|

Lännen Media: Företagare är längre sjuka än arbetare

Arbetare är oftare sjuka än andra men företagare och arbetslösa har den längsta sjukfrånvaron, skriver Lännen Media.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det här framgår av en undersökning som chefen för Folkpensionsanstaltens forskningsteam Jenni Blomgren och forskaren Sauli Jäppinen har gjort.Arbetare är ofta sjukskrivna för problem i hållnings- och rörelseorganen, det vill säga rygg, nacke, armar och ben, medan lägre tjänstemän och arbetslösa vanligen har mentala problem.

Blomgren och Jäppinen utredde den socioekonomiska bakgrunden till längre sjukdomsperioder som Folkpensionsanstalten ersätter, det vill säga minst 12 dagars sjukfrånvaro.Undersökningen omfattade personer i åldrarna 25 62 år. Samplet var 70 procent av finländarna i arbetsför ålder, det vill säga 1,6 miljoner finländare.

Jag rekommenderar artikeln
Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Underhållande hockeymatch – Hermes slog TuTo

ISHOCKEY Hermes och Åbolaget TuTo bjöd på säsongens hittills bästa match i Karleby.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan