Amanda Lund

amanda.lund@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Evangeliska folkhögskolan driver hostel – byggnaden nyrenoverad

VASA Evangeliska folkhögskolan i Vasa driver ett hostel vid sidan om för att få ekonomin att gå ihop. Tidigare har hostellet bara varit öppet under sommarmånaderna, men nu kommer det att vara öppet året runt.

Nyhetsbild

FM i harpunfiske ordnas i Korsholm – "En fysisk sport som kräver mycket"

KORSHOLM Finska mästerskapet i harpunfiske ordnas för andra gången i Korsholm. Yngsta deltagaren i den fysiskt krävande tävlingen är elva år. På lördagen ordnades tävlingen i Björkö och på söndag vid Replotbron.

Nyhetsbild

Skrotinsamling i Vasa skärgård - Roope botnia kommer till sommarstugan

Båten Roope Botnia hämtar upp metall-, elektronik- och elskrot i skärgården. Stormossen och föreningen Håll Skärgården Ren ordnar sin årliga skrotinsamling.

Nyhetsbild

Korsholmsbon Fiona: "I mitt jobb ser jag hur mycket plast vi faktiskt använder"

VIDEO Fiona Småros från Korsholm sommarjobbar vid Stormossen med att analysera hur folk sorterar sitt avfall. Plast finns det rikligt av och metallbitar dyker ofta upp där de inte hör hemma.

Nyhetsbild

Rötmånaden är här – bakterier växer snabbt när det är varmt

VASA Under rötmånaden ska man vara extra noggrann med hur man hanterar och förvarar livsmedel. Extra hälsoinspektioner görs på de mobila köken på mattorget. Vasa stad vill försäkra sig om att allting går rätt till.

Nyhetsbild

Petalaxbon Sakineh: "Jag har fått leva mitt liv som jag vill"

PETALAX Sakineh Tilljander hjälpte till när flyktingströmmen kom till Österbotten. I sommar är hon med i Bykistons teater. Pjäsen "Amors pilar" tar upp ett ämne som ligger nära hennes hjärta.

Nyhetsbild

Tropiclandia gör succésäsong – vädret har stor betydelse

VASA Tropiclandia kan snart slå besöksrekord. – Så här många besökare har vi inte haft på tio år, säger direktör Tuomas Luukkonen.

Nyhetsbild

Närpesbo paddlade över Kvarken och slog världsrekord – inte helt nöjd med tiden

PADDLING André Haglund från Övermark paddlade med en tävlingskajak över Kvarken i måndags. Sträckan på 60 kilometer är det längsta han har paddlat i ett sträck.

Nyhetsbild

Jordgubbsodlare i Vörå: "Kvaliteten på bären lider av värmen"

Jordgubbsodlare får mindre skörd då solen förstör bären. Kallare väder och regn behövs för att skörden ska klara sig. Blåbärs- och lingonsäsongen förkortas också på grund av värmen.

Nyhetsbild

Öppning av aktivitetstorget – familjen Björkskog är här för fotbollens skull

U19-EM Nu drar U19 i gång. Under hela mästerskapet kommer det att ordnas program på aktivitetstorget, som öppnade på måndagen.

Nyhetsbild

Fiskexperten Juha Ojaharju: Nya bryggan vid Metviken underlättar fisket

Nu har fiskare i Vasa en helt egen brygga vid Metviken. Båtar får inte lägga till där. Bryggan ska underlätta fisket i centrala Vasa.

Nyhetsbild

Nu är det klart: I augusti börjar Fiskets hus byggas

VASA Lokala aktörer arbetar med Fiskets hus. Byggstarten är i mitten av augusti.

Nyhetsbild

Paret Björk trivs i Sunnanvik – tio år sedan bostadsmässan öppnade i Vasa

VASA I dag, den 11 juli, har det gått tio år sedan man kunde besöka Vasas bostadsmässa. Det havsnära boendet i Sunnanvik är omtyckt. Tekniska direktören vet inte om det kommer att ordnas en till bostadsmässa i Vasa.

Nyhetsbild

Bostadsmässans vd: "Möjligt att mässan ordnas i Vasa igen"

VASA Tio år har gått sedan bostadsmässan ordnades i Vasa. Snart kan det bli aktuellt med en till. Men det krävs en del kriterier för att en ny mässa ska bli av.

Nyhetsbild

Amanda Lund: Sommarprat i radion – varför intresserar andras livshistorier oss?

Äntligen. Midsommaren är över. Nu börjar sommarpraten. Så gick mina tankar för två veckor sedan. Men vad är det egentligen jag väntar på?

Nyhetsbild

Sugar Daddies - "vill ta vara på den finska naturen"

Vad kan man använda bivax till? Företaget Sugar Daddies har kommit på en helt egen affärsidé som de arbetar med att utveckla.

Nyhetsbild

Vöråbor ställer ut konst och fotografier: "Alltid varit en dröm att få ha en utställning i hemtrakterna"

VÖRÅ I Vörå huvudbibliotek har två ortsbor var sin utställning i sommar. Konstnären Pernilla Backman ställer ut tavlor medan Roger Ohls visar fotografier.

Nyhetsbild

Vörås årsbok - en populär historiebok

VÖRÅ Vörås årsbok "I rågens och fjärdarnas rike" har kommit ut för trettioåttonde gången. I årets upplaga kan man läsa berättelser om människor och händelser förr och nu.

Nyhetsbild

Allsång lockar publik – "Det mysigaste evenemanget"

VIDEO Regnet kunde inte stoppa sångglada österbottningar som tog sig ut till Bocks för att delta i Allsång. Det här är tredje året evenemanget ordnas och har blivit en publikfavorit.

Nyhetsbild

Säljer våfflor på Vasa torg som sommarjobb – "Trivs riktigt bra"

Vamia on Wheels-vagnen säljer våfflor och skapar arbete åt unga studeranden. Tre killar, mellan 16 och 18 år gamla, arbetar i vagnen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet