Nöje

Mest läst senaste veckan

Nöje

Nyhetsbild

Video: Här är årets bröllopstrender

Återvunnet, klassiskt och personligt - här är trenderna som gäller för den stora dagen.

Nyhetsbild

Ben Affleck återvänder som Batman

Nyhetsbild

Färre grova sexscener i nya "GoT"-serien

Nyhetsbild

Viktor Noréns spelglädje: "Vill sjunga rakt in i örat på publiken"

Under en planlös "anti-turné" 2019 väcktes spelglädjen till liv för Viktor Norén. Nu vill han bli ett med publiken igen. – Jag längtar efter mötet med människorna, att smälta samma via musiken, säger han om årets sommarturné.

Nyhetsbild

Veckans bil: En sagolik historia

Sagan om ringen är världens mest kända fantasyroman och BMW M3 är en framgångssaga som saknar motstycke i bilvärlden. I båda fallen bjuds vi på en äventyrlig kamp mellan gott och ont – därför tar vi det säkra före det osäkra och genomför vår bilrecension på Gotland Ring. I ett gammalt kalkstensbrott tre mil norr om Visby ligger nämligen en racerbana som bjuder upp till dans på 7 375 meter av den slätaste asfalten man kan uppbringa.

Nyhetsbild

Netflix rasar mot "Bridgerton"-musikal

Netflix stämmer teamet bakom musikalen baserad på rollfigurer ur strömningsjättens "Familjen Bridgerton", skriver The Wrap.

Nyhetsbild

VIDEO: Fyra iskalla fakta om glass – här äter man flest glassar per sommar

Har du koll på dessa spännande fakta om glass?

Nyhetsbild

Unga väljer Tiktok och Instagram för nyheter

Nyhetsbild

Sju minnesvärda ögonblick med Lady Gaga

En köttklänning, en Tarantino-bil och en jämtländsk påklädare – allt har dragit uppmärksamhet till Lady Gaga. Här är några av världsstjärnans många minnesvärda ögonblick.

Nyhetsbild

Veckans bil: 10 tokiga biluppfinningar – som aldrig slog igenom

Ända sedan bilen föddes har olika tillverkare försökt att locka kunder med genialiska uppfinningar och allt börjar som vanligt med en idé. Vissa är dock betydligt mera genomtänkta än andra och vi tänkte hålla oss till de mer eller mindre värdelösa. Tja, vi snackar om allt ifrån en familjetransportör med kärnreaktor till en tvättäkta skitbil där man uträttade sina behov i farten. Varsågoda, här är 10 tokiga biluppfinningar som aldrig slog igenom. Tack och lov!

Nyhetsbild

Veckans bil: Dags att höja pulsen?

Hyundai hävdar lite småkaxigt att dagens testbil inte ska mätas i varvskalan RPM (revolutions per minute) utan i BPM (beats per minute) - alltså hur fort hjärtat slår. Sanningen är nog snarare att båda skalorna kan användas för att beskriva nya Kona N. Det är nämligen en varvvillig nöjesmaskin som definitivt får våra bilhjärtan att slå snabbare än vanligt. Under huven bultar nämligen en turbofyra på 280 hästkrafter.

Nyhetsbild

Malung dansar och ler igen – finländska band med under Dansbandsveckan

Efter två år är Dansbandsveckan i Malung tillbaka. I år spelar band från sex länder och arrangörerna räknar med att publiken har hittat tillbaka. – Vi har haft två år av abstinensbesvär så vi är både glada och otroligt taggade. Nu ska vi köra all in! säger Lars Bälter, kommunikationsansvarig på Dansbandsveckan.

Nyhetsbild

Fossilfynd visar hur pandan blev vegetarian

Sex miljoner år gamla fossilfynd i Kina har gett svar på mysteriet om hur pandan blev vegetarian – och hur djurets "falska tumme" uppstod.

Nyhetsbild

Veckans tio bilar värda att vänta på

Sommar, sol och semester – men bilindustrin ligger inte på latsidan. Mängder av heta nyheter väntar bakom kulisserna och går du i bilbytartankar gäller det att ha god framförhållning. Tålamod är som bekant en dygd och här är tio rullande frestelser som verkligen sätter din uthållighetsförmåga på prov.

Nyhetsbild

LISTA: Sommarens viktigaste tv-serier

Mormonmord, drömgudar och tidsresor är några av komponenterna i de mest lovande serierna under sommarens andra hälft. Här är fem tips på vad du inte ska missa.

Nyhetsbild

HBO lägger ned serie om lesbisk kärlek

Nyhetsbild

Hugh Grant bussade Benny Hill på Boris Johnson

Nyhetsbild

Mörkare "Young royals" tillbaka i höst – Edvin Ryding har fått kämpa för att förstå prins Wilhelm: "Han är på en sorglig plats"

Tv-serien "Young royals" sköljde in över världen förra sommaren och i november kommer den mörka säsong två. Den här gången har Edvin Ryding fått kämpa för att förstå prins Wilhelm.

Nyhetsbild

Theoz slog igenom på Tiktok som 11-åring – i kväll gör han allsångsdebut på Skansen: "Ska bli jättekul"

I våras tävlade Theo "Theoz" Haraldsson i Melodifestivalen, i sommar drar han ut på "Digiloo"-turné – och snart blir det premiär i "Allsång på Skansen". – Det blir första gången för mig – så det känns stort, säger han.

Nyhetsbild

Bell gör musik när terapi är för dyrt – "Min målgrupp finns på Tiktok"

Tiktok-fenomenet Bell gör musik för att bearbeta jobbiga händelser. Nu spås hennes "Missförstått" bli en av sommarens stora hits. – Jag brukar skoja om att det är så dyrt att gå till en psykolog, så att jag blev artist i stället, säger det svenska stjärnskottet.

HBO Max slutar producera i Norden

Nyhetsbild

Harry Styles ställde in söndagens konsert i Köpenhamn: "Jag är förkrossad"

Nyhetsbild

Veckans bil: Bättre sent än först

Världens största biltillverkare har pressat ur sig tjugo miljoner hybrider – men ingen renodlad elbil. Nu kommer frälsaren som ska förändra allt och vars namn är så krångligt att det går åt en fusklapp för att få allt rätt. Det krävs inte mycket fantasi för att tro att bZ4X är en ny vän till robotduon R2-D2 och C-3PO i Star Wars. Nu är dock inte Toyotas elbil lika komplicerad som det låter, utan bZ4X står med alla fyra hjulen på jorden.

Nyhetsbild

AI ska bedöma åldern på Instagrams "vuxna"

Nyhetsbild

Volvo satsar på vätgas – Lastbil kan köra 1000 kilometer på en tank

Volvo Lastvagnar har byggt en eldriven lastbil som får kraften från bränsleceller med vätgas. Lastbilen ger inga farliga utsläpp. Men det kostar energi att producera vätgas.

Nyhetsbild

Sverige har nykorad nationalfjäril med vind i seglen

Den långlivade citronfjärilen är på frammarsch i Sverige – framför allt bryter den ny mark längst uppe i norr. Nu har den utsetts till Sveriges nationalfjäril.

Nyhetsbild

Ozzy Osbourne släpper nytt – efter tuffa tiden

Ozzy Osbourn släpper ett nytt album till hösten, skriver musiksajten Louder Sound.

Nyhetsbild

Sällsynt art tog tåget från Finland till konstgjord ö

Tanken var att öns växtlighet skulle växa fram utan mänsklig inblandning – men till slut var man tvungen att plocka fram röjsågen. Resultatet blev att försvunna växter har återvänt, två nya fågelarter häckar och dessutom har en mycket sällsynt blomma dykt upp på Pepparholm.

Nyhetsbild

Intresset för romantik och andlighet ökar hos bokläsare

Romantik, trädgård, tarot och andlighet. Intresset för just dessa ämnen har skjutit i höjden hos läsintresserade.

Nyhetsbild

Brad Pitt: Har alltid känt mig ensam

Nyhetsbild

Fem svenska stjärnor hyllas i TV4:s nya serie

Nyhetsbild

Beyoncé släpper ny singel

Albumet "Renaissance" släpps vid midnatt amerikansk tid.

Nyhetsbild

Veckans bil: Mercedes kommer med världens lyxigaste elbil

Mercedes har spänt musklerna till max för att erbjuda den ultimata milslukaren med en räckvidd som slår alla andra elbilar. Tyskarna säger att den grandiosa lyxkryssaren ska klara 67o kilometer mellan laddningarna och för att nå dit har den ett gigantiskt batteripaket på 108 kilowattimmar.

Nyhetsbild

Netflix bekräftar ny säsong av "Squid game"

Netflix har nu officiellt bekräftat att det blir en ny säsong av den sydkoreanska succéserien "Squid game".

Nyhetsbild

Veckans bil: Är ID.5 med på noterna?

Volkswagen ID.3 blev den mest sålda elbilen 2020 och i fjol tog storebror ID.4 över dirigentpinnen. Nu är det dags för nya ID.5 att göra storstilad entré och frågan är om en suv med coupélinjer kan hålla liv i den nya traditionen eller om tysken trampar i klaveret? På jakt efter sanningen reste vi till Wolfgang Amadeus Mozarts födelsestad – Salzburg.

Nyhetsbild

Britney Spears har gift sig – exet försökte våldgästa bröllopet

Britney Spears har gift sig med pojkvännen Sam Asghari. Men bara timmar före vigseln blev tillställningen våldgästad av barndomsvännen Jason Alexander, som stjärnan var gift med i lite över två dygn för nära 20 år sedan.

Nyhetsbild

Lista: Här är årets sommarpratare i Sveriges Radio

Sol, semester – och "Sommar i P1". Anis Don Demina, Stefan Ingves och Lusine Djanyan från Pussy Riot är några av årets sommarvärdar.