Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Söndagen var världens varmaste dag

Enligt preliminära uppgifter var söndagen den 21 juli 2024 den varmaste dagen som någonsin uppmätts.

Nyhetsbild

"Kvinnor kan bestämma över sina egna kroppar" – Harris möttes av jubel

Kamala Harris möttes av publikens jubel under sitt första kampanjmöte i Milwaukee i vågmästarstaten Wisconsin. Hon angrep Trump på flera punkter, och talade om framtiden.

Nyhetsbild

Secret service-chefen avgår efter hård kritik

Kimberly Cheatle, chef för livvaktsstyrkan Secret service, avgår från sin post efter mordförsöket på USA:s expresident Donald Trump.

Nyhetsbild

Sonya kallade på hjälp men sköts till döds – avsky efter nytt polisvåld i USA

När en kvinna ringde polisen för att hon var rädd att någon brutit sig in i hennes hus blev hon skjuten i huvudet av polisen. Dödsskjutningen, som fångats på film, väcker avsky i USA.

Nyhetsbild

Skogsbränder utom kontroll i Kanada – tusentals evakueras

Tusentals personer har de senaste dagarna tvingats fly från sina hem för att komma undan stora skogsbränder i Kanada, skriver The New York Times.

Nyhetsbild

Harris ger känga åt Trump – tror på valvinst

Kamala Harris är fast inställd på att vinna valet som presidentkandidat – men säger att det har varit en "berg- och dalbana" sedan Joe Biden hoppade av.Samtidigt säger Biden att det var "rätt sak att göra".

Nyhetsbild

Snoop Dogg utvald till att bära OS-facklan

Den amerikanske rapparen Snoop Dogg har valts ut till att bära OS-facklan.

Nyhetsbild

Beyoncé stöttar Harris – erbjuder kampanjlåt

Veyoncé låter Kamala Harris använda "Freedom" som officiell kampanjlåt. Donald Trump däremot har fått tummen ner från Village People tidigare, men dansar ändå vidare till deras discohit "YMCA."

Nyhetsbild

Blåser av affär värd 21 miljarder med Google

Nyhetsbild

Harris säkrar stöd – kan välja parhäst snart

Kamala Harris har nu säkrat stöd av tillräckligt antal delegater för att formellt nomineras som Demokraternas presidentkandidat inför valet i november, rapporterar AP.

Nyhetsbild

"Biden mår bättre i dag" – Kamala Harris höll tal

"Joe Bidens arv är oöverträffat i modern historia", sade Kamala Harris när hon för första gången framträdde vid Vita huset efter det att den amerikanske presidenten meddelat att han hoppar av valkampanjen.

Nyhetsbild

Turbulenta veckor i USA – detta har hänt

Han var fast besluten att inte ge upp loppet mot Donald Trump. Till sist fattade USA:s president Joe Biden ändå det historiska beslutet att kliva åt sidan. Detta har hänt i amerikansk politik de senaste turbulenta veckorna.

Nyhetsbild

De kan bli Harris vicepresident

En guvernör från rostbältet, en hbtq-person eller en tidigare astronaut? Efter Joe Bidens avhopp tyder det mesta på att Kamala Harris blir Demokraternas presidentkandidat. Hennes val av vicepresidentkandidat är karriärens kanske mest avgörande.

Nyhetsbild

Banbrytare och ifrågasatt – nu tar hon över kampen mot Trump

Vicepresident Kamala Harris är den mest sannolika presidentkandidaten för Demokraterna efter Joe Bidens avhopp. Som vicepresident har Harris fått utstå mycket kritik.

Nyhetsbild

Fem skjutna till döds på vårdhem i Kroatien

Fem personer har skjutits till döds på ett vårdhem i Kroatien, uppger statliga medier.

Nyhetsbild

Efter förbuden i USA – fler aborter via nätet

Fler aborter utförs i USA – trots totalförbud i nästan var tredje delstat. Sedan rätten till fri abort upphävdes och ett 60-tal kliniker tvingats stänga har antalet aborter skjutit i höjden. – Tillgången till nätbaserade tjänster har revolutionerat abortvården, säger forskaren Caitlin Myers.

Nyhetsbild

Pengaregn över Harris – miljoner strömmar in

En insamlingsplattform för gräsrotsbidrag hävdar att pengar flödat in till Kamala Harris presidentkampanj i en takt som gör den till den mest inkomstbringande dagen inför valet hittills.

Nyhetsbild

Tungt stöd för Harris efter Bidens avhopp

Flera tunga demokrater sluter upp bakom vicepresident Kamala Harris, sedan president Joe Biden hoppat av sin omvalskampanj.

Nyhetsbild

Biden kastar in handduken

USA:s president Joe Biden meddelar att han inte längre ställer upp för omval – en månad innan Demokraternas presidentkandidat formellt ska utses.

Nyhetsbild

Joe Biden ställer inte upp i presidentvalet

USA:s president Joe Biden ställer inte upp i höstens presidentval. Han uppger att han stödjer vicepresident Kamala Harris som ny presidentkandidat.

Nyhetsbild

Stalinstaty halshuggen med slägga i Ryssland

Nyhetsbild

Amerikanska bombflygplan flög över Finland

På söndagen flög två amerikanska bombflygplan över Finland.

Nyhetsbild

Netanyahu träffar Biden på tisdag

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu kommer att träffa USA:s president Joe Biden i Washington på tisdag, meddelade hans regeringskansli på söndagen.

Nyhetsbild

Domstol stramar åt kritiserat kvotsystem i Bangladesh

Högsta domstolen i Bangladesh beslutade på söndagen att strama åt det kvotsystem som orsakat våldsamma studentprotester i landet.

Nyhetsbild

Kontroversiella Project 2025 huvudvärk för Trump

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump tar avstånd från Project 2025 – en ultrakonservativ och omtalad plan för att förändra styret av USA. Demokraterna har i sin tur gjort planen till ett huvudnummer i sin valkampanj.

Nyhetsbild

Första utlåtandet om Trumps skottskada

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump fick en två centimeter bred skottskada i ytterörat efter förra veckans attentat, enligt tidigare Vita huset-läkaren och politikern Ronny Jackson.

Nyhetsbild

Trump: "Tog en kula för demokratin"

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump är tillbaka på sin valturné efter mordförsöket.– Förra veckan tog jag en kula för demokratin, sade Trump vid ett kampanjmöte i Michigan, det första efter attentatet.

Nyhetsbild

Foster räddat från sin döda mors mage i Gaza

Sjukhuspersonal i Gaza uppger att man räddat en liten pojke från sin moders mage efter att hon dött av skador i ett israeliskt anfall.

Nyhetsbild

Så många Windows-enheter drabbades av haveriet

Windows-enheter världen över drabbades av it-haveriet som på fredagen skapade massiva störningar hos bland annat flygbolag, fondbörser och butiker världen över.

Nyhetsbild

Tusentals trotsar utegångsförbud i Bangladesh – över 100 döda

Dödstalen i Bangladesh stiger. Minst 123 människor har dödats i våldsamma protester mot regeringen. Tusentals demonstranter trotsade på lördagen det utegångsförbud som införts.

Nyhetsbild

Kvinnorna utmanar maffian i turisttäta Apulien

Styret i staden Neviano på Italiens klack har upplösts. Orsaken är att den lokala maffian har kunnat påverka myndigheterna och tillskansa sig makt. I regionen Apulien går kvinnor i bräschen för att stoppa maffians framfart, med fara för sina egna liv.

Nyhetsbild

It-haveriet kan få konsekvenser i veckor

Att återställa alla datorer i det världsomfattande it-haveriet kan ta veckor. Drabbade datorer måste åtgärdas manuellt, vilket blir en tuff utmaning för företag med tusentals enheter.

Nyhetsbild

Minst 300 poliser skadade i Bangladesh

Minst 300 poliser har skadats i Bangladesh under fredagens sammanstötningar med demonstranter på flera platser i huvudstaden Dhaka.

Nyhetsbild

Gaza: Alla barn lider av psykisk ohälsa

Sängvätning, mardrömmar, depression och föräldrar som inte kan ta hand om sina barn. Efter månader av krig lider Gazaborna av trauman och ständig rädsla. – Jag kan inte ge mina barn vad de behöver, säger Hamada som förlorat en nyfödd son.

Nyhetsbild

Nattliga drönarattacker mot Ukraina

Ryssland attackerade flera delar av Ukraina med drönare under natten, enligt ukrainska myndigheter.

Nyhetsbild

Bidens kampanjchef: Han är kvar i "racet"

Joe Bidens kampanjstab hävdar återigen att 81-åringen ställer upp för omval i höst trots att flera tunga demokrater kräver att han ska lämna plats för en annan presidentkandidat.

Nyhetsbild

Dödssiffran växer i Bangladesh – nu sätts militären in

Över 100 människor har dödats i våldsamma protester i Bangladesh. Regeringen sätter nu in militären och inför utegångsförbud för att få slut på oroligheterna.

Nyhetsbild

Amerikansk reporter döms till 16 års fängelse i Ryssland

Wall Street Journal-journalisten Evan Gershkovich verkade inte reagera när domen kom, utan såg lugn ut. Domaren frågade honom om han förstod innebörden i domen, och han svarade ja.

Nyhetsbild

Vietnams ledare har dött

Vietnams generalsekreterare för kommunistpartiet, landets mäktigaste ledare, 80-årige Nguyen Phu Trong har dött, enligt partiet.

Nyhetsbild

Trump talade om Gud och enighet – forskare: "Ändå ingen ny man"

Donald Trump talade om Gud och enighet under det republikanska partikonventet. Trump vill nu nå ut till dem som inte är hans kärnväljare tror forskaren i retorik Martin Sundby.

Nyhetsbild

Melania Trump åter vid makens sida

När expresidenten Donald Trump höll sitt linjetal på republikanernas konvent fanns hans fru Melania vid hans sida.

Nyhetsbild

Trump stora tal efter attentatet: "En kvarts tum från att ta mitt liv"

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump går till val på ett enat USA, meddelade han i sitt första tal efter helgens mordförsök. – Jag kandiderar för att bli president för hela Amerika, sade Trump som menar att det är Guds vilja att han överlevde.

Nyhetsbild

Ukraina drar sig tillbaka från ännu en by

Ukrainas armé har lämnat byn Urozjine i länet Donetsk. Ryska styrkor har tagit kontrollen över flera samhällen i området under sommaren.

Nyhetsbild

Över 100 avrättade i Saudiarabien i år – nästan en avrättning varannan dag

Två personer dömda för drogsmuggling avrättades på torsdagen i Saudiarabien, meddelar inrikesdepartementet. Kritik från människorättsorganisation.

Nästa femårsplan i EU: Mindre byråkrati och enklare tågresor

Allt från fler poliser till "luftförsvarssköld" och enklare tågresor utlovas i Ursula von der Leyens planer för EU-kommissionen till år 2029.