Siw Högnäs

siw.hognas@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Privat jetflygplan landade i Kronoby med två italienska kvinnor

Kronoby flygplats öppnade på fredag kväll för ett privat jetflygplan. Det privat chartrade planet Gulfstream G550 flögs in för ett av båtvarven i trakten.

Nyhetsbild

En engagerad byautvecklare med Öja i sitt hjärta – nu fyller Ingvald 70

KARLEBY Öja i hans hjärta. Det kan man med fog säga om Ingvald Boberg. Han är en av de drivande krafterna bakom byns utveckling.

Nyhetsbild

Förtroendekrisen inom Soite djupnar – otydlig kritik skapar frustration

KARLEBY Hanna-Lea Ahlskog vill ha ett utskott som reder ut förtroendekrisen inom Soite. Hennes avsikt är inte att avsätta ledningen och styrelsen men samtidigt vill hon inte kommentera om hon har förtroende för ledningen.

Nyhetsbild

Sången begränsas och inga kramar tillåts när kyrkorna öppnar

När kyrkorna på söndag slår upp sina dörrar för gudstjänster råder samma anvisningar och rekommendationer för alla kyrkor. Psalmsången begränsas och körsång undviks.

Soite godkände likabehandlingsplan

KARLEBY

Soite upphör med servicesedlar för boendetjänster

KARLEBY

Nyhetsbild

Förtroendet för Soites styrelse och ledning i vågskålen

KARLEBY Det blev ett dramatiskt och långt möte när Soites fullmäktige sammanträdde i tisdags. När fullmäktige samlas igen efter ett par veckor ska man rösta om förtroendet för styrelsen och ledningen med verkställande direktören i spetsen.

Nyhetsbild

Stort intresse för drive-in-gudstjänst på Nykarleby torg

Eftersom man inte kunde fira gudstjänst i kyrkan i söndags firades en drive-in-gudstjänst på torget i Nykarleby. Ett femtiotal bilar parkerade på tryggt avstånd från varandra.

Nyhetsbild

Rullstolsburen föll i vattnet i Karleby – räddades av ungdomar

KARLEBY Tack vare förbipasserandes och räddningsverkets snabba ingripande kunde en rullstolsburen räddas ur Sundet i Karleby vid fyratiden på söndag.

Nyhetsbild

Jacob Storbjörk: "Total överraskning och besvikelse"

Steven Frostdahls avhopp till SFP kom som en total överraskning för FSD i Österbotten. FSD:s första viceordförande Jacob Storbjörk är också personligen besviken.

Nyhetsbild

Stödpersoner tillåts på BB också utanför Soites område

KARLEBY Från och med måndag får föderskor på Möcs ha med sig stödperson under vården efter förlossningen. Också de som bor utanför Soites område.

Nyhetsbild

Steven Frostdahl byter parti – "SFP bevakar bäst svenskspråkigas intressen"

NYKARLEBY Förra kommunalvalets röstkung i Nykarleby och tidigare socialdemokrat Steven Frostdahl har meddelat att han byter parti och går över till Svenska folkpartiet. 

Nyhetsbild

OS-vinnaren Samppa Lajunen köpte sitt första köpcenter – "Chydenia har potential"

KARLEBY Den trefaldiga OS-vinnaren i nordisk kombination Samppa Lajunen har köpt sitt första köpcentrum. Han äger nu hälften av den äldre delen av Chydenia.

Nyhetsbild

Valborg firades lugnt – inga stora folksamlingar

Valborgsmässoafton var ovanligt lugn inte bara i Österbotten utan i hela landet. Inga stora folksamlingar utan folk har följt restriktionerna med beröm, säger polisen.

Nyhetsbild

Tre män gripna efter skottlossning i Karleby – händelseförloppet oklart

NY UPPDATERING. I Storby i Karleby inträffade en skottlossning på valborgsmässoaftonen. Ingen skadades. Tre män är gripna. Under fredagens förhör gavs inte närmare uppgifter om händelseförloppet.

Nyhetsbild

Vittsar rävfarm anmäld för djurskyddsbrott

KARLEBY Den kinesiskt ägda rävfarmen i Vittsar har anmälts för djurskyddsbrott, skriver Maaseudun tulevaisuus. Jourhavande veterinären granskade farmen i måndags.

Nyhetsbild

Nu över 3 000 coronafall i Finland – tre nya dödsfall

UPPDATERAD Finland har nu överskridit 3 000 gränsen i antalet coronafall. Sedan söndagen har 90 nya fall av smittade konstaterats. Sedan i går har tre nya dödsfall bekräftats.

Nyhetsbild

Ett nytt coronafall inom Soites område

Ett nytt fall av covid-19 konstaterades inom Soites område på måndagen.

Nyhetsbild

YLE: Polisen fick nog av ungdomars påskfirande – "Nu har vi lyssnat tillräckligt på knorrandet"

Polisen har skingrat flera stora ungdomssamlingar i Björneborg tre kvällar i följd under påskhelgen. Det har behövts flera polispatruller för att skingra ungdomarna.

Nyhetsbild

Påskhäxracet uppskattades – "Det är roligare så här"

NEDERVETIL Påskhäxornas traditionella dörrknackning fick i år ge vika för andra uppfinningsrika sätt som till exempel påskhäxracet i Nedervetil. Kanske det blir en tradition?

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet