Sport

Motorsport

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Emil Hertén testade världseliten i alperna: "En riktig upplevelse"

SNÖSKOTERCROSS Den blott 15-åriga Emil Hertén tävlade mot hela världseliten på seniornivå i snöskotercross i Österrike.

Nyhetsbild

Gruskungstiteln gäckar NNSB:arna – ny chans på Måtarsberget på lördag

MOTORSPORT NNSB:arna vinner sällan på Måtarsberget. Jani Rolander är den enda som lyckats knipa Gruskungstiteln under de senaste femton åren. Men han har i gengäld gjort det tre gånger.

Nyhetsbild

Emil Hertén möter höjdare på höga höjder i Österrike

SNÖSKOTERCROSS Snöskotercrossen har inte gått ide fastän midsommaren redan knackar på i farstun. Unge Emil Hertén kör en inbjudningstävling i fint sällskap i Österrike på torsdag.

Nyhetsbild

Racerbåtproffset tror på bra tävlingar i Vasa: "Finns en båtkultur bland folket"

MOTORSPORT Sista helgen i juli blir det ett sällan skådat spektakel i Inre hamnen. En FM-serietävling i båtracing ska hållas i Vasa och vi har träffat ett proffs inom sporten.

Nyhetsbild

Vexalabo tävlade i Legends i Sverige: "Jag är nöjd"

MOTORSPORT Vexalabon Tommi Nyvall säger att han fick en "okej" start när han körde Legends i Ljungbyhed, Sverige.

Nyhetsbild

Två generationer Nyvall vid racingbanan – Tommi redo för ny start i Legends

MOTORSPORT Bilen och släpet står lastade i Vexala. Det är några ton som ska rulla ett par tusen kilometer när Nyvalls startar i Legends Cup i svenska Ljungbyhed. Tommi är tävlingsföraren medan pappa Leif – den gamla rallycrossräven – iklär sig mekanikerns roll.

Nyhetsbild

Wilma yngst och enda flicka i Forsby Tractor Pulling: "Någon måste fungera som exempel"

MOTORSPORT Jo, det blev full pull, utropar speakern och traktorn slutar bolma svart rök för att sedan låta en trumpetliknande fanfar ljuda över det lyckade draget. Betyget var också lyckat för Forsby Tractor Pulling som helhet.

Nyhetsbild

På söndag brummar traktorerna i Forsby – "Det här är inte någon tävling där pressen är stor"

MOTORSPORT Den traditionsenliga traktorpullingen i Forsby ordnas nu på söndag. Ett trettiotal deltagare är anmälda hittills.

Nyhetsbild

Emil Herténs första FM-medalj – nu ska han tävla på fyra hjul

SNÖSKOTERCROSS Emil Hertén fick en galant avslutning på säsongen. Han körde hem FM-bronset i säsongsfinalen. Om snöskotern hade fungerat perfekt hade silverpallen funnits inom räckhåll.

Nyhetsbild

Trasigt finger bromsade inte – Emil Hertén vann finalheatet

SNÖSKOTERCROSS En vurpa i det första heatet skadade fingret. Det hindrade inte Emil Hertén. Han tog starten i finalheatet för att sedan krossa allt motstånd. Det förde upp honom till andraplats i Superleague.

Nyhetsbild

Emil Hertén tvåa i Sveriges Cup – säsongen avslutas i maj

SNÖSKOTERCROSS Unge Emil Hertén höll fanan högt och knep andraplatsen när Sveriges Cup avslutades i Kalix. På schemat har han dessutom haft starter i såväl FM som Superleague.

Nyhetsbild

Kämpaglad Emil Hertén blev publikfavorit i Karleby

SNÖSKOTERCROSS Emil Hertén hade en positiv trend då en FM-deltävling i snowcross avgjordes i Karleby. Den 15-årige Nykarlebybon blev finaltvåa i klassen för 14–16 år. Han bjöd segraren Vertti Kaihua på en hård kamp.

Nyhetsbild

Spricka i handen efter FM-silver på isbana – "Pappa sa att jag absolut inte får åka slalom innan tävlingarna"

MOTORSPORT Isac Krohn tog FM-silver i juniorklassen på isbana förra helgen. I veteranklassen körde Peter Lillkvist in som fyra.

Nyhetsbild

Emil Hertén jagar segern vid helgens FM-tävlingar i Karleby

SNÖSKOTERCROSS FM i snöskotercross kommer till Karleby. Fartfyllda tävlingar med driftiga förare utlovas på både lördag och söndag. Nykarlebykillen Emil Hertén finns med på startlinjen.

Nyhetsbild

Karlebybon Christer Biskop silverman i FM i isspeedway

MOTORSPORT Christer Biskop stod för en imponerande insats när han knep silvermedaljen i FM i isspeedway under veckoslutet.

Nyhetsbild

Kalle Rovanperä vann Svenska rallyt: "Trodde inte vi skulle vara så här bra"

RALLY Det var finländskt i topp i Svenska rallyt i Umeå.

Nyhetsbild

Bilspeedway i Karleby – Westman dominerade heaten men fick ge sig i finalen

MOTORSPORT John K. Westman är besviken över sin insats i finalen i klassen för trimmade bilar då den första bilspeedway-tävlingen ordnades i Karleby i lördags.

Nyhetsbild

Match i matchen då far och son Westman möts i fartfyllt drama 

MOTORSPORT Emil Westman – färsk mästare i FM på isbana – utmanas av bland andra sin pappa John K. Westman i Karleby på lördag. En publikvänlig tävling väntar.

Nyhetsbild

Rory Penttinen avslutade med en femteplats i Abu Dhabi – framtiden oviss

MOTORSPORT Söndagens fjärde och sista deltävling av årets Asian Le Mans series gav inte Rory Penttinen och hans team någon pallplacering. Men det blev ändå teamets resultatmässigt bästa race.

Nyhetsbild

Rory Penttinen i Abu Dhabi: "Jag är nöjd med min egen prestation"

MOTORSPORT Det blev ingen fullträff för Rory Penttinen och hans team i Abu Dhabi. Men för egen del var Nykarlebybon nöjd.

Nyhetsbild

Emil Hertén jagade poäng i Super League i Boden

SNÖSKOTERCROSS Emil Hertén hade inget vidare flyt i starten, men lyckades ändå köra upp sig under premiärtävlingen i Super League i Boden.

Nyhetsbild

Rory Penttinen i Dubai: Det är minst sagt katastrof

MOTORSPORT Rory Penttinen & Co har fått en knagglig start på Asian Le Mans Series. Varken förarna eller Mercedesen går på alla cylindrar för tillfället. I söndags blev det en niondeplats i Dubai.

Nyhetsbild

Rory Penttinen missnöjd med lördagens insats: "Det var frustrerande"

MOTORSPORT Lördagens deltävling i Asian Le Mans-serien i Dubai blev inte vad Rory Penttinen och hans team hade hoppats på. Rory beskriver sin stint som frustrerande.

Nyhetsbild

Ny bil, nytt team och ny klass när Rory Penttinen tävlar i Mellanöstern: "Vi är hårda vi också"

MOTORSPORT Rory Penttinen tävlar med en Mercedes för första gången när årets Asian Le Mans Series går av stapeln. "Teamet är jättebra och det är bra stämning", säger Penttinen.

Nyhetsbild

Emil Hertén snabbast men gjorde ödesdiger miss

SNÖSKOTERCROSS Det var blandad kompott när Emil Hertén, 15, från Nykarleby inledde FM-tävlingarna i snöskotercross i Parikkala.

Nyhetsbild

Loeb är mästarnas mästare – Häkkinen och Kimiläinen hade kul trots uteblivna resultat

MOTORSPORT Efter att ha laddat batterierna över natten var det dags för den viktigaste tävlingen i Race of Champions – mästarnas mästare. Det kalla vädret gjorde att det gick att använda den ursprungliga banan, och ett snöoväder prydde stämningen.

Nyhetsbild

Team Finland till semifinal i Nations Cup – sedan missade Mika Häkkinen: "Det gör inget"

MOTORSPORT Norska rallyfamiljen Solberg vann lördagens landskamp i Race of Champions. På andra plats kom USA som slog ut Finland i semifinal.

Nyhetsbild

Mika Häkkinen körde fast i snöstormen – Emma Kimiläinen ersätter Valtteri Bottas i exotiskt race

MOTORSPORT Snöstorm och tio minusgrader är inte optimala förhållanden för ett motorsportevenemang. Ändå har ett axplock av världens främsta förare samlats i Piteå, närmare bestämt vid Pite Havsbad.

Nyhetsbild

Emil Hertén har inlett säsongen – nu börjar FM

SNÖSKOTERCROSS Unge Emil Hertén har redan hunnit avverka två tävlingar i snöskotercross. Tävlingssäsongen börjar riktigt på allvar i helgen när den första FM-deltävlingen avgörs.

Nyhetsbild

Nu är det officiellt – Rory Penttinen kör för tyskt team

MOTORSPORT Haupt Racing Team kommer det att stå på den bil som Rory Penttinen kör i Asian Le Mans Series. Det tyska teamet mönstrar en internationell besättning med ägaren Hubert Haupt i spetsen.

Nyhetsbild

Dakarrallyt kan avbrytas efter explosion

MOTORSPORT Franska regeringen överväger att avbryta Dakarrallyt efter en explosion som skadade den franska föraren Philippe Boutron.

Nyhetsbild

Rory Penttinen inleder nya motoråret i en Mercedes – 2021 en säsong med mersmak

MOTORSPORT Förra säsongen var fantastisk. Då körde Rory Penttinen både European Le Mans Series och Road to Le Mans. 2022 börjar också bra. Snart sätter han sig nämligen i en Mercedes.

Nyhetsbild

Bygdens racingförare belönades vid AKK:s jubileum – Nedervetilbon Martina Backfält en av medaljörerna

MOTORSPORT Racingsporten lever och frodas i Österbotten. Det märktes alldeles tydligt när AKK premierade förarna efter avslutad säsong. Familjerna Westman och Dahlbacka kunde fira dubbelt.

Nyhetsbild

Nykarlebyduo mästare i Endurance Cup – bara en poängs differens i toppen

MOTORSPORT Barbara Racing Team knep mästerskapet i klass 2 då Endurance Cup avslutades i Alastaro i helgen. Nykarlebyborna Tommi Nyvall och Sebastian Back var med och körde hem segern.

Nyhetsbild

Fartglada kusiner i karting – Alexander premiärkörde i seniorklassen medan Emil gasade på i Mini

MOTORSPORT Kartingen står inte faller med Johan Svahn. Det finns en cominggeneration bakom honom. Alexander Blomqvist har debuterat på seniorsidan medan Emil Anderssén och Elias Kulla kört i Mini-klassen.

Nyhetsbild

Bra början, taskigt slut – Johan Svahn jublar inte över resultatet

MOTORSPORT Säsongen var ingen katastrof, men en fjärdeplats i sammandraget väcker inga lustkänslor hos Johan Svahn – trots att han steg ett par pinnhål jämfört med 2020.

Nyhetsbild

Tommi Nyvall vann 1250-cupen och blev åtta totalt i svenska Legends-serien

MOTORSPORT Tommi Nyvall fick ensam försvara de blåvita färgerna i Valeryds Legends Cup. Munsalabon gjorde det med den äran och hade pokaler med sig i bagaget hem – en raceseger blev det också.

Nyhetsbild

Jarl Stenman om rallyt: "Roligt när vi får någonting som piggar upp här i glesbygden"

RALLY Stenvatten i Purmo förvandlades på söndagen för en stund till ett Mecka för vänner av rallysport. Jarl Stenman avnjöt det fartfyllda FM-spektaklet sittande på sin gräsmatta.

Nyhetsbild

Häftigt sade Emil Lindholm efter att ha gjort som pappa och vunnit Karlebyrallyt

RALLY Sådan far, sådan son. Då FM-rallyt arrangerades i Karleby 1997 hette segraren Sebastian Lindholm. På söndagen kopierade sonen Emil den bedriften när han vann kungsklassen FM1.

Nyhetsbild

VIDEO: Se och hör rallyförarna gasa fram på vägarna i Purmo

RALLY Emil Lindholm och övriga rallyförare gasar fram på vägarna i Purmo.

Nyhetsbild

Emil Lindholm höll stilen – körde hem FM-titeln i Purmo

RALLY Emil Lindholm höll stilen när årets FM-rally avslutades i Purmo. Han vann tre av helgens tio specialsträckor och det räckte inte bara till seger i jubileumsrallyt utan också till totalsegern i kampen om FM-titeln.

Nyhetsbild

Lindholm på väg mot FM-titeln

RALLY Efter första tävlingsdagen i FM-rallyt är det Emil Lindholm som kopplat greppet om slutsegern.

Nyhetsbild

FM-rallyt i gång i Nedervetil: "Häftigt att kunna ta del av tävlingen från hemgården"

RALLY Under helgen avgörs det vem som koras till finländsk mästare i rally. Intresset visade sig vara stort bland lokalinvånarna under första tävlingsdagen.

Nyhetsbild

VIDEO: Motorvrålet från Skriko

RALLY Hör motorvrålet från Skriko när FM-rallyt inleddes på lördagen.

Nyhetsbild

FM-rallyt kommer till bygden – Emil Lindholm jagar guldet i kungsklassen

RALLY Ingåbon Emil Lindholm är ett av de riktigt tunga namnen i helgens FM-rally. Han brukar platsa på podiet och ligger nu riktigt bra till i guldkampen i kungsklassen FM1 Super 4.