Nöje

Mest läst senaste veckan

Nöje

Nyhetsbild

Bilsalongen i Genève inställd – här kommer tio världspremiärer som skulle ha visats

Det blev ingen 90:e upplaga av världens mest exklusiva bilsalong i Genève. Den schweiziska regeringen drog i nödbromsen bara timmar innan öppnandet som en följd av coronavirusets härjningar. Det blir en dyr smäll för utställarna.

Nyhetsbild

Tuffa tider väntar frilansande artister – corona slår hårt mot kulturbranschen

Konserter ställs in, turnéerna blir avbokade och snart sinar slantarna i kassan. För de frilansande musikerna Emma Klingenberg och Mariah Hortans innebär coronaviruset en osäker ekonomisk situation.

Nyhetsbild

Madonna ställer in Pariskonserter – myndigheterna förbjöd stora evenemang

Madonna ställer in två planerade konserter i Paris i veckan med anledning av ett beslut att inte tillåta folksamlingar större än 1 000 personer i staden.

Nyhetsbild

UMK fick tillbaka sina tittare – 1,5 miljoner följde med lördagskvällens final

I fjol rasade tittarsiffrorna, men i år var åskådarna tillbaka då UMK-finalen sändes i lördags.

Nyhetsbild

Bennäsbon Hanna testar på livet i LA: "Det är dyrt att bo här, speciellt jämfört med Vasa"

Hanna Löfholm, uppvuxen i Bennäs, satsade hårt på sin blogg och var på väg att bli en av de stora men gav upp för att satsa på ett vanligt jobb. Nu kallar hon sig "marknadsföringsninja".

Nyhetsbild

Laddat möte med pigg elbil som kör mot strömmen

Dagens testbil kör mot strömmen, pratar med dig, parkerar automatiskt, är laddad med spel och kan streama film. Dessutom fungerar den faktiskt utmärkt för dagliga transporter.

Nyhetsbild

Dotters satsning: Ljusshowen kommer att fördubblas

Dotter är redan den stora favoriten i Melodifestivalen. Nu satsar hon på en större ljusshow för att lyfta numret ytterligare. – Den kommer att fördubblas, berättar hon.

Nyhetsbild

Tidigare vinnare kritiska till finalbidragen: För lite schlager

Det är tjejernas år i Melodifestivalen, enligt flera schlagerveteraner. Men de tidigare vinnarna är kritiska till årets tävling. – Låtarna är inte starka nog, säger Roger Pontare. – Det är inte fokus på musik längre, menar Kikki Danielsson.

Nyhetsbild

Melodifestivalen genomförs som planerat – SVT uppmanar sjuka att stanna hemma

Den danska Melodifestivalen genomförs utan publik på lördag. Beslutet har fattats av Danmarks Radio, DR, på grund av coronaviruset. Den svenska Melodifestivalen kommer däremot att genomföras som planerat.

Nyhetsbild

Cannes lever farligt i skuggan av corona – folksamlingar förbjuds

I ett försök att hindra coronavirusets spridning i Frankrike har landets hälsominister förlängt ett förbud mot folksamlingar på över 5 000 personer på begränsade utrymmen till 31 maj.

Nyhetsbild

Youtubeprofilen ansluter till "Big brother"

Deltagarna i "Big brother"-huset får sällskap av Youtubeprofilen och influencern Joakim Lundell, sedan Patrik "Patzy" Svensson lämnat programmet på grund av ihållande magsmärtor.

Nyhetsbild

Håkan Hellströms låtskatt blir musikal – "Det är en stor ära"

Håkan Hellströms musik och klassiska figurer blir ny musikal på Göteborgsoperan. "Kärlek skonar ingen" utspelas under ett dygn i Göteborg och beskrivs som "ett poetiskt och skitigt drömspel".

Nyhetsbild

Kocken Michael Björklund en av deltagarna i Robinson: "Jag funderade om jag tagit mig vatten över huvudet"

Ålänningen, kocken och restaurangentreprenören Michael Björklund kommer att delta i succé tv-programmet Robinson på svenska TV4 i vår. 

Nyhetsbild

Veckans bil: Skodas första laddhybrid får mer än godkänt

Tjeckernas flaggskepp gör verkligen skäl för namnet. Superb är ett superlativ som kort och gott innebär att något är ypperligt, storartat, förstklassigt eller smakfullt. Vi befinner oss i Amsterdam för att ta reda på om Skodas första laddhybrid har vad som krävs. 

Nyhetsbild

En fulländad helg i Oslo

Ingenstans i Norden händer det så mycket nytt som i Oslo. Perfekt för en vinterhelg med finkultur, gourmetmat och exotiska drinkar men även längd- och utförsåkning på Holmenkollen.

Nyhetsbild

Tre österbottningar toppar lista över bästa bloggar – "Ett kvitto på att jag delar humor med mina läsare"

Gossip Girl är Svenskfinlands anonyma bloggbevakare, och har genom en omröstning korat de bästa bloggarna. Hittills har hon hållit sin identitet hemlig. "Jag har ett äckligt starkt pokerfejs", säger hon.

Nyhetsbild

Sov dig till starka muskler

Ett träningspass ska följas av vila för att ge bästa resultat. Sömnen är den stund då kroppen och musklerna både återhämtar sig och bygger upp ny styrka.

Nyhetsbild

Röstkaos och burop i norska Melodifestivalen

Det blev Ulrikke Brandstorp som vann Norges Melodi Grand Prix – grannlandets motsvarighet till Melodifestivalen. Men vinsten kom efter ett rejält röstkaos – och röster höjs om att hela tävlingen ska göra om.

Nyhetsbild

Streckgubbar, löpmatta, inomhusregn och andra trick har förgyllt Melodifestivalen

En fläkt, ett mindre skyfall på scenen eller kanske ett blöjlyft? Genom åren har Melodifestivalartister tagit till många olika knep för att vinna tittarnas röster.

Nyhetsbild

Programledarnas oro inför glittrigt shownummer: Vet inte om vi lyckas

Melodifestivalens programledare kommer att satsa på glittriga shownummer i den tredje deltävlingen.Men det finns många orosmoment inför direktsändningen. – Det har varit nära att kameror har pajat under repetitionerna, säger Linnea Henriksson.

Nyhetsbild

Vasas ösigaste band spelar på lördag – "Folk måste få uppleva en riktig jävla rockkonsert"

Lords of Chernobyl repar inför spelningen på Ritz och sångaren Kenneth Norrlin rekommenderar öronproppar: – Det är ganska svinigt ljud i replokalen, säger han.

Nyhetsbild

Är Österbotten verkligen ett av Finlands minst romantiska landskap?

Enligt en undersökning är Österbotten i botten på listan över hur romantiska Finlands landskap är. Men är undersökningen verkligen tillförlitlig?

Nyhetsbild

Han vill visa kollapsen i Melodifestivalen

Den självutnämnda schlagerdrottningen och Youtubeprofilen Anis Don Demina är tillbaka i Melodifestivalen. Nu vill han skildra vad som pågår när strålkastarna är avstängda och fläktarna har slutat blåsa. – Folk håller på att tappa det, säger han.

Nyhetsbild

En euro blev till en halv miljon för turgubbe i Vasa

En man som spelade "Allt eller inget" i K-Market på Kungsvägen i Vasa, vann en halv miljon. Insatsen var en euro.

Nyhetsbild

Alexandra vill skapa stå upp-klubb i Österbotten: "Det finns så många roliga människor här"

VASA Workshoppen i stå upp-komik är fullbokad och det finns en kölista. Det visar att det behövs en stå upp-klubb i Vasa, menar Alexandra Häggman.

Nyhetsbild

Hört och hänt: Bilnyheter från världens alla hörn

Det har hänt en del grejer i bilvärlden. Chevrolet har fått stjärnstatus, en ny – välsmakande – elbil har tagit form. Och visste du att Volkswagen tillverkar korv?

Nyhetsbild

Video: Visste du det här om filmvärldens mest glansiga gala?

Oscarsgalan, den 92:a i ordningen, hålls natten till måndagen. Vet du hur stor röda mattan är, eller hur många kvinnor som vunnit pris för bästa regi?

Nyhetsbild

Video: De är nominerade till Oscarsgalan 2020

Vilka vinner en Oscarsstatyett i år? Här är de nominerade.

Nyhetsbild

Video: Så här såg kändisarna ut på Oscarsgalan – för tio år sedan

Så här såg det ut när kändisarna gick på röda mattan inför Oscarsgalan 2010.

Nyhetsbild

Anna Bergendahl höll för favorittrycket

Anna Bergendahl går raka vägen till final i Melodifestivalen med bidraget “Kingdom come”. Där möter hon två tidigare “Idol”-konkurrenter.

Nyhetsbild

Gemenskap temat för Henrikssons mellanakt – framför specialskriven låt

En känslosam uppmaning till att släppa människor mer inpå livet. Det är tanken med Linnea Henrikssons mellanakt i nästa deltävling i Melodifestivalen. – Det är absolut en uppmaning till oss alla, säger hon.

Nyhetsbild

Björn Skifs och Tomas Ledin förenas i Melodifestivalen för första gången

Två av Sveriges popgiganter – Björn Skifs och Tomas Ledin – sjunger tillsammans för första gången i årets Melodifestival.

Nyhetsbild

Erika i Vasa redo för burleskshow – "På scenen är det jag som bestämmer"

VASA För Erika Strengell handlar burlesk om att våga vara kvinnlig och ta plats. "Se åtminstone två shower innan du dömer ut burlesken", säger hon.

Nyhetsbild

Mannen som knep hem alla tiders största lottovinst har spelat med samma rad i hela sitt liv

Efter lördagskvällens film bestämde sig mannen från västra Finland för att kolla den rätta lottoraden. "Av någon anledning blev nattens sömn efter det inte så bra", säger mannen till Veikkaus.

Nyhetsbild

Bageri i Oravais satsar på donitssemlan – "Det är viktigt att förnya sig"

Lillkungs bageri i Oravais hakar på årets rykande färska semlenyhet: en munkring med grädde och mandelfyllning och pudersocker på toppen. Donitssemlan.

Nyhetsbild

Krönika: Snacka om laddad Mustang

När det är dags att byta bil måste man vara påläst, beredd att argumentera och så klart provköra härligheten. Ändå har jag gjort precis tvärtom och köpt en ny bil jag varken sett i verkligheten eller provkört.

Nyhetsbild

Må kraften vara med dig då Toyota lanserar ny bilmodell

Toyotas lilla tuffa crossover C-HR lanserades 2016 och gjorde snabbt ett märkbart avtryck i branschen. Nu är det dags för en uppdatering och vid provkörningen i Lissabon är det framför allt den tuffa hybridversionen på 184 hästar som utmärker sig.

Nyhetsbild

VIDEO: Snön har kommit, här är fem saker du inte ska göra

Nu när snön har kommit så vill många säkert ut och ta vara på den under helgen. Här är några videor som påminner dig om vad du inte ska göra

Nyhetsbild

Klappvänlig körsång och svala poplåtar

Veterangospel, snygg pop och en avskalad låt om killar med känslor. Så låter årets första bidrag i Melodifestivalen.

Nyhetsbild

Robin Bengtsson: Inga träningsredskap i år

Efter segern 2017 gör Robin Bengtsson comeback i Melodifestivalen med låten "Take a chance".Men det är med blandade känslor som han ger sig in i leken igen.

Nyhetsbild

Suzi P: Ska aldrig göra om det där

17-åriga artisten Suzi P gör debut i Melodifestivalen när den drar i gång på lördag. Förra gången hon uppträdde i tv orsakade hon tittarstorm – något hon aktar sig noga för i dag.

Nyhetsbild

"Melodifestivalen är som när man gifter sig"

Pang, smågodis, värme och kärlek. Så beskriver programledarna Lina Hedlund, Linnéa Henriksson och David Sundin den stundande showen i svenska Melodifestivalen. – Kanske blir det en positiv tittarstorm, säger Sundin.

Nyhetsbild

Whitesnake åter till Finland – spelar i Helsingfors i maj

Det klassiska hårdrocksbandet Whitesnake kommer till Norden i vår. The Fresh & Blood World Tour når Finland i maj.

Nyhetsbild

Pet Shop Boys har tröttnat på sitt hemland – flyttar till Berlin

Londonduon Pet Shop Boys har flyttat till Berlin – både fysiskt och musikaliskt. Trötta på sitt hemland har Neil Tennant och Chris Lowe låtit Berlin färga både ljud och texter på sitt nya album "Hot spot".