Nöje

Mest läst senaste veckan

Nöje

Nyhetsbild

Ord i Springsteen-låt korrigeras efter 46 år

Ända sedan albumet "Born to run" gavs ut 1975 har Bruce Springsteens fans debatterat ett ord på öppningsspåret "Thunder road".

Nyhetsbild

Hedvig från Raseborg besöker Österbotten för att se sommarteater – "Ett spontant beslut att åka hit"

Hedvig Lindholm från Karis i Raseborg turistar i Österbotten och besöker så många sommarteatrar som hon bara hinner. Idén till resan växte fram under en halvtimme.

Nyhetsbild

Tv-toppen: här är de tio populäraste tv-programmen i svenska kanaler

En deckarserie lockar näst flest tittare. Men i toppen hittas ett folkkärt sommarprogram. Här är de mest populära tv-programmen i som sänds i svenska kanaler.

Nyhetsbild

Veckans bil: Lätt fransos väger tungt

Vi testade nya Alpine A110S på den anrika portugisiska tävlingsbanan Circuito Estoril. Sällan har det känts så spännande att fästa bilbältet och trycka på startknappen.

Nyhetsbild

Fredrik Furu ska äntligen möta publik igen – "Känns nervöst och härligt på samma gång"

Fredrik Furu hade tänkt vara ledig i sommar men kan inte låta bli att spela inför publik nu när det äntligen är tillåtet igen. Den första livespelningen ges i Korsholm – som är hans nya hemmaplan.

Nyhetsbild

Swedish House Mafia har släppt ny singel

Swedish House Mafia har släppt sin första nya musik sedan 2012.

Nyhetsbild

Sex Pistols möts i rätten

Tre av medlemmarna i det legendariska punkbandet Sex Pistols utkämpar nu en rättslig strid i London. Striden gäller en ny tv-serie om bandet.

Nyhetsbild

Uppgift: Netflix börjar med spel nästa år

Netflix räknar med att inleda en satsning på spel nästa år, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

Nyhetsbild

Karlebybrödernas indiespel säljer för miljoner – spelarna finns i USA

Spelföretaget Bugbytes nyaste rymdspel Space Haven har nått framgång på indiespelmarknaden.

Nyhetsbild

VIDEO: Hackarens verktygslåda – så gör de för att komma åt din dator

Hackare har en mängd olika verktyg som skapar kaos i våra datorer. Denna video beskriver några av de verktyg som de använder.

Nyhetsbild

Veckans bil: Fyra, drag och Roc’n’roll

Håll med om att blotta tanken på att förvandla en suv till cabriolet känns som en ganska befängd idé? Det är ungefär som att blanda en sommardrink på rosévin och öl. Men efter att ha provkört nya Volkswagen T-Roc Cabriolet får vi tänka om.

Nyhetsbild

Video: Så tar du hand om hunden i hettan

Hundar kan ha svårt att hantera värme och drabbas lätt av värmeslag – då ska du göra så här.

Nyhetsbild

Veckans bil: Hyundai Tucson Plug-in Hybrid – klassens nya pluggis

Hyundais namngivare skolkade aldrig från geografilektionerna. Bayon har fått sitt namn efter en stad i Frankrike, Kona efter ett distrikt på Hawaii och dagens testbil Tucson efter en stad i stekheta Arizona. Vi har testat den efterlängtade laddhybriden.

Nyhetsbild

Per Andersson längtar till Allsångs-scenen – "Jag har uppträtt för träd och lyktstolpar"

Molly Sandén och Per Andersson är extra taggade på premiären av "Allsång på Skansen" efter en lång pandemi i Sverige, utan publikkontakt.

Nyhetsbild

Veckans bil: Sällan har vi kört en så snygg Toyota

Toyota presenterar nu den andra generationen av vätgasbilen Mirai och vagnen är av en helt annan kaliber än föregångaren. Sällan har vi kört en så genomtänkt, kompetent och snygg Toyota.

Nyhetsbild

Världens största vikingautställning invigs – 2 500 objekt om ett samhälle i förändring

Starka kvinnor och ett stort internationellt utbyte – Historiska museet i Stockholm fortsätter att nyansera bilden av vikingarna.

Nyhetsbild

Domkyrkan i Åbo och "Top gun" tar plats i flygsimulator

Ölandsbron, Turning Torso och domkyrkan i Åbo tar plats i "Microsoft flight simulator", när de nordiska länderna hamnar i strålkastarljuset. – Vi kände att vi verkligen kunde förbättra området, säger Jörg Neumann, chef för simulatorserien.

Nyhetsbild

Dna-detektiven berättar i bok: Lättad när jag hittade mördaren

I 16 år sökte polisen efter dubbelmördaren i Linköping. När släktforskaren Peter Sjölund kom in i bilden greps gärningsmannen på några veckor. Nu kommer boken om genombrottet – och den banbrytande tekniken som kan förändra svenskt polisarbete för alltid.

Nyhetsbild

Tio helgalna biluppfinningar som aldrig slog igenom

Ända sedan bilen föddes så har tillverkarna försökt att locka kunder med genialiska uppfinningar och allt börjar som vanligt med en idé.

Nyhetsbild

Ödslig ensamhet där isarna råmar – svägerskor ger ut bok

Ödslig glesbygd, ensamt polisarbete och ofattbar grymhet. Men också en berättelse om hopp. Nu deckardebuterar svägerskorna Ulrika Lundgren Lindmark och Jennie Lundgren med "Där isarna råmar".

Nyhetsbild

För 50 år sedan lyssnade han, nu är Hans själv en naturväktare: "Ibland får vi in påsar med avföring – det är vi tacksamma för"

Jubileum Många är stora som hus eller så men de flesta är små. – Vi förstår bara en liten del av naturens hemligheter, säger naturväktaren Hans Hästbacka. I kväll firar det legendariska radioprogrammet 50 år.

Nyhetsbild

En väldigt känd skådespelare, en hiphoppare och en överlevare – här är Vegas sommarpratare

Bland årets sommarpratare finns bland annat kända artister, författare, forskare, företagare, konstnärer och idrottare.

Nyhetsbild

Video: Enkla knep som kan höja värdet på din bostad

En bostads värde bestäms framför allt av utbud och efterfrågan, men det finns även andra påverkande faktorer. Se klippet för enkla knep med stora resultat!

Nyhetsbild

Veckans bil: Audi RS e-tron GT – med motorljud inspirerade av elektropop

Det tyska bandet Kraftwerk trollbinder en hel värld med sina elektrifierade toner. Nu dyker ett nytt kraftverk upp i form av bilen Audi RS e-tron GT och gissa varifrån inspirationen till elbilens virtuella motorljud hämtats? Just det, Kraftwerk. 

Nyhetsbild

Här är årets sommarpratare i P1 – Benjamin Ingrosso är först ut

Sommar, sommar, sommar. Bland årets sommarpratare finns Benjamin Ingrosso, Jessica Meir, Gizem Erdogan och Anna-Lena Laurén. – Det känns väldigt stort och ärofyllt, säger Ingrosso till TT.

Nyhetsbild

LISTA: De här festivalerna kan du gå på i sommar

I sommar kommer både inhemska och utländska artister att uppträda i Finland. I Vasa ordnas en EDM-festival för första gången. 

 

Nyhetsbild

Veckans bil: Polestars nya ledstjärna

Polestar 2 är en körglad och praktisk elbil som dessutom fått sitt grundpris rejält kapat. Vi har provkört den uppdaterade ledstjärnan som tillverkas i Kina för att få grepp om såväl attraktions- som lyskraften.

Nyhetsbild

Asap Rocky släpper film om Sverigehäktningen

"Stockholm syndrome". Det är titeln på den amerikanske rapstjärnan Asap Rockys egen dokumentärfilm om sommaren 2019 då han satt häktad i Stockholm efter ett bråk efter en spelning.

Nyhetsbild

Carola om "Let's dance": "Lite väl maniskt"

TV Carola Häggkvist var en av de största stjärnorna i årets upplaga av TV4:s "Let's dance", men några veckor före finalen valde hon att hoppa av, av hälsoskäl.

Nyhetsbild

"Cruella" får uppföljare

NÖJE Disneysuccén "Cruella", som just nu visas på finska biografer, får en uppföljare.

Nyhetsbild

"Oslo" – mer brännande än regissören önskade

NÖJE Kan en film kännas mer aktuell än HBO-filmen ”Oslo”? Samtidigt som den har fått premiär har våldet åter exploderat mellan Palestina och Israel, den fredsöverenskommelse som filmen handlar om har än en gång försvunnit i glömska.

Nyhetsbild

Carolina från Österbotten har limmat tusentals glitterstenar i Let's Dance-kläderna – "Otroligt slitsamt och roligt samtidigt"

Carolina Forsman jobbade hårt bakom kulisserna på Let's dance. Och hon blev förvånad över alla österbottningar som jobbade där.

Nyhetsbild

Sångerskan Sanna Nielsen väntar barn

NÖJE Sångerskan och programledaren Sanna Nielsen är gravid – det skriver hon själv på Instagram.

Nyhetsbild

Världens 10 dyraste auktionsbilar – första platsen knips av en modell som bara finns i 36 exemplar

Det finns galna samlare och hungriga investerare som är beredda att betala hundratals miljoner för skatter på hjul. Vi har grävt fram världens 10 dyraste auktionsbilar och värdeutvecklingen saknar motstycke i affärsvärlden.

Nyhetsbild

Essi från Vasa kan bli Miss Finland: "Jag har inga problem att bjuda på mig själv"

Essi Unkuri har varit med i tävlingen förut och blev publikfavorit. I år är hon med igen, och drömmer om att gå hela vägen till Miss Universe-tävlingen.

Nyhetsbild

Nya dykningar startar vid medeltidsskepp i Sverige

Utgrävningarna vid skeppsvraket Gribshunden som förliste i Blekinge skärgård 1495 fortsätter. Nu startar en tre veckor lång utgrävning till havs – och ett spännande fynd kan redan ha gjorts.

Nyhetsbild

Veckans bil: BMW M3 skyfflar kraften till baksulorna

Sagan om ringen är världens mest kända fantasyroman och BMW M3 är en framgångssaga som saknar motstycke i bilvärlden. I båda fallen bjuds vi på en äventyrlig kamp mellan gott och ont.

Nyhetsbild

Tonat pressglas med historia

Det är 140 år sedan Iittala glasbruk grundades. Sedan dess har företaget försett oss med åtskilliga vardagsklassiker i tonat glas, men också uttrycksfulla samlarföremål.

Nyhetsbild

14-åriga Ella kan få världsgenombrott – "Hela min släkt gör något med musik"

Från okänd till att uppträda på Globens tak. 14-åriga Ella Tiritiello har svårt att ta in de senaste veckorna – men vill göra sin röst hörd. – Jag hoppas man kan höra min musik i framtiden, säger hon.

Nyhetsbild

Godisautomaten vann "Masked singer" i Sverige

I nio veckor har han charmat, trollbundit och förvirrat både jury och tv-tittare. När masken åkte av på den skönsjungande Godisautomaten var det komikern Daniel Norberg som dolde sig därunder.

Nyhetsbild

"En stor grej för Vasa" – tre kockar i Årets kock-tävlingen har Vasakoppling

Simon Selin var snubblande nära vinsten i fjol. Nu hoppas han att han och de två andra Vasa-kockarna Jonathan Slotte och Alex Kallträsk gör upp i finalen.

Nyhetsbild

Dog pidrospelaren knall fall? Här är vinnarna i vår deckartävling!

Vi bad våra läsare ge sina bästa förslag på en titel till en deckare med österbottnisk koppling. Och som ni levererade! Se alla kusliga, mystiska och ibland roliga titlar här.

Nyhetsbild

En skådespelare, en komiker och en artist i SVT:s långkörare "Stjärnorna på slottet"

Årets upplaga av "Stjärnorna på slottet" är den sextonde säsongen. Även i år är det tv-kocken Tareq Taylor som tillsammans med de fem stjärnorna sätter ihop måltiderna under programserien.

Nyhetsbild

Veckans bil: Skodas nya elbil kommer snart bli poppis

Skodas nya elbil Enyaq behöver 7,3 timmar och 16 ampere för att få full kräm i batterierna med bilens inbyggda trefasladdare.

Läs ÖT digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande