Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Polisen: Utrecht-skjutning kan vara fall av våld i nära relation

En 37-årig man i nederländska Utrecht jagas av polisen misstänkt för en skottlossning på en spårvagn där människor både dödats och skadats. Händelsen utreds som en misstänkt terrorattack – men polisen öppnar för att det kan vara ett fall av relationsvåld.

Nyhetsbild

Terroristen i Christchurch agerade ensam

Polisen i Nya Zeeland tror att den misstänkte Christchurch-terroristen Brenton Tarrant utförde dödskjutningen mot två moskéer på egen hand. – Vi bedömer att det bara var en angripare, säger polischef Mike Bush.

Nyhetsbild

Tre tonåringar döda vid S:t Patricks-firande i Nordirland

Tre tonåringar miste livet i trängseln utanför ett hotell vid firandet av S:t Patrick's day i Cookstown i Nordirland på söndagskvällen, uppger polisen.

Nyhetsbild

Fler döda i Utrecht – hotnivån höjd till max

UPPDATERAD Flera personer har dödats eller skadats i en skjutning ombord på en spårvagn i den nederländska staden Utrecht. Polisen varnar för en 37-årig man som de släppt namn och bild på. Han jagas av polisen och allmänheten uppmanas att hålla sig inomhus.

Nyhetsbild

En död i misstänkt terrordåd i Nederländerna

Minst en person har dödats och flera skadats i en skottlossning i en spårvagn i staden Utrecht i Nederländerna. Skytten är på fri fot och terrorhotnivån har höjts i provinsen.

Val hade 40 kilo plast i magen

Nyhetsbild

Storbritanniens utrikesminister hoppas på avgörande brexitomröstning

Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt hoppas på en tredje avgörande omröstning om ett utträdesavtal med EU redan på tisdag.

Nyhetsbild

Theresa May har "ännu inte" tillräckligt stöd

Vissa skeptiker tycks ge med sig inför Theresa Mays hot om en lång fördröjning av brexit – men än uppges hon inte ha samlat tillräckligt stöd. Oppositionen hotar med en ny förtroendeomröstning. Och med att tvinga fram en folkomröstning om avtalet.

Nyhetsbild

Antalet döda stiger i ovädret i södra Afrika

Nära 130 människor har omkommit i Zimbabwe och Moçambique de senaste tre dygnen när cyklonen Idai fortsatt härja i södra Afrika.

Nyhetsbild

Minst 24 döda i tågolycka i i Kongo-Kinshasa

Minst 24 personer har omkommit och 31 skadats när ett frakttåg spårade ur i Kongo-Kinshasa på söndagen.

Nyhetsbild

Tusentals sörjde vid tomma kistor i Etiopien

Tomma kistor och bilder på de saknade. Flera tusen sörjande samlades i Etiopiens huvudstad Addis Abeba för en ceremoni till minne av offren som dog i flygkraschen för en vecka sedan.

Nyhetsbild

Två döda och flera instängda efter jordskred på Lombok

Två personer har dött och runt 35 turister befaras vara instängda efter ett jordskred på turistön Lombok i Indonesien. Många av turisterna ska vara från Malaysia.

Nyhetsbild

Flygplats i Nya Zeeland stängd efter bomblarm

Polisen har stängt flygplatsen i staden Dunedin, där den misstänkte terroristen Brenton Tarrant tros ha bott under sin tid i Nya Zeeland. Ett misstänkt paket har hittats ..

Nyhetsbild

Huvudlösa Joséphine med flera – Martinique i bilder

Där står hon, Napoleons gemål Joséphine – och är utan huvud. Hon är avskydd på sin hemö Martinique.

Nyhetsbild

Hennes namn avslöjar att förfäderna var slavar – ”Det kan ännu färga andras attityd till dig”

Hudfärgen avslöjar henne inte. Men namnet – Anne-Sophie Gros-Desormeaux – gör det. Gros har hon ärvt efter förfäder som var afrikanska slavar, Desormeaux efter förfäder som var franska kolonister.

Nyhetsbild

Sörjande familjer i Christchurch vill begrava sina döda

Ännu har inte alla offer från massakern identifierats. Men anhöriga har redan börjat planera begravningarna. – De har börjat gräva gravar, säger Farid Ahmed, som förlorat sin hustru.

Nyhetsbild

Polisen bekräftar: 50 offer i Christchurch

UTRIKES Antalet döda i terrorattacken i Christchurch stiger till 50, sedan ytterligare ett offer hittats på en av brottsplatserna. Tre personer som greps efter dådet misstänks inte längre för inblandning.

Nyhetsbild

Ett 70-tal skadade i våldsamma Parisprotester

UTRIKES Barrikader, plundringar, bränder och drabbningar med polisen. Gula västarna-protester i Paris har återigen urartat i våldsamheter och ett 70-tal personer har skadats.

Nyhetsbild

Kosläpp lockar storpublik i Sverige

UTRIKES Kor som släpps ut på grönbete är ett tydligt vårtecken. Arlas kosläpp verkar bli populärare för varje år och när anmälningen öppnade till helgen kom det in 50 000 anmälningar på bara några timmar.

Nyhetsbild

50 döda i stormflod i Indonesien

UTRIKES Minst 50 personer har omkommit i samband med kraftiga översvämningar i östra Indonesien, uppger landets katastrofmyndighet.

Nyhetsbild

Amerikan dömd till tio år i iranskt fängelse

Den 46-årige amerikanen Michael White greps i nordöstra Iran i juli när han var på besök hos en kvinna han blivit förälskad i på nätet. Nu har White dömts till tio års fängelse för en bild han publicerat och för att ha förolämpat Irans högste ledare ayatolla Ali Khamenei, säger advokat Mark Zaid.

Nyhetsbild

Klimatdemonstration i centrala Paris

Nyhetsbild

Massmarsch i protest mot utdragen brexit

Storbritanniens utdragna skilsmässa från EU ses som ett svek av dem som röstade för ett utträde för tre år sedan. Nu har en två veckor lång protestmarsch inletts för att manifestera missnöjet mot att brexit dröjer.

Nyhetsbild

Berlusconi-vittnes död utreds av åklagare

Ett vittne från sexrättegången mot Italiens före detta premiärminister Silvio Berlusconi har avlidit efter att ha drabbats av mystiska symtom. Dödsfallet utreds nu av åklagare i Milano sedan prov från sjukhuset visat rester av radioaktiva substanser i kvinnans kropp.

Nyhetsbild

Nya våldsamma sammandrabbningar i Paris

Efter flera veckor av allt mer avmattade demonstrationer från proteströrelsen Gula västarna utspelar sig än en gång våldsamma scener på Paris gator. En större kraftsamling från rörelsens sida har resulterat i nya sammandrabbningar med polisen.

Nyhetsbild

Kvinna med "opassande" kläder nekades flyga till Teneriffa

UTRIKES En 21-årig kvinna skulle flyga till Teneriffa på solsemester när hon stoppades av planets kabinpersonal.

Nyhetsbild

Nina från Vörå bor i Christchurch: "Det kommer inte att knäcka oss"

Nina Hannuksela från Vörå bor i Nya Zeeland. Om attacken mot moskéerna säger hon: Det här kommer inte att krossa oss. Det är vi fast beslutna om.

Nyhetsbild

Nu kartläggs den misstänkte massmördaren I Nya Zeeland

Den häktade mannen som misstänks för terrordådet kartläggs för fullt. Turkiet och flera europeiska länder tittar närmare på vad 28-åringen gjort under sina resor.

Nyhetsbild

Rädda krypen med kottar, kadaver och en holk

Bostadsbristen bland småkryp blir allt värre och den biologiska mångfalden är i fara. Men det finns hjälp att ge.

Nyhetsbild

Boende i Christchurch efter terrorattacken: Vi måste gå vidare

Tyst, öde, i chock. 24 timmar efter massakern i två moskéer är Christchurch i Nya Zeeland inte sig likt.

Nyhetsbild

Pilotens sista ord: "Break, break"

UTRIKES Olycksplanet i Etiopien pendlade upp och ner hundratals fot och accelererade onormalt, enligt en källa till The New York Times."Begär att få vända tillbaka", sade piloten till trafikledarna.

Nyhetsbild

Sanktioner av USA, EU och Kanada mot Ryssland

UTRIKES USA har infört nya sanktioner som svar på Rysslands "fortsatta aggressioner i Ukraina", enligt finansdepartementet i Washington.

Nyhetsbild

Diktatorn Francos grav flyttas i juni

UTRIKES Den forne spanske diktatorn Francisco Francos grav kommer att flyttas, beslutar Spaniens regering.

Nyhetsbild

Forskning: Fruktavfall blir ätbar bioplast

UTRIKES Engångsartiklar kan vara miljövänliga. Vad sägs om en mugg som du kan äta upp efter att ha druckit ur, eller en lunchsmörgås som packats in i plastfilm gjord av äppelrester?

Nyhetsbild

Expert: Medier svalde terroristens pr-utskick

Den gripne 28-åringen som mördade människor i två moskéer i Nya Zeeland tycks ha lagt ut ett dokument på nätet och sänt förloppet live. Detta var medvetet för att få så stor spridning av terrordådet som möjligt, säger frilansjournalisten Jack Werner. Han är kritisk till att medier svalt massmördarens utskick.

Nyhetsbild

Trump lägger första vetot: "Min plikt"

USA:s president Donald Trump har som aviserat lagt sitt veto mot kongressens beslut att häva det nödläge han utfärdat. Han skrev under det formellt i Vita huset på fredagen och det är det första veto han lägger som president.

Nyhetsbild

Kina försvarar interneringen av muslimer

"Illasinnade anklagelser" kallar Kinas vice utrikesminister den kritik som riktats mot landets läger där över en miljon kinesiska muslimer har blivit placerade.

Nyhetsbild

Positiva tongångar när May tar ny sats

Theresa May gör ett sista försök att väcka liv i sitt framförhandlade brexitavtal. Det nordirländska vågmästarpartiet DUP meddelar att det förs lovande samtal med regeringen.

Nyhetsbild

Ministern: Det är tryggt att åka buss

Efter bussbranden i Stockholm kallade infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) ansvariga myndigheter till möte. Men enligt ministern finns det ingen anledning till oro. – Kollektivtrafiken är trygg, säger han.

Nyhetsbild

Diktatorn Francos grav flyttas i juni

Nu är det klart att den forne spanske diktatorn Francisco Francos grav kommer att flyttas.

Nyhetsbild

Israel har beskjutit över 100 Gazamål

Israeliska stridsflygplan har attackerat ett 100-tal platser på den palestinska Gazaremsan – dagen efter att två projektiler avfyrades därifrån i riktning mot storstaden Tel Aviv.

Nyhetsbild

Manifestationer världen över för klimatet

Greta Thunberg varnar för en existentiell kris – och världen lyssnar. Under fredagen deltog människor på mer än 2 000 platser runt om i världen i klimatdemonstrationer. – Hon representerar vår generation, säger Channa Törnlund, gymnasieelev i Lund.