;
Nyhetsbild

Fördel Barcelona efter kryss mot Chelsea – Besiktas åkte på storstryk

Senaste nytt från redaktionen

Ny tränare ska få fart på Wolfsburg

FOTBOLL Ett dygn efter att Wolfsburgs tränare Martin Schmidt sade upp sig fick Bundesligalaget en ny tränare.

Mourinho ifrågasätter Pogba: "Inte bra"

FOTBOLL Det är allt annat än lugn och ro i Manchester United inför den första Champions League-åttondelsfinalen mot Sevilla. José Mourinho är öppet kritisk till storstjärnan Paul Pogba. – Just nu spelar han inte bra, säger den portugisiska tränaren.

Kritik mot "mesig tjejfotboll" i ordbok

FOTBOLL Ett exempel på hur ordet mesig ska användas, enligt Svenska Akademiens "Svensk ordbok", är i formuleringen "mesig tjejfotboll".


Damtrean Mellersta Österbotten

Josefine Brännkärr gjorde två mål när Myran vann mot HBK

Det blev Myran som vann matchen borta mot HBK i damtrean mellersta österbotten på lördagen. 2-3 (1-3) slutade matchen. Josefine Brännkärr gjorde två och Johanna Bäckström ett mål för Myran, målen för HBK gjordes av Tea Sandstedt och Sabina Grundvall. Serien är nu färdigspelad. HBK slutar på åttonde plats, och Myran på tredje plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Marika Valtonen tvåmålsskytt för GBK Girls i segern mot FC Popula

GBK Girls vann mötet med FC Popula hemma med 5-1 (3-0) på lördagen i damtrean mellersta österbotten. Marika Valtonen gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Jenni Mahanen, Nathalie Strömbäck och Henna Isokangas, enda målskytt för FC Popula blev Emilia Nurkkala. Resultaten i sista omgången innebär att GBK Girls slutar på fjärde plats och FC Popula på sjunde plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Roosa Nyman i målform när Kokkola F10 vann mot FC United II

Bortalaget Kokkola F10 tog hem de tre poängen efter seger mot FC United II i damtrean mellersta österbotten. 0-4 (0-2) slutade matchen på lördagen. Roosa Nyman gjorde två mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Ada Mannström och Sinna Koivisto. Det här var sista matchen i serien och resultatet betyder att FC United II slutar på sjätte plats, och Kokkola F10 på andra plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Storseger för Myran hemma mot FC United II

Myran hade en riktig målfest när man besegrade FC United II hemma på Idrottsplan, Nedervetil i damtrean mellersta österbotten. Myran gjorde hela sju mål, och vann med 7-1. Därmed har Myran fyra raka segrar på hemmaplan. Med ett omgångar kvar är Myran på tredje plats i serien, medan FC United II är på sjätte plats. Nästa motstånd för Myran är HBK. Lagen möts på Hovsala plan, Kronoby. FC United II tar sig an Kokkola F10 hemma. Båda matcherna spelas lördag 9 september 14.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Division 3

Riku Jääskä det stora utropstecknet när FC Kiisto slog Virkiä

FC Kiisto besegrade Virkiä hemma i division 3 med 10-1 (7-0). Men snackisen var Riku Jääskä - som gjorde hela fyra mål. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Lauri Karri 3, Pekka Liukkonen, Mikko Joensuu och Roni Jääskä, målet för Virkiä gjordes av Arttu Happonen. Serien är nu färdigspelad. FC Kiisto slutar på andra plats, och Virkiä på elfte plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stark seger för Korsnäs FF i toppmatchen mot SJK Akatemia

Det var två topplag som möttes i division 3 på lördagen. Och det slutade med seger för bortalaget Korsnäs FF, som besegrade serieledande SJK Akatemia med 3-1 (1-0). Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. SJK Akatemia är i fortsatt serieledning, och Korsnäs FF på tredje plats. Oleksii Zoria, Admir Cavkusic och Mohammad Jafari gjorde målen för Korsnäs FF, medan Sami Viljanen nätade för SJK Akatemia.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

PeFF hämtade i kapp underläge och kryssade mot Korsnäs FF

I halvtid ledde Korsnäs FF matchen på hemmaplan i division 3 mot PeFF med 2-0. Men i andra halvlek jobbade sig PeFF in i matchen, och kvitterade till slut. Matchen slutade 2-2. Korsnäs FF:s mål gjorde av Andrei Shyrobokov och Junior Oyono, medan Teemu Lillrank gjorde båda målen för bortalaget. Med ett omgångar kvar är Korsnäs FF på tredje plats i serien, medan PeFF är på nionde plats. I nästa omgång har PeFF FC Jukola hemma på Falli 1, Bennäs, lördag 30 september 14.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Division 4 Mellersta Österbotten

Jyrki Övermark i målform när Sääripotku vann mot VetU

Bortalaget Sääripotku tog hem de tre poängen efter seger mot VetU i division 4. 2-4 (1-4) slutade matchen på lördagen. Jyrki Övermark gjorde två mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Samuel Kangas och Jarkko Takkunen, målen för VetU gjordes av Jussi Mikkola och Hannu Saari. Det här var sista matchen i serien och resultatet betyder att VetU slutar på åttonde plats, och Sääripotku på femte plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Myran slog IFK Jakobstad efter Sebastian Åströms dubbel

Det blev Myran som gick segrande ur mötet i division 4 på bortaplan mot IFK Jakobstad, med 4-1 (1-1). Sebastian Åström gjorde två mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Benjamin Lillrank och Marlo Brännkärr, målet för IFK Jakobstad gjordes av Ivar Holti. Det här var sista matchen i serien och resultatet betyder att IFK Jakobstad slutar på nionde plats, och Myran på tredje plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stark första halvlek räckte för NoStars mot RyPK-84

Hemmalaget NoStars stod för en bra första halvlek mot RyPK-84 på lördagen, och ledde med 2-1. RyPK-84 lyckades inte hämta igen i andra halvlek, som slutade mållös, och NoStars vann därmed matchen i division 4. Hemmalagets båda mål noterades på Kim Huuhka, medan bortalagets gjordes av Petteri Konola. Resultaten i sista omgången innebär att NoStars slutar på andra plats och RyPK-84 på tolfte plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

GBK II vann till slut - efter fem matcher i rad utan seger

GBK II är tillbaka i vinnarspåret igen i division 4. Detta efter seger, 3-2, mot IFK Jakobstad hemma på Sandhagen 3, Karleby. Det var första segern efter fem matcher i rad utan seger. Med ett omgångar kvar är GBK II på tionde plats i serien, medan IFK Jakobstad är på nionde plats. I nästa match möter GBK II NIK borta och IFK Jakobstad möter Myran hemma. Båda matcherna spelas lördag 23 september 14.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Division 5 Mellersta Österbotten

Standard klart bättre än OuHu på Urheilukenttä, Oulainen

Redan i första halvlek tog Standard greppet om bortamatchen mot OuHu på söndagen. Och i andra halvlek utökades 1-0-ledningen och matchen i division 5 slutade 3-0. Standards målskyttar var Ronnie Granlund, Hugo Forsman och Marc Müller. Serien är nu färdigspelad. OuHu slutar på första plats, och Standard på tredje plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målfest när Friska Viljor krossade TUS på Rödsö, Kokkola

Friska Viljor hade inga problem med TUS i division 5, och vann hemma med utklassningssiffrorna 9-1 (4-1). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som TUS vann med 4-3. Tuomas Puutio gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Tero Åstrand, Matti Kiviniemi, Matti Kurikkala, Jesse Kipponen, Miika Kulla, Samppa Sundström och Carl Sunabacka, målet för TUS gjordes av Andriy Fadeichev. Resultaten i sista omgången betyder att Friska Viljor slutar på sjätte plats i tabellen, och TUS på nionde plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Klar seger för Kobolt BK mot Tarmo på Västerplan, Jakobstad

En halvtidsledning med 3-1 utökades i andra halvleken när Kobolt BK slog Tarmo på hemmaplan i division 5. Till slut blev det 5-2 till Kobolt BK. Ardit Nezaj 2, Tomas Johansson 2 och Jonas Jåfs gjorde målen för Kobolt BK, medan Kaappo Niemelä blev tvåmålsskytt för gästerna. Det här var sista matchen i serien och resultatet betyder att Kobolt BK slutar på elfte plats, och Tarmo på tionde plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Reima tog hem mötet med Depo på Sandhagens konstgräsplan

Reima tog till slut hem segern mot Depo i matchen hemma på Sandhagens konstgräsplan på söndagen. Matchen i division 5 slutade 3-2 (1-0). Juho Varila, Henri Vallin och Petri Isoaho blev målskyttarna för Reima, medan Tomi Salonen och Toni Kauppinen stod för Depos mål. Det här var sista matchen i serien och resultatet betyder att Reima slutar på femte plats, och Depo på åttonde plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Hattrick av Kenneth Ahlgren när Golden Boys slog Reima

Kenneth Ahlgren stod för ett hattrick när Golden Boys besegrade Reima i division 5 med 6-2 (2-1). Övriga mål för hemmalaget gjordes av My Tran, Donald Östman och Michael Sampert, målen för Reima gjordes av Juha Typpö och Henri Vallin. Med ett omgångar kvar är Golden Boys på sjätte plats i serien, medan Reima är på femte plats. Nästa motstånd för Golden Boys är LoVe. Lagen möts på Keskuskenttä, Lohtaja. Reima tar sig an Depo hemma. Båda matcherna spelas söndag 17 september 14.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Division 6 Mellersta Österbotten

Klar seger för PeFF II mot KPS II på Falli 1, Bennäs

En halvtidsledning med 1-0 utökades i andra halvleken när PeFF II slog KPS II på hemmaplan i division 6 mellersta österbotten. Till slut blev det 4-2 till PeFF II. Målgörare för bortalaget blev Tommi Kalliokoski som blev tvåmålsskytt. Det här betyder att PeFF II slutar på fjärde plats, och KPS II på åttonde plats när serien nu summeras.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Jeppo FF vann mot K-Pallo - trots underläge i halvtid

I halvtid var K-Pallo i ledningen med 2-1 på Idrottsplan, Jeppo. Men Jeppo FF vände - och vann. Till slut blev det 4-2 i matchen i division 6 mellersta österbotten. Elmeri Juselius gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Rico Liljedahl och Robin Björkroth, målen för K-Pallo gjordes av Juhana Lauri och Henry Nauha. Serien är nu färdigspelad. Jeppo FF slutar på sjätte plats, och K-Pallo på sjunde plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Storförlust när Esse IK III föll mot SieSi på Kirkonkylä, Sievi

Esse IK III hade en riktigt tung match borta mot SieSi, och förlorade med hela 1-6 (0-4) i division 6 mellersta österbotten. Vili Ruuttula gjorde fyra mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Arto Aspfors och Timi Kopsala, enda målskytt för Esse IK III blev Glenn Sundkvist. Det här var sista matchen i serien och resultatet betyder att SieSi slutar på första plats, och Esse IK III på andra plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Fortsatt uppförsbacke för HBK II - förlorade mot Jeppo FF

HBK II fortsätter att förlora i division 6 mellersta österbotten. Åttonde förlusten i rad kom mot Jeppo FF på tisdagen, bortalaget vann med 6-3. Det var första segern efter sex matcher i rad utan seger för Jeppo FF. Med ett omgångar kvar är HBK II på nionde plats i serien, medan Jeppo FF är på sjätte plats. På söndag 10 september 14.00 spelar HBK II borta mot Såka, och Jeppo FF hemma mot K-Pallo.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Division 7

KUF tog kommandot från start mot Oldboys

KUF hade greppet från start i matchen i division 7 mot Oldboys på lördagen. Lagets halvtidsledning utökades i andra halvlek till seger 3-1 (2-1) borta på Tellushallen, Jakobstad. KUF:s mål gjordes av Mårten Lassfolk, André Asplund och Kjell Östman. Tamim Sediqi stod för Oldboys enda mål. Det här var sista matchen i serien och resultatet betyder att Oldboys slutar på tionde plats, och KUF på femte plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Myran II utklassade HK på hemmaplan

Myran II fick rejäl utdelning när laget vann på hemmaplan mot HK i division 7 med hela 10-0 (2-0). Snackisen var Daniel Storrank - som gjorde hela fem av Myran II:s mål. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Kevin Hulden 3, Hannes Store och Jakob Dalhem. Det här var sista matchen i serien och resultatet betyder att Myran II slutar på fjärde plats, och HK på sjätte plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Storförlust för MunU hemma mot FC Ylivieska II

MunU lyckades inte alls när man mötte FC Ylivieska II hemma i division 7. FC Ylivieska II gjorde hela sju mål, och vann med 7-0 (2-0). Tapani Yrjölä gjorde fyra mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Lauri-Erkki Mustapää 2 och Janne Vuolukka. Det här var sista matchen i serien och resultatet betyder att MunU slutar på sjunde plats, och FC Ylivieska II på andra plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

PUF förlorade borta mot FC Ylivieska

PUF förlorade bortamatchen mot FC Ylivieska i division 7 på lördagen. 5-1 (4-1) slutade matchen. Tuomas Mäkikauppila gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Mika Hemmilä, Kasper Ojala och Mikko Lukkarinen, enda målskytt för PUF blev Christoffer Siren. Det här betyder att FC Ylivieska slutar på första plats, och PUF på tredje plats när serien nu summeras.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tung förlust för Oldboys borta mot FC Ylivieska II

Det blev en riktig storförlust för Oldboys borta mot FC Ylivieska II i division 7. Matchen slutade 10-1 (6-0). Det var Oldboys 17:e match i rad utan seger. Målgörare för Oldboys var Joakim Nylund. Med ett omgångar kvar är FC Ylivieska II på andra plats i serien, medan Oldboys är på tionde plats. Oldboys tar sig an KUF i nästa match hemma lördag 16 september 14.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.