Det blir dans i Stjärnhallen på lördag. Här spelar Tomas Fantz orkester på en tidigare danskväll i Stjärnhallen.

Topelius hela veckan

Nykarleby är staden där det händer nästa vecka. På fredag inleds Topeliusveckan som pågår från fredag den 5 januari ända till söndag den 14 januari. Denna helg erbjuds bland annat trettondagsvandring, brädspel, innebandy och dans. Hela Topeliusveckans program hittar du på staden Nykarlebys hemsida.

Trettondagsbal på Pavis

Det är igen dags för trettondagsbal på Pavis. Denna gång inleds kvällen med mingel bland små stationer, där finns vinprovning och smaktester samt lekfulla maritima nötter att knäcka. Sedan avnjuts en trerätters middag med utvalda viner.

Efter middagen blir det dans och trevligt umgänge.

Arrangörer är Håkan Forss och Segelsällskapet i Jakobstad.

Emma Blomqvist och Emmi Välimäki på Kraken pole-studio i Karleby.

Kraken pole-studio firar födelsedag

Kraken pole-studio firar 1 år och bjuder därför på gratis "prova på-timmar" på lördag. Den första gratistimmen, klockan 12.00 till 12.45 riktar sig till barn och unga i åldern 6-13 år. De som fyllt 14 år får prova på under följande timme, klockan 13 till 14. Studion finns på Hammargränd i Karleby.

Ta årets första svängom i Nykarleby

På lördag blir det dans till tonerna av Carsima i Stjärnhallen. Kvällen börjar klockan 20 och pågår till klockan ett på natten. Det är NIK, Muik och Blue Fox som står för arrangemanget.

Flamencodans.

Värm dig med lite Flamenco i kylan

Konstnärsparet Kati "La Zíngara" Vyyryläinen och gitarristen/sångaren David Manzano bjuder på en unik möjlighet att njuta av Flamencodans och musik på Kulturgaraget i Karleby.

Flamencokvällen äger rum på lördag klockan 19 till 21 och dörrarna öppnas klockan 18."Förbered er på en het exotisk kväll!", skriver arrangörerna.

Sätt Vexala på kartan!

På söndag klockan 15 blir det våffelkalas i byagården i Vexala. Samtidigt presenteras Vexalas dolda utflyktspärlor för nu är Vexalas nya kartvykort klart. Tips om unika utflyktspärlor utlovas. Under kvällen dras också vinnaren av en Vexalapryl. Kvällen går under namnet "Vi lägger byin på Karton".

Evenemanget är en del av Topeliusveckan 2024.

Sanjay Khan och Charlotta Kerbs har startat upp ett unikt samarbete. Han kommer nu till Finland för att göra två spelningar med henne i Österbotten.

Sjung och dansa in 2024 med Dhamal World Collective Duo

Dhamal World Collective Duo, alltså Charlotta och Sanjay ser framemot att få dansa och sjunga in det nya året med dig på fredag klockan 19 till 20.30.
Kvällen inleds med meditativ, enkel och upplyftande sång tillsammans. Gästerna får sjunga med eller lyssna och njuta av gemenskap och kraft i sång och musik.
Sedan fortsätter kvällen med dans till levande musik av Charlotta och Sanjay som äger rum i Yoga Bubblan, TT-hallen andra våningen.
"Vi ser fram emot att få dansa och sjunga in det nya året med Dig, välkommen, namaste!", skriver arrangörerna.
Förhandsanmälan krävs.

Vi önskar er en god fortsättning på det nya året!