Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Ny studie om sälar – begränsad genpool ställer till problem

DJUR Den intensiva säljakten ledde till att elva av trettiotre sälarter nästan dog ut för ett drygt århundrade sedan. De flesta har sedan dess återhämtat sig, men för fyra arter är genpoolen sedan dess farligt svag.

Nyhetsbild

Framgångssagan över: U17-flickornas måstematch slutade i tårar och besvikelse

FOTBOLL Två tabbar mot Ghana släckte VM-medaljdrömmarna för Finland. Spelarna var otröstliga efter slutsignalen. – De ska inte skämmas utan vara stolta, säger chefstränaren Marko Saloranta.

Nyhetsbild

Berlusconi till rätten för prostitutionshärva

Italiens före detta premiärminister Silvio Berlusconi ska ställas inför rätta – igen.

Nyhetsbild

Domstol ger CNN-reporter rätt mot Vita huset

Mediebolaget CNN:s reporter Jim Acosta får tillfälligt tillbaka sin pressackreditering för Vita huset, enligt ett domstolsbeslut.

Nyhetsbild

Över 600 saknas i Kalifornienbränder

Det tröstlösa arbetet med att leta igenom rykande bråte, identifiera kvarlevor och hitta bostäder åt tiotusentals evakuerade pågår i norra Kalifornien i USA. Antalet döda i den katastrofala Camp Fire-branden har stigit till 63 och över 600 saknas.

Nyhetsbild

Polisen jagar skytt i centrala Stockholm

En person har avlossat ett skjutvapen på Kungsholmen i centrala Stockholm, enligt polisen. Personen är inte gripen.

Nyhetsbild

Finsk mat ska locka tyskar till Finland

Nu ska tyskar få smaka på finländsk mat. Finland medverkar i en stor matmässa i Berlin.

Nyhetsbild

I maj nästa år ska ett kilogram vägas på helt nytt sätt

Ett kilo är ett kilo. Fast inte så länge till. I en historisk omröstning ska ett antal måttenheter omdefinieras. På sikt kan det förvandla den ikoniska prototypvikten till ett museiföremål.

Nyhetsbild

Theresa Mays regering i kris: Fyra ministrar avgår

Fyra ministrar – inklusive brexitansvarige Dominic Raab – lämnar Theresa Mays regering av missnöje med det omstridda utträdesavtalet. Avhoppen innebär ett kraftigt bakslag för den brittiska premiärministern, just som hon laddar för en svår strid med parlamentet.

Nyhetsbild

Studie: Gränsen för resistenta bakterier passerad

Gränsen för hur mycket resistens mot antibiotika och bekämpningsmedel som människa och miljö tål har i flera fall passerats, enligt en ny studie.

Nyhetsbild

Smällen mot May: Brexitminister Raab avgår

Storbritanniens brexitminister Dominic Raab avgår – ett kraftigt bakslag för premiärminister Theresa May, dagen efter att hon fått med sig sin regering på det omstridda brexitavtalet.

Nyhetsbild

Theresa May presenterar brexitavtal för brittiska parlamentet

Det blir ingen vila för Theresa May. Efter att till slut ha fått med sig sin regering på ett omstritt brexitavtal vänder sig den brittiska premiärministern nu till parlamentet, där hon ställs inför hårdföra motståndare.

Nyhetsbild

Rådgivare går efter Melanias krav

Mira Ricardel, säkerhetsrådgivare i Vita huset i Washington, har fått sparken.

Nyhetsbild

Jakten på en regering i Sverige går vidare

Talmannen Andreas Norlén ger sig i dag in i en ny runda med alla partiledarna efter det att riksdagen i onsdags röstat nej till Ulf Kristersson (M) som ny statsminister i Sverige.

Nyhetsbild

Kalifornien: 130 saknade på polisens lista

Polisen i Kalifornien har släppt en lista med 130 personer som fortfarande saknas i samband med den katastrofala branden i staden Paradise.

Nyhetsbild

Fler bergsgorillor och sillvalar i världen

Populationerna av flera djurarter har ökat markant tack vare arbetet för att förhindra utrotning. Det rapporterar naturvårdsorganisationen IUCN.

Nyhetsbild

Vandrande migranter når USA:s gräns

Hundratals av de migranter som vandrat genom Centralamerika har nått fram till gränsen mellan Mexiko och USA.

Nyhetsbild

Brittiskt regerings-ja till brexitavtal

Storbritanniens regering säger ja till utkastet till utträdesavtal med EU. – Det här är det bästa för landet, sade premiärminister Theresa May efter fem timmars regeringssammanträde i London.

Nyhetsbild

EU-parlamentet sade ja till nya krav på lastbilar – tillverkarna kritiska

Utsläppen från nya tunga lastbilar bör minskas med 20 procent till 2025 och 35 procent till 2030, anser EU-parlamentet. Alldeles för mycket, anser industrin.

Nyhetsbild

Bränderna i Kalifornien breder ut sig allt mer – minst 50 döda

50 personer har omkommit i bränderna i Kalifornien i USA och elden sprider sig fortsatt över större ytor. Vid sidan av släckningsförsöken har nationalgardet kallats in för att bistå i sökandet efter kvarlevor i det förkolnade landskapet.

Nyhetsbild

Besked dröjer om brexit – "Alla har bistra miner"

Ett oväntat långt regeringssammanträde om brexit förstärker bekymren för Storbritanniens premiärminister Theresa May. Besked dröjer om regeringens syn på utkastet till utträdesavtal med EU.

Nyhetsbild

Beskedet: Sarkozy ska ställas inför rätta

Frankrikes tidigare president Nicolas Sarkozy ska ställas inför rätta för misstankar om olaglig finansiering av sin presidentvalskampanj 2012, slår en fransk domstol fast.

Nyhetsbild

Få möjligheter kvar för talmannen – Lööf är troligaste kortet

Efter den historiska omröstningen i kammaren börjar nu talman Andreas Norlén om med en ny talmansrunda med partiledarna i Sverige. Hans möjligheter att gå vidare är begränsade.

Nyhetsbild

Jan Björklund: En formidabel hatkampanj

Liberalernas nej till Ulf Kristersson (M) som statsminister har retat upp en del. Partiledaren Jan Björklund säger att han aldrig upplevt något som liknar den hatkampanj han mötts av den senaste tiden.

Nyhetsbild

Riksdagen sade nej till Ulf Kristersson som ny statsminister i Sverige

Riksdagen i Sverige har röstat nej till Moderatledaren Ulf Kristersson som statsminister. Bland nej-röstarna var Centern och Liberalerna. – Det var en tung dag för Alliansen i går och det är en fortsatt tung dag i dag, säger Kristersson.

Nyhetsbild

Pence tar Suu Kyi i örat om rohingyer

UTRIKES De våldsamma ingripandena från Myanmars (tidigare Burma) militär, som drivit över 700 000 rohingyer på flykt, är oförsvarliga, säger USA:s vicepresident Mike Pence till Myanmars ledare Aung San Suu Kyi.

Nyhetsbild

Norges försvarsminister bekräftar att gps-störningen kom från Kolahalvön

UTRIKES Ryssland störde gps-utrustning vid Nato-övningen Trident Juncture härom veckan, meddelar Norges försvarsdepartement.

Nyhetsbild

"El Chapos" försvar pekar ut presidenter

Knarkkungen "El Chapos" försvarare uppger under sitt öppningsanförande i rätten att Sinaloakartellen mutat två mexikanska presidenter med hundratals miljoner dollar. Presidenterna nekar till anklagelserna.

Nyhetsbild

Fler döda hittade vid Paradise

Ytterligare sex omkomna personer har hittats vid staden Paradise i Kalifornien, där nu 48 människor har bekräftats döda i den katastrofala brand som drabbat området.

Nyhetsbild

Facebook stänger fler konton

Facebook har stängt ytterligare konton som har använts för att påverka det amerikanska mellanårsvalet, meddelar företaget. Facebook utreder en möjlig koppling till Ryssland.

Nyhetsbild

Källor: Trump svarar på Muellers frågor

USA:s president Donald Trump väntas lämna skriftliga svar på en rad frågor från den särskilde åklagaren Robert Mueller, möjligen redan den här veckan. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till källor med insyn i ärendet.

Nyhetsbild

USA: Kraftig ökning av hatbrott

Antalet hatbrott ökar i USA – och i synnerhet sådana med antisemitiskt motiv.

Nyhetsbild

Navalnyj nekades utresa från Ryssland

Den ryska oppositionspolitikern Alexej Navalnyj nekades under tisdagen att lämna Moskva på grund av en obetald bot.

Nyhetsbild

Norsk fregatt står på havets botten – "Det ser ut som om de använt sytråd"

Den norska fregatten Helge Ingstad ligger nästan helt under vatten efter att vajrarna som stabiliserat fartyget brustit. Nu kritiseras metoden av bärgningsexperter.

Nyhetsbild

Ruckat dödläge bör ge processen liv – valet står mellan Lööf och Löfven

Allt som ruckar det politiska dödläget – som när Alliansen nu börjar rämna – kan blåsa liv i processen mot en ny regering i Sverige. Ungefär så ser statsvetaren Jenny Madestam på saken.

Nyhetsbild

Norge: Ryssland störde vid Nato-övningen

Ryssland störde GPS-utrustning vid Nato-övningen Trident Juncture härom veckan, meddelar Norges försvarsdepartement. Finland har sedan tidigare riktat misstankar österut.

Nyhetsbild

Brexituppgörelse nära – utkast är klart

Ett utkast till brexitavtal är klart och kommer att presenteras i London på onsdagen. Men redan innan detaljerna offentliggjorts höjs kritiska röster, inom såväl den brittiska oppositionen som inom Theresa Mays konservativa led.

Nyhetsbild

Vart femte barn i Italien lever i extrem fattigdom

Cirka 1,2 miljoner barn och ungdomar lever i absolut fattigdom i Italien. Var femte barn lever i relativ fattigdom, visar en rapport från Rädda Barnen.

Nyhetsbild

CNN stämmer Trump efter avstängning

Den amerikanska nyhetskanalen CNN stämmer president Donald Trumps administration.

Nyhetsbild

Britter får visumfrihet i EU efter brexit

Även om Storbritannien skulle lämna EU utan ett färdigt utträdelseavtal föreslås nu landets medborgare få åka visumfritt till unionen, även efter utträdet den 29 mars 2019. Kravet är att EU-medborgare också får resa visumfritt till Storbritannien.

Nyhetsbild

Petra med familj flydde undan branden – "Vi tog bara med oss hunden och fotografier"

Bränderna i Kalifornien fortsätter att rasa. Områden i delstatens norra delar har drabbats värst men även söderut har elden påverkat många. – Vi tog varsin bil fullastad med det vi tyckte var det viktigaste som vi kunde ta med, säger Petra Rask Anderson, som fått lämna sitt hem med familjen.

Nyhetsbild
1

Kolmårdens vargar är nu avlivade

Nu har de sista vargarna på Kolmårdens djurpark i Östergötland i Sverige avlivats, skriver Norrköpings Tidningar. Djurchefen Filip Johansson berättar för tidningen att de först sövdes och sedan avlivades.

Nyhetsbild

Kristersson: Tung dag för Alliansen

Centerledaren Annie Lööf har gett besked om att hennes parti kommer att rösta nej till Ulf Kristersson (M) som statsminister och därmed också nej till en Alliansregering."I dag är en tung dag för Alliansen", skriver Moderatledaren på Facebook.

Nyhetsbild

Centerpartiet säger nej till Ulf Kristersson som ny statsminister i Sverige

Centerpartiet kommer att rösta nej till att Moderaternas Ulf Kristersson skulle bli ny statsminister i Sverige. Annie Lööfs besked blir spiken i kistan för Kristersson. Landets riksdag kommer inte att godkänna honom som statsminister.

Nyhetsbild

Tre döda och flera skadade i självmordsattack i Mali

Minst tre civila malier har dödats och fyra utlänningar som arbetat för ett minröjningsprojekt har skadats i en självmordsattack i landets norra delar, meddelar landets säkerhetsdepartement.