Jonathan Lygdman

jonathan.lygdman@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Centers Hockey berövades segern

ISHOCKEY En stark laginsats från Centers räckte nästan till seger mot topplaget KuRy. Ett tufft domslut i förlängningen avgjorde matchen till gästernas fördel.

Nyhetsbild

Mardrömsminuter fick IFK Lepplax på knä

ISHOCKEY Tre mål på tre minuter. Efter en lovande start rasade IFK:s spel samman mot KuRy som tämligen enkelt kunde kontrollera hem matchen.

Nyhetsbild

Muik Hockey stod upp bra mot topplag

ISHOCKEY En resultatmässigt dålig första period gjorde att kampen om poängen så gott som försvann för Muik Hockey redan då. Men en stark andra halva av matchen gjorde att man nästan kom ikapp.

Nyhetsbild

Highsticks HT klara segrare till slut

ISHOCKEY Highsticks HT har gjort det till en vana att köra över motståndarna i säsongsinledningen. Men mot Muik Hockey II hade man inledningsvis tufft innan man hittade spelet och vann komfortabelt till slut.

Nyhetsbild

Numerärt underläge Highsticks segerrecept i toppmötet

ISHOCKEY Toppmötet i division tre var en jämn drabbning i två perioder. Sedan tog hemmalagets boxplay över – det gav hela fyra mål i matchen. Därmed är Highsticks enda laget med full pott i serien.

Nyhetsbild

Muik Hockey chanslösa i Jyväskylä

ISHOCKEY Muik Hockey hade inte mycket att sätta emot topplaget D-Kiekko under söndagen. Värdlaget från Jyväskylä gjorde en strålande inledning och avgjorde matchen redan i första perioden.

Nyhetsbild

Svag inledning fällde JBK i säsongsavslutningen

FOTBOLL JBK var inte riktigt vakna när seriespelet avslutades och fann sig tidigt i ett tremålsunderläge. Man gjorde ett ordentligt uppryck men poängen uteblev.

Nyhetsbild

Highsticks HT körde över S-Kiekko Retrot

ISHOCKEY Det var inget snack om saken. Highsticks HT gjorde processen kort med S-Kiekko Retrot och förlängde därmed segerraden till tre matcher.

Matchen mellan Lepplax och Malax inställd

ISHOCKEY Det blir inget derby i hockeytvåan ikväll. Matchen ställs in och nytt speldatum spikas senare.

Nyhetsbild

Muik Hockey fixade första segern: "Offensiven var riktigt vass"

ISHOCKEY Efter 2–7-debaclet senast i Brahestad var det upp till bevis för Muik Hockey i hemmamatchen mot Laser HT. Laget levererade, stod för en klockren insats och kammade därmed hem säsongens första seger.

Nyhetsbild

Centers förlorade målrik match

ISHOCKEY Det bjöds på målkalas när Centers Hockey spelade hemmapremiär i derbyt mot IK Kronan. En stark tredje period räckte till poäng men på övertid knep Kronan extrapoängen.

Nyhetsbild

United ett steg närmare kvalplatsen

FOTBOLL Det blev ingen seger för FC United trots att man låg på hårt för ett segermål i andra halvlek. Det mållösa mötet med ToU innebär dock att förutsättningarna att nå kvalplatsen till division 1 fortfarande är goda.

Nyhetsbild

Sekunddrama när Muik föll i premiären

ISHOCKEY Muik Hockey stretade på bra mot fjolårets grundseriefemma JHT. Men i matchens sista sekund lyckades JHT avgöra när Finlandsserien gjorde nedsläpp under fredagen.

Nyhetsbild

Jaro P13 knep guldet när Eremenko cup avgjordes

FOTBOLL Efter den fina första dagen hade samtliga Jarolag goda chanser på medaljerna i Eremenko cup. Medaljmatcherna slutade inte på bästa tänkbara vis där endast Jaro P13 fick jubla.

Nyhetsbild

JBK hakar på i toppen

FOTBOLL JBK fortsätter att samla in poäng i en rask takt i tvåan. Mot VIFK avgjorde Victor Strömbäck med ett vackert avslut som räckte till tre poäng.

Nyhetsbild

Centers Hockeys turnering ett publikplåster för Kristallen

ISHOCKEY Publik har samlats och fått ta del av underhållande ishockey när Centers Hockey, Highsticks, Malax IF och Kurikan Ryhti slipat skridskorna inför den stundande säsongen i Wikro Marin-turneringen.

Nyhetsbild

Lucas vågade och satsade: "Det går att arbeta och vara framgångsrik internationellt fast man bor i Jeppis"

Trots sin ringa ålder på 20 har Lucas Käldström en meritlista som sträcker sig längre än vad många lyckas uppnå under en hel livstid. "Våga satsa och ge inte upp" är hans motto.

Nyhetsbild

Stjärnfylld gästlista när Stjärnhallen fylldes

NYKARLEBY Det bjöds på intressanta diskussioner och framtidsvisioner med framgångsrika gäster när talkshowen Light up the tunnel arrangerades i Stjärnhallen på lördagen.

Nyhetsbild

United krigade till sig en poäng

FOTBOLL United stötte på hårt motstånd i bortamatchen mot ToU som slutade mållöst men med lite tur kunde man ha kammat hem alla poängen.

Nyhetsbild

Esse IK kammade noll mot VIFK/2

FOTBOLL Esse IK kunde inte följa upp förra veckans seger mot jumbon utan fick se sig besegrade av topplaget VIFK/2 med uddamålet.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet