Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Aamulehti: FPA ersätter all utebliven inkomst för finländare som sätts i karantän

Försäkringsbolag och Folkpensionsanstalten informerar om vad händer om man läggs i karantän under jobbresan eller semestern.

Nyhetsbild

18 barn bland de skadade i Volkmarsen

18 av de totalt 52 personer som skadades när en bil på måndagen plöjde in i ett karnevalståg i tyska Volkmarsen är barn.

Nyhetsbild

Egyptens expresident Hosni Mubarak död

Han styrde Egypten med järnhand i tre årtionden och anklagades för mord på demonstranter som protesterade mot hans styre. Nu har expresidenten Hosni Mubarak avlidit vid 91 års ålder.

Nyhetsbild

Turist på Teneriffa smittad av coronavirus – 1000 hotellgäster i karantän

UPPDATERAD En italiensk turist på Teneriffa har smittats av corona. Tusen personer har satts i karantän på hotellet där mannen bott.

Nyhetsbild

Ryktesdementi: "Premiärminister inte coronasjuk"

Slovakiens premiärminister Peter Pellegrini fördes till sjukhus i helgen med en lunginflammation – vilket lett till vilda spekulationer i och utanför landet.

Nyhetsbild

Världens äldsta regeringschef avgår

Malaysias 94-årige premiärminister Mahathir Mohamad avgår, men fortsätter på tillförordnad basis tills en ny premiärminister kan tillsättas, meddelar en talesperson för regeringen.

Nyhetsbild

Bil körde in i tysk parad – minst 30 skadade

UPPDATERAD En man körde in en bil i ett karnevalståg i centrala Tyskland. Ett 30-tal personer är skadade, varav många barn. Utredare ser inget uppenbart motiv och mannen uppges ha varit kraftigt berusad.

Nyhetsbild

Assanges öde ska avgöras – riskerar årtionden i fängelse

En hjälte som spritt ljus på missförhållanden – eller en förrädare som äventyrat USA:s säkerhet. En domstol i London tar nu ställning till om Wikileaksgrundaren Julian Assange ska överlämnas till USA, och i så fall riskera årtionden i fängelse.

Nyhetsbild

Över hundrafemtio coronasmittade i Italien

Coronaviruset har spridits med en helt ny fart i Europa då över hundrafemtio smittade har bekräftats i norra Italien i helgen. Tre av dem har avlidit och tiotusentals människor hamnar i karantän när en rad norditalienska orter isoleras helt.

Nyhetsbild

Apor, kor och slum döljs för Trump i Indien

UTRIKES Hårt arbete har lagts ned i Indien på att förbereda USA:s president Donald Trumps första officiella besök. Det stör en del invånare, liksom apor, kor och hundar.

Nyhetsbild

Tyska högerextrema pressas efter attacker

UTRIKES Extremhögern i Tyskland är på defensiven. Den anklagas för att genom sin retorik ha uppviglat till veckans rasistiska attack i Hanau. Främlingsfientliga AFD tappar i opinionen och krav reses om att hela partiet ska övervakas.

Nyhetsbild

Terrorgrupp bekräftar ledares död

Terrorrörelsen al-Qaida på Arabiska halvön (Aqap) bekräftar att gruppen ledare Qassim al-Rimi är död.

Nyhetsbild

Isolering i Italien – smittan sprids snabbt

Coronaviruset får ett större fäste i Europa med det största utbrottet hittills i norra Italien. Ett hundratal personer har insjuknat och två har avlidit. Tiotusentals människor förbereder sig för karantän när drabbade orter isoleras helt.

Nyhetsbild

VIDEO: Kika in i årets ishotell i Jukkasjärvi

Varje år byggs ishotellet i Jukkasjärvi upp av is från Torne älv. Ta en titt inuti årets upplaga av ishotellet!

Nyhetsbild

Skogsbränder på Kanarieöarna – starka vindar och sandstorm försvårar släckningsarbetet

Samtidigt som en massiv sandstorm har svept in över Kanarieöarna pågår skogsbränder på flera öar. Sandstormen och de starka vindarna försvårar släckningsarbetet för räddningstjänsten.

Nyhetsbild

Regimkritisk Nobelpriskandidat i Vietnam död

Thich Quang Do, känd regimkritisk buddhistmunk, har dött vid 93 års ålder. Han ledde en förbjuden buddhistisk rörelse och nominerades en rad gånger till Nobels fredspris.

Nyhetsbild

Historiskt lågt valdeltagande i Iran

Knappt 43 procent av de röstberättigade i Iran tog sig till vallokalerna i parlamentsvalet i fredags, enligt inrikesminister Abdolreza Rahmani Fazli.

Nyhetsbild

Gränser stängs av fruktan för virus

Turkiet och Irak stänger sina gränser för resande från Iran. Jordanien släpper dessutom inte in medborgare från Kina och Sydkorea. I både Italien och Sydkorea pekar de rapporterade fallen spikrakt uppåt.

Nyhetsbild

Sandstorm piskar Gran Canaria – österbottningar är mitt i ovädret

I lördags drog en sandstorm från Sahara in över Gran Canaria. Flera turister från Skandinavien och Finland är mitt i ovädret – bland annat flera österbottningar.

Nyhetsbild

G20 lyfter klimatfrågan trots USA sa nej

UTRIKES Klimatet nämns för första gången i en kommuniké från G20-ländernas finansministrar och centralbankschefer – trots att USA först motsatte sig omnämnandet.

Nyhetsbild

Sydkorea utfärdar högsta beredskap för att stoppa coronaviruset

Över 600 personer har nu insjuknat där. Även Italien, med över 100 smittade, tar till tuffa åtgärder. Den värst drabbade orten där liknar en spökstad.

Nyhetsbild

WHO fruktar virusspridning till Afrika

Världshälsoorganisationen oroar sig för att coronaviruset ska sprida sig till Afrika, där myndigheterna skulle ha svårt att stoppa spridningen.Nu skickas utrustning dit i förebyggande syfte.

Nyhetsbild

Två personer döda i coronaviruset i Italien

Antalet dödsfall som kopplas till coronaviruset har nu stigit till två Italien, rapporterar nyhetsbyrån Ansa med hänvisning till sjukhuskällor.

Nyhetsbild

Inget mer Sussex Royal för Harry och Megan

UTRIKES Brittiske prins Harry och hans hustru kommer inte att använda sig av varumärket Sussex Royal i framtiden då deras uttåg ur hovet har fullbordats den 31 mars.

Nyhetsbild

Ryssland uppges vilja hjälpa Sanders

UTRIKES Ryssland uppges ha försökt hjälpa även den amerikanske presidentkandidaten Bernie Sanders.President Donald Trump – och Ryssland – viftar bort uppgifterna om nya storskaliga påverkansförsök.

Nyhetsbild

Budgetfiasko i Bryssel

EU-länderna kan ännu inte enas om nästa långtidsbudget. Veckans toppmöte avbryts utan enighet.

Nyhetsbild

Lagom högt valdeltagande önskas i Iran

Blodiga bensinprotester, dödliga drönarattacker, ett avvisat atomavtal och ett nedskjutet trafikflygplan. I dessa turbulenta tider för Iran kallar regimen till val – men vill kanske inte att för många röstar.

Nyhetsbild

Trumprådgivare dömd till fängelse

President Donald Trumps tidigare rådgivare Roger Stone har dömts till drygt tre års fängelse i en amerikansk domstol. Han åtalades bland annat för att ha ljugit inför kongressen i samband med den så kallade Rysslandsutredningen.

Nyhetsbild

Öppnade eld mot vattenpipebarer – nio döda

Nio personer har dödats sedan skott avlossats vid två vattenpipebarer i Hanau i Tyskland. En misstänkt gärningsman har hittats död tillsammans med ytterligare en person.

Nyhetsbild

Flera ihjälskjutna i Tyskland efter skottdåd på shisha-kafé

UPPDATERAD. Nio personer har skjutits till döds och flera har skadats i den tyska staden Hanau, uppger polisen.

Nyhetsbild

Brasiliansk politiker skjuten

Den brasilianske vänstersenatorn Cid Gomes träffades av två skott när han försökte stoppa strejkande poliser i staden Sobral i nordöstra Brasilien.

Nyhetsbild

Bloomberg i skottgluggen vid demokratdebatt

När sex presidentaspiranter möts i Las Vegas är för en gång skull inte president Donald Trump i centrum för debatten. Vem som är huvudperson den här gången? Miljardären Mike Bloomberg som för första gången deltar i Demokraternas debatt.

Nyhetsbild

Här är (några av) felen i Palmeutredningen

Sveriges största mordgåta hade kanske kunnat lösas långt tidigare. Men flera misstag kan ha bidragit till att vi fortfarande inte vet vem som mördade statminister Olof Palme för snart 34 år sedan. Här listar Palmeexperten Gunnar Wall några exempel på sådant som gick fel.

Nyhetsbild

Uppgifter: Trump lovade Assange benådning

USA:s president Donald Trump lovade att benåda Julian Assange om Wikileaksgrundaren offentligt hävdade att Ryssland inte var inblandat i hackerattacken mot Demokratiska partiets e-postservrar 2016. Det hävdar Assanges advokater enligt The Guardian.

Nyhetsbild

Finnair med bland värstingarna på svarta listan – betalade inte ersättningar för försenade flyg

Ryanair och Finnair har struntat i att betala sina kunder tiotusentals euro i ersättning för försenade eller inställda flyg. Nu toppar de tidningen Råd & Röns svarta lista.

Nyhetsbild

Passagerare får lämna virusfartyg

Passagerare som har testats negativt för det nya coronaviruset och som inte visar några symptom på att ha blivit smittade får nu lämna kryssningsfartyget Diamond Princess i Yokohama, Japan.

Nyhetsbild

Åklagaren: Åtal kan väckas i Palmemordet

Åtal för mordet på Olof Palme kan komma att väckas före sommaren – eller också läggs mordutredningen ned. Det uppger åklagaren Krister Petersson för SVT:s Veckans brott.

Nyhetsbild

Gamla har störst risk att dö av coronaviruset – inte ett enda barn har dött

Gamla och sjuka löper störst risk att dö av det virus som sprids i Kina. De allra flesta drabbas dock bara av en mild infektion. Det visar den hittills största studien där drygt 72 000 personer har studerats.

Nyhetsbild

Sjukhuschef i Wuhan avled av coronaviruset

Liu Zhiming, chef för ett av staden Wuhans största sjukhus, har avlidit till följd av coronaviruset, rapporterar kinesisk statlig tv.

Nyhetsbild

Järngödsling av haven kan slå mot fiskbestånd

Att gödsla världshaven med järn har föreslagits som ett sätt att öka havens förmåga att suga upp koldioxid ur atmosfären. Men nu varnar forskare för att åtgärden kan få allvarliga konsekvenser.

Nyhetsbild

Fler döda i Kina – folkkongress kan ställas in

Det årliga sammanträdet i Kinas folkkongress kan komma att skjutas upp i spåren av virusutbrottet i landet. Efter tre dagar av färre insjuknade per dag ökar antalet nya bekräftade fall igen.

Nyhetsbild

Många döda, skadade och kidnappade efter attack mot kyrka i Burkina Faso

Minst 24 personer har dödats i en attack mot en protestantisk kyrka i byn Pansi i Yaghaprovinsen i norra Burkina Faso. Ytterligare 18 personer har skadats och andra har kidnappats, enligt guvernören i området. Pastorn ska finnas bland dödsoffren.