Frida Öst

frida.ost@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Ledigt på barnens villkor: "Man får göra vad man vill"

I Sverige infördes sportlovet för att man ville spara pengar, medan det verkar ha varit barnens bästa som åberopades när sportlovet infördes i Finland 1933.

Nyhetsbild

Konditorn och kemisten som fastnade för miljöhälsovård

Leif Karlström och Marit Björkstrand är två kollegor vid Hälsoinspektionen i Jakobstad som får börja summera sin tid i arbetslivet. Men tiden som pensionär har de ännu inte hunnit tänka på.

Nyhetsbild

Nytt samarbete ger gymnasieelever högskolepoäng

JAKOBSTAD Både studerande och lärare har fått miljöombyte i Jakobstads gymnasiums nya samarbete med Öppna högskolan vid Novia. – Det gör gott att byta miljö och samarbeta med nya människor, säger gymnasieläraren Monica Liljestrand-Jutila.

Nyhetsbild

Lea och Henri siktar på guld i yrkes-EM för unga

LARSMO/NYKARLEBY Bäst på sitt yrke bland unga i Europa. Det är målet för Lea Fältros från Larsmo och Henri Elenius från Jeppo som är två av de 24 tävlande i Finlands yrkeslandslag.

Nyhetsbild

Trespråkiga hjärtstartare ska göra Österbotten tryggare

På måndagen var det Larsmo, Kronoby och Pedersöres tur att motta hjärtstartare från försäkringsbolaget LokalTapiola. Det är ett sätt att öka tryggheten i Österbotten, säger LokalTapiola Österbottens vd Pasi Haarala.

Nyhetsbild

Coronaviruset stoppar pälsauktionen – flyttas fram till april

Saga Furs meddelar att man flyttar fram marsauktionen med en knapp månad på grund av spridningen av coronaviruset och de därav följande reserestriktionerna.

Nyhetsbild

Läkaren Inga Paperi bjuder på skuggteater i “Kållby välfärdsstation”

PEDERSÖRE AI, EU-politik och humor – det är några av ingredienserna i den multimediala teaterpjäsen “Kållby välfärdsstation” som visas för allmänheten på måndag.

Nyhetsbild

Thomas Sandell har ritat nya bostadshus – "Jag har utgått ifrån mig själv och hur jag skulle vilja bo"

JAKOBSTAD Fastighetsbolaget Ebba planerar ett nytt hyresboende med 46 lägenheter i centrum. Den Jakobstadsfödda arkitekten Thomas Sandell har ritat husen.

Nyhetsbild

Mästare 2020 är igång – 16 semifinalister från Optima

Den här veckan tävlar 16 semifinalister från Optima om FM-medaljer i yrkesskicklighet inom åtta olika grenar.

Nyhetsbild

Ny kandidat i Kvinnoförbundets ordförandeval – "Jag tror på Kvinnoförbundets möjlighet att påverka"

Pia Sundell meddelar i dag att hon ställer sig till förfogande i valet av ny ordförande för Svenska Kvinnoförbundets efter avgående Anna Jungner-Nordgren.

Nyhetsbild

Pedersöreklockan går till Esse hembygdssällskap – "Esse är en hembygd för alla"

PEDERSÖRE Esse Hembygdssällskap bildades 1931 och är fortfarande i allra högsta grad en aktiv förening. Nu tilldelas de Pedersöre kommuns kulturpris.

Nyhetsbild

Bil i diket längs Monäsvägen

NYKARLEBY På fredag kväll körde en personbil av vägen i Monäs till följd av det hala väglaget.

Nyhetsbild

Pälsfarmare fortfarande på plats i Vittsar

KARLEBY Efter dagens demonstrationer håller pälsfarmarna koll på långtradarna för att inte missa lastningen av avelsrävar.

Nyhetsbild

Ebeneserkyrkans bygge tillbaka på ritbordet

PEDERSÖRE Ebeneserkyrkan gör en omprojektering för sitt planerade allaktivitetshus i Sandsund. När Optima inleder sina renoveringar måste församlingen hitta ett nytt ställe att hålla sina gudstjänster.

Nyhetsbild

Kraftiga vindar orsakade elavbrott i Terjärv

KRONOBY Det blåste kraftiga vindar på flera håll i Österbotten i natt. I Terjärv-området drabbades hundratals hushåll av elavbrott.

Nyhetsbild

Skåpbil fick sladd och hamnade i diket

NYKARLEBY Det hala väglaget ledde till att en skåpbil som var på väg från Jakobstad till Nykarleby körde av vägen på tisdag kväll.

Nyhetsbild

Stämsång och tvärflöjt på ett av årets sista luciauppträdanden

JAKOBSTAD Det märks att årets luciafölje tycker om att sjunga och uppträda. De bjuder på ett mångsidigt lussande under fredagens besök på demensboendet Viivi och Wilhelm.

Nyhetsbild

VIDEO: Många små tomtar dansade runt granen

JAKOBSTAD Barn från olika grupper inom småbarnspedagogiken samlades på torget på förmiddagen för att dansa kring stadens gran.

Nyhetsbild

Mia Anderssén-Löf vald till kontraktsprost

Kyrkoherden Mia Anderssén-Löf valdes till kontraktsprost i Pedersöre prosteri när domkapitlet i Borgå stift sammanträdde i går.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet