Sport

Friidrott

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

VIS-flickor på bronsplats i FM

FRIIDROTT Vasa IS nittonårsflickor höll för trycket och grejade en medalj under avslutningsdagen av stafett-FM. Bronsmedaljerna smakade bra i en högklassig tävling.

Nyhetsbild

IF Nykarlebynejden tillbaka i hetluften i stafett-FM

FRIIDROTT Efter en paus på tre år hade IF Nykarlebynejden igen damlag på benen i stafett-FM. Två poängplatser blev saldot under veckoslutet i Idrottsparken i S:t Michel.

Nyhetsbild

VIS-flickor knep brons i stafett-FM

FRIIDROTT Vasa IS nittonårsflickor fick kliva upp på prispallen efter att 4x400-metersstafetten avverkats i stafett-FM i S:t Michel.

Nyhetsbild

Blomqvist säsong fortsätter ännu efter stafett-FM

FRIIDROTT Nathalie Blomqvists säsong fortsätter efter helgens stafett-FM. Hon siktar på att förbättra sitt rekord i Buenos Aires.

Nyhetsbild

Falken tog FM-silver i 19-årsklassen

FRIIDROTT IK Falkens lag på 3x800 meter i H19 tog den enda ÖID-medaljen under den första tävlingsdagen i stafett-FM i S:t Michel.

Nyhetsbild

Falken växlade bort sig

FRIIDROTT Falkens herrar försvarar varken fjolårets FM-guld på 4x800 meter eller silver på 4x1500 meter. I stället satsar man på de korta stafetterna i årets stafettmästerskap.

Nyhetsbild

Helander avslutade säsongen mediokert – Ruuskanen vann spjuttävlingen

SVERIGELANDSKAMPEN Herrspjutet i Sverigekampen blev ingen sprudlande tillställning – men finländarna tog full pott. Oliver Helander slutade tvåa utan att nå över 80 meter.

Nyhetsbild

Raitanen stor hjälte – Finlands herrar skrällde och bröt förlustraden

SVERIGELANDSKAMPEN För första gången sedan 2011 vann Finlands herrar landskampen mot Sverige. Inför den sista grenen var läget jämnt – då steg hinderlöparen Topi Raitanen fram.

Nyhetsbild

Julin trivdes mitt i dramatiken: "Det var spännande"

SVERIGELANDSKAMPEN Jonna Julin fick inte vara med och ta någon damseger, men hon fick se en dramatisk upplösning av herrkampen på nära håll.

Nyhetsbild

Korte vill duellera med Neziri om finländska rekordet: "Har varit ett fantastiskt år"

SVERIGELANDSKAMPEN Finlands damer tog en klar trippelseger då 100 meter häck avgjordes på lördagskvällen i ett regnigt Tammerfors. Följande säsong kan prestationerna bli ännu bättre – om man får tro Nooralotta Neziri och Annimari Korte.

Nyhetsbild

IF Drott trea i Gigafinal

FRIIDROTT IF Drott presterade över förväntan och blev trea på 352 poäng friidrottarnas Gigafinal.

Nyhetsbild

Lipsanen om säsongens motgångar: Bensinen tog slut

SVERIGELANDSKAMPEN Efter ett fantastiskt 2017 blev årets säsong en miss för Simo Lipsanen, som missade medalj i Berlin och haft stora problem med rytmen i hoppen.

Nyhetsbild

Mattilas fullträff – tog överraskningsseger med nytt personbästa

SVERIGELANDSKAMPEN Viivi Lehikoinen skulle ta hem segern på 400 meter häck i Sverigelandskampen – men så gick det inte. HIFK-klubbkamraten Nea Mattila avslutade urstarkt och firade vilt. Segertiden 57,81 var säsongens sjätte personbästa för 18-åringen.

Nyhetsbild

Källberg fick motiverande debut – "Inte så värst nervöst"

SVERIGELANDSKAMPEN Elin Källberg klev in i landslaget för första gången i Sverigekampen. Det blev en rolig upplevelse.

Nyhetsbild

Rekord och seger i debuten för Oliver Kärki

SVERIGELANDSKAMPEN Oliver Kärki gjorde landskampsdebut i Tammerfors, och det blev en strålande debut. Vasakillen vann trestegstävlingen i 17-åringarnas landskamp.

Nyhetsbild

Nathalie Blomqvist nära rekord – var överlägsen

SVERIGELANDSKAMPEN På fredagskvällen gjorde Nathalie Blomqvist debut i seniorlandslaget. På lördagen löpte hon i 17-åringarnas Sverigekamp. Och det gick undan.

Nyhetsbild

Sandra Eriksson siktar på tränarkarriär – har påbörjat utbildningen

FRIIDROTT På fredagskvällen löpte hon två lopp i Sverigelandskampen. Nu siktar Sandra Eriksson också på att börja träna andra idrottare.

Nyhetsbild

Blomqvist med i två kamper

SVERIGELANDSKAMPEN Sjutton år gammal gjorde hon debut i seniorlandskampen. Och på lördag löper Nathalie Blomqvist i juniorlandskampen.

Nyhetsbild

Stora förändringar väntar för Kristian Bäck

SVERIGELANDSKAMPEN Kristian Bäck avslutade säsongen med att bli tvåa i landskampen. Till nästa år ska det bli "stora förändringar".

Nyhetsbild

Succé för Sandra – seger direkt i comebacken

SVERIGELANDSKAMPEN Sandra Eriksson hade tagit 67 landskampspoäng inför årets kamp. På fredagskvällen blev det nio till. Hon imponerade med en seger på 5 000 meter före femteplatsen på 1 500 meter.

Nyhetsbild

Envall: Jag försökte hänga med

SVERIGELANDSKAMPEN Christoffer Envall löpte in som femma på 400 meter.

Nyhetsbild

Ett känslosamt avsked – Sanna Nygård har hoppat färdigt

SVERIGELANDSKAMPEN Sanna Nygård löpte ärevarv på fredagskvällen. Det publiken inte visste var att det var hennes avsked av friidrotten. Nu lägger Nygård av.

Nyhetsbild

Larsmo IF vann Klubbkampen

FRIIDROTT Larsmo IF tog en överlägsen seger i den traditionella friidrottstävlingen Klubbkampen mellan LIF, GIF och IF Åsarna.

Idrottarna som är klara för landskamp

FRIIDROTT Här är listan med de lokala idrottarna som är uttagna till landskampen mot Sverige i friidrott.

Nyhetsbild

Ny triumf för Joakim Björklind på Veneziadmaran

FRIIDROTT Joakim Björklind löper sällan maraton, men han brukar vinna när han väl gör det. På lördagen triumferade han i Veneziadmaran i Karleby. Det var hans fjärde, raka seger i loppet.

Nyhetsbild

Förbundet kräver självrisk av paraidrottare – sponsor till undsättning

PARASPORT Friidrottsförbundets krav på att paraidrottare som inte tar medalj i EM ska betala 900 euro har rört upp känslorna. Allt började med längdhopparen och bronsmedaljören Ronja Ojas tweet.– Nu har jag kvitterat ut självrisken och kan ta det lugnare, skrev hon på Twitter.

Nyhetsbild

Sten Haglund och Pär Granbacka glada i guld

FRIIDROTT Sten Haglund och Pär Granbacka var synnerligen glada i guld när veteranerna gjorde upp om FM-medaljerna på Djurgrådens arena Helsingfors. Haglund kom hem med fyra stycken och Granbacka med tre.

Nyhetsbild

Över 12 000 euro för Larsmo IF

FRIIDROTT Larsmo IF skrapade ihop drygt tolvtusen euro, 12 399 för att vara exakt, i årets Ärevarv.

Nyhetsbild

Envall siktar på landskampen

FRIIDROTT Christoffer Envall sprintade 200 meter på 22,32 i Bennäs på tisdagskvällen. Siktet är redan inställt på landskampen. Falkenlöparen räknar med att bli nominerad på 400 meter.

Nyhetsbild

Osannolikt att Duplantis tävlar i Sverigekampen

FRIIDROTT Sveriges nya friidrottsstjärna Armand Duplantis, nykrönt Europamästare i stavhopp, missar sannolikt Sverigekampen i Tammerfors.

Nyhetsbild

Unga truppen till Sverigekamp klar – En Falkenlöpare, en VIS-kastare och två Vasamanamn finns med

FRIIDROTT Nathalie Blomqvist springer 1500 meter, Elin Källberg kastar spjut, Oliver Kärki hoppar tresteg och Minttu-Maaria Alanen springer eventuellt hundrametersstafett. Där har ni de lokala inslagen i 17-åringarnas Sverigekamp.

IF Nykarlebynejdens damer snabbast i stafett

FRIIDROTT Regionmästerskapen, och samtidigt ÖID:s distriktsmästerskap, i stafett avgjordes i Kelviå på lördagen. IF Nykarlebynejden vann både 4 x 100 meter och 4 x 400 meter på damsidan.

Nyhetsbild

Victor Hongell tvåa i NM-tävlingar

FRIIDROTT Victor Hongell blev tvåa i de nordiska mästerskapen för 19-åringar i Hvidovre i Danmark i lördags. Släggkastaren från Nedervetil hade bara det femte bästa personbästat inför tävlingarna.

Nyhetsbild

Blomqvist och Hollanti till ungdomsolympiad

FRIIDROTT Nathalie Blomqvist från Falken och Minna Hollanti från Gamlakarleby IF finns med i Finlands trupp till ungdomsolympiaden i Argentina i oktober.

Nyhetsbild

Andersson nära ny rekordhöjd

FRIIDROTT Saga Anderssons rekord fyller snart ett år. Hela sommaren har varit en lång rekordjakt – och i onsdags var hon nära.

Nyhetsbild

Beslutet om Bahta dröjer

FRIIDROTT Beslutet om huruvida Meraf Bahta kommer att anmälas till dopningsnämnden eller frias från misstanken om dopningsbrott dröjer. Det kommer inte att tas något sådant beslut på dopningskommissionens möte på fredag, bekräftar Tommy Forsgren, handläggare för dopningsförseelser på Riksidrottsförbundet.

Nyhetsbild

Duplantis osäker på Finnkampen

FRIIDROTT Armand Duplantis var slutkörd efter succén och EM-guldet i stavhopp i söndags. Förbundskaptenen Karin Torneklinkt säger till SVT att 18-åringen måste vila ett par dagar och att resten av säsongen är oklar.

Nyhetsbild

Makalös Duplantis hoppade hem EM-guldet till Sverige

FRIIDROTTS-EM En arm i fallet gav honom en första rivning. Efter det fanns det ingen hejd när Armand Duplantis hoppade, hoppade och hoppade. Över 6,05 meter, rakt in i historieböckerna – och till guld.

Nyhetsbild

Lipsanen blev ingen räddare i nöden

FRIIDROTTS-EM Simo Lipsanen har det sista finländska hoppet om en medalj i Berlin. Men det blev bara tre hopp i tresteg – sedan var han utslagen från upplösningen av finalen.

Nyhetsbild

Landslagschefen: Jag tänker inte avgå

FRIIDROTTS-EM Finland har gjort ett historiskt dåligt Europamästerskap – det sämsta någonsin. Landslagschefen medger att det har gjorts missar, men har tänker inte avgå.

Nyhetsbild

Nytt guld för Blomqvist – överlägsen på 1500 meter

FRIIDROTT Två guld och ett silver blev saldot för Nathalie Blomqvist under FM i Esbo. Fredagens guld på 3000 meter och lördagens silver på 800 meter följdes upp med ett guld på paradsträckan 1500 meter.

Nyhetsbild

Flera FM-guld till Vasa

FRIIDROTT Vasas friidrottarjuniorer avslutade FM för 16- och 17-åringar i Esbo starkt. Även Falkens Nathalie Blomqvist stod högst uppe på pallen på söndagen.

Nyhetsbild

Stor risk för ett nytt Budapest – Lipsanen sista medaljhoppet

FRIIDROTTS-EM Simo Lipsanen är vårt sista halmstrå, men det är väldigt skört. Han kan ta medalj, men det är långt ifrån någon självklarhet. Finland kan tvingas lämna Berlin utan medaljer.

Nyhetsbild

Familjen Europamästare kommer från Norge

FRIIDROTTS-EM Tre bröder. Tre EM-guld på 1 500 meter. Familjen Ingebrigtsen är ingen vanlig familj – och nu är lillebror en unikt ung Europamästare.

Nyhetsbild

Pressad Bahta hoppade av EM

FRIIDROTTS-EM Trots hot om avstängning lyckades Meraf Bahta ta brons på 10 000 meter. Någon mer medalj blir det inte i EM. Den svenska löparen hoppar av 5 000 meter.