|

11. Antonia Svenlin

Antonia Svenlin. Zoom
Foto: Eva-Stina Kjellman/2016

Antonia Svenlin.

Antonia är från Kronoby. Om vardagarna bor hon i Vörå där hon studerar första året vid Vörå idrottsgymnasium. Hennes familj består av mamma, pappa, en storasyster och en lillasyster.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antonia Svenlin.

Antonia Svenlin.

– Jag och min storasyster brukade gå runt och lussa för grannarna när vi var små. Numera brukar Antonia se på medan hennes lillasyster lussar för deras morföräldrar och farföräldrar. Då hon som barn såg Kronoby lucia krönas och framträda med sina tärnor visste hon att hon ville vara med i luciatåget en dag. Det var hon ifjol. – Jag vill lussa för dem som inte har det särskilt bra, för dem som är sjuka, för att de ska få känna lite glädje. När hon var yngre sjöng hon i olika körer. Hon tycker fortfarande mycket om att sjunga. Den stora drömmen är en karriär som längdskidåkare. – Det är roligt att åka på tävling. Är det en större tävling är det mycket roligare. På fritiden brukar Antonia träna, spela fotboll och umgås med sina vänner.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan

Hur gick valet i din kommun?

Här hittar du alla resultat

Visa resultat