Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Kina stannade för att hedra sina "martyrer"

KINA Kina sörjer de avlidna i coronavirusets spår. Lördagen är en sorgedag för att hedra "martyrerna" som avlidit till följd av viruset.

Nyhetsbild

Utegångsförbud för unga i Turkiet

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan beordrar alla som är yngre än 20 år att inte lämna sina hem.

Nyhetsbild

Oro för pendlare om Finland stänger gräns

Sveriges och Finlands regeringar diskuterar om gränsen mellan länderna ska hållas öppen för arbetspendling, skriver Dagens Nyheter.

Nyhetsbild

Världen dåligt förberedd på oundviklig pandemi – "Alltid känt till att den kommer"

Forskare har de senaste åren skrivit hundratals böcker, rapporter och varnat för att en global pandemi är oundviklig. Ändå var vi inte förberedda.

Nyhetsbild

EU slopar tull och moms på coronahjälp

EU gör det lättare att importera medicinsk skyddsutrustning. Tull- och momsavgifter slopas tillfälligt för att förenkla handeln.

Nyhetsbild

EU stöder USA-förslag om ny regim i Venezuela

EU ställer sig bakom ett förslag från USA om en övergångsregering i Venezuela.

Nyhetsbild

FN kritiserar fångdöd i iransk coronaprotest

FN uttrycker raseri över ett dödsfall då en ung brottsling i Iran avlidit sedan vakter misshandlat honom vid en protest om farhågor med coronapandemin.

Nyhetsbild

Antalet coronafall ökar i Sverige – Över 6 000 smittade och 333 dödsfall

Antalet smittade och döda fortsätter att öka – hittills har 333 dödsfall i covid-19 inrapporterats i Sverige. Samtidigt går inte IVA-vården upp i samma takt, enligt Folkhälsomyndigheten.

Nyhetsbild

Merkel på jobbet igen efter karantän

Tysklands förbundskansler Angela Merkel kan nu lämna sin lägenhet i Berlin för första gången på två veckor.

Nyhetsbild

Smitta på vart fjärde äldreboende i Stockholm

Covid-19 har upptäckts på vart fjärde äldreboende i Stockholms län, rapporterar SVT Nyheter. Totalt handlar det om hundratals smittade äldre.

Nyhetsbild

Råd till anhöriga: Ring dubbelt så ofta – "Depression dödar också"

Besökförbudet på Sveriges äldreboenden kan utlösa en våg av depression bland de boende. – Och depression är en av de dödligaste sjukdomarna som finns för äldre personer, säger geriatrikprofessorn Yngve Gustafson.

Nyhetsbild

Byn delades i två när Gambia stängde gränsen

Familjer har splittrats. Kärlekspar måste smida olagliga planer för att kunna ses. Viruset delade byn Nguta itu.

Nyhetsbild

Vattnet är tillbaka – Victoriafallens dån hörs igen

Victoriafallen är åter mäktiga. Torkan som förvandlade vattenmassorna till en liten rännil har upphört och i stället tros nya vattenrekord sättas de närmaste veckorna.

Nyhetsbild

Wuhan varnas för ny smittovåg

Invånarna i Wuhan i Kina uppmanas att fortsatt att hålla sig isolerade och att undvika att lämna sina hem, om det inte är absolut nödvändigt – för att minska den höga risken för en ny våg av coronaviruset.

Nyhetsbild

Malariamedicin kan förvärra för coronapatienter

Larmrapporter om att klorokin kan vara farligt för patienter med covid-19 har lett till att alla försöksbehandlingar avbryts i Sverige.

Nyhetsbild

Viruset har dödat över 50 000 människor

Coronaviruset har lett till över 50 000 människors död. När världen försöker stå emot smittan har mer än halva mänskligheten beordrats eller uppmanats att stanna hemma.

Nyhetsbild

Relativt stabil nivå på nysmittade i Italien

Ytterligare 760 coronasmittade människor i Italien har avlidit. Därmed har det totala antalet dödsoffer i Italien stigit till 13 915, enligt landets civilförsvarsmyndighet.

Nyhetsbild

Stort opiumbeslag på Arlanda

Tullverket har beslagtagit en stor mängd opium på Arlanda. Nu åtalas två kvinnor som försökt smuggla tio kilo av drogen – med ett värde på gatan på upp till tio miljoner kronor – till Sverige.

Nyhetsbild

Kraftig ökning av virusdöda i Storbritannien

I Storbritannien har dödstalet till följd av coronaviruset stigit med 24 procent, meddelar landets hälsodepartement.

Nyhetsbild

Ryssar behöver inte jobba i april

Ryska medborgare behöver inte gå till jobbet under hela april månad, meddelar president Vladimir Putin i ett tv-sänt tal om virusåtgärder till nationen.

Nyhetsbild

Migrantläger i Grekland isoleras i två veckor

Grekland isolerar migrantlägret Ritsona, åtta mil norr om Aten, i två veckor. Minst 21 personer som bor där har konstaterats smittade av coronaviruset.

Nyhetsbild

Dödsfallen i Sverige ökar – 282 avlidna

Totalt har nu 282 personer i Sverige dött efter att ha insjuknat i covid-19, enligt Folkhälsomyndigheten. Det är en ökning med 43 personer sedan i onsdags.

Nyhetsbild

Oro i Tornedalen för stängd gräns

Finland har flaggat för att eventuellt stänga gränsen mot Sverige även för arbetspendlare och det skapar oro i Norrbotten. Extra hotad är ambulansen som är helt beroende av arbetare från Finland.

Nyhetsbild

Corona på äldreboenden i stora delar av Sverige

Det finns bekräftade eller misstänkta fall av coronaviruset på var tredje äldreboende i Sverige, visar en kartläggning från Ekot. Enbart i Stockholm finns bekräftad smitta på minst 29 boenden.

Nyhetsbild

Oro för en ny virusvåg i Kina

Området Jia i Henanprovinsen har infört nya reserestriktioner för de runt 600 000 människor som bor där.

Nyhetsbild

Över 10 000 döda av coronaviruset i Spanien

Över 10 000 personer har hittills avlidit i covid-19 i Spanien.

Nyhetsbild

Stockholm vädjar om mer skyddsutrustning – 29 äldreboenden har smittade

Stockholms stad vädjar om mer skyddsutrustning till den kommunala verksamheten. Socialstyrelsen har en viktig roll som inköpsansvarig, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M). – Vi har påtalat länge att kommunerna måste prioriteras, det fortsätter vi med. Vi får för få leveranser.

Nyhetsbild

Hund och katt bort från menyn i Shenzhen

Det blir förbjudet att äta katt- och hundkött i den kinesiska storstaden Shenzhen. Åtgärden är en av många som införs mot djurhandeln sedan coronaviruset började spridas i landet.

Nyhetsbild

Doktor Fauci – den Trump verkar lyssna på

Han ses som USA:s ledande infektionsspecialist, har jobbat för fem presidenter och är uppenbarligen inte rädd för att rätta Donald Trump framför tv-kamerorna. – Jag har ingen ideologi. Hälsa är min ideologi, säger doktor Anthony Fauci.

Nyhetsbild

USA ska evakuera kryssningsfartyg

USA kommer att evakuera passagerarna ombord det covid-19-drabbade kryssningsfartyget Zaandam, som i flera veckor har letat efter en hamn att lägga an i. Det säger president Donald Trump.

Nyhetsbild

74 länder deltar i studie för att hitta läkemedel mot covid-19

Världshälsoorganisationens (WHO) larmar om en kraftig ökning av antalet coronasmittade under de kommande dygnen.

Nyhetsbild

Nu river Vita huset upp miljöregler

Mitt under pågående viruskris upphäver USA:s president Donald Trumps styre klimatregler som företrädaren Barack Obama införde.

Nyhetsbild

Svag dämpning av antalet virusdöda i Italien

Antalet döda till följd av coronaviruset i Italien det senaste dygnet är 727 och därmed är den totala dödsiffran i det hårt drabbade landet 13 155, enligt statistik från civilförsvarsmyndigheten.

Nyhetsbild

Tyskland: Strikta virusrestriktioner förlängs

Reglerna i Tyskland för att hålla avstånd, så kallad social distansering, förlängs till att gälla fram till den 19 april, meddelar förbundskansler Angela Merkel.

Nyhetsbild

2300 döda hittills i Storbritannien – siffran stiger varje dag

I tisdags dog 381, och på onsdagen rapporteras ett nytt rekord: 563 döda i covid-19.

Nyhetsbild

Krisläget oroar i Nato

Coronakrisen får inte leda till en säkerhetskris, varnar militäralliansen Nato. Garden hålls uppe, trots en nedskalad och förändrad verksamhet.

Nyhetsbild

Partierna överväger att ställa in Almedalen

Riksdagspartierna för samtal om att ställa in politikerveckan i Almedalen i år, uppger Dagens Nyheter. Uppgiften bekräftas av partiföreträdare för TT.

Nyhetsbild

Indonesien öppnar virussjukhus på obebodd ö

Ett nytt akutsjukhus ska öppna på den obebodda ön Galang i Indonesien nästa vecka.

Nyhetsbild

Kapten på virussmittat hangarfartyg: Hjälp

"Vi är inte i krig, sjömän måste inte dö". Kaptenen ombord på det amerikanska hangarfartyget USS Theodore Roosevelt vädjar om hjälp efter ett utbrott av covid-19 ombord.

Nyhetsbild

FN: Viruset kan återvända – "Värsta krisen sedan andra världskriget"

Coronapandemin är den värsta globala krisen sedan andra världskriget, säger FN:s generalsekreterare António Guterres. Han upprepar sina varningar om att pandemin kan orsaka väpnade konflikter och en makalös nedgång i världsekonomin.

Nyhetsbild

Dubblad dödssiffra i USA

USA är nu uppe i över 4 000 covid-19-relaterade dödsfall, en totalsiffra som är mer än dubbelt så hög som för tre dagar sedan. – Det är helt avgörande att det amerikanska folket följer riktlinjerna de närmaste 30 dagarna. Det handlar om liv och död, säger president Donald Trump.

Nyhetsbild

Smittad 101-åring frisk i Nederländerna

En 101 år gammal kvinna som insjuknade efter att ha smittats av coronaviruset har återhämtat sig helt och hållet och har kunnat skrivas ut efter en och en halv veckas vård.

Coronaläget – följ direkt

Här får du veta vartefter det händer.