Sport 20.2.2021

Imponerande insats av Rory Penttinen när laget tog hem mästerskapet

MOTORSPORT Den fjärde deltävlingen innehöll det mesta med spännande dueller och mängder av säkerhetsbilar. Rory Penttinen bemästrade allt och gjorde ett fenomenalt race som grundlade segern i Asian Le Mans Series.

Sport 20.2.2021

Muik Hockey åkte på ny mina i Kalajoki

ISHOCKEY Muik Hockey fick en drömstart i mötet med JHT när man tog ledningen redan efter minuten spelad. Resten av matchen var inte lika rolig där JHT gjorde slarvsylta av gästerna.

Sport 15.2.2021

Utvisningar blev kostsamma för Muik Hockey

ISHOCKEY Inledningen lovade mycket för Muik Hockey i återstarten av Finlandsserien. Man fick öppningsmålet och hade bud på ytterligare mål innan utvisningarna började hagla.

Sport 14.2.2021

Odisciplinerat Muik Hockey chanslöst mot serieledarna

ISHOCKEY Det var botten mot toppen när Muik Hockey tog sig an Raahe-Kiekko på söndagen. Muik inledde starkt, men odisciplinerat spel gjorde att gästerna kunde vända och åka hem med samtliga poäng.

Lokalt 6.2.2021

Specialarrangemang vid Bergöbacken inget hinder: "Fler besökare än tidigare år"

Pedersöre Snö och kyla i massor men den rådande pandemin har gjort att Bergöbacken tvingats till ett coronaanpassat upplägg. Något som inte verkar ha haft någon negativ inverkan på verksamheten.

Sport 30.1.2021

Blue Fox vinnare i återstarten

INNEBANDY Anton Kallviks krysskott i förlängningen gav Blue Fox extra poängen och såg till att laget kammade hem segern i lagets första match på drygt två månader.

Lokalt 11.1.2021

Isen efterlängtad i Karleby – skridskoåkarna ivriga

KARLEBY Med snö och minusgrader kommer också ivriga skridskoåkare. Under veckoslutet var Karlebyborna i full fart att använda isarna runt om på stadens planer.

Lokalt 9.1.2021

Julgranarna fick nytt liv i Karleby

Karleby Den traditionsenliga julgranssänkningen vid Storgrundet är nu utförd och nu finns det åter förutsättningar för en fiskrik sommar.

Lokalt 26.12.2020

Gallup: Coronajulen en ganska vanlig jul – "Ingen större skillnad"

Jakobstad Coronapandemin har förstört mycket men julfirandet har inte påverkats nämnvärt där stadens invånare försökt hålla sig till sina jultraditioner och samtidigt blicka framåt mot ett bättre år.

Lokalt 26.12.2020

Fortfarande inget genombrott i sökandet av Nykarlebybon

NYKARLEBY Det är fortfarande lika ovisst vad som hänt den försvunna Sven-Erik Österlund. Det är nu två veckor sedan den 85-årige Nykarlebybon försvann och det är ont om ledtrådar.

Lokalt 12.12.2020

Julhandeln mera nätbaserad än tidigare

Coronapandemin har påverkat människornas vardag i stor utsträckning vilket också syns i julklappshandeln där allt fler väljer att handla via nätet.

Lokalt 7.12.2020

Saigon Kitchen fortfarande stängt

JAKOBSTAD Skadorna efter branden som Saigon Kitchen drabbades av för drygt två veckor sedan håller fortfarande restaurangen stängt. Det är osäkert  när man kan öppna igen.

Lokalt 6.12.2020

Gallup: Inget nyårsfirande på torget – "Ett väntat och klokt beslut"

Att det inte blir något nyårsfirande verkar inte beröra stadens invånare nämnvärt. Det rådande läget med pandemin gör att man väljer att fira hemma med nära och kära.

Sport 23.11.2020

Centers Hockey berövades segern

ISHOCKEY En stark laginsats från Centers räckte nästan till seger mot topplaget KuRy. Ett tufft domslut i förlängningen avgjorde matchen till gästernas fördel.

Sport 21.11.2020

Mardrömsminuter fick IFK Lepplax på knä

ISHOCKEY Tre mål på tre minuter. Efter en lovande start rasade IFK:s spel samman mot KuRy som tämligen enkelt kunde kontrollera hem matchen.

Sport 20.11.2020

Muik Hockey stod upp bra mot topplag

ISHOCKEY En resultatmässigt dålig första period gjorde att kampen om poängen så gott som försvann för Muik Hockey redan då. Men en stark andra halva av matchen gjorde att man nästan kom ikapp.

Sport 16.11.2020

Highsticks HT klara segrare till slut

ISHOCKEY Highsticks HT har gjort det till en vana att köra över motståndarna i säsongsinledningen. Men mot Muik Hockey II hade man inledningsvis tufft innan man hittade spelet och vann komfortabelt till slut.

Sport 9.11.2020

Numerärt underläge Highsticks segerrecept i toppmötet

ISHOCKEY Toppmötet i division tre var en jämn drabbning i två perioder. Sedan tog hemmalagets boxplay över – det gav hela fyra mål i matchen. Därmed är Highsticks enda laget med full pott i serien.

Sport 9.11.2020

Muik Hockey chanslösa i Jyväskylä

ISHOCKEY Muik Hockey hade inte mycket att sätta emot topplaget D-Kiekko under söndagen. Värdlaget från Jyväskylä gjorde en strålande inledning och avgjorde matchen redan i första perioden.

Sport 7.11.2020

Svag inledning fällde JBK i säsongsavslutningen

FOTBOLL JBK var inte riktigt vakna när seriespelet avslutades och fann sig tidigt i ett tremålsunderläge. Man gjorde ett ordentligt uppryck men poängen uteblev.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet