Sport

Cykel

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Pedersörebo förbundskapten för svenska MTB-landslaget – tvåårigt kontrakt på heltid

Cykel Svenska cykelförbundet har utsett nya förbundskaptener för sitt landslag i mountainbike. En 29-åring från Sandsund i Pedersöre axlar det övergripande ansvaret.

Nyhetsbild

Botniacyklingen ställs in för andra året i rad – under 100 deltagare var anmälda

MOTIONSLOPP Arrangörerna av Botniacyklingen är vana med över 500 deltagare i motionsloppet med start och mål i Vörå. Men i år gör för få anmälda att evenemanget ställs in.

Nyhetsbild

FM i terrängcykling avgjordes i Karleby – Isak Liljeqvist blev dubbel silvermedaljör

TERRÄNGCYKLING Under söndagen cyklades XCO-tävlingarna vid Köukarberget i Karleby. Larsmo IF:s cyklister hade stora framgångar i Karleby-terrängen.

Nyhetsbild

Isak Liljeqvist cyklade hem FM-guldet

TERRÄNCYKLING Larsmo IF:s Isak Liljeqvist stod för en strålande åkning på maratondistansen XCM i terrängcykling och kan nu titulera sig finländsk mästare i H16 klassen.

Nyhetsbild

Efter otäcka krascherna – Tourcyklisterna stannade i protest

CYKEL Cyklisterna i Tour de France protesterade på tisdagens etapp mot den bristfälliga säkerheten i det klassiska loppet.

Nyhetsbild

PP runt på ped trampas på söndag – klungstarten på Falli

CYKLING Efter många om och men är det nu klart: PP-runt på ped trampas nu på söndag.

Nyhetsbild

Tågstrejk satte käppar i hjulet för Antonia Haga

CYKELORIENTERING Fredagens tågstrejk satte käppar i hjulet för Antonia Hagas FM i cykelorientering. Tävlingarna gick i Esbo, och Kronobydamen skulle den här gången ta tåget i stället för den egna bilen.

Nyhetsbild

Paris blev Levi – Team Rynkeby cyklar till Lappland: "Måste göra det bästa av det"

CYKLING Den traditionella cykelfärden till Paris ställs in för andra sommaren i rad, men inom Team Rynkeby Ostrobothnia hänger man inte läpp. "Det blir säkert en fin tur," säger lagkaptenen Henrik Snellman.

Nyhetsbild

Nya cykelrutten Årets idrottsgärning i Karleby

CYKEL Joonas Joki och Jari Karhula belönas med utmärkelsen Årets idrottsgärning 2020 för deras idé om en ny terrängcykelrutt och naturstig.

Nyhetsbild

Ny terrängcykelbana byggs i Bergö: "En motionsform som ger en adrenalinkick"

TERRÄNGCYKEL Många idrottsformer hamnade i lä i och med coronan. Men terrängcyklisterna upplever ett uppsving. Anton Holmstedt och ett gäng hängivna cyklister har tagit sig an att fixa upp en bana kring Bergö i Pedersöre.

Nyhetsbild

Tuff bana sållade agnarna från vetet på Köukar

CYKEL André Haga blev tredje i söndagens XCO på Köukar. Bronspengen innebar plåster på såren för GIF:aren som körde omkull i sprinten dagen innan och gick miste om A-finalen.

Nyhetsbild

CK Tritons nya teknikbana har Vörås bästa utsikt – är första steget mot en egen cykelpark

TERRÄNGCYKLING Uppe på toppen av slalombacken vid Vörå skidcentrum har det under sommaren byggts en teknikbana för mountainbike.

Nyhetsbild

Inget Botnia MTB i höst – banan öppen hela september

CYKEL Botniacyklingen ställdes in tidigare i sommar och nu står det klart att det inte blir något Botnia MTB i september heller.

Nyhetsbild

Henrik Snellman ny kapten för Team Rynkeby i Österbotten: "Det finns en plats för alla i vårt lag"

CYKLING Tidigare kaptenen Jari Lemberg stiger åt sidan och Henrik Snellman tar över som ny kapten för Team Rynkeby i Österbotten. Han hoppas att fler cyklister ska ansluta till laget.

Nyhetsbild

Team Rynkeby trampade av från Vörå – "Det här är det bästa ögonblicket"

CYKLING 25 stycken gulklädda, ivriga och förväntansfulla cyklister satte kurs mot Närpes från Vörå på torsdagsmorgonen. I fyra dagars tid ska Team Rynkeby God Morgon Vaasa trampa nästan 550 kilometer genom Österbotten.

Nyhetsbild

Team Rynkeby cyklar 600 kilometer genom Österbotten – stöder lokala företag på vägen

CYKLING Då Team Rynkebys årliga cykelresa till Paris ställdes in beslöt man att i stället göra något roligt på hemmaplan. Nu kör Team Rynkeby God Morgon Vaasa i stället en österbottnisk tour – från Karleby i norr till Närpes i söder.

Nyhetsbild

Botniacyklingen skjuts upp till nästa år – nytt datum spikat

CYKEL Nu har beslutet fattas: Botniacyklingen skjuts upp. Men planeringen inför Botnia MTB i september fortsätter.

Nyhetsbild

Inget beslut om Botniacyklingen än: "Det kom som en överraskning det här"

CYKEL För första gången i Botniacyklingens fjortonåriga historia måste cykelevenemanget flyttas fram – eller ställas in. Ett beslut tas nästa vecka, berättar Jari Lemberg i ledningsgruppen.

Nyhetsbild

Team Rynkeby ställer in – Oravaisbon Jari Lemberg siktar på nästa år: "Paris försvinner ingenstans"

CYKEL Sedan starten år 2002 har Team Rynkeby varje år cyklat till Paris för att samla in pengar till sjuka barn. I år avbryts den imponerande sviten.