Jakobstad

Tre kvinnliga artister på After Eight

JAKOBSTAD Tre kvinnor uppträder under onsdagskvällens Culture Club på After Eight. En av dem har nyligen släppt musik på ett amerikanskt skivbolag.

Nyhetsbild

Stark andra period av Los Bombers säkrade bronset

ISHOCKEY Los Bombers var i brygga efter den första perioden, men var desto starkare i den andra och grejade också bronsplatsen i sin zon i hockeytrean. Söndagens match slutade 8–5 (0–3, 6–0, 2–2).

Klassisk konsert med studerande

JAKOBSTAD Studerande vid Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad ordnar en klassisk konsert i kammarmusiksalen på Campus Allegro.

Nyhetsbild

Färre patienter vid rehabiliteringen på Malmska

Rehabiliteringen skulle vara Malmskas regionala spetskompetens, men ändrad lagstiftning gjorde att krävande rehabilitering blev lagstadgad vid centralsjukhus. Därmed halverades också antalet patienter från Vasaregionen. Från Karleby har de aldrig varit många.

Nyhetsbild

Jeppis FBC kollapsade på hemmaplan

INNEBANDY Jeppis FBC tappade en tremålsledning i sista perioden när FBC Remix vände och vann den tredje och avgörande kvalmatchen till division 2 på söndagskvällen.

Jaros B-pojkar klara för FM-serien

FOTBOLL Jaros B-pojkar kan börjar blicka fram mot en spännande sommar 2019. Laget är klart för spel i FM-serien, efter söndagens seger borta mot Ilves i Tammerfors.

Nyhetsbild

Så klingar pur vänskap

RECENSION Mycket har hänt sedan 2012 och Solala har nu gjort sin tredje visit till Österbotten. Den oemotståndligt charmiga trion har haft tid att slipa på sitt koncept.

Nyhetsbild

Ådövägen stängs för tung trafik

JAKOBSTAD Ett säkert vårtecken i Jakobstad är när det införs stopp för tung trafik till Ådö fiskehamn. Nu är det dags igen.

Nyhetsbild

Barnakuten i Karleby vårdar Jakobstadsbarn – patientsvinn tar död på Malmska

JAKOBSTAD Varje dag vårdas 2–3 barn från Jakobstadsregionen på barnakuten i Karleby. Barnläkare befarar att patientsvinnet utplånar Malmska.

Nyhetsbild

Avgörande match för Jeppis FBC – Division 2-plats står på spel

INNEBANDY Det blir en avgörande match om en division 2-plats för Jeppis FBC hemma mot Remix klockan 18 på söndag. Detta efter att Jeppis förlorade med 7-4 (2-0, 2-1, 3-3) på bortaplan i Laihela.

Nyhetsbild

Jaro fick KPV på fall

FOTBOLL Efter en svajig vinter levererade Jaro ett styrkebesked på lördagen när man vann mot KPV. Jaros tränare Niklas Käcko var märkbart lättad efteråt.

Nyhetsbild

KPV A vann mot JBK

FOTBOLL. KPV:s reservlag hemmabesegrade JBK med 3-1 (2-1).

Nyhetsbild

Jaro vann mot KPV

FOTBOLL. Anthony Olusanya gjorde första halvleken enda mål mot KPV. Jaro vann till slut med 2-0 (1-0) inför 555 i Tellushallen.

Nyhetsbild

Pop-up saluhall i Åströmska hörnet

JAKOBSTAD Sista helgen i mars blir det "local weekend" i Jakobstad. Då kan man handla lokalproducerat i en pop-up saluhall mitt i stan.

Nyhetsbild

Mässa sätter fokus på digitaliseringens möjligheter – ÖT också på plats

JAKOBSTAD Digitaliseringen är i fokus på en minimässa på Jakobstads stadsbibliotek nästa vecka. ÖT deltar också för att prata webb och e-tidning.

Nyhetsbild

Halvvägs för och ny och stor kebabfabrik för Korv-Görans

Dubbelt mera utrymme för att göra kebab blir det i den nya fabriken som byggs på industriområdet i Peders i Jakobstad.

Nyhetsbild

Torvalds om brexit: "Som om någon kapar hissvajern"

JAKOBSTAD Nils Torvalds befarar fritt fall för Storbritannien efter brexit.

Nyhetsbild

Jaro och KPV drabbar samman – KPV testar back från Senegal

FOTBOLL KPV möter Jaro på lördag i Jakobstad. – Kalla det inte träningsmatch. Det är alltid fullt allvar när lagen möts, säger chefstränaren Jarmo Korhonen.

Nyhetsbild

Mildare vinter än väntat – för sjöfarten har det varit strängt

JAKOBSTAD Isbrytarna har fullt upp trots relativt mild vinter. Paradoxalt kan det tyckas, men milt väder kan ge hårt före för sjöfarten.

Nyhetsbild

Iivo Niskanen förstärker Ski Team Mäenpää

LÄNGDSKIDOR Ski Team Mäenpää plockar in två tunga förstärkningar i laget i samband med långloppet Ylläs-Levi. Det är landslagsåkarna Iivo Niskanen och Anne Kyllönen som kör för teamet.

Nyhetsbild

Fyra fick fördjupade yrkeskunskaper – nu kan de skriva ut en del mediciner

JAKOBSTAD Efter ett års krävande studier har fyra sjukskötare i Jakobstad fått en specialistkompetens och rätt att skriva ut och förnya vissa mediciner.

Nyhetsbild

Två knivmisshandlar till åtalsprövning – ena kan bli försök till mord

JAKOBSTAD Förundersökningen i de två knivslagsmålen som utreds som dråpförsök i Jakobstad är på slutrakan. Det ena fallet kan bli rubricerat som försök till mord.

Nyhetsbild

Svanpar och krokusknoppar– skicka in dina vårtecken

Ingen vår utan vårtecken! Nu vill vi veta hur vårens ankomst visar sig för dig – skicka in dina vårtecken till oss.

Nyhetsbild

Prisas för bästa mjölken – de lever med och för sina kor

Fyra mjölkgårdar, eller mjölkbönderna i dem, har levererat den allra bästa mjölken trettio år i rad. På torsdag premierades de för sin bedrift.

Nyhetsbild

Även Jakobstadsregionen bidrar till jätteinvestering i Vasa

Investeringar på cirka 140 miljoner euro ska klubbas av vid Vasa centralsjukhus. Som medlemmar i sjukvårdsdistrikt ska kommunerna i Jakobstadsregionen också vara med och bidra.

Nyhetsbild

Blivande poliser varnar yrkesskolelever: "Droger ger mer konsekvenser än ni tror"

JAKOBSTAD Polisstudenter vill ge Optimaelever tankeställare när det gäller droger. Däremot får eleverna inget svar på varför droger florerar i Jakobstad.

Nyhetsbild

Johan Nygård vald till rektor för Bonäs/Vestersundsby

JAKOBSTAD Johan Nygård har valts till rektor för Bonäs/Vestersundsby skola. Valet gjordes av bildningsnämndens svenska skolsektion på torsdagskvällen.

Nyhetsbild

Anne-May Wisén: Min tro på det goda samhället vacklar

Med en dåres envishet har jag hävdat att den offentliga vårdapparaten fungerar och att alla arbetar för bästa tänkbara resultat från vaggan till graven.

Los Bombers spelar bronsmatch på söndag

ISHOCKEY Los Bombers avslutar hockeysäsongen på hemmaplan på söndag. En seger mot Järviseudun Pallokerho skulle innebära att Jakobstadslaget slutar på bronsplats i division tre.

Nyhetsbild

Jaro fortsätter på Mexiko-spåret – anfallare aktuell för lån

FOTBOLL Den mexikanske anfallaren Jahir Barraza testspelar under två veckors tid med Jaro, det rapporterar klubben på sin webbsida.

Nyhetsbild

Utredare slår fast: Jakobstad måste med i fusionen

Bengt Klemets är klar med sin utredning, och han är säker på sin sak. Det enda realistiska alternativet är att de tre församlingarna i Pedersöre och Jakobstads svenska församling slås samman.

Nyhetsbild

Nya inkomstgränserna drabbade dagvården - många fler befriades från avgift

JAKOBSTAD Dagvården var en av avdelningarna som drog ner bildningssektorns bokslut för 2018. De flesta avdelningar höll god budgetdisciplin.

Nyhetsbild

Forskarmiljön vid Chydeniusinstitutet får beröm

Stort är inte alltid vackert i den akademiska svängen. Anne-Maria Holma och Monika von Bonsdorff berömmer den dynamiska och tvärvetenskapliga miljön vid Chydeniusinstitutet i Karleby.

Nyhetsbild

Kamreren nöjd med tekniskas preliminära bokslut

JAKOBSTAD Det preliminära bokslutet visar cirka 660 000 euro bättre än den fastställda budgeten för tekniska nämnden. Men anslaget för underhåll är rejält i underkant.

Nyhetsbild

För första gången i Österbotten: Käpphästmästerskap

JAKOBSTAD På lördag den 30 mars arrangerar Arbis i samarbete med JKF:s agilitysektion käpphästmästerskap. Tävlingen går inte på tid utan det är stilen som bedöms.

Nyhetsbild

Gunilla samlar ihop till Nadas nästa hjälpresa – denna gång till flyktingarna på Samos

JAKOBSTAD Nada Nord och Gunilla Luther-Lindqvist samlar ihop till en hjälpresa till ön Samos, där nöden är stor bland de drygt 5 000 flyktingarna.

Nyhetsbild

Nu ska Ristikari torkas upp – 276 kubikmeter läckte ut

JAKOBSTAD En nyinstallerad vattenmätare gjorde det möjligt att uppskatta vattenmängden som rann ut i Ristikarifastigheten.

Nyhetsbild

128 fastighetsägare får tillbaka anslutningsavgiften för dagvatten

JAKOBSTAD De som betalat en anslutningsavgift för dagvatten till Jakobstads vatten mellan 2014 och 2018 får pengarna tillbaka.

Nyhetsbild

Krock i centrum av Jakobstad på morgonen

JAKOBSTAD En missad väjningsplikt, eller kanske halkan, kan ha varit det som orsakade en krock mellan de två personbilarna.

Nyhetsbild

Edgar ser fram emot att bli vuxen – i vår får han sin examen, och ett jobb

JAKOBSTAD För 19 år sedan visste inte Lilian Kåla (då Huhtala) om att hon väntade ett barn med Downs syndrom. Hon gjorde inget fostervattenprov vilket hon är glad för.

Nyhetsbild

Halexarna effektiva vid borden i Toholampi

BORDTENNIS

Kim Myllymäki visade god form och putsade prisbordet på de ädlaste valörerna, då spelarna från Halex gästade Toholampi i helgen.

Nyhetsbild

Camilla Nyman lämnar Citygruppen

JAKOBSTAD Efter tre år som verksamhetsledare väljer Camilla Nyman att gå vidare mot nya utmaningar. Tiden är den rätta nu, säger hon.

Nyhetsbild

Energiverket, en ny Schaumansal – ambitiös satsning på proffskonst

JAKOBSTAD Energiverket startar om med högre ställda ambitioner. – Avsikten är att skapa en motsvarighet till Schaumansalen.

Nyhetsbild

Taggat parti går till val – trots lågt understöd i gallup

JAKOBSTAD Valet avgörs först på valdagen och slaget är ingalunda förlorat, säger Centerns partisekreterare som besökte Jakobstad.

Nyhetsbild

Rats vann grundserien i Mattsson Hockey League – Aappola målkung

ISHOCKEY Grundserien har gått i mål i Mattsson Hockey League. Rats var etta med 33 poäng mot 27 för tvåan Mostly Old Players.

Nyhetsbild

Jakobstad på topp tio-listan i undersökning över regionstäders dragningskraft

JAKOBSTAD Jakobstad placerade sig bland de tio bästa i undersökningen om regionstädernas dragningskraft.

Nyhetsbild

Mörka siffror i polisens trafikövervakning i Österbotten: Över 300 slarvade med säkerhetsbältet

En intensivövervakning av trafiken förra veckan gav utdelning för polisen i Österbotten. Över 300 bilister stoppades när de körde utan säkerhetsbälte.

Nyhetsbild

NTM-centralen: Vårens menföre blir normalt på de österbottniska vägarna

NTM-centralen förutspår ett normalt menföre i Österbotten i vår. Orsaken är låga grundvattennivåer efter den torra sommaren i fjol. Men den milda vintern har satt sina spår på belagda vägar.

Nyhetsbild

Vad tycker du det ska bli av området? Mejla in förslag!

Vi har frågat arkitekterna om deras åsikt. Nu vill vi höra din!

Nyhetsbild

Serge Atakayi spelar för Kongo

FOTBOLL Serge Atakayi spelar i de afrikanska mästerskapen med Kongos OS-landslag för under 23-åringar på onsdag och söndag denna vecka.

Logga in för att följa orten