Jonathan Lygdman

jonathan.lygdman@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

"Gambägåln" äras med minnesmärke

Som en del av Nykarlebyveckan kommer ett minnesmärke att avtäckas vid Gammelgården i Socklot för att hedra de personer som bott på den historiska platsen.

Nyhetsbild

Nya lokaler invigs i Zachariasskolan –" Elever och lärare kan skapa en bättre gemenskap"

Nykarleby I Nykarleby välkomnades skolstarten med en invigning av skolans nybyggda lokaler. Både lärarna och eleverna är nöjda med de nya lokalerna.

Nyhetsbild

Efter lång väntan får Pedersöre kyrka sin tjära

PEDERSÖRE KYRKA Senast det gjordes var år 2005. Den dyra inhemska tjäran har gjort att Pedersöre kyrkas spåntak har fått vänta på tjärbehandlingen.

Nyhetsbild

Efter sin långa Jeppissejour är Jonas Riska tillbaka i IFK

ISHOCKEY Ett tag lutade det mot att han skulle hänga upp skridskorna för gott. Nu är Jonas Riska istället redo att återvända till klubben där allting en gång började.

Ineffektivt JBK tappade två poäng

FOTBOLL JBK fick inte den utdelning man önskat när man gästade PK-37 i Idensalmi på lördagskvällen. Trots att gästerna mestadels förde spelet räckte det bara till en poäng.

Klasskillnad när NIK föll mot serieledarna.

FOTBOLL Det blev som väntat en för tuff uppgift för NIK när man gästade serieledarna Kiisto i Vasa. Hemmalaget hittade rätt inte mindre än sju gånger.

Nyhetsbild

Kunskapen om drönare bristfällig

Att ge sig upp i luften med en drönare kan vid första anblick verka som ett harmlöst nöje. Men med nöjet följer även regler och ett stort ansvar som alla inte är medvetna om.

Nyhetsbild

Musiken lockar målmedvetna studenter

KARLEBY Berikade med kunskap efter hårt arbete är studenterna vid Karleby svenska gymnasium nu redo för nästa kapitel i deras liv efter att ha mottagit studentmössan under lördagen.

Nyhetsbild

Jaro B ångar på i FM-serien

Inget verkar kunna stoppa Jaro B i årets FM-serie. Under söndagen besegrades HJK med 2-0 (0-0) efter två mål av Benjamin Östman. Därmed står laget med fullpott efter tre spelade matcher.

Nyhetsbild

Europeisk soroptimistpresident besöker Jakobstad: "Vi arbetar för att förbättra kvinnors rättigheter"

Soroptimist Jakobstad bjuds på finbesök under helgen när soroptimisternas europeiska president Renata Trottman-Probst gästar staden i samband med organisationens unionsmöte.

Nyhetsbild

Stor juniorfest när Jeppis FBC avslutade säsongen

INNEBANDY Det var fullsatta läktare i Rettig Sport Center när Jeppis FBC höll sin årliga junioravslutning under tisdagskvällen.

Nyhetsbild

Zonta vill ha mindre våld och mera jämlikhet

Kvinnors rättigheter "Minska våldet mot kvinnor" var zontasystrarnas vädjan när Jakobstad stod som värd för Zontaorganisationens årliga vårseminarium under lördagen.

Nyhetsbild

Våren är kommen – båtfixarna i farten

JAKOBSTAD Det fina påskvädret har gjort att entusiastiska båtägare finslipar på sista underhållningen för att vara förberedda på den stundande sjösättningen.

Nyhetsbild

Hockeykarnevalen bjuder på hockeygodis

ISHOCKEY Det bjöds på fin underhållning av Svenskfinlands talangfulla ishockeyjuniorer när dag två av hockeykarnevalen inleddes på lördagsförmiddagen i Kristallen.

Nyhetsbild

Historiskt käpphästmästerskap i Jakobstad

Käpphästmästerskap För första gången någonsin i Österbottens historia har ett käpphästmästerskap arrangerats i regionen när Jakobstad stod som värd under lördagseftermiddagen.

Nyhetsbild

Jeppis FBC kollapsade på hemmaplan

INNEBANDY Jeppis FBC tappade en tremålsledning i sista perioden när FBC Remix vände och vann den tredje och avgörande kvalmatchen till division 2 på söndagskvällen.

Nyhetsbild

Ny, tung förlängning för Muik Hockey

ISHOCKEY Muik Hockey åkte på sin andra raka förlängningsförlust på två dagar när Haukat vann i Komarov Arena och därmed tog hem matchserien med 3–1.

Nyhetsbild

Stark kämparinsats gav Muik viktig seger

ISHOCKEY.

Muik kämpade och slet till sista sekunden när man tog en livsviktig seger mot Haukat med 2-1 (1-1, 1-0, 0-0) och samtidigt kvitterade matchserien i kvalspelet.

Nyhetsbild

Vinterstormen hindrade inte tappra scouter

KARLEBY Trots de tuffa väderförhållandena var det många deltagare när Finlands mästerskap i scoutfärdighet Eksymä inleddes i Karleby under lördagen.

Nyhetsbild

Muik nollades i första matchen

ISHOCKEY. Muik fick ingen smakstart på Playoutspelet när man besegrades av Haukat med 2-0 (1-0, 1-0, 0-0) under lördagskvällen i Järvenpää.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet