Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Flera döda i explosion i CAR

Minst tolv personer har dödats då en granat exploderat i Centralafrikanska republikens huvudstad Bangui, uppger Röda korset.

Nyhetsbild

Allt sämre stämning mellan USA och Nordkorea

Osäkerheten kring det planerade toppmötet mellan Nordkorea och USA växer. Nordkorea kallar nu USA:s vicepresident Mike Pence "korkad", efter att denne hotat att landet kan sluta som Libyen.

Nyhetsbild

Fyra döda efter bombdåd i Baghdad

Minst fyra personer dog och runt 16 andra skadades i ett sprängattentat mot ett kafé i Iraks huvudstad Baghdad på onsdagskvällen.

Nyhetsbild

Mycket på spel när Macron träffar Putin

Frankrikes president Emmanuel Macron träffar i dag Rysslands dito Vladimir Putin i S:t Petersburg. Högst på dagordningen står det globala kärnenergiavtalet med Iran, kriget i Syrien och konflikten i Ukraina.

Nyhetsbild

President Trump förbereder biltullar

Den stora importen av bilar från Europa, Mexiko och Japan hotar USA:s nationella säkerhet. Det menar president Donald Trump, som nu får handelsdepartementet att utreda tullar av samma typ som de nyligen införda på aluminium och stål.

Brittisk studie: Aktiveringsmodellen fungerar inte

Sanktioner mot arbetslösa fick skadliga och negativa följder i Storbritannien.

Nyhetsbild

Dödlig tågkrasch norr om Turin

Minst två dödsoffer och tiotals skadade rapporteras sedan ett tåg spårat ur efter att ha kört på en långtradare norr om Turin, rapporterar italienska medier.

Nyhetsbild

Rapport: Soldater våldtar kvinnor i Nigeria

Svältande kvinnor som klarat sig undan terrorrörelsen Boko Haram våldtas av militär och milis som säger sig hjälpa dem, enligt en ny rapport från Amnesty International som släpps på torsdagen.

Nyhetsbild

Nu ska Nordkoreas testanläggning rivas

Utländska medier är på väg till Nordkoreas isolerade testplats för kärnvapen. De ska bevittna hur anläggningen demoleras – en gest inför det tänkta toppmötet med USA. Men bedömare är oeniga om vad en rivning har för betydelse.

Nyhetsbild

Professor blir Italiens premiärminister

Italiens president Sergio Mattarella har godkänt juridikprofessorn Giuseppe Conte som landets nye premiärminister.

Nyhetsbild

Mystisk hjärnskada i Kina förbryllar USA

USA:s utrikesdepartement varnar sin personal i Kina för onormala ljud sedan en konsulatanställd drabbats av en hjärnskada.Enligt utrikesminister Mike Pompeo har händelsen stora likheter med de mystiska hälsoproblem som drabbat amerikanska diplomater på Kuba.

Nyhetsbild

Mahmud Abbas fortfarande kvar på sjukhus

Den 82-årige palestinske presidenten Mahmud Abbas som sägs ha lunginflammation väntas bli utskriven från sjukhuset i Ramallah på fredag, enligt de behandlande läkarna. Men sjukhusvistelsen har dragit ut på tiden och spekulationer om Abbas hälsoläge är igång.

Nyhetsbild

NFL-spelare som knäar får böter

NFL:s ägare har kommit överens om en regel som tvingar spelare att stå upp när nationalsången spelas. Annars riskerar lagen böter.

Nyhetsbild

Trump får inte blockera folk på Twitter

USA:s president Donald Trump får inte blockera människor på sin favoritkommunikationskanal Twitter, enligt ett beslut från en federal domare. Vita huset har ännu inte kommenterat beslutet.

Nyhetsbild

Nu ska Nordkoreas testanläggning för kärnvapen rivas

Utländska medier är på väg till Nordkoreas isolerade testplats för kärnvapen. De ska bevittna hur anläggningen demoleras – en gest inför det tänkta toppmötet med USA. Men bedömare är oeniga om vad en rivning har för betydelse.

Nyhetsbild

Frankrike sågar USA:s Iranstrategi

USA:s beslut att dra sig ur kärnenergiavtalet med Iran och landets hot om utökade sanktioner mot Teheran tjänar inte sitt syfte, och riskerar att destabilisera Mellanöstern ytterligare. Det säger Frankrikes utrikesminister Jean-Yves Le Drian.

Nyhetsbild

Markkanen med i NBA:s stjärnlag för nykomlingar

BASKET Lauri Markkanens debutsäsong i NBA var en total succé. Nu får den reslige bolltrollaren en fin utmärkelse: han är en av fem spelare i NBA:s stjärnlag för nykomlingar.

Nyhetsbild

Filadelfiaförsamlingen i Knutby läggs ned

Den ökända Filadelfiaförsamlingen i Knutby läggs ned, efter 97 år. Beslutet har fattats av de få kvarvarande medlemmarna, skriver Dagen.

Nyhetsbild

Gammalt Palmespår värms upp igen - "Skandiamannen" pekas ut som mördare

Den man som i medierna benämnts som Skandiamannen i utredningen av mordet på Olof Palme pekas i magasinet Filter ut som eventuell gärningsman.

Nyhetsbild

Amnesty: Även rohingya har begått massmord

Människorättsorganisationen Amnesty International pekar i en ny rapport ut en millitant väpnad grupp från folkgruppen rohingya för att ligga bakom minst en – möjligen två – massakrer mot hinduiska kvinnor, män och barn.

Nyhetsbild

Minst 30 dödade i IS-attack i Syrien

Minst 30 syriska soldater och allierade milismän dödades när terrorgruppen IS attackerade en militärpostering nära en damm sydost om staden Palmyra i Syrien, enligt närboende och det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Nyhetsbild

Handgranat i ryggsäck dödade barn i Ukraina

En tonåring bar av okänd anledning en handgranat med sig i ryggsäcken på en buss i staden Debaltseve i ett område som kontrolleras av proryska separatister i östra Ukraina. Då exploderade plötsligt handgranaten.

Nyhetsbild

SD starkt framåt i ny mätning

Sverigedemokraterna går kraftigt framåt i en ny mätning av väljarstödet. Enligt Ipsos majmätning som publiceras i Dagens Nyheter noterar partiet 20 procent, jämfört med 17 procent i föregående mätning.

Nyhetsbild

Venezuela: Sanktioner brott mot mänskligheten

Sanktionerna som USA har infört i samband med det venezolanska valet är "ett brott mot mänskligheten", enligt Venezuela.

Nyhetsbild

Misstänkta giftampuller på dagisgård i Sverige

Ett tiotal glasampuller har hittats på gården till en förskola i Gustavsberg i Värmdö kommun, sydost om Stockholm. Enligt text på ampullerna innehåller de osmiumtetroxid, en mycket farlig gasförening som kan vara dödlig.

Nyhetsbild

Kina fängslar tibetansk språkaktivist

En tibetansk affärsman har fängslats av kinesiska myndigheter för att ha uppmuntrat till användning av det tibetanska språket, berättar mannens advokat.

Nyhetsbild

Toppmöte i fokus när Trump och Moon träffas

Sydkoreas ledare Moon Jae-In anlände till Washington på tisdagen för att träffa USA:s president Donald Trump. På dagordningen står fredssamtalen med Nordkorea och det planerade toppmötet mellan Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.

Nyhetsbild

Finland, Sverige, Norge och Danmark ökar sitt försvarssamarbete

Den svenska försvarsmakten har slutit ett avtal med sin danska motsvarighet som ska förenkla överflygningar över respektive lands territorier. Dessutom ska fler gemensamma övningar hållas och radarinformation ska delas mellan de nordiska länderna.

Nyhetsbild

Pilot troligen medvetslös när MH370 kraschade

Piloten på det försvunna malaysiska passagerarflygplanet MH370 var troligen medvetslös när planet kraschade i Indiska oceanen, uppgav Peter Foley, chef för den australiska sökinsatsen, vid ett senatsförhör i Canberra på tisdagen.

Nyhetsbild

Nära 400 migranter räddade i Sahara

Nära 400 afrikanska migranter hittades av en räddningsstyrka i Sahara i norra delen av Niger i förra veckan, enligt Internationella migrationsorganisationen (IOM).

Nyhetsbild

Flera döda i tillslag i Burkina Faso

Tre misstänkta jihadister uppges ha dödats på tisdagen vid en gryningsräd i Burkina Fasos huvudstad Ouagadougou.

Nyhetsbild

Israel först att använda stridsflyget F-35

Israel är det första land som använt det USA-tillverkade stridsflygplanet F-35 i strid, enligt det israeliska flygvapnet, rapporterar The Times of Israel.

Nyhetsbild

Palestinier ber ICC utreda bosättningar

Den palestinske utrikesministern Riyad al-Maliki har lämnat in en begäran till Internationella brottmålsdomstolen (ICC) om att den ska inleda en utredning av påstådda människorättsbrott i spåren av Israels bosättarpolitik.

Nyhetsbild

Nödråd på 14 språk ges ut i Sverige – broschyr skickas ut till 4,8 miljoner hushåll

De svenska myndigheterna har publicerat en broschyr som berättar hur vanliga medborgare ska agera ifall ett krig bryter ut eller om en naturkatastrof eller cyberattack slår till i Sverige.

Nyhetsbild

Löfven bjuder nordiska kollegor på surströmming

På bryggan i Docksta vid höga kusten tar statsminister Stefan Löfven (S) nu emot sina nordiska kollegor för ett två dagar långt informellt möte i Örnsköldsvik. Mötet inleds med en båttur till Ulvön.

Nyhetsbild

Tyska åklagare vill lämna ut Puigdemont

Tyska åklagare i Schleswig-Holstein vill lämna ut den tidigare regionpresidenten i Katalonien, Carles Puigdemont, till Spanien. Beslutet meddelades av distriktsåklagaren.

Nyhetsbild

Två gripna för turistmord i Nordirland 1988

Två män har gripits misstänkta för mordet på en ung tysk kvinna i Nordirland för nästan exakt 30 år sedan, rapporterar BBC, Belfast Telegraph, med flera.

Nyhetsbild

Minst fyra döda i strider i östra Ukraina

Minst fyra personer har dödats och nio skadats i förnyade strider mellan militären och proryska separatister i östra Ukraina.

Nyhetsbild

Mahmud Abbas kvar på sjukhus i Ramallah

Den 82-årige palestinske presidenten Mahmud Abbas blir kvar på sjukhuset i Ramallah i minst en natt till, enligt PLO:s chefsförhandlare Saeb Erekat.

Nyhetsbild

EU-parlamentet livesänder sin utfrågning Zuckerberg

EU-parlamentets utfrågning av Facebooks grundare Mark Zuckerberg på tisdagen kommer att direktsändas på webben. Fantastiska nyheter för EU-medborgare", kommenterar EU-parlamentets talman Antonio Tajani på Twitter.

Nyhetsbild

Ken Livingstone lämnar Labourpartiet

Londons omstridde före detta borgmästare Ken Livingstone – kallad Röde Ken – säger att han lämnar oppositionspartiet Labour.Han har varit avstängd av partiet sedan 2016 för utredning efter anklagelser om antisemitism sedan han sagt att Adolf Hitler i början stödde sionismen.

Nyhetsbild

Conte föreslås bli ny premiärminister i Italien

Partiledaren för italienska Femstjärnerörelsen (M5S) Luigi Di Maio säger att han vill att Giuseppe Conte blir ny premiärminister i Italien. Beskedet kommer efter att Di Maio träffat landets president och då nominerat Conte.

Nyhetsbild

Polisen larmad om bil med ko i baksätet

Larmet gick – det satt en ko i baksätet i en bil. Polisen ryckte ut, men kunde konstatera att det inte alls var någon ko. Det var en kalv. Den mådde hur bra som helst och orsakade inte heller någon trafikfara.

Nyhetsbild

Rekord i granbarkborrar – 12 600 insekter i varje fälla

Ett nytt rekord har satts i skogarna utanför Torpshammar i Medelpad. Över 12 000 granbarkborrar hittades i en fälla som vittjades av Skogsstyrelsen.

Nyhetsbild

Vill stoppa korrupta rysstillgångar i London

Den ryske presidenten Vladimir Putin och hans bundsförvanter anklagas för att "gömma undan och tvätta sina korrupta tillgångar i London", enligt en rapport från det brittiska parlamentet. Krav ställs nu på hårdare tag mot individer med anknytning till Kreml.