Frida Öst

frida.ost@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

VIDEO: Lyxkatamaranen Cool Beauty sjösattes vid Alholmen

JAKOBSTAD Det var både förväntan och nervositet i luften när OQS sjösatte sin tredje 60-fot långa katamaran på måndag morgon i hamnen på Alholmen. Den nya ägaren var på plats och skålade i champagne när båten Cool Beauty sänktes ner i vattnet.

Myran värvar engelsk mittfältare

FOTBOLL IK Myran har skrivit kontrakt med den engelska mittfältaren Rachel Topliss från Walsall. I månadsskiftet ansluter hon sig till laget.

Nyhetsbild

Nya arrendetaxan i Nykarleby förbjuds tills besvär har behandlats

NYKARLEBY I dag har Vasa förvaltningsdomstol förbjudit verkställigheten av stadsfullmäktiges beslut om grunderna för arrendetaxan för fritidstomter i Nykarleby tills dess att de besvär som skickats in avgjorts.

Nyhetsbild

Porträttserie uppmärksammar World Refugee Day

JAKOBSTAD Den här veckan delar flyktingar i regionen med sig av berättelser om sig själva och integrationsenheten postar deras personporträtt i sociala medier för att uppmärksamma FN:s internationella flyktingdag.

Nyhetsbild

Ted & Kaj prisas för humor och intelligens

Svenska Yle delade på fredagen ut sina årliga innehållspriser på Korjaamo i Helsingfors. Bland pristagarna fanns bland annat Ted & Kaj.

Nyhetsbild

Simhallens öppettider förkortas – morgonsimmarna fick inget gehör

JAKOBSTAD Bildningsnämndens idrottssektion har gett grönt ljus till ändrade öppettider i simhallen. Allmänheten får från och med i höst ge vika för att det ska finnas plats för mer ledd verksamhet.

Nyhetsbild

Kraftig rökutveckling i Karleby – egnahemshus totalförstördes i brand

KARLEBY Ett övergivet egnahemshus brann under eftermiddagen kraftigt på Karlgatan i Karleby och spred rök i närområdet. Boende i området uppmanades därför stänga fönster och ventilation.

Nyhetsbild

Begagnat och närproducerat samsades på torget

JAKOBSTAD Den som var ute efter närproducerade mattor, växter och tvålar eller begagnade kläder och porslin kunde fynda på torget i Jakobstad i kväll. Det gick också alldeles utmärk att bara umgås och njuta av det fina vädret.

Nyhetsbild

Gasbrännare startade husbrand i Kållby – branden upptäcktes först efter en timme

PEDERSÖRE En gasbrännare på balkongen startade den husbrand som gav upphov till stora skador på ett egnahemshus i Kållby i går eftermiddag.

Två sökande till rektorstjänsten vid Chydenius skola

KARLEBY I dag gick ansökningstiden ut för den utannonserade rektorstjänsten vid Chydenius skola i Karleby. Ronnie Djupsund, tf utbildnings- och ungdomsdirektör, meddelar att två ansökningar har kommit in.

Nyhetsbild

Lekparken vid Församlingscentret flyttas – trafiken leds om

JAKOBSTAD Arbetet med att flytta lekparken vid Jakobstads Församlingscentrum har inletts och trafiken till Jakobstads nya begravningsplats leds om via Pinnonäsgatan. I morgon invigs också den nya urnelund som har anlagts vid Johanneskapellet klockstapel.

Nyhetsbild

Ekorosk vill främja cirkulär ekonomi med insamling av hårdplast

På världsmiljödagen den 5 juni ordnas en riksomfattande insamling av hårdplast. På torget i Jakobstad och vid Rani Plasts fabrik i Bjölas kommer hushållsprodukter av plast att tas emot.

Nyhetsbild

Brand i gammal läderfabrik – flera enheter på plats i Rimmi

KARELBY En brand utbröt på tisdag eftermiddag i en nedlagd läderfabrik i Rimmi utanför Karleby.

Nyhetsbild

YA och Novia skickade ut studerande i livet – "Tro på er själva och ert kunnande"

JAKOBSTAD Yrkeshögskolan Novia och yrkesakademin YA höll på fredagen gemensam dimission i Schaumansalen i Jakobstad.

Nyhetsbild

SE VIDEO: Säl räddades i Skutnäs, togs till Högholmen

JAKOBSTAD I onsdags hittades en kut vid vattenbrynet i Skutnäs. Teija Löfholm på Jakobstadsnejdens Djurvänner blev kontaktad och inledde räddningsoperationen som tog sälen till Helsingfors.

Nyhetsbild

Militärt sprängämne upptäckt vid muddringsarbete i Karleby hamn

KARLEBY I muddringsarbetet av farleden till Karleby hamn har sprängämnen hittats under torsdagen. Försvarsmakten ska under kvällen avlägsna bomben.

Nyhetsbild

Dubbelseger för Zacharias Åstrand i FM i företagsamhet

Det blev två vinster till Österbotten i "Våga vara företagsam"-finalen, i kategorierna Bästa mässmonter och Bästa ensamföretagare. Båda vinsterna gick till Kahvipöllö UF och Zacharias Åstrand från Jakobstads gymnasium.

Nyhetsbild

Svenskfinland får två läsambassadörer i nytt treårigt projekt

Henrika Andersson och Amanda Audas-Kass har utsetts till de nya läsambassadörerna i Svenskfinland.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet