Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Dubbelmördare döms till döden i Marocko

Tre män döms till döden för morden på två skandinaviska turister i Atlasbergen i fjol, meddelar rätten i marockanska Salé.

Nyhetsbild

Brittiska parlamentet röstade mot smygbrexit

Brittiska parlamentsledamöter har godkänt ett förslag som gör det svårare för nästa premiärminister att tvinga fram en hård brexit genom att kringgå parlamentet.

Nyhetsbild

Instagram gör ett test och döljer likes i sex länder

Instagram döljer gillamarkeringar, "likes", efter att kritik framförts om plattformens påverkan på användares psykiska hälsa.

Nyhetsbild

Faceapp kan utredas av FBI – Senator: "Full tillgång till användarnas data en säkerhetsrisk"

Den populära appen Faceapp är på väg att hamna i FBI:s blickfång. Den amerikanske senatorn Chuck Schumer har uppmanat den federala polisen att undersöka om Faceapp utgör en säkerhetsrisk.

Nyhetsbild

Flygbolaget KLM kritiseras – bad ammande mor täcka över sig

Det nederländska flygbolaget KLM kritiseras efter att kabinpersonal bett en ammande mor att skyla sig för att inte uppröra andra passagerare.

Nyhetsbild

Elon Musk vill koppla upp hjärnan – kan hjälpa rörelsehindrade

En slags minidator ska sättas bakom örat och trådar opereras in i huvudet. Den visionen presenteras av Elon Musks företag Neuralink.

Nyhetsbild

WHO: Ebolautbrott ett internationellt nödläge

Världshälsoorganisationen, (WHO), klassar ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa och Uganda som ett internationellt nödläge. Detta efter att ett nytt fall av ebola har upptäckts i Uganda.

Nyhetsbild

Miljoner indier drabbade av översvämningar

Monsunregn har gjort att miljoner människor blivit strandsatta i nordöstra Indien på grund av översvämningar. Nu växer oron för att förråden av mat och vatten inte ska räcka.

Nyhetsbild

En person dömdes i Ukraina efter nedskjutning av plan

En person som ska ha fraktat den robot som användes för att skjuta ned ett malaysiskt flygplan i östra Ukraina 2014 greps och dömdes för två år sedan, uppger en talesperson för den ukrainska säkerhetstjänsten.

Nyhetsbild

Terrormisstänkt gripen i Storbritannien

En man som misstänks för att ha varit delaktig i bombdådet i Manchester Arena i maj 2017 har lämnats ut från Libyen till Storbritannien.

Nyhetsbild

Kongressen röstar om riksrätt mot Trump

Representanthuset ska rösta om en resolution om att ställa president Donald Trump inför riksrätt. Det är första gången ledamöterna i kongressen tar ställning till den omtvistade frågan.

Nyhetsbild

Olycksplanet bärgat utanför Umeå

Flygplanet som på söndagen störtade utanför Umeå har bärgats. Planet och lösa delar ska nu transporteras till Strängnäs för undersökningar.

Nyhetsbild

Viktigt steg mot demokrati i Sudan

Sudans militärjunta och landets proteströrelse har undertecknat ett avtal som är en del av den överenskommelse som nåddes mellan parterna nyligen. Nu är det klart hur övergången till ett civilt styre ska se ut.

Nyhetsbild

Huthirebeller: Vi attackerade flygplats i Saudiarabien

Huthirebellerna säger sig ha attackerat flygplatsen i Jizan i sydvästra Saudiarabien och uppger att attacken störde verksamheten där.

Nyhetsbild

Turkiska diplomater dödade i Irak

Tre turkiska diplomater har skjutits till döds i skottlossning i staden Erbil i norra Irak, säger kurdiska säkerhetskällor till Reuters.

Nyhetsbild

Professor: "Ras-tema genom Trumps karriär"

Trumps tweetar om de fyra demokratkvinnorna faller in i ett återkommande mönster. – Det finns ett ras-tema som går igen genom hans karriär, både som affärsman och politiker, säger Erik Åsard, professor emeritus vid Uppsala universitet.

Nyhetsbild

Nytt fall av ebola i Uganda

Ett nytt fall av ebola har upptäckts i Uganda, enligt Världshälsoorganisationen (WHO).

Nyhetsbild

Flygplansolyckan i Umeå: Fortsatt letande efter vrakdelar

I dag fortsätter sökandet efter delar från flygplanet som störtade utanför Umeå i söndags. Man fortsätter också identifiera de omkomna.

Nyhetsbild

Island planterar tillbaka skogen som vikingarna högg ner

Island anses vara det land i Europa med minst skog. Innan vikingarna kom fanns lummiga skogar på ön – något som myndigheterna nu försöker plantera tillbaka.

Nyhetsbild

Studie: Menskoppen kan förändra många flickors liv

En billigare menskopp håller i tio år och kostar ungefär som tolv tamponger. Därför kan menskoppen förändra livet för många av världens flickor.

Nyhetsbild

Knapp seger för von der Leyen i EU

Ursula von der Leyen skriver historia som första kvinna att leda EU-kommissionen.– Jag är så överväldigad, säger tyskan till EU-parlamentet i Strasbourg.

Nyhetsbild

Olycksplanet var väl skött före kraschen

Flygplanet som störtade i Umeå med nio omkomna som följd ser ut att ha skötts om på rätt sätt.– De har gjort ett gott jobb, de som håller på med den här maskinen, säger Jerry Köhlström vid Transportstyrelsen.

Nyhetsbild

Studie: Anorexia sitter inte bara i hjärnan

Anorexia är en psykiatrisk sjukdom. Men inte bara. En stor internationell studie visar att sjukdomen också kan hänga ihop med ämnesomsättningen.

Nyhetsbild

Trumps uttalande om kongresskvinnor möts av protester: "Det är en vit makt-agenda" säger en av kvinnorna

Donald Trumps uppmärksammade och upprepade uttalanden om fyra kongresskvinnor med påbrå från länder och territorier utanför USA möts av protester och fördömanden från hela världen. – Det är en vit makt-agenda, säger Ilhan Omar, en av kvinnorna.

Nyhetsbild

Sten var först på plats vid flygolyckan

Planet kraschade några hundra meter från Sven Erikssons stuga. Han sprang mot platsen och hittade det störtade planet. I flera minuter var han ensam och visste inte vad han skulle ta sig till.

Nyhetsbild

Försenade flyg ger ökade utsläpp

Över en fjärdedel av flygen i Europa var försenade under 2018 och ledde till minst tio miljoner ton mer koldioxidutsläpp. Flygledningen måste släppa prestigen, säger flygexpert.

Nyhetsbild

Umeborna delade sin sorg i kyrkan

Dagen efter den svåra flygolyckan sökte sig umeborna till kyrkan för att dela sin sorg.– Folk fick gråta, man fick tända ljus, och man fick vara den man behövde, säger kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S).

Nyhetsbild

Fortsatt ordkrig USA–Iran om kärnenergiavtal

Iran säger sig vara redo att förhandla med USA – men bara om Washington lyfter sanktionerna mot landet och återgår till kärnenergiavtalet från 2015. Det sade Irans president Hassan Rohani i ett tv-sänt tal i söndags.

Nyhetsbild

Dubbla livstidsstraff för bilattack

Den i dag 22-årige James Fields, som sommaren 2017 plöjde sin bil genom i en grupp antirasistiska motdemonstranter i amerikanska Charlottesville, har dömts till sitt andra livstidsstraff på lika många månader.

Nyhetsbild

Flygkraschen i Umeå: Planet fick grönt ljus för tre veckor sedan

Sju män och två kvinnor befann sig ombord på flygplanet som störtade i Umeå. Det står klart att planet gick i delar redan innan det slog i marken. För bara några veckor sedan genomgick det kontroller och ansågs vara flygdugligt.

Nyhetsbild

Marcus Lillkvist: Oroväckande likt dödkraschen i Jämijärvi för fem år sedan

Åtta döda fallskärmshoppare och en död pilot i Umeå. Har flygplanet tappat sin flygförmåga på grund av materialtrötthet? Så hände det i Finland.

Nyhetsbild

Vittne till olyckan i Umeå: "Jag hörde direkt att något var fel"

Känslan av chock ligger tung över Umeå efter söndagens flygolycka som krävde nio människors liv. Vid en väg längs med Umeälven ligger ett flertal hus där flera av de boende blev vittnen till olyckan.

Nyhetsbild

USA vill häva asylmöjligheter för migranter från Mexiko

Vita huset arbetar för att införa regler för att införa ett asylstopp för migranter som tar sig in i USA via Mexiko.

Nyhetsbild

Flygande man på Champs-Élysée gjorde succé

Det videoklipp som presidenten delade på Twitter blev snabbt viralt. Det visar en futuristiskt klädd man med gevär i händerna, som stigen ur en science fiction-film.

Nyhetsbild

SD:s Kent Ekeroth vann mot SVT om järnrörsfilm

SVT kränkte SD-politikern Kent Ekeroths upphovsrätt genom att visa delar av den så kallade järnrörsvideon som filmades vid ett bråk i Stockholm 2010, enligt Patent- och marknadsöverdomstolen.

Nyhetsbild

Olycksplanets vinge bröts av

Delar av en vinge på flygplanet som kraschade i Umeå på söndagen bröts av i luften. Nio personer omkom i olyckan.

Nyhetsbild

Svenska Fallskärmsförbundet stoppar flygningar med plan av samma modell

Svenska Fallskärmsförbundet stoppar tillfälligt alla fallskärmshoppningar med samma flygplansmodell som flygplanet i söndagens olycka

Nyhetsbild

Svenska fallskärmsförbundet: Spridd erfarenhetsnivå bland de omkomna

De omkomna fallskärmshopparna planerade att hoppa fallskärm och landa på Umeå flygplats. Umeå fallskärmsklubb försöker bearbeta det som hänt.

Nyhetsbild

Utredare på plats i Umeå – nu ska vittnen förhöras och vraket genomgå undersökning

Flygplansolyckan utanför Umeå där nio personer omkom utreds nu av Statens haverikommission, som besöker olycksplatsen under dagen. Flygplanstillverkaren står redo att samarbeta med utredarna.

Nyhetsbild

Minst 65 döda i monsunregn i Nepal

Minst 65 människor har omkommit, tiotals saknas och tiotusentals är på flykt i Nepal, där monsunregn har orsakat översvämningar och jordskred.

Nyhetsbild

Se kartan: Här kraschade fallskärmsklubbens plan

Platsen där flygplanet slog ner ligger i ganska svårtillgänglig terräng. Det är bergigt, snårigt och skogigt.

Nyhetsbild

Flygplanskraschen i Umeå – det här har hänt

Har du inte hängt med i rapporteringen? Här är en sammanfattning av söndagens tragiska olycka.