Jonathan Lygdman

jonathan.lygdman@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

United ett steg närmare kvalplatsen

FOTBOLL Det blev ingen seger för FC United trots att man låg på hårt för ett segermål i andra halvlek. Det mållösa mötet med ToU innebär dock att förutsättningarna att nå kvalplatsen till division 1 fortfarande är goda.

Nyhetsbild

Sekunddrama när Muik föll i premiären

ISHOCKEY Muik Hockey stretade på bra mot fjolårets grundseriefemma JHT. Men i matchens sista sekund lyckades JHT avgöra när Finlandsserien gjorde nedsläpp under fredagen.

Nyhetsbild

Jaro P13 knep guldet när Eremenko cup avgjordes

FOTBOLL Efter den fina första dagen hade samtliga Jarolag goda chanser på medaljerna i Eremenko cup. Medaljmatcherna slutade inte på bästa tänkbara vis där endast Jaro P13 fick jubla.

Nyhetsbild

JBK hakar på i toppen

FOTBOLL JBK fortsätter att samla in poäng i en rask takt i tvåan. Mot VIFK avgjorde Victor Strömbäck med ett vackert avslut som räckte till tre poäng.

Nyhetsbild

Centers Hockeys turnering ett publikplåster för Kristallen

ISHOCKEY Publik har samlats och fått ta del av underhållande ishockey när Centers Hockey, Highsticks, Malax IF och Kurikan Ryhti slipat skridskorna inför den stundande säsongen i Wikro Marin-turneringen.

Nyhetsbild

Lucas vågade och satsade: "Det går att arbeta och vara framgångsrik internationellt fast man bor i Jeppis"

Trots sin ringa ålder på 20 har Lucas Käldström en meritlista som sträcker sig längre än vad många lyckas uppnå under en hel livstid. "Våga satsa och ge inte upp" är hans motto.

Nyhetsbild

Stjärnfylld gästlista när Stjärnhallen fylldes

NYKARLEBY Det bjöds på intressanta diskussioner och framtidsvisioner med framgångsrika gäster när talkshowen Light up the tunnel arrangerades i Stjärnhallen på lördagen.

Nyhetsbild

United krigade till sig en poäng

FOTBOLL United stötte på hårt motstånd i bortamatchen mot ToU som slutade mållöst men med lite tur kunde man ha kammat hem alla poängen.

Nyhetsbild

Esse IK kammade noll mot VIFK/2

FOTBOLL Esse IK kunde inte följa upp förra veckans seger mot jumbon utan fick se sig besegrade av topplaget VIFK/2 med uddamålet.

Nyhetsbild

Drömmål gav JBK segern

FOTBOLL Ett tempofattigt JBK räddades av Rasmus Korkea-Ahos pärla i mitten av andra halvleken vilket räckte för att poängen skulle stanna i Jakobstad.

Nyhetsbild

Favoriterna höll i Falken nationella

Trots det utmanande vädret i skogarna i Sundby stod orienterarna för fina prestationer där förhandsfavoriterna höll för favorittrycket.

Nyhetsbild

Klen första halvlek fällde JBK

FOTBOLL En svag första halvlek och en Mikko Manninen på gott spelhumör blev JBK:s fall när Jyväskylälaget reste hem med alla tre poäng.

Nyhetsbild

Ståhlberg och Rahkola suveräna i FSS Ski Race

LÄNGDSKIDOR Alexander Ståhlberg och Hennariikka Rahkola höll för favorittrycket och tog klara segrar i FSS Ski Race som avgjordes i Vörå.

Nyhetsbild

Esse IK föll tungt mot KuFu 98

FOTBOLL Esse IK hade ingen rolig eftermiddag när gästande KuFu 98 åkte hem med alla poängen efter en övertygande seger under lördagen.

Mardrömsminuter fällde NIK

FOTBOLL Tre mål inom loppet av fem minuter i början av andra halvlek blev NIK:s fall när man tog emot Närpes Kraft på Skogsvallen under torsdagen.

Nyhetsbild

IK Myran får vänta på segern

FOTBOLL Trots att IK Myran inför matchen mot ONS kunde välkomna tillbaka en klubbikon så räckte det inte till poäng. Uddamålsförlusten innebär att laget fortfarande väntar på säsongens första seger.

Nyhetsbild

Kalldusch när Jaro B kryssade

FOTBOLL Länge såg det ut som att Jaro B skulle bärga tre viktiga poäng i kvalet till FM-slutserien. Men på stopptid knäcktes de rödas hjärtan när JJK:s Nico Kivelä såg till att poängen delades.

Nyhetsbild

Malax IF krigade sig till Canoramatiteln

FOTBOLL En gedigen kämparinsats och ett straffmål avgjorde till Malax IF:s fördel när man besegrade Esse IK i årets upplaga av Canorama Cup.

Nyhetsbild

Krogägarna besvikna över restriktionerna

JAKOBSTAD Regeringens beslut att öppna restauranger, caféer och pubar kom som en lättnad för många. Men alla är inte så nöjda med restriktionerna som ska följas.

Nyhetsbild

Gallup: Elever lättade att återvända till skolan

På torsdag avslutas distansundervisningen för nästan alla elever i grundskolan. Efter två månader återgår de till närundervisning. Vi frågade några elever om hur de ser på situationen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet