Kronoby

Nyhetsbild

Nya disponenten ser ljus i tunneln – bra bostäder ett lyft för Kronobys image

KRONOBY Bra hyresbostäder är en imagefråga för kommunen på samma sätt som bra skolundervisning och hälsovård, menar Anders Wentin, disponent för Kronoby bostäder.

Nyhetsbild

Polisen har utrett identiteten på den döda mannen som hittades i Kronoby

KRONOBY Polisen vet nu vem mannen är, som hittades död i Söderpåras i Kronoby i går torsdag. Fallet, och mannens identitet är hemligstämplat åtminstone tills dödsorsaken är utredd.

Nyhetsbild

Ännu en dag utan corona – nu utökas vaccinerna till 60-64-åringar inom Soite

Soite rapporterar om noll nya coronafall för fjärde dagen i rad denna vecka. Samtidigt utökar man nu vaccineringarna till personer över 60 år.

Nyhetsbild

Tredje coronafria dagen inom Soite – incidensen ner till 15,4

För tredje dagen i rad rapporteras noll nya coronafall från Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Nyhetsbild

Död man hittad i Kronoby – identiteten fortfarande oklar

KRONOBY I dag hittade en privatperson i Kronoby en död man i Söderpåras. Händelsen bekräftas av polisen som dock inte vet så värst mycket i det här skedet.

Nyhetsbild

Hobbyn växte, men stordrift vill familjen Ekfors inte ha – här tar hela familjen hand om djuren

Kronoby Familjen Ekfors i Nedervetil har satsat på småskaligt, ekologiskt lantbruk med nötboskap, får och höns. Gamla spannmålssorter är ett specialintresse.

Nyhetsbild

Många 65-plussare tveksamma till Astra Zeneca – "Få vägrar ändå ta vaccinet"

Soite har fått många frågor kring Astra Zeneca-vaccinet, sedan det började erbjudas till 65-69-åringar. De flesta väljer ändå att ta det.

Nyhetsbild

Ny vändning i inrikesflyget – Danska DAT förhandlar nu om åtminstone en rutt

KRONOBY Flygbolaget som valdes uppfyllde inte alla krav som ställdes för inrikestrafiken. Danska DAT är nu med i nya förhandlingar för trafiken till Kajana.

Nyhetsbild

Inga nya fall inom Soite – distriktet kvar på utgångsnivån

Coronaläget inom Soite är igen mycket lugnt. Inte heller på onsdagen konstaterades några nya coronafall. Sjukvårdsdistriktet blir kvar på utgångsnivån.

Nyhetsbild

Nu ska krokig Terjärvväg förbättras – allmänheten får säga sitt

KRONOBY En förbättring av stamväg 63 i Terjärv har länge funnits på Kronoby kommuns önskelista. Nu har planeringen startat och olika alternativ för vägsträckningen ska utarbetas.

Nyhetsbild

Läget bättre än vanligt för IK Kronan: "Bra samarbete med Hermes"

ISHOCKEY IK Kronans ishockeylag kan presentera åtminstone ett nyförvärv från Centers. Andra nya spelare är på ingång liksom en ansvarstränare.

Nyhetsbild

Siv Sandberg rör sig på minerad mark – utreder vården i Kronoby

KRONOBY Siv Sandberg vet att hon rör sig på minerad mark. Men målet är att göra ett så objektivt beslutsunderlag för Kronobyvården som möjligt.

DEBATT: Fler vallokaler behövs i Kronoby

VALET Henrik Wistbacka befarar att han får lov att ansluta sig till partiet soffliggarna.

Nyhetsbild

Dagens Soitesaldo: noll nya coronafall

Inga nya coronafall har konstaterats i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt på tisdagen.

Nyhetsbild

Avgörande tid för församlingarna – hoppas på sommarens läger

Församlingarna är trötta på det nya normala och hoppas att årets konfirmander får åka ut på läger. Kronoby och Pedersöre har hållit läger under sportlovet.

Nyhetsbild

Ett nytt fall inom Soite – smittkedjan är känd

KARLEBY/KRONOBY Ett nytt fall av covid-19 har konstaterats inom Soite. Det rör sig om en känd smittkedja och den smittade satt redan i karantän.

Nyhetsbild

Inbrott i Kronoby apotek – "Ser ut som ett hopplöst försök"

KRONOBY Natten mellan söndag och måndag har det varit inbrott i apoteket i Kronoby. Tjuvarna fick inte med sig mycket men apotekaren beklagar känslan av otrygghet som inbrottet för med sig.

Nyhetsbild

De coachar dem som vill bli poliser – nu på två språk

Kronoby Den som vill bli polis måste tåla motgångar. Allt kommer inte gratis, men med rätt inställning kommer man långt, säger Jens Emet och hans kollega Matti Ranta.

Nyhetsbild

Ett nytt coronafall inom Soite

Ett nytt coronafall har konstaterats inom Soite.

Nyhetsbild

Vilma och Wilma till semifinal i Silvertrissans sprint

LÄNGDSKIDOR Vilma Hahtokari och Wilma Grannas tog sig båda till 14-åringarnas semifinal i Silvertrissan. Signe Jakobsson och Ellinor Halonen lyckades med samma sak i F16.

Nyhetsbild

Inga nya coronafall inom Soite – nu 115 fall i Karleby

KARLEBY Efter två fall i torsdags konstaterades inga nya coronafall i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt på fredagen. Torsdagens fall är veckans enda.

Nyhetsbild

GBK satsar hårt i sommar – har många återvändare i truppen: "Kan bli aktuellt med ytterligare kontrakt"

FOTBOLL Division 3-laget har över 20 kontrakterade spelare för tillfället.

Nyhetsbild

Från fabrikslokal till trivsam loppis – Ånyo redo att öppna

KRONOBY Det ligger förväntan i luften i Ånyo loppis och café i Kronoby. De aktiva inom Röda korset och marthaföreningen har jobbat flitigt med att ställa allt i ordning.

Nyhetsbild

LISTA: De här kvalade in till årets Konstrundan

Nu har juryn sagt sitt. Det här är de konstnärer, konsthantverkare och formgivare från regionen som får delta i årets Konstrundan.

Nyhetsbild

Två nya coronafall inom Soite – hör till en kedja med den brittiska virusvarianten

Två nya coronafall har konstaterats inom Soite. De hör till en känd kedja, där de tidigare smittade visat sig bära på den brittiska, mer smittsamma virusvarianten.

Nyhetsbild

Pojkar gör makabert fynd i Terjärv – och privatspanaren rycker ut

RECENSION Bengt Björk har skrivit en ny deckare som innehåller spänning, humor och lite romantik. ÖT:s recensent blir stolt över vad som kan produceras lokalt.

Nyhetsbild

Nu börjar Soite vaccinera riskgrupp två och alla över 65

KARLEBY/KRONOBY Nu utökar Soite sina coronavaccinationer till personer som hör till riskgrupp två. Tidsbokningen är dessutom öppen för alla över 65 år, samt för riskgrupp ett.

Nyhetsbild

Soite går inte upp till accelerationsfas – senaste coronafallet i lördags

Det finns inte behov av att ännu gå upp i accelerationsfasen i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt, även om det är nära. Det slog myndighetsgruppen fast på onsdagen, då inga nya fall konstaterats.

Nyhetsbild

Kronoby inväntar svar: Säger Malin Brännkärr upp sig?

Kronoby Malin Brännkärr är tjänstledig från kommundirektörstjänsten i Kronoby till den sista juni. Det är fortfarande oklart om hon återvänder.

Nyhetsbild

Vaccindoserna räcker även till yngre – 27 procent vaccinerade inom Soite

KARLEBY På grund av mycket vaccin har Soite kunnat utvidga målgruppen denna vecka. Det innebär att även personer under 65 i riskgrupp 1 kunnat beställa tid.

Nyhetsbild

Ny resursgrupp på Solrosens förskola – "Fortsättning på resursklassen i Nedervetil skola"

Kronoby Solrosens förskola i Nedervetil får en resursgrupp i höst. Det är ett steg vidare och en fortsättning på den resursklass som redan finns i Nedervetil skola.

Nyhetsbild

Amanda Kass dribblar med många klubbar – Vasa IFK aktuellt på kort sikt

FOTBOLL Amanda Kass lirade Champions League med litauiska FC Gintra i höstas. Det kan bli en ny vända till Litauen för den tidigare PeFF-, United- och Myranspelaren, men sannolikt tidigast i sommar.

Nyhetsbild

Ny klubb för fotbollslöftet Tilde Hellund: "Allt ser bra ut"

FOTBOLL Regerande cupmästarna Åland United med den tidigare GBK:aren Monica Hagström gick till en ny cupfinal. Men där finns inte längre den tidigare Myranspelaren Tilde Hellund som har bytt klubb.

Nyhetsbild

Efter smällen i vintras görs det upp nya planer i Terjärv

KRONOBY Det var en stor smäll för ungdomsföreningen i Terjärv att inte kunna spela nyårsrevy i år. Men nu planerar man att spela sommarteater i stället.

Nyhetsbild

2 500 coronavacciner till Soite nästa vecka – "Kom ihåg artigt uppförande"

KARLEBY/KRONOBY 2500 coronavaccintider kommer att kunna bokas i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt nästa vecka och de som kan boka är 3000 till antalet. Möjligheten att få tid är bättre än någonsin tidigare.

Nyhetsbild

Ovanlig koltrast i Terjärv

En lite ovanligare koltrast har fotograferats i Terjärv.

Nyhetsbild

Värken ligger alltid på lur, men Maja ger inte upp

Kronoby Prinsessan på ärten led säkert av fibromyalgi – det är Maja Sandbäck i Kronoby övertygad om. Själv fick hon diagnosen för ungefär tjugo år sedan.

Nyhetsbild

Martina Backfält lämnar resten av världen bakom sig i depån

Martina Backfält har kört racing sedan hon var 15 år. Snart börjar årets säsong och hon längtar efter att få sätta sig bakom ratten igen.

Nyhetsbild

Tre coronafall till inom Soite – en får sjukhusvård

Lördagen blev ingen coronafri dag inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Tre nya fall till uppdagades inom Soite.

Nyhetsbild

Soite rapporterar om tre nya coronafall – två får sjukhusvård

KARLEBY/KRONOBY Fredagen blev ingen coronafri dag inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Tre nya fall uppdagades inom Soite.

Nyhetsbild

Antalet doser förväntas öka mot sommaren – "Massvaccinering är vilseledande prat"

Både Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad och Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt söker sjukvårdspersonal inför sommarens coronavaccinering. Det är dock inte tal om någon massvaccinering.

Nyhetsbild

Med öga för träjobb – hos Riskas lever hantverket vidare

KRONOBY I en rätt enkel industribyggnad i Bråtö i Kronoby skapas toppinredningar som sitter i några av de allra bästa båtarna i världen.

Nyhetsbild

Överskottet 3,15 miljoner i Kronoby – men det blir stramare tider, säger Stenman

Kronoby Kronoby kommun gjorde ett överskott på 3,15 miljoner euro ifjol. Det är till stor del coronans och regeringens förtjänst.

Nyhetsbild

Kronoby fick bidrag för bänkrundor

Kronoby Kronoby kommun har fått bidrag från NTM-centralen för att anlägga bänkrundor i alla tre kommundelar. Kommuninvånarna får vara med och påverka var de placeras.

IK Kronan kammar hem största bidraget också i år

KRONOBY IK Kronan får också i år det största verksamhetsbidraget av idrottsföreningarna i Kronoby. Bildnings- och fritidsnämnden fördelade bidragen i förra veckan.

Nyhetsbild

Föreningar i Kronoby fick bidrag för kultur och ungdom

Kronoby Bildnings- och fritidsnämnden i Kronoby har fördelat föreningsbidrag inom kultur- och ungdomssektorn.

Nyhetsbild

Katternö Kraft storinvesterar i mer vindkraft – vill långsiktigt satsa på förnybar energi

Energikoncernen Katternö Kraft investerar genom sitt intressebolag Puhuri i vindparker i Haapajärvi och Kannus. Deras investering innebär en andel på 45 procent i vindparkerna Keso och Kaukanen.

Nyhetsbild

Ingen valbuss i Kronoby under kommunalvalet

Kronoby Det blir ingen valbuss som kör runt i Kronoby under förhandsröstningen. Det bestämde kommunstyrelsen i måndags.

Nyhetsbild

Tidigt vårflöde i Perho och Kronoby å – första toppen väntas i dagarna

KARLEBY/KRONOBY Vårflödet är tidigt i år och den första toppen i Perho och Kronoby å väntas redan på torsdag. Den riktiga toppen kan komma om 10–15 dagar men väntas bli måttlig. Paret Sundholm, som bor intill Perho å i Rödsö, tar islossningen med ro.

Nyhetsbild

Oron är befogad, men beslutet om förskolorna står fast

Kronoby Beslutet om att förskolorna i Jeussen och Småbönders dras in från hösten står fast. Det här beslutade kommunstyrelsen i Kronoby i måndags.

Logga in för att följa orten