sommarölet vara aktuellt. Dessa är som gjorda för att korkas på en solig brygga. Enligt mig ska sommarölet vara lätt och fruktigt och samtidigt tåla att kylas så att det blir riktigt uppfriskande.

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Fräscha ölsmaker för att fira våren

Våren behöver fräscha och fruktiga smaker. I dag bjuder jag på den bästa pale alen jag smakat på länge.

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Hur blir det med påskölen?

Påsken är i antågande och det finns inget som säger att du inte kan njuta av en god öl hemma i dessa karantäntider.

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Bocköl i mitt hjärta

Har du testat äkta Bocköl? Bock’s Corner Brewery gör fantastiska bockar. Här är deras traditionella dubbelbock samt en mycket fin och lagrad variant.

Nyhetsbild

Vasabryggeri brygger öl på överblivet bröd – samarbetar med lokalt bageri

VASA Bock’s Corner Brewery samarbetar med bageriet Aroma där överblivet bröd blir öl, och använd malt kan i sin tur bli till bröd.

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Öl för exotiskt och kryddigt

Dags för tacokväll eller asiatiskt? Dessa expertimentella öl kommer garanterat att höja matupplevelsen!

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Surt sa räven

Det var länge sen jag gjorde ett surölsnummer. Alko har precis fått in nya surisar, dessa måste ju bara testas.

Nyhetsbild

Tre nya ölsorter som tål 2020

Det är dags att lägga de tunga julölen bakom oss och starta på en ny kula! Här kommer festligt nyskapande och småtorra öl för året 2020.

Nyhetsbild

Julbockar och dubbelbockar – här är julens ölsorter

Historiskt sett var julen den tid då hushållen satsade litet extra på mat och dryck för att lätta upp den mörka tiden. Samma gäller för ölet som då ofta bryggdes med mer malt. Resultatet blev ett kraftigare öl.

Nyhetsbild

Julöl från Põhjala – och en efterlängtad comeback

Estniska Põhjala brygger goda öl. Här är deras klassiska Jouluöö samt en kryddad suröl som gör en efterlängtad comeback så här i juletider!

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Lokal pilsner erbjuder olika smaker

"I folkmun kan pilsner ofta vara synonymt med vanlig öl. Äkta pilsner ska ändå ha minimalt mer humlekaraktär gentemot originallagern", skriver Stefan Westergård i veckans ölkrönika.

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Alkoholfritt förutsätter mer

"Ibland slår jag ett slag för den alkoholfria ölen. Öl är ju en fantastisk dryck som jag gärna njuter av när som helst, med eller utan alkohol", skriver Stefan Westergård i veckans ölkrönika.

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Hantverksburkar i toppklass

Engelska Thornbridge gör välgjorda och mycket prisvärda ölsorter, många gånger bland de billigare hantverksölen. Testa dessa, skriver Stefan Westergård i veckans ölkrönika.

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Nordiska smaker i sur öl

Hösten kan bjuda på många sura smaker i form bär, men. Det är äntligen dags för två suröl, skriver Stefan Westergård i veckans ölkrönika.

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Världens största folkfest

Oktoberfest inleds officiellt redan den 21 september, det vill säga inkommande lördag. Här är några säkra kort för en fest i ölets tecken.

Nyhetsbild

Ölkrönikan: En genuin öl i äkta Kekkonen-anda

Löylyolut är en öl med genuin kornmalt och en uppfriskande humling. Det är en bättre lageröl, helt enkelt, skriver Stefan Westergård i sin krönika.

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Mustig öl för mustig mat

Till sensommarens och höstens mustiga grytor och vilträtter bör det vara minst lika fylliga öl för att lyckas riktigt bra.

Nyhetsbild

Amerikansk IPA med humleolja

Gillar du IPA? I veckans ölkrönika testar Stefan Westergård en traditionell humlebomb samt en IPA bryggd med humleolja för en djupdykning i vad humle kan ge.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet