|

Kaleva: Allt fler jobbar redan före asylbeslut

Allt fler asylsökare deltar i arbetspraktik eller frivillig verksamhet, skriver Kaleva. Åtminstone i norra Österbotten är allt fler också i lönearbete.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Förvaltningsdirektör Ari Haaranen vid Finlands Röda kors Uleåborgsdistrikt säger att olika former av frivilligt eller avlönat jobb utanför flyktingförläggningarna är vanligare än någonsin.

–?Det här har blivit ett nytt fenomen under det senaste året.

Kaleva säger att det inte finns någon landsomfattande koordination av hur asylsökare ska aktiveras i arbetslivet. Det finns ingen som helst samordning av de asylsökandes arbetslivskompetens eller olika sysselsättningsprojekt.

Migrationsdirektör Hanna Määttä vid norra Finlands NTM-central säger att man inte satsat på att få de asylsökande med i arbetslivet eftersom de flesta av dem ändå kommer att få avslag på sin asylansökan.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

THL om coronaläget: Vinterns högtider blir en utmaning – 60 procent av smittorna sker nu i familjekretsen

Mika Salminen, direktör vid Institutet för hälsa och välfärd.
Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari

Mika Salminen, direktör vid Institutet för hälsa och välfärd.

Institutet för hälsa och välfärd och Social- och hälsovårdsministeriet informerade om de senaste dagarnas utveckling på en presskonferens i förmiddags. Här kan du läsa vår direktrapportering från presskonferensen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan