Sport

Ridsport

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Eirin Losvik nionde i Tyskland

RIDSPORT. Eirin Losvik från Nykarleby gjorde säsongsdebut i Lumühlen, Tyskland.

Guld för ung från Nedervetil Häst Vänner

Lina From från Nedervetil Häst Vänner vann guld i ponnyernas mästerskap med Pain Riche i förra helgens regionala hallmästerskap i banhoppning i Seinäjoki.

Nyhetsbild

Amanda Ljung tog hem travgalans pris för årets prestation

TRAV. Hästprat, god mat och trevlig samvaro rådde då Jakobstadsregionens travvänner samlades i Purmo för sin årliga travgala.

Nyhetsbild

Tiofaldiga OS-medaljören Isabell Werth fortsätter skörda framgångar

RIDSPORT Efter snart 30 år i världstoppen fascinera hästarna fortfarande dressyrryttaren Isabell Werth. Och hon sticker inte under stol med att även hon gör misstag.

Nyhetsbild

Emma Broända och Norris avbröt

RIDSPORT Emma Broända valde att avbryta sin världscupdebut i Helsinki Horse Show på söndag. Detta efter att hennes häst Norris rivit flera bommar.

Nyhetsbild

Emma Broända debuterar i världscupen

RIDSPORT Emma Broända visar framfötterna i Helsinki Horse Show. På söndag debuterar den 27-åriga Nedervetilbon – som numera jobbar i Schweiz – i en deltävling i världscupen med hästen Norris.

Nyhetsbild

Från en karriär i spillror till Jordaniens prinsessas stall: ”Fanns inte på kartan att tacka nej”

HELSINKI HORSE SHOW För två år sedan tog toppryttaren Anna-Julia Kontios förhållande slut och hon miste sitt hem, sin häst och sin plats i stallet. Nu är hon tillbaka – i ett storsatsande stall i England. Vägen till toppen ligger öppen igen.

Nyhetsbild

Bytte OS-bassängen mot hästryggen: Emilia Bottas delar tiden mellan stallet och F1-depån

HELSINKI HORSE SHOW Emilia Bottas tävlar i Horse Show för andra året i rad och har anlitat en meriterad tränare. Men hur allvarlig är den tidigare toppsimmarens nya satsning?

Nyhetsbild

Esse Ryttare stöder Projekt liv – "Det känns meningsfullt"

RIDSPORT Sedan fem år tillbaka har den traditionsenliga tävlingen Esse Horse Show understött cancerorganisationerna i Finland med ett Ride for cancer-koncept. I år kommer alla startavgifter oavkortat att gå till Projekt liv.

Nyhetsbild

Pia-Maria Sjöström vann Nykarlebys Stjärnkusk

RIDSPORT Pia-Maria Sjöström vann Nykarlebys Stjärnkusk 2018 före tvåan Christoffer Lindvall.

Nyhetsbild

Maskeradhoppning och cupavslutning – "stämningen är på topp"

RIDSPORT

Solen skiner över tävlingsområdet vid Stall Kvarnbacken i Esse där föreningen Esse Ryttares sista cuptävling för sommaren går av stapeln tisdag kväll. Vädret är precis lagom varmt och har lockat en mängd både tävlanden och åskådare för att avnjuta den sista cupkvällen.

Nyhetsbild

Deltagare efter fartfyllt Powerpark Horse Show: "Österbotten levererar fina tävlingar"

RIDSPORT Under hela förra veckan pågick Powerpark Horse Show i Härmä. Bland närmare 1300 starter lyckades Lina From från Nedervetil Hästvänner ta hem en rad fina placeringar.

Nyhetsbild

Alexandra Haglund från klarhet till klarhet

RIDSPORT Alexandra Haglund har haft tre bra veckoslut på nationella dressyrtävlingar (nivå 3 ) runt om i landet. Hon tävlar för Fäbodavägens Ryttare.

Nyhetsbild

Inga problem på Jakob Trav - trots värmen

JAKOBS DAGAR Jakobs Trav ordnades återigen under tisdagen. Åtta lopp samt två ponny-lopp kördes under tävlingen.

Nyhetsbild

Nedervetilryttare tävlar i Nations Cup i helgen

RIDSPORT När Nations Cup i banhoppning går av stapeln i danska Uggerhalne i helgen finns Nedervetilryttaren Emma Broända med i det finländska laget.

Nyhetsbild

Övergaards vann i Härmä

BANHOPPNING Övergaards kom hem med två segrar från Powerpark Horse Show i helgen. Ida Övergaard vann i ponnyklassen 80 cm medan Tove Övergaard var etta med sin nästan nya häst på 115 cm.

Nyhetsbild

Tävlingar i rytt lockade många deltagare

RIDSPORT Flera tävlande från Nykarleby, Jakobstad, Pedersöre och Karleby deltog i helgens ridtävlingar i Härmä.

Nyhetsbild

Vöråhingsten "Peikko" blev publikens favorit

RIDSPORT Hingsten Duendecillo P framgångssaga fortsätter. I lördags blev han utsedd till publikens favorit under hästmässan i Tammerfors och han är nu nära att avancera till A-gruppen i World cup.

Nyhetsbild

Marko slogs blodig för att han älskade hästar: "Skolan var en mardröm"

RIDSPORT Marko Björs hittade himlen i stallet – men samtidigt blev skolgången ett helvete. Den tidigare toppryttaren vill att unga utsatta i dag ska ha det lättare att tala ut.

Nyhetsbild

Nuncio slutar – inget Prix d'Amérique

HÄSTSPORT Stjärnhästen Nuncio pensioneras i förtid. Ambitionen för den sexårige hingsten, som körs och tränas av Stefan Melander, var att köra storloppet Prix d'Amérique senare i januari. Men så blir inte fallet.

Nyhetsbild

von Eckermann tvåa – leder världscupen

RIDSPORT Svensken Henrik von Eckermann tog säsongens tredje andraplats när världscuphoppningen avgjordes i Mechelen, Belgien.

Nyhetsbild

Losvik årets förebild

RIDSPORT Finlands Ryttarförbund har valt Eirin Losvik till årets förebild inom ridsporten. Losvik är en målmedveten ryttare och en fördömlig rollmodell för sin omgivning, meddelar förbundet i ett pressmeddelande.

Nyhetsbild

Vöråhäst dressyrsegrare i Helsinki Horse Show

RIDSPORT Jeanna Högberg från Sverige tog två dressyrsegrar i Helsinki Horse Show. Det ledde också till finländskt jubel, eftersom hästen, Duendecillo P, ägs av veterinären Anne Niemi i Vörå.

Jakobstadshäst vinnare på Teivo

Sjöbloms häst startar i Sverige

Global Unspoked blev andra i sitt uttagningslopp till Svenskt Travkriterium och är klar för finalen som avgörs på söndag.

Nyhetsbild

Penttinen är Nykarlebys första Stjärnkusk

TRAV. Stjärnkusken avgjordes i Nykarleby och vinnare blev Rory Penttinen tillsammans med hästen Dynamit Harry och hjälpkusken Mikael Östman.

Nyhetsbild

Eirin Losvik nöjd efter stark avslutning i Irland

FÄLTTÄVLAN Eirin Losvik och Daffodil’s Flamenco avslutade EM på Irland med ­banhoppning på söndag.

Nyhetsbild

Eirin Losvik redo för sitt fjärde EM

FÄLTTÄVLAN På torsdag eller fredag är det dags för Eirin Losvik att ge sig in i EM-elden. Det blir hennes fjärde, det första i klassen unga ryttare.

Nyhetsbild

Segrar för Nygård och From

RIDSPORT Det var fart och fläkt på fälttävlansbanan i Nykarleby när de tävlande under lördagen gjorde upp om titlarna i regionmästerskap.

Region-mästerskap i Nykarleby

FÄLTTÄVLAN Lördagen blir en lång tävlingsdag i vid Nykarleby Ridklubb. Det vankas regionmästerskap i fälttävlan och över 40 ekipage är redo att göra upp om titlarna.

Nyhetsbild

Strait Iron imponerade i Kaustby

TRAV Kaj Sundholm och Strait Iron har ett framgångsrikt år. Oftast kör Sundholm själv sin häst men i Kaustby överlät han styrningen till en av landets proffskuskar.

Nyhetsbild

Från stallflicka till tävlingsryttare

RIDSPORT Under loppet av några år har Ellen Forsman tagit sig från de små lokala klubbtävlingarna till hopptävlingar utanför landets gränser. Efter ett tillfälligt bakslag fortsätter hon sikta framåt och uppåt mot nya höjder och utmaningar.

Nyhetsbild

FM är ett av målen

RIDSPORT Dressyrryttaren Jenni Rintala ska tävla med tre hästar denna säsong, det har hon även gjort tidigare, men i år ska fördelningen vara jämnare.

Karlebyryttare till NBM

RIDSPORT Wilma Leminen får representera Finland i de Nordiska och Baltiska mästerskapen.

Nyhetsbild

Losvik diskad i guldkampen

FÄLTTÄVLAN Eirin Losvik ledde FM i fälttävlan efter fredagens tävlingar. Men hoppet om ett första mästerskap i seniorklassen grusades i terrängritten.

Nyhetsbild

Losvik leder inför terrängen

RIDSPORT Eirin Losvik och Daffodil's Flamenco leder efter den första dagens FM-tävlingar i fälttävlan i Ypäjä. Mästerskapen inleddes med dressyren och banhoppningen.

Seger för von Eckermann i Madrid

RIDSPORT Henrik von Eckermann och Chacanno red hem segern i den första stora hoppningen under Global Champions Tour i Madrid.

Nyhetsbild

Losvik kvalade in till EM

1

RIDSPORT Eirin Losvik vann en lång tvåstjärnig fälttävlan i Sopot i Polen på söndagen. Med det kvalade hon in till EM.

Nyhetsbild

Dubbelt upp för Losvik

FÄLTTÄVLAN Eirin Losvik har precis som i fjol sökt sig utomlands för att hitta tävlingsformen. I danska Kalundborg blev det dubbelt upp för Nykarlebyryttaren i påskhelgen.