Sport

Motorsport

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Häftigt sade Emil Lindholm efter att ha gjort som pappa och vunnit Karlebyrallyt

RALLY Sådan far, sådan son. Då FM-rallyt arrangerades i Karleby 1997 hette segraren Sebastian Lindholm. På söndagen kopierade sonen Emil den bedriften när han vann kungsklassen FM1.

Nyhetsbild

VIDEO: Se och hör rallyförarna gasa fram på vägarna i Purmo

RALLY Emil Lindholm och övriga rallyförare gasar fram på vägarna i Purmo.

Nyhetsbild

Emil Lindholm höll stilen – körde hem FM-titeln i Purmo

RALLY Emil Lindholm höll stilen när årets FM-rally avslutades i Purmo. Han vann tre av helgens tio specialsträckor och det räckte inte bara till seger i jubileumsrallyt utan också till totalsegern i kampen om FM-titeln.

Nyhetsbild

Lindholm på väg mot FM-titeln

RALLY Efter första tävlingsdagen i FM-rallyt är det Emil Lindholm som kopplat greppet om slutsegern.

Nyhetsbild

FM-rallyt i gång i Nedervetil: "Häftigt att kunna ta del av tävlingen från hemgården"

RALLY Under helgen avgörs det vem som koras till finländsk mästare i rally. Intresset visade sig vara stort bland lokalinvånarna under första tävlingsdagen.

Nyhetsbild

VIDEO: Motorvrålet från Skriko

RALLY Hör motorvrålet från Skriko när FM-rallyt inleddes på lördagen.

Nyhetsbild

FM-rallyt kommer till bygden – Emil Lindholm jagar guldet i kungsklassen

RALLY Ingåbon Emil Lindholm är ett av de riktigt tunga namnen i helgens FM-rally. Han brukar platsa på podiet och ligger nu riktigt bra till i guldkampen i kungsklassen FM1 Super 4.

Nyhetsbild

Oflyt för Rory Penttinen på Spa: "Vi blev påkörda"

MOTORSPORT Oturen fortsatte att grina Rory Penttinen i ögonen i den femte och nästsista deltävlingen av European Le Mans Series.

Nyhetsbild

Rory Penttinen redo att vända trenden i Belgien

MOTORSPORT De inledande fyra tävlingarna i European Le Mans Series har inte varit någon framgångssaga för Graffs Rory Penttinen och Matthias Kaisers. Penttinen kommer ändå med stärkt självförtroende till Belgien.

Nyhetsbild

Hundratalet deltagare i jubileumsrally i Karleby: "Hoppas på tusentals åskådare"

RALLY I år är det 60 år sedan Kokkolan Urheiluautoilijat bildades bilsporten till fromma. 25–26 september firar föreningen med FM på hemmaplan.

Nyhetsbild

Rapakungstiteln till Alahärmä – Rasmus Häggblom tog enda hemmasegern i Jeppo

MOTORSPORT Gammal är äldst – och värst. Juha Sillanpää körde hem Rapakungs-titeln på Måtarsberget och vann även seniorklassen. Rasmus Häggblom skrev för sin del historia i Tuupparit.

Nyhetsbild

Gasen i botten på Måtars – Rapakungen koras på lördag

MOTORSPORT I fjol blev de däckade av coronan, abdikerade och försvann. Men nu trampar varmansförarna åter gasen i botten på Måtarsberget. Rapakungen koras för artonde gången på lördag.

Nyhetsbild

Backfält på väg mot första FM-medaljen – Westman toppar i Gran Turismo

MOTORSPORT Då en tävlingshelg återstår av FM i banracing är Martina Backfält på väg mot en bronsmedalj i klassen V1600. Emil Westman är efter två segrar på Kymiring ohotad etta i The Gran Turismo.

Nyhetsbild

Ingen final för NNSB – bilarna höll inte måttet

MOTORSPORT NNSB lyckades inte ro hem en finalplats, då varmansförarnas kamp om ligatiteln fortsatte i Suonenjoki på söndagen. Laget, som tävlade under namnet Team Nextgear, slutade tionde i semifinalen.

Nyhetsbild

NNSB klart för semifinal i lag-FM i jordgubbslandet

MOTORSPORT Varmansförarna gör i helgen upp om lagmästerskapet i FM. NNSB grejade första delmålet på lördagen genom att kvalificera sig för söndagens semifinal.

Nyhetsbild

Rory Penttinen tog dubbla podium i Le Mans: "Smått overkligt"

MOTORSPORT Road to Le Mans har kommit till ända och Nykarlebyföraren Rory Penttinen kan vara mycket nöjd över sin insats.

Nyhetsbild

Rory Penttinen: Det var kaos – det flög bildelar i alla kurvor

MOTORSPORT Rory Penttinen kunde i torsdags foga en tung triumf till sin meritlista. En seger i Road to Le Mans är alltid häftigt. Men den första stinten i loppet var tuff. Ja, en kaotisk resa, säger racingkungen från Nykarleby.

Nyhetsbild

Full speed i Pohjanmaa Cup – Jakobstadskille tvåa i Härmä

MOTORSPORT Det finns ett starkt intresse för karting bland juniorerna i våra bygder. Då Pohjanmaa Cup kördes i Alahärmä rattade Jakobstadskillen Rasmus Ketomäki in som tvåa i Micro-klassen.

Nyhetsbild

Succé för Rory Penttinen – vann i Road to Le Mans

MOTORSPORT Duon Rory Penttinen/Logan Sargeant fick en flygande start på sitt äventyr i Road to Le Mans. De körde hem segern i det första loppet i GT3-klassen, som avgjordes på torsdagskvällen. Lopp nummer två går på lördag.

Nyhetsbild

Rory Penttinen klar för Road to Le Mans – ett steg närmare barndomsdrömmen

MOTORSPORT År 2021 lär bli ett år som Rory Penttinen sent kommer att glömma. Det är nu klart att Penttinen kommer få chansen att köra Road to Le Mans med Ferrari och tar därmed ytterligare ett steg närmare sin stora dröm.

Nyhetsbild

"Det var stolpe ut idag igen" – Rory Penttinen påkörd i starten

MOTORSPORT Inte heller på Monza fick Team Graff med Rory Penttinen och Mathias Kaiser visa sin fulla potential. Tävlingen tog slut för deras del innan den knappt ens hade börjat.

Nyhetsbild

Starten förstörde Penttinens race – långt efter i Monza

MOTORSPORT Tanken var att tävlingen i Monza skulle bli vändpunkten för Rory Penttinen & Co. Istället blev det rena mardrömmen efter en olycklig inledning som grusade pallchanserna.

Nyhetsbild

Rory Penttinen siktar på pallen i Monza – "Vi är all in"

MOTORSPORT Lördagens kval inbringade åttonde bästa tid för Team Graff i Monza. Trots det aspirerar stallet på en topplacering under söndagen.

Nyhetsbild

Makarna Alasaari i huvudroll då motorvrålet återvände till Måtarsberget i Jeppo

MOTORSPORT I fjol blev det inga tävlingar. På lördag var motorvrålet tillbaka på Måtarsberget. Gruskungstiteln gick till Janne Alasaari medan hustrun Emilia lade beslag på segern i damklassen.

Nyhetsbild

Gruskungen koras på lördag – Rolander är åter med i leken

MOTORSPORT I fjol blev Gruskungen överkörd av covid-19. Men på lördag utlovas det igen grussprut på Måtarsberget. NNSB arrangerar tävlingen för 28:e gången.

Lyckade endurotävlingar i Uleåborg – Lindh på pallen

MOTORSPORT Elias Lindh höll ihop körningen väl under de tre varven och det gav resultat.

Nyhetsbild

Från noll till hundra på mindre än en sekund – Jarmo "Teräshermo" Nyberg redo för tävlingsstart i helgen

MOTORSPORT Motorvrålet ekar över Wärtsiläs gamla industrifastighet och Jarmo "Teräshermo" Nyberg ler belåtet. Bilen låter som den ska låta med tanke på att det är tävlingspremiär i helgen.

Nyhetsbild

FM-rally körs i Karleby, Pedersöre och Nedervetil – sammanlagt 140 kilometer

BILSPORT Lördagens specialsträckor körs i Karleby och Nedervetil, söndagens enbart i Pedersöre. Deltävlingen är årets sista i FM.

Nyhetsbild

Däckproblem ställde till det för Penttinen i Frankrike: "Känns riktigt skit just nu"

MOTORSPORT Rory Penttinen stod för en stark insats på Paul Ricard-banan och hade vid förarbytet avancerat till tredje plats. Men däcket lossnade för stallkamraten Matthias Kaiser vilket spolierade teamets tävling i Frankrike.

Nyhetsbild

"Det sket sig" – Rory Penttinen åkte av banan i Österrike

MOTORSPORT Rory Penttinen och Matthias Kaiser saknar flyt just nu. Både kvalet och racet på Red Bull Ring gick åt skogen. Efter två deltävlingar står teamet på noll poäng.

Nyhetsbild

Historic Race stort i Terjärv – minst fyra förare från byn: "Det är så tusans roligt!"

MOTORSPORT Bilarna och förarna bildar en prydlig rad med Hemsjön som glittrande bakgrund. Alla fyra ska tävla i Historic Race Finland. Racingformen är stor i Terjärv – men så är det en bygd där bilsportens traditioner förpliktar.

Nyhetsbild

Managern hoppas på ett vått race för Rory Penttinen

MOTORSPORT Team Graff fick inte till det i lördagens kval på Red Bull Ring. Mathias Kaiser hade elfte tid, vilket innebär att han och Rory Penttinen behöver mycket flyt i söndagens race.

Nyhetsbild

Emil är nöjd med andraplatsen – och att det blev bara några blåmärken

MOTORSPORT Säsongen är över och snowcrossföraren Emil Hertén kan kasta en belåten blick i backspegeln. Han slutade tvåa i Finlands Cup och grejade tävlingscirkusen utan motgångar.

Nyhetsbild

Barcelona blev en mardröm för Rory Penttinen: "Det känns riktigt surt"

MOTORSPORT Rory Penttinen hade höga förväntningar efter en bra träningsvecka i Barcelona, men själva tävlingen blev närmast en mardröm.

Nyhetsbild

Rory Penttinen debuterar i European Le Mans Series

MOTORSPORT Barcelona kallar. European Le Mans Series (ELMS) kallar. Rory Penttinen har varit på plats sedan början av veckan och på söndag avgörs den första deltävlingen.

Nyhetsbild

Emil Hertén fick nöja sig med andraplats: "Starten avgjorde"

SNÖSKOTERCROSS Efter att ha varit totalt överlägsen i de båda kvalen stötte Emil Hertén på tuffare motstånd i finalen. Det var jämnt ända fram till målgång men det blev silver till slut.

Nyhetsbild

Nästan tjugo år sedan sist – Johan Dahlbacka tillbaka som FM-guldmedaljör på isbana

MOTORSPORT Vissa viner blir bättre med åren. Johan Dahlbacka blir inte sämre han heller. I söndags körde han hem FM-guldet på isbana. Det har gått nästan tjugo år sedan han gjorde det senast.

Nyhetsbild

Isac Krohn på podiet – Peter Lillkvist trea i sammandraget

MOTORSPORT Isbanesäsongen kan beskrivas som kort men naggande god. Den blev bara två tävlingar lång, men för Jakobstadskillen Isac Krohn blev den också god. Han var två gånger på prispallen.

Nyhetsbild

Snöstorm stoppade Hertén i Finlands Cup

SNÖSKOTERCROSS Ett ordentligt snöoväder drog in över Karleby precis innan Emil Hertén skulle köra finalen i första deltävlingen av Finlands cup. Tävlingsarrangörerna beslutade att avsluta lördagens tävlingsklasser och därmed korades inga vinnare.

Nyhetsbild

Lillkvist och Krohn körde upp på podiet i Seinäjoki

MOTORSPORT Isbanesäsongen riskerar bli en kort historia, men den har ändå startat upp. Såväl Peter Lillkvist som unge Isac Krohn körde upp på podiet i Seinäjoki förra helgen.

Nyhetsbild

Finländsk rallylegendar död

MOTORSPORT Rallylegendaren Hannu Mikkola har avlidit, 78 år gammal.

Nyhetsbild

Emil Hertén kom igen efter svaga starter: "Fick mycket publicitet"

SNÖSKOTERCROSS Starten var en utmaning då Emil Hertén körde i Evohall snöskotercross-serien i Ouluzone i Uleåborg. Men Emils pappa Mathias Hertén är nöjd när han summerar helgen.

Nyhetsbild

Imponerande insats av Rory Penttinen när laget tog hem mästerskapet

MOTORSPORT Den fjärde deltävlingen innehöll det mesta med spännande dueller och mängder av säkerhetsbilar. Rory Penttinen bemästrade allt och gjorde ett fenomenalt race som grundlade segern i Asian Le Mans Series.

Nyhetsbild

Rory Penttinen lovordas av Richard Dean – delägare i United Autosports

MOTORSPORT "Rory Penttinen är väldigt fokuserad och mycket professionell. Hans dubbelstint från pole position i Dubai var perfekt." Det säger Richard Dean, delägare i United Autosports vars LMP3-bil Penttinen rattar i ALMS.

Nyhetsbild

Unge Emil Hertén inleder säsongen i Uleåborg

SNÖSKOTERCROSS Nu är det äntligen dags. Säsongen i snöskotercross inleds i Uleåborg i dag. För unge Emil Hertén liksom för det stora flertalet av förarna handlar det om premiär.