Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Prillan påverkar pumpförmågan

Det finns ett tydligt samband mellan snusning och risken att drabbas av hjärtsvikt. Och den snusare som slutar efter en hjärtinfarkt halverar risken att dö i förtid, jämfört med den som inte gör det.

Nyhetsbild

Gåtan om "kattuppskäraren" i London löst

Historierna om den ökände kattmördaren har länge satt skräck i den brittiska huvudstaden. Men efter att ha gäckat myndigheterna i åratal kan polisen äntligen avslöja den så kallade kattuppskäraren i stadsdelen Croydon.

Nyhetsbild

USA straffar Ryssland och Kina med sanktioner

USA för upp ytterligare 33 individer med koppling till Rysslands försvar och underrättelsetjänst på sin sanktionslista.

Nyhetsbild

Unikt ryskt ogiltigförklarande av val – första gången i modern historia

Fusket i guvernörsvalet i regionen Primorje Kraj var så pass grovt att myndigheterna har ogiltigförklarat valresultatet. Det är första gången i det moderna Rysslands historia och valet måste nu göras om.

Nyhetsbild

Ledande turkisk oppositionell ska släppas

En domstol i Turkiet har beordrat att Enis Berberoglu, en fängslad parlamentsledamot för det största oppositionspartiet CHP, ska släppas, rapporterar nyhetsbyrån Anatolia.

Nyhetsbild

EU inte nöjt med brittiskt brexitförslag

EU är inte tillfreds med Storbritanniens senaste förslag till avtal för sitt utträde ur unionen. Men tiden börjar rinna ut.

Nyhetsbild

Trump till Europa: Bygg mur längs Sahara

USA:s president Donald Trump har ett hett tips till ledare i Europa som brottas med migrationsfrågan: Bygg en mur längs Saharaöknen.

Nyhetsbild

Fyra döda vid skjutning i Maryland

Tre personer har skjutits ihjäl på en företagspark i Maryland i nordöstra USA. Den misstänkta förövaren, en 26-årig kvinna, dog efter att ha försökt ta sitt liv.

Nyhetsbild

Marine Le Pen rasar mot domstolsorder

Hundkiss fällde stolpe nära barn i Sverige

En fallande lyktstolpe var bara meter från att träffa en man och hans två barn. Orsaken till olyckan: frätande hundkiss, enligt energibolaget.

Nyhetsbild

Barn omkom i tågkrock i Nederländerna

Fyra barn omkom och två personer skadades allvarligt i en krock mellan ett tåg och en lådcykel i Nederländerna, uppger lokal polis. Olyckan skedde i staden Oss i södra delen av landet.

Nyhetsbild

Marciela Flórez Caro var gerillasoldat i Colombias djungel – "Jag ville skydda min familj"

Hon tillbringade 23 år i djungeln som gerillakrigare i Colombia. Nu predikar hon fredens evangelium på Missionssällskapets seminarium i Helsingfors.

Nyhetsbild

Nytt filippinskt jordskred – tre döda

Minst tre människor har omkommit i centrala Filippinerna, där ett monsunregn som varat i flera dagar orsakat ett jordskred i ett jordbrukssamhälle, meddelar landets myndigheter.

Nyhetsbild

Misstänkt skottlossning mot socialkontor i Sverige

Natten till onsdag utsattes ett socialkontor i Tensta i västra Stockholm för skadegörelse. Polisen misstänker att fasaden har beskjutits.

Nyhetsbild

Tunga kandidater stängs ute i Kongos val

Oppositionspolitikern Jean-Pierre Bemba finns som väntat inte med på listan över 21 godkända kandidater inför presidentvalet i Kongo-Kinshasa.

Skjutning på domarkontor i Pennsylvania

Minst fyra personer rapporteras ha skadats vid en skottlossning på ett domarkontor i orten Masontown i Pennsylvania i USA, enligt tidningen Pittsburgh Tribune-Review.

Nyhetsbild

Ford: FBI bör utreda påstått övergrepp

Den kvinna som anklagar den amerikanske tilltänkte HD-domaren Brett Kavanaugh för sexuella övergrepp vill att FBI utreder anklagelserna innan hon vittnar inför senatens justitieutskott, rapporterar CNN. Enligt utskottet ska ett skriftligt vittnesmål ha lämnats in senast på fredag om vittnesmålet ska ske på måndag.

Nyhetsbild

Svenskt barn fick tio gånger för mycket morfin

Ett barn på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg fick tio gånger högre morfindos än ordinerat. Felet upptäcktes av personalen och barnet fick inga bestående men, skriver SVT Väst.

Nyhetsbild

Twitter möblerar om i sin tidslinje

Mikrobloggen Twitter gör om sin tidslinje. Användarna kan på nytt läsa inlägg i omvänd kronologisk ordning, med det senaste först.

Nyhetsbild

Skottdrama i Wisconsin – fyra skadade

Fyra personer har skottskadats i en kontorsbyggnad i en förort till staden Madison i den amerikanska delstaten Wisconsin. Även den misstänkte skytten skadades och hans tillstånd är kritiskt, rapporterar CNN med hänvsining till polisen.

Nyhetsbild

Zambisk minister sparkas för biståndsfiffel

Zambias regering sparkar utvecklingsminister Emerine Kabanshi. Det sker en dag efter det att Sverige, Storbritannien och flera andra länder i Europa stoppat sitt bistånd till landet på grund av misstankar om korruption.

Nyhetsbild

Två döda i oväder på brittiska öarna

En kvinna omkom när stormvindar fick hennes husvagn att tumla utför en klippa nära Galway i västra Irland. Enligt polisen hittades den medelålders kvinnan död på en strand.

Nyhetsbild

Över hundratusen drabbade av tunnelbanestopp i Stockholm

Ett strömavbrott stoppade trafiken helt på den gröna linjen i Stockholms tunnelbana mitt i rusningstrafiken på onsdagen. Stationer stängdes och det fanns ännu vid 18-tiden inte någon prognos för när felet ska vara avhjälpt. Även Nockebybanan i västra Stockholm är drabbad.

Nyhetsbild

Trump: Jag har ingen justitieminister

Utredningen om rysk inblandning i valrörelsen 2016 har fortfarande inte stoppats och USA:s president Donald Trump går nu till hårt angrepp mot Jeff Sessions, hans egen justitieminister.– Jag har ingen justitieminister. Det är mycket sorgligt, säger Trump i en intervju.

Nyhetsbild

Många döda i båtolycka i Kongo-Kinshasa

Minst 27 personer har bekräftats döda och flera andra förmodas också vara omkomna efter en båtolycka i norra Kongo-Kinshasa.

Nyhetsbild

Labour krävs på besked om ny brexitomröstning

En andra brexitomröstning eller inte? Hur ska Labourpartiet ha det? Nu kräver den brittiska regeringens brexitminister Dominic Raab besked, sedan flera ledande Labourpolitiker öppnat dörren på glänt för en ny folkomröstning om Storbritanniens relation till EU.

Nyhetsbild

Hög IS-chef dömd till döden i Irak

Nyhetsbild

Macrons livvakt grillades av senatorer

Den så kallade Benallaskandalen tog en ny vändning när Alexandre Benalla, president Emmanuel Macrons tidigare livvakt, ställdes inför tuffa frågor från ett särskilt utskott i den franska senaten.

Nyhetsbild

Helenius tänker inte bli en slagpåse: "Kommer aldrig åka runt för att plocka på mig pengar"

BOXNING Boxaren Robert Helenius går en kamp mot klockan. Om 34-åringen vinner över Erkan Taper i slutet av september tar han ett steg upp mot världstoppen. Om han blir knockad är frågan om han orkar resa sig igen.

Nyhetsbild

EU-domstolen: Rätt att pricka EU-parlamentariker för trakasserier

Processen gick rätt till då EU-parlamentet för två år sedan gav EU-parlamentarikern Jasenko Selimovic (L) en prickning för trakasserier av sin egen personal.Detta konstaterar EU-domstolens första instans – varpå Selimovic meddelar att han ställer in sin kandidatur i valet nästa år.

Nyhetsbild

Trump besöker stormdrabbade North Carolina

USA:s president Donald Trump besöker under onsdagen North Carolina, en av de delstater som drabbats hårdast av ovädret Florences framfart.

Nyhetsbild

Los Angeles tar steg mot pälsförbud

USA:s andra största stad och ett av den globala modeindustrins centra, Los Angeles, rör sig mot ett förbud mot försäljning och tillverkning av en rad pälsprodukter.

Nyhetsbild

Flera påkörda utanför moské i London

En man vårdas på sjukhus med en allvarlig benskada efter att ha blivit påkörd av en bil utanför en moské i norra London, uppger brittisk polis. Ytterligare två personer skadades lindrigt.

Nyhetsbild

Nordkorea och Sydkorea vill ha gemensamt sommar-OS

Från toppmötet i Pyongyang kommer fortsatta besked om att Nord- och Sydkorea ser ut att sträva mot enighet och försoning. De båda länderna säger att de ska jobba för att få till en ansökan till att arrangera sommar-OS år 2032. Och Nordkorea kommer att tillåta internationella observatörer att övervaka en "permanent nedmontering" av landets viktigaste robotanläggningar.

Nyhetsbild

Fler döda grävs fram efter supertyfonen Mangkhut

Dödstalet efter Mangkhuts framfart i Filippinerna har stigit till minst 81, enligt landets myndigheter. Ännu fler offer för supertyfonen lär hittas när räddningsarbetare fortsätter att söka igenom förödelsen efter de kraftiga jordskred som utlösts av ovädret.

Nyhetsbild

Fem miljoner barn riskerar hungersnöd

Fler än fem miljoner barn riskerar att drabbas av hungersnöd i Jemen på grund av kriget som lett till att mat- och bränslepriser skjutit i höjden i landet, varnar Rädda barnen.

Nyhetsbild

Rumänien ska rösta om gayäktenskap

Rumänien kan vara på väg att blockera möjligheten för gaypar att gifta sig. Den 6-7 oktober kommer landet att hålla en folkomröstning om huruvida landet ska ändra i lagtexten för att på så vis hindra homosexuella par från ingå äktenskap.

Nyhetsbild

Man knivskuren vid rån i Stockholm

En man knivskars i samband med ett rån i Bredäng i sydvästra Stockholm på tisdagskvällen.

Nyhetsbild

Svensk sjökapten döms till fängelse för sjöfylleri

Den sjökapten som sovande körde på grund utanför Helsingborg den 3 augusti döms till fyra månaders fängelse för sjöfylleri, rapporterar Sydsvenskan.

Nyhetsbild

Trump överväger permanent militär i Polen

USA:s president Donald Trump överväger en förfrågan från Polen som vill se en permanent amerikansk militär närvaro i landet. Polen har vid upprepade tillfällen efterfrågat amerikansk militär med motiveringen att man fruktar en rysk aggression.

Nyhetsbild

Porrstjärna om Trump: Ville inte bli president

Den tidigare porrstjärnan med artistnamnet Stormy Daniels döljer inte något i sin kommande bok om sin påstådda affär med Donald Trump. Hon ger ingående beskrivningar av Trumps prestationer i sängen och andra detaljer om deras relation 2006.

Nyhetsbild

Facebook anklagas för diskriminering

Miljontals kvinnor kan ha gått miste om jobbmöjligheter på grund av den riktade annonseringen på Facebook, enligt medborgarrättsorganisationen American Civil Liberties Union (ACLU).

Nyhetsbild

Tre palestinier skjutna till döds

Två palestinier har skjutit ihjäl i Gazaremsan efter att israelisk militär drabbat samman med palestinska demonstranter vid gränsen vid gränsen mot Israel, enligt den palestinska hälsomyndigheten.

Nyhetsbild

S vill förhandla om ny talman för Sveriges riksdag – Alliansen sval

Socialdemokraterna vill göra upp med de borgerliga om en gemensam talmanskandidat. Men de borgerliga partierna håller fast vid att presentera en gemensam Allianskandidat och fortsätter att försöka komma fram till ett namn.

Nyhetsbild

Tysklands underrättelsechef får gå

Hans-Georg Maassen, chef för tyska säkerhetstjänsten BFV, sparkas från sin post, men får som tröst en hög befattning inom inrikesdepartementet. Han hamnade i blåsväder efter en kontrovers som bland annat kretsar kring de främlingsfientliga protesterna i Chemnitz i slutet av augusti.