Siw Högnäs

siw.hognas@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Kritiken mot svenskt språkbad fortsätter – "Inga förbättringar har gjorts"

KARLEBY Situationen med det svenska språkbadet i högstadiet är oförändrat. Föräldrar som vände sig till Regionförvaltningsverket väntar fortfarande på svar.

Nyhetsbild

Allkristen bokhandel i 45 år – bokförsäljningen starkt nedåt

KARLEBY De senaste åren har inneburit stora förändringar för Allkristen bokhandel i Karleby. Trots nedgång i bokförsäljningen ser man ändå positivt på framtiden och vågar tro att bokhandeln också får fira 50 år.

Nyhetsbild

Christer Forsström belönades med Hagforsmedaljen

NEDERVETIL Tidigare i våras tilldelade Svenska Folkskolans vänner Hagforsmedaljen åt kultur- och hembygdsaktivisten Christer Forsström från Nedervetil.

Nyhetsbild

Uttula på Traficom: "Allting gjordes rätt vid grundstötningen"

Läget är stabilt och allting har gått rätt till efter att Amorella började ta in vatten. Nu koncentrerar vi oss på evakueringen av passagerarna uppger Aleksi Uttula, chef för sjöfartstillsynsenheten på Transport- och kommunikationsverket.

Nyhetsbild

Nu är vattnet i Nykarleby drickbart igen

Nu behöver Nykarlebyborna inte mera koka sitt dricksvatten. Kloreringen fortsätter men vattnet är drickbart.

Nyhetsbild

Åsarna löpte in 13 000 euro i Ärevarvet – "Vi är mycket nöjda"

ÄREVARVET IF Åsarna nådde inte målet på 20 000 euro men onsdagens Ärevarv gav ändå 13 000 euro vilket arrangörerna är mycket nöjda över.

Nyhetsbild

Karlebys nya slogan en hemlighet

Ska Karleby äntligen få en ny slogan? I varje fall ska stadsstyrelsen i dag måndag ta ställning till ett nytt förslag som är hemligt tills vidare.

Nyhetsbild

Inga allvarliga olyckor under veneziadhelgen

Även om lördagskvällen gav räddningsverket mer trafik än normalt i Karleby- och Jakobstadsområdet har det varit en relativt lugn veneziad.

Nyhetsbild

SE VIDEO: Familjen Fagerholm upplevde ett naturfenomen

LARSMO Familjen Fagerholms kaffestund i stugan i Fagernäs vid Skataviken bjöd på ett extra inslag på söndagseftermiddagen. Plötsligt började en virvel röra sig på vattnet med ett fräsande.

Nyhetsbild

Polisen beslagtog olovliga handeldvapen i Karleby

I Karleby beslagtog polisen tre stycken olovliga handeldvapen på allmän plats  under Veneziaden. Polisen i Österbotten har varit fullt sysselsatt under helgen. Inga allvarliga olyckor har dock inträffat.

Nyhetsbild

Gymnasielaget besegrade staden i Sundrodden

KARLEBY Staden fick se sig besegrad av gymnasierna i årets Sundrodd. Det rådde inga tvivel om vem som skulle segra men allt kan förstås hända i en roddtävling.

Nyhetsbild

Studenterna fick sin dag – "Ni är så värda en fest"

KARELBY Det var en mäktig syn när hundratals studenter tågade in till Västra Parken för att fira sin studentexamen. Den gemensamma studentfesten för alla stadens gymnasier hölls i strålande höstväder.

Nyhetsbild

IK Myran i upprop för konstgräsplan: "Vi vill skapa delaktighet"

NEDERVETIL För att IK Myran ska kunna finansiera konstgräsplanen vid den nya skolan behövs gräsrotsfinansiering. Sedan drygt en vecka pågår en kampanj som går ut på att alla kan vara delaktiga. Alla ryms med på plan.

Nyhetsbild

Kyssarnas bro invigs

KARLEBY Kyssarnas bro är klar att invigas. Samtidigt har också det engelska båthuset restaurerats.

Nyhetsbild

Renlunds skola föreslås heta Konsthuset Renlund

KARLEBY Ett nytt namn för före detta Renlunds skola behandlas i Karleby stadsstyrelse.

Nyhetsbild

Skolbussen börjar köra till Hassis – Fanny kommer fortfarande för sent

KARLEBY Skolskjutsarna har varit föremål för mycket debatt i Karleby sedan skolorna startade. Nu har man löst de flesta problemen. Bland annat kommer bussen att köra via Hassis.

Nyhetsbild

Nytt café öppnar i centrum

KARELBY Ett nytt café slår upp dörrarna på Strandgatan senare i höst. Det är Anders Mattsson som blir caféägare igen efter ett kort uppehåll.

Nyhetsbild

Kokkola City Run i avskalad version

KARLEBY Länge har arrangörerna levt i ovisshet men Kokkola City Run kommer att ordnas den 11 september. Dock i en mycket avskalad version. I detta nu har 700 anmält sig och man kan ta emot max 1 200 deltagare.

Nyhetsbild

Privat minitjärdal tändes i Nedervetil – "Mera tjära än väntat"

NEDERVETIL Anders Aspvik har i all tysthet byggt en tjärdal. Arbetet med barkningen inleddes som sig bör för fyra år sedan. När tjärdalen tändes på fredag kväll hade ett 80-tal intresserade dykt upp.

Nyhetsbild

Ny bussrutt stympar Fannys skollektioner – hållplatserna i Hassis indragna

KARLEBY I Hassis är både föräldrar och elever upprörda över den nya bussrutten. Tidtabellen håller inte, elever kommer för sent och ibland har bussen inte kommit. Fanny Hagström missar varje dag minst 20 minuter av sina gymnasielektioner.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet