Sport

Motorsport

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Managern hoppas på ett vått race för Rory Penttinen

MOTORSPORT Team Graff fick inte till det i lördagens kval på Red Bull Ring. Mathias Kaiser hade elfte tid, vilket innebär att han och Rory Penttinen behöver mycket flyt i söndagens race.

Nyhetsbild

Emil är nöjd med andraplatsen – och att det blev bara några blåmärken

MOTORSPORT Säsongen är över och snowcrossföraren Emil Hertén kan kasta en belåten blick i backspegeln. Han slutade tvåa i Finlands Cup och grejade tävlingscirkusen utan motgångar.

Nyhetsbild

Barcelona blev en mardröm för Rory Penttinen: "Det känns riktigt surt"

MOTORSPORT Rory Penttinen hade höga förväntningar efter en bra träningsvecka i Barcelona, men själva tävlingen blev närmast en mardröm.

Nyhetsbild

Rory Penttinen debuterar i European Le Mans Series

MOTORSPORT Barcelona kallar. European Le Mans Series (ELMS) kallar. Rory Penttinen har varit på plats sedan början av veckan och på söndag avgörs den första deltävlingen.

Nyhetsbild

Emil Hertén fick nöja sig med andraplats: "Starten avgjorde"

SNÖSKOTERCROSS Efter att ha varit totalt överlägsen i de båda kvalen stötte Emil Hertén på tuffare motstånd i finalen. Det var jämnt ända fram till målgång men det blev silver till slut.

Nyhetsbild

Nästan tjugo år sedan sist – Johan Dahlbacka tillbaka som FM-guldmedaljör på isbana

MOTORSPORT Vissa viner blir bättre med åren. Johan Dahlbacka blir inte sämre han heller. I söndags körde han hem FM-guldet på isbana. Det har gått nästan tjugo år sedan han gjorde det senast.

Nyhetsbild

Isac Krohn på podiet – Peter Lillkvist trea i sammandraget

MOTORSPORT Isbanesäsongen kan beskrivas som kort men naggande god. Den blev bara två tävlingar lång, men för Jakobstadskillen Isac Krohn blev den också god. Han var två gånger på prispallen.

Nyhetsbild

Snöstorm stoppade Hertén i Finlands Cup

SNÖSKOTERCROSS Ett ordentligt snöoväder drog in över Karleby precis innan Emil Hertén skulle köra finalen i första deltävlingen av Finlands cup. Tävlingsarrangörerna beslutade att avsluta lördagens tävlingsklasser och därmed korades inga vinnare.

Nyhetsbild

Lillkvist och Krohn körde upp på podiet i Seinäjoki

MOTORSPORT Isbanesäsongen riskerar bli en kort historia, men den har ändå startat upp. Såväl Peter Lillkvist som unge Isac Krohn körde upp på podiet i Seinäjoki förra helgen.

Nyhetsbild

Finländsk rallylegendar död

MOTORSPORT Rallylegendaren Hannu Mikkola har avlidit, 78 år gammal.

Nyhetsbild

Emil Hertén kom igen efter svaga starter: "Fick mycket publicitet"

SNÖSKOTERCROSS Starten var en utmaning då Emil Hertén körde i Evohall snöskotercross-serien i Ouluzone i Uleåborg. Men Emils pappa Mathias Hertén är nöjd när han summerar helgen.

Nyhetsbild

Imponerande insats av Rory Penttinen när laget tog hem mästerskapet

MOTORSPORT Den fjärde deltävlingen innehöll det mesta med spännande dueller och mängder av säkerhetsbilar. Rory Penttinen bemästrade allt och gjorde ett fenomenalt race som grundlade segern i Asian Le Mans Series.

Nyhetsbild

Rory Penttinen lovordas av Richard Dean – delägare i United Autosports

MOTORSPORT "Rory Penttinen är väldigt fokuserad och mycket professionell. Hans dubbelstint från pole position i Dubai var perfekt." Det säger Richard Dean, delägare i United Autosports vars LMP3-bil Penttinen rattar i ALMS.

Nyhetsbild

Unge Emil Hertén inleder säsongen i Uleåborg

SNÖSKOTERCROSS Nu är det äntligen dags. Säsongen i snöskotercross inleds i Uleåborg i dag. För unge Emil Hertén liksom för det stora flertalet av förarna handlar det om premiär.

Nyhetsbild

Penttinen: Jag svor fina ramsor – tekniska bekymmer stoppade teamet

MOTORSPORT Den tredje deltävlingen i Asian Le Mans Series gick åt skogen för Rory Penttinen & Co. Teamet kom aldrig i mål – trots start från pole position.

Nyhetsbild

Rory Penttinens team tog andra raka i Dubai: "De andra teamen försökte rubba oss"

MOTORSPORT United Autosports dominerade de två första deltävlingarna i Asian Le Mans Series. Rory Penttinen & Co kvitterade ut en ny seger på söndagen i Dubai.

Nyhetsbild

Succéstart för Rory Penttinen – leder Asian Le Mans Series

MOTORSPORT "Det här var helt suveränt. Vi vann dagens race nästan överlägset", säger Rory Penttinen efter den första deltävlingen av ALMS. Han satt bakom ratten i två av de fyra timmarna.

Nyhetsbild

Rory Penttinen ska köra vinnarbilen i Asian Le Mans Series

MOTORSPORT Rory Penttinen flyger till Dubai i dag. Det mycket meriterade teamet United Autosports plockar in Nykarleybon för att köra Asian Le Mans Series. En plats i vinnarbilen väntar.

Nyhetsbild

Rovaniemi ersätter svenska VM-rallyt

RALLY Det svenska VM-rallyt är inställt. Nu står det klart att årets vinterrally i stället hamnar i Rovaniemi, vilket innebär att Finland får två VM-deltävlingar 2021.

Nyhetsbild

Rory Penttinen kör European Le Mans Series 2021

MOTORSPORT Racingföraren Rory Penttinen spänner bågen igen. Efter framgångarna 2020 haglade anbuden över 41-åringen men han fortsätter köra för Team Graff. Och nu är det klart – han kör European Le Mans Series nästa säsong.

Nyhetsbild

Ogier tog sjunde VM-titeln – Lappi femma i Monza

MOTORSPORT Sebastien Ogier tog hem rally-VM för sjunde gången de senaste åtta åren genom att vinna Rally Monza, den sista deltävlingen för året.

Nyhetsbild

Spännande avslutning för Rory Penttinen: "Ett av mina svårare lopp"

MOTORSPORT Till en början såg det ut som om Rory Penttinen och Matthias Kaiser skulle få kröna motorsäsongen med en seger i Portimao, men sedan skrevs resultatlistorna om.

Nyhetsbild

Proffskarriären hägrar för Rory Penttinen

MOTORSPORT På eftermiddagen startar ett av de viktigaste loppen i Rory Penttinens förarkarriär. Proffskarriären hägrar!

Nyhetsbild

Elias snabb i enduro – när fjädringen inte var för hård

MOTORSPORT Den blott 15-åriga Elias Lindh från Jakobstads Motorklubb firade stora framgångar i crosscountry enduro under den gångna säsongen.

Nyhetsbild

Pallplats på Monza för Nykarlebyförare

BANRACING Rory Penttinen och Matthias Kaiser hade ett lyckat veckoslut på Monza i Italien.

Nyhetsbild

Penttinen om Le Mans: Huvudet säger bromsa, bromsa

BANRACING Graff Racing körde in på en femteplats i det andra racet på Le Mans, men Rory Penttinen är inte alls tillfreds med insatsen i Road to Le Mans.

Nyhetsbild

Sämre dag för Penttinen och Kaiser på Le Mans: "Det var riktigt illa"

BANRACING Fredagens start i Road to Le Mans blev ingen succé för Rory Penttinen och Mathias Kaiser. En miss i dagens första tidskörning gav dåligt utgångsläge i själva loppet – och sedan strulade bilen.

Nyhetsbild

Äntligen på Le Mans – Rory Penttinens pojkdröm går i uppfyllelse

BANRACING Nu är han äntligen där, på legendomspunna Le Mans, Rory Penttinen. På torsdagen avverkade han och Matthias Kaiser två pass inom ramen för den fria träningen.

Nyhetsbild

Oskar följande Dahlbacka i tur att vinna FM-guld

MOTOR Oskar Dahlbacka följde i pappa Johans fotspår när han i helgen blev finländsk mästare i motorsport. Vad är det som får Dahlbacka att satsa så mycket tid och pengar på bilsporten?

Nyhetsbild

Johan Svahn har stått på gasen under fem olika årtionden

MOTORSPORT Jakobstadsbon Johan Svahn har tävlat i motorsport under fem olika årtionden. Säsongen 2020 var inte alls perfekt, men mycket talar för att den långa karriären får en fortsättning nästa år.

Nyhetsbild

Rapakungen på Måtarsberget abdikerar – inställt på lördag

MOTORSPORT Rapakungen på Måtarsberget tvingas abdikera. Eller för att uttrycka det hela i klartext, lördagens tävling i Jeppo är inställd.

Nyhetsbild

Ung Europamästare instruerade JMK:s juniorer – fullt ös på crossbanan

MOTORSPORT JMK ordnade under veckoslutet ett tvådagars träningsläger i motocross med ett hett namn som instruktör och mentor. Emil Weckman från Sibbo har redan skördat framgångar i internationella mästerskap.

Nyhetsbild

Rory Penttinen körde mot seger – trodde han

BANRACING Det blev en nästan perfekt helg för Nykarlebyföraren Rory Penttinen på racingbanan Paul Ricard nära Marseille. Men en märklig regeltolkning gjorde att den riktiga fullträffen uteblev.

Nyhetsbild

Rory Penttinen gasar på Paul Ricard i helgen

BANRACING Den tredje deltävlingen i Michelin Le Mans Series avgörs i helgen. Det innebär att Rory Penttinen får stå på gasen på racingbanan Paul Ricard nära Marseille.

Nyhetsbild

Rory Penttinen hade det hett om öronen i SPA-Franchorchamps

MOTORSPORT Under debutracet på Paul Ricard räckte inte topphastigheten till för att kunna utmana de snabbaste teamen.

Nyhetsbild

Japansk rallyprofil tävlar i Karleby – "Nu ser det riktigt bra ut"

KARLEBY En japansk förare i världsklass är dragplåstret i Karlebys jubileumsrally.

Nyhetsbild

Niklas Jokinen tävlar i drifting: ''Jag började från noll''

Drifting handlar inte om att vara snabbast i mål, utan hur bra du klarar av att hantera din bil. Jakobstadsbördige Niklas Jokinen började satsa på drifting för några år sedan och siktar högt.

Nyhetsbild

Marquez tillbaka – efter otäck krasch

Marc Marquez har återhämtat sig blixtsnabbt efter söndagens armbrott i säsongspremiären.

Nyhetsbild

Nykarlebybon Rory Penttinen trea debuten i Le Mans Cup: "Kändes riktigt skönt"

MOTORSPORT Öppningstävlingen av Michelin Le Mans Cup bjöd på dramatik. Efter att ett av teamen fuskat och fått ett straff stod det klart att Rory Penttinen skulle få beträda pallen.

Nyhetsbild

Rallystjärnan Emil Lindholm får sin mentalträning i Vörå: "Det ska vara roligt, för då går det bra"

RALLY Emil Lindholm, 23, från Ingå är en av de klarast lysande stjärnorna på den blåvita rallyhimlen. För att maximera sina prestationer i VM- och EM-serierna får han hjälp av mentaltränaren Jeanette Szymanski från Vörå.

Filip Sten vinnare i Botniarundan

MOTORSPORT Botniarundan blev en succé för arrangörerna i Jakobstadsnejdens Veteranbilssällskap.

Nyhetsbild

Estland får VM-rally som premiär i omstarten

RALLY Regerande världsmästaren Ott Tänak får köra på hemmaplan då Estland för första gången får ett VM-rally.

Nyhetsbild

Rory Penttinen snart tillbaka på banan – Le Mans Series körs trots allt

BANRACING Rory Penttinen kan andas ut. Det blir en säsong trots allt – en full säsong dessutom. Det innebär att Nykarlebyföraren får chansen att köra alla sex deltävlingarna i Michelin Le Mans Series.

Nyhetsbild

Finlands VM-rally ställs in: "För många frågor kring hälsa och säkerhet"

RALLY Finlands VM-rally är det tredje som stryks ur kalendern.