Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Minst sex döda i terrordådet i Nairobi – sunniterrorister tar på sig ansvaret

Beväpnade män har detonerat sprängladdningar och tagit sig in i ett hotellkomplex i Kenyas huvudstad Nairobi där de öppnat eld. Extremiströrelsen al-Shabaab uppger sig ligga bakom attacken.

Nyhetsbild

Följ liverapportering: Brexitomröstning i brittiska parlamentet

I dag röstar det brittiska parlamentet om det omstridda brexitavtalet. Blir det nej kommer Storbritannien att krascha ut ur EU, utan övergångsregler på viktiga områden. Följ TT:s liverapportering från omröstningen!

Nyhetsbild

Svenska Jessica Axberg i Nairobi hörde smällarna

Jessica Axberg, 30, bor i närheten av hotellkomplexet som attackerades i Kenyas huvudstad Nairobi. – Först kom två smällar och sedan många skott. Det lät väldigt nära, säger hon till TT.

Nyhetsbild

Torsdag mest troliga dagen för grävarbete på Blåbärsfjället

Arbetet med att säkra lavinområdet gick bra på tisdagen. Men det blev inte helt färdigt. Därför är det ännu osäkert när grävarbetet kan börja.

Nyhetsbild

Ingrid från Vasa på plats i Nairobi – "det är väldiga köer"

Ingrid Mutai från Vasa, som arbetar som missionär i Kenya, befinner sig i Nairobi där skottlossning och explosioner inträffade i eftermiddags i vad som tros vara en terrorattack.

Nyhetsbild

May mot förlust i avgörande brexitomröstning

Det står mellan ordning eller kaos, manar den brittiska regeringen inför kvällens avgörande parlamentsomröstning om utträdelseavtalet med EU. Men både brexitanhängare och brexitmotståndare är kritiska – och få tror att premiärminister Theresa May får tillräckligt stöd.

Nyhetsbild

Människor flyr explosioner i Nairobi – "Skott kommer från olika håll"

Skottlossning och explosioner har inträffat på ett hotellkomplex i Kenyas huvudstad Nairobi.

Nyhetsbild

Få koll på alla brexittermerna

Vad menas egentligen med backstop, övergångsperiod och framtida relation? Här är en guide till brexitspråket.

Nyhetsbild

Norsk familj vädjar till kidnappare

Familjen till Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, som varit försvunnen i elva veckor, vädjar till kidnapparna att höra av sig.

Nyhetsbild

Sprängningar genomförs på Blåbärsfjället i dag – manskap flygs inte in i området

Morgonens sprängningar kommer att genomföras enligt planerna, uppger Tromspolisen.

Nyhetsbild

Lista: Fem sätt britterna förbereder för brexitkaos

En miljon flaskor vin, ett extra lager plaskbassänger och låtsastrafikstockningar. Så förbereder sig brittiska företag för om landet skulle lämna EU utan ett avtal – ett scenario som spär på oron över kaos och köer vid landets gränser.

Nyhetsbild

Amerikanska soldater stannar vid gränsen

Det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon har meddelat att de soldater som bevakar USA:s gräns mot Mexiko kommer att vara kvar där till slutet av september.

Nyhetsbild

Kanada varnar för resor i Kina

Sedan en kanadensisk man dömts till döden i Kina för narkotikasmuggling anklagar Kanadas premiärminister Justin Trudeau Kina för att tillämpa sina lagar godtyckligt.

Nyhetsbild

Händer i kväll: Brittiska parlamentet röstar om Brexit-avtal

Ja eller nej? Det brittiska parlamentet röstar om utträdesavtalet om Brexit i kväll.

Nyhetsbild

Norsk familj vädjar till kidnappare

Familjen till Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, som varit försvunnen i elva veckor, vädjar nu till kidnapparna att höra av sig.

Britt fängslad i Iran inleder hungerstrejk

Den brittiska hjälparbetaren Nazanin Zaghari-Ratcliffe som är fängslad i Iran har inlett en hungerstrejk, meddelar hennes man. Hungerstrejken inleds för att pressa fängelsets ledning att tillåta henne att träffa och behandlas av specialistläkare.

Nyhetsbild

Hetsig debatt inför brexitomröstningen – May ger inte med sig

Premiärminister Theresa May kämpar med att få med sig de kritiska parlamentsledamöter som vill rösta nej till utträdesavtalet om brexit. Debatten var stundtals hård dagen före omröstningen, då May framförde att hon vägrar gå med på att utträdet fördröjs.

Nyhetsbild

Forskare varnar för risker med insektsodling

Insekter har på sistone lanserats som en potentiellt viktig människoföda.Men nu varnar svenska forskare för en oöverlagd satsning. De hävdar att vi vet för lite om de ekologiska konsekvenserna av storskaliga anläggningar för insekter.

Nyhetsbild

Fyra döda och över 90 skadade i bombdåd i Kabul

En bilbomb har utlösts i närheten av en byggnad i östra Kabul i Afghanistan. Minst fyra människor dödades och över 90 människor skadades i dådet, som tros ha riktats mot utländska personer som arbetar fastigheten i det befästa området kallat Green Village.

Nyhetsbild

Borgmästaren i Gdansk död efter knivattack

Pawel Adamowicz var borgmästare i den polska hamnstaden Gdansk i över 20 år. Nu har han avlidit sedan han knivskurits av en före detta bankrånare som ville utkräva hämnd.

Nyhetsbild

Försvarsministrar vill utöka samarbete

De nordiska försvarsministrarna vill fortsätta att utveckla ländernas försvarssamarbete. Finlands Jussi Niinistö vill att svenska, norska och finländska landstyrkor övar tillsammans på en mer regelbunden basis i norra Norden.

Nyhetsbild

Rysslandsutredning skuggar senatsutfrågning

Han har varit justitieminister tidigare – men han har också uttalat sig kritiskt om den pågående så kallade Rysslandsutredningen. Hårda frågor väntar vid senatens grillning av Donald Trumps justitieministerkandidat, William Barr.

Nyhetsbild

Efterlysta finländare funna – på tisdag ska försvaret spränga laviner i Tamokdalen

Polisen har fått kontakt med de två topptursåkarna som kan ha viktiga detaljer om lavinolyckan i Nordnorge. Samtidigt intensifieras nu arbetet på fjället.

Nyhetsbild

Maskerade personer trängde in på SVT-redaktion

Sju maskerade personer trängde sig in på tv-redaktionen och krävde att en viss fråga skulle ges publicitet.

Nyhetsbild

Löfven får tid att säkra stöd från V

Talmannen ger motvilligt mer tid till S-ledaren Stefan Löfven för att säkra stöd från Vänsterpartiet.I dagsläget är Vänsterpartiet inte berett att släppa fram Löfven som statsminister.Den planerade omröstningen om Stefan Löfven skjuts upp till på fredag.

Nyhetsbild

Talmannen ger partierna 48 timmar till – skjuter upp statsministeromröstning

Riksdagens talman Andreas Norlén flyttar fram statsministeromröstningen till fredag.

Nyhetsbild

Knivskuren polsk borgmästare död

Borgmästaren i Gdansk i Polen har avlidit till följd av de skador han fick när han knivhöggs på söndagen, enligt polens sjukvårdsminister.

Nyhetsbild

Ryssland: Kontroll över rymdteleskop förlorad

Ryssland har förlorat kontakten med teleskopet Spektr-R som befinner sig i omloppsbana runt jorden sedan 2011. Det uppger den ryska rymdflygstyrelsen Roskosmos.

Nyhetsbild

Sista rycket för May inför brexitomröstning

Premiärminister Theresa May kämpar med att få med sig de kritiska parlamentsledamöter som vill rösta nej till utträdesavtalet om brexit.Samtidigt slår EU fast att det inte blir några ändringar i uppgörelsen.

Nyhetsbild

Turkiet efter Trumps hot: Är inte rädda

Turkiets utrikesminister slår tillbaka mot Trumps hot om allvarliga ekonomiska bakslag om landet anfaller kurder i Syrien. – Vi har flera gånger sagt att vi inte är rädda, säger Mevlüt Cavusoglu.

Nyhetsbild

Nio döda i översvämningar i Papua Nya Guinea

Minst nio människor har omkommit i Papua Nya Guinea, uppger en talesperson för lokala myndigheter.

Nyhetsbild

Vänsterpartiet släpper inte fram Stefan Löfven som statsminister

Jonas Sjöstedt anser inte att riksdagen ska rösta om Stefan Löfven på onsdag. Det har han meddelat talmannen i dag.

Nyhetsbild

Flera döda i flygplansolycka utanför Teheran

UPPDATERAD 09.52 Ett militärt fraktflygplan med nio personer ombord har krashat vid en flygplats utanför Irans huvudstad Teheran, uppger nyhetsbyrån Fars. Enligt uppgift till statlig iransk tv rör det sig om ett flygplan av modell Boeing 707.

Nyhetsbild

Ekonom: Kaotiskt läge i brexitprocessen

Brexit med eller utan utträdesavtal – i mars, senare eller aldrig? Ett brittiskt nyval eller ny folkomröstning? – Ärligt talat, det kan gå nästan hur som helst. Läget är helt kaotiskt, säger den brittiska ekonomen Roger Bootle.

Nyhetsbild

Sökoperationen i Tamokdalen fortsätter i dag

Senast på tisdag hoppas polisen att man lyckats säkra området inför utgrävningsarbetet.

Nyhetsbild

Trump hotar Turkiet om kurder

USA:s president Donald Trump varnar Turkiet för allvarliga ekonomiska bakslag om landet anfaller kurder i Syrien.

Nyhetsbild

Snön ställer in USA-flyg

Ett rejält snöoväder i östra USA skapar problem för flygtrafiken, främst runt Washington DC.

Nobelpristagare fråntas hederstitlar

Ett amerikanskt laboratorium har klippt alla band med James Watson, Nobelpristagare i medicin 1962. Anledningen är att Watson vägrat backa från rasistiska uttalanden om att människor i Afrika är mindre intelligenta

Nyhetsbild

Svenska hamnfack strejkvarslar – kräver eget avtal

Riksomfattande stridsåtgärder riskerar att stoppa arbetet i flera hamnar – bland annat i Umeå. Nu varslar Svenska Hamnarbetarförbundet om strejk, skriver ordförande Eskil Rönér på DN Debatt.

Nyhetsbild

Netanyahu: Alla Hizbollahs tunnlar förstörda

Premiärminister Benjamin Netanyahu medger att Israel återigen slagit till mot iranska vapenlager i Syrien.

Nyhetsbild

Färjekatt har återförenats med matte

Matte har våndats – men den förrymda färjekatten har både ätit leverpastej och hunnit besöka Sverige och Polen ombord på TT-Lines färja Peter Pan den gångna veckan.

Nyhetsbild

Morddömd vänsteraktivist gripen i Bolivia

Cesare Battisti – som är dömd i Italien för delaktighet i fyra politiska mord på 1970-talet – har gripits i Bolivia. Uppgifterna får Italiens vice premiärminister Matteo Salvini att jubla.

Nyhetsbild

Israels energiminister på besök i Egypten

Israels energiminister Yuval Steinitz kom till Kairo för att närvara vid en regional konferens om naturgas, enligt källor på flygplatsen.

Nyhetsbild

Stora prishöjningar på bränsle i Zimbabwe

Återigen är ekonomin i Zimbabwe i haveriläge.

Nyhetsbild

Kristersson: "Det här är tråkigt"

Moderatledaren Ulf Kristersson anser att Alliansen nu spräcks på nationell nivå. Han vill inte spekulera i om den kan återuppstå till nästa val.