Johanna Östling

johanna.ostling@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Cecilia väljer att avstå från alkohol – "Det hjälper mig att förstå mina känslor"

21-åriga Cecilia Weckström från Korsholm skrev en lista med för- och nackdelar med att dricka alkohol. Hon valde att bli nykterist – ett beslut hon inte ångrar.

Nyhetsbild

Minderåriga dricker mindre alkohol – Expert: "Alkoholen verkar ha förlorat sin roll som upprorsinstrument"

Allt fler minderåriga väljer att avstå från alkohol. En minskad generationsklyfta och strängare kontroll av åldersgränser i försäljningen av alkohol är möjliga orsaker, hävdar forskare.

Nyhetsbild

Grannar och Vasa stad oense om träden vid Villa Gerby

VASA Grannarna är missnöjda med hur Vasa stad skött ärendet när det gäller träden vid Villa Gerby. På staden håller man inte med: "Det stämmer inte att staden inte har gjort något åt saken", säger grönområdeschef Timo Jousmäki.

Nyhetsbild

Det har aldrig varit lättare att vara vegan

Köttet, mjölken, äggen. Alla är bitar i ett stort normativt pussel som behöver nya bitar. Men som vegan går det att hitta bra mat i Vasa.

Nyhetsbild

Vasa marsch ordnas för tjugoandra gången – "Vandring handlar om njutning"

Under veckoslutet kan vandringsentusiasten kan känna sig nöjd – Vasa marsch ordnas för tjugoandra gången. I evenemanget deltar vandrare från bland annat Danmark, Australien och Norge.

Nyhetsbild

Vandalisering vanlig inför läsårsstarten – polisen uppmanar unga att stå emot grupptryck

VASA Under veckoslutet firar många unga de sista dagarna före skolstarten. Men i gatubilden kommer det inte att synas fler poliser än vanligt.

Nyhetsbild

Arrangör: 40 000 deltog i Konstens natt i Vasa

VIDEO Konstens natt tros ha lockat omkring 40 000 besökare till Vasa. Polisen rapporterar att det ändå gick lugnt till. Se vår video från evenemanget.

Nyhetsbild

Kojby i Sandviken invigdes – "Det mest harmoniska lägret jag varit med om"

VASA Intill Sandvikens motionsspår hänger en tygremsa som låter ana att det finns kojor i närheten. Kojbyn är ett resultat av Taikons fyra dagar långa läger och visades upp på Konstens natt.

Nyhetsbild

Gallup: Vad är det bästa med Konstens natt?

VASA Vasas gator fylls av liv och rörelse. Vasabladet gick ut på stan för att ta reda på vad som är det bästa med Konstens natt.

Nyhetsbild

Amélie goes to Belgrad firar 10 år med hemliga gäster på scenen

KONSTENS NATT Musik från Balkan har en tendens att få folk att dansa. Amélie goes to Belgrad uppträder på Konstens natt på torsdag och överraskar med hemliga gäster på scen.

Nyhetsbild

Dikttävling för amatörer ska locka unga estradpoeter

KONSTENS NATT På Konstens natt kan vem som helst dra fram dikter ur skrivbordslådan och framföra dem för publik. Under kvällen ordnas Vasas uttagning till de nationella tävlingarna i poetry slam 2018. "Konceptet blir allt större i Finland", säger Minna Jarva som arrangerar poesikvällen för amatörer.

Nyhetsbild

Två stora shower – och en ny motionsform på Wasa Vertical

KONSTENS NATT Under Konstens natt introducerar dansteamet på Wasa Vertical en ny gren som är sällsynt i Österbotten – ringtrapets. "Det är en estetisk motionsform", säger Tina Westerlund.

Nyhetsbild

Lilla Åsnan satsar stort på Konstens natt – färgläggningsrobot barnens favorit

KONSTENS NATT Fantasifull stämning, sockervadd och föreställningar för personer mellan 3 och 103 år. Dockteatern Lilla Åsnan har många programpunkter på Konstens natt.

Nyhetsbild

Stjärnspektakel på väg – Perseiderna är snart här igen

På natten mellan lördag och söndag kan de som vill se stjärnor falla unna sig en stund under bar himmel. Men ett gott tålamod krävs för att orka vänta på de bästa stjärnfallen.

Nyhetsbild

En by i skogen tar form – kreativa konstnärer bygger kojor i Sandviken

Estetik, funktionalitet och hållbarhet – alla tre delar behövs när man bygger en koja. Det vet deltagarna i Taikons kojläger. På Konstens natt på torsdag öppnas den färdiga kojbyn.

Nyhetsbild

Unik dag vid slagfältet i Oravais

VBL var på plats på tillställningen Slaget i Oravais – 210 år.

Nyhetsbild

Hantverk och historisk stämning i Oravais

Information om slaget, ekologisk salva och hantverk i trä. Under evenemanget bjöds det på något för alla åldrar.

Nyhetsbild

Traditionstrupperna trivs i Oravais

Traditionstrupper från Sverige, Lettland och Norge är på besök i Finland för att ta del av evenemanget Slaget vid Oravais 210 år. Tillsammans med de finländska trupperna är de ett gäng på 140 soldater.

Nyhetsbild

Konstens natt är snart här – tävling för poeter en av årets nyheter

VASA Vasa förvandlas till ett stort vardagsrum fyllt av kreativitet när Konstens natt ordnas för 27:e gången. Nyheter för i år är en dikttävling för amatörer och en konstauktion på Villa Sandvik.

Nyhetsbild

170 trupper rekonstruerar slaget vid Oravais 1808

ORAVAIS Den 14 september har det gått 210 år sedan slaget vid Oravais. Det uppmärksammar Oravais historiska förening med ett stort evenemang i början av augusti. Höjdpunkten är lördagens rekonstruktion av det historiska slaget.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet