Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Portugal ser ljuset i virusmörkret

För första gången sedan i mitten av mars är Portugals dygnssiffra över avlidna i covid-19 nere på noll.

Nyhetsbild

Uppgifter: Tiktok kan flytta till London

Microsoft vill fortfarande köpa delar av Tiktok. Samtidigt kommer uppgifter om att Tiktoks kinesiska ägare Bytedance ska flytta till London – ett grepp som kan komplicera förhandlingsspelet kring den globalt populära videoappen.

Nyhetsbild

Norsk polis utreder virusdrabbad kryssning

Hurtigruten ställer in sina kryssningar och erkänner dåliga rutiner efter covid-utbrottet på ett av fartygen.

Nyhetsbild

Fångar på rymmen efter IS-attack mot fängelse

Fler än 20 personer har dödats i samband med en IS-attack mot ett fängelse i Jalalabad i den afghanska provinsen Nangarhar.

Nyhetsbild

USA:s coronasamordnare: "Vi är i en ny fas"

USA har gått in i en "ny fas" av pandemin och samhällen på landsbygden är lika utsatta som storstadsområdena, säger Vita husets coronasamordnare Deborah Birx.

Nyhetsbild

Tre barn till sjukhus efter fyrhjulingsolycka utanför Umeå

Nyhetsbild

Microsoft vill ännu köpa Tiktok

Nyhetsbild

Mystiska pengakurirer gäckar argentinsk polis

De senaste månaderna har polis i Argentina noterat ett nytt fenomen – omfattande transporter av stora mängder kontanter och guld genom landet. Polisen vet inte var pengarna kommer ifrån, och har ingen laglig väg att förhindra transporterna.

Nyhetsbild

ISS-astronauter tillbaka på jorden

UTRIKES De två amerikanska astronauter som tillbringat de senaste månaderna på den internationella rymdstationen (ISS) är åter tillbaka på jorden. Ovädret Isaias som ställde inte till några problem när kapseln lugnt landade utanför Floridas kust.

Nyhetsbild

Norge fruktar fler utbrott efter Hurtigruten

Sedan 36 besättningsmedlemmar och tre passagerare på ett Hurtigruten-fartyg bekräftats smittade av coronaviruset fruktar norska myndigheter större utbrott.Totalt var invånare från 69 norska kommuner ombord på fartyget.

Nyhetsbild

Tallink kryssar taxfree längs Norrlandskusten via Åland

Tallink Siljas kryssningsrutter till Finland och Baltikum har i princip stått stilla i sommar. Nu satsar företaget på fler Sverigeresor, och börjar köra till Höga kusten, via Åland.

Nyhetsbild

Slädhunden – människans äldsta vän

Dagens slädhundar utgör en unik gren bland hundarna, som började avlas fram för mer än 10 000 år sedan.Likt isbjörnar har de anpassats till att tåla både kyla och en rejält fettrik diet. Det framgår av en ny studie, som även komplicerar bilden av relationen mellan slädhundar och vargar.

Nyhetsbild

Nu startar bygget av Utøya-monument

Under måndagsmorgonen börjar bygget av det omdebatterade minnesmärket över offren för terrordådet på norska Utøya.

Nyhetsbild

Utegångsförbud på kvällarna i Melbourne – delstat utfärdar katastrofläge

Den australiska delstaten Victoria utfärdar katastrofläge till följd av spridningen av coronaviruset, meddelar delstatens premiärminister Daniel Andrews.

Nyhetsbild

300 000 sniglar blir till klimatsmart mat

Västvärlden behöver äta mindre kött för klimatets skull, anser många experter. Nu görs försök i Skandinavien att få hundratusentals lokalt odlade sniglar till matborden som ett alternativ till andra köttyper.

Nyhetsbild

Priset för megabygge i Kambodja: översvämning och fattigdom

En ultramodern, högteknologisk satellitstad ska sätta Phnom Penh på den asiatiska urbaniseringskartan. Men enligt flera människorättsorganisationer väntar en miljömässig och mänsklig katastrof.

Nyhetsbild

Vanlig förkylning kan skydda mot covid-19

En stor del av befolkningen kan redan ha ett naturligt skydd mot svår covid-19, visar forskning. De nya fynden kan förklara varför barn och unga vuxna vanligtvis inte blir så svårt sjuka av viruset.

Nyhetsbild

Tusentals flyr bränder i Kalifornien

Nästan 8 000 invånare i Riverside County i södra Kalifornien har ombetts evakuera på lördagen sedan bränder spridit sig okontrollerat i området.

Nyhetsbild

Tiktok kan stoppas i USA i dag – eller säljas

Osäkerheten om Tiktoks framtid är total – president Trump hotar med ett förbud i USA redan inom något dygn, men samtidigt sägs intensiva förhandlingar pågå om att appen ska säljas till amerikanska bolag.

Nyhetsbild

Utegångsförbud på kvällarna i Melbourne

Den australiska delstaten Victoria utfärdar katastrofläge till följd av spridningen av coronaviruset, meddelar delstatens premiärminister Daniel Andrews.

Nyhetsbild

ISS-astronauter på väg mot jorden – väntas landa i havet utanför Florida

Två astronauter har lämnat den internationella rymdstationen (ISS) och satt kurs mot jorden i Space X rymdfarkost. Återresan genomförs trots att ovädret Isaias härjar i närheten av landningsplatsen.

Nyhetsbild

Sydafrika passerar en halvmiljon covidmittade

Fler än en halv miljon smittade har konstaterats i Sydafrika under coronapandemin, vilket gör landet till det överlägset värst drabbade i Afrika.

Nyhetsbild

Protester mot Netanyahu: "Snöboll i rullning"

För sjätte helgen i rad arrangerades protester runt om i Israel med krav på premiärminister Benjamin Netanyahus avgång. – Det känns som att det är en snöboll i rullning som successivt blir större, säger Mellanösternkännaren Anders Persson.

Nyhetsbild
1

Trump vill förbjuda Tiktok: "Vi bannlyser dem från USA"

Tiktok kommer att förbjudas i USA, säger president Donald Trump. Det innebär att en av de populäraste medieapparna stoppas på två av världens största marknader.

Nyhetsbild

Tusentals tågar mot coronarestriktioner i Berlin – "Vi är den andra vågen"

En protest mot coronarestriktioner har enligt polisens siffror samlat minst 17 000 personer i den tyska huvudstaden Berlin.

Nyhetsbild

Hiroshimaöverlevaren: Kärnvapnen måste bort

Keiko Ogura var åtta år när världens första atombomb fälldes över hemstaden Hiroshima. 75 år senare ser hon med oro hur många länder rustar upp sina kärnvapenarsenaler. – Vi trodde att världen hade förstått innebörden av atombomber, säger hon till TT.

Nyhetsbild

Nordiska ministerrådet vill slopa en fjärdedel av det nordiska kultursamarbetet

Nordiska ministerrådets nya budgetförslag hotar att rasera en lång rad kultur- och utbildningsprojekt inom det nordiska samarbetet.

Nyhetsbild

Hurtigruten-gäster fast – 33 anställda smittade

UTRIKES Resan till Svalbard med Hurtigruten-fartyget Roald Amundsen stoppades sedan fyra personer i besättningen insjuknat i covid-19. Nu är antalet smittade bland personalen redan uppe i 33, och passagerare får inte lämna Tromsø.

Nyhetsbild

60 Hurtigruten-passagerare fast i Tromsø

Först ställdes resan till Svalbard med Hurtigruten-fartyget Roald Amundsen in sedan fyra personer i besättningen insjuknat i covid-19. Nu har 60 av passagerarna, som inte bor i Tromsø, satts i karantän i staden.

Nyhetsbild

Protester mot Putin för fjärde helgen i rad

Tusentals människor sluter upp i demonstrationer i ryska Fjärran östern mot president Vladimir Putin och den övriga ryska ledningen.

Nyhetsbild

Mexiko nu tredje värst drabbade virusland

UTRIKES Coronaviruset fortsätter att sprida sig snabbt på flera håll i Amerika.

Nyhetsbild

Orkan på väg mot coronadrabbade Florida

Nödläge har utlysts i de amerikanska delstaterna Florida och North Carolina, sedan orkanen Isaias satt kurs mot landets sydostkust.

Nyhetsbild
1

Civila dödade i extremistattack i Tchad

UTRIKES Minst tio civila har dödats och ytterligare sju har kidnappats i en attack av Boko Haram vid Tchadsjön, enligt lokala myndigheter.

Nyhetsbild
1

Trump: Tiktok förbjuds i USA

UTRIKES Tiktok kommer att förbjudas i USA, säger president Donald Trump.

Nyhetsbild

17-åring gripen för omfattande Twitterhack

En 17-åring har gripits i Tampa, Florida i USA, anklagad för att ligga bakom cyberattacken mot Twitter den 15 juli då flera kända amerikaners konton hackades.

Nyhetsbild

EU säkrar 300 miljoner vaccindoser

EU-kommissionen har reserverat 300 miljoner doser av det coronavaccin som den franska läkemedelsjätten Sanofi siktar på att få godkänt i juni nästa år.

Nyhetsbild

Systertrio i Ryssland dödade sin far: "Hade inget val"

Efter år av övergrepp dödade tre ryska tonårssystrar sin far. Nu ställs de inför rätta för mord – men ryska aktivister ser systrarna Chatjaturjan som offer för det utbredda våldet mot kvinnor och kräver att de ska släppas.

Nyhetsbild

Norge öppnar inte för resor till Sverige

UTRIKES Norska myndigheter kommer inte att göra som Danmark och öppna för resor till och från hela Sverige ännu.

Nyhetsbild

Dubbla kriser i coronadrabbade Indien

Dödstalet i Indien har nu passerat 35 000 och antalet bekräftat döda i pandemin är därmed högre än i Italien. Samtidigt är landet drabbat av översvämningar vilket försvårar såväl arbetet att hindra virusspridningen som att få fram hjälp till nödsatta indier.

Nyhetsbild

Ny brittisk nedstängning – hembesök förbjuds

Nyhetsbild

Trump tonar ner en flytt av valet – "Vill jag att datumet ändras? Nej"

Donald Trump ändrar tonläge om att skjuta upp höstens presidentval. Efter att ha lyft frågan på Twitter säger presidenten nu: – Vill jag att datumet ändras? Nej, men jag vill inte se ett ohederligt val. Presidenten anser att fler poströster leder till valfusk, men en senareläggning av valet förkastas av både republikaner och demokrater i kongressen.

Nyhetsbild

Delfin siktad långt upp i Östersjön – har setts ända uppe i Hudiksvall

Nyhetsbild

Obama kritiserar federala polisinsatser

I ett tal kritiserade Barack Obama president Donald Trumps val att skicka federal polis för att stävja antirasismprotester.

Nyhetsbild

Danska nationalmuseet stryker ordet eskimå från utställning om Grönland

Det amerikanska beslutet att ändra namnet på eskimoglassen och debatten om rasism efter George Floyds död fick bägaren att rinna över. Nu börjar Nationalmuseet i Danmark avlägsna ordet eskimå från sin permanenta utställning.