|

Alla hastighetskameror slås på i dag

NyhetsbildZoom
Alla automatiska hastighetskameror i landet, cirka 120 stycken, slogs på under onsdagen intensifierade hastighetsövervakning. Foto: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto
I dag inleder polisen en dygnslång intensivövervakning för att stoppa fortkörning. Övervakningen inleddes klockan sex i morse och pågår till klockan sex i morgon.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisstyrelsen uppger att man kommer att slå på alla automatiska hastighetskameror som finns på våra vägar, alltså omkring 120 kameror.

– Sett till mängden teknisk utrustning är det här den största mängden som någonsin varit i bruk samtidigt i Finland, säger överkommissarie Dennis Pasterstein som är chef för Polisens trafiksäkerhetscentral.

Dessutom kommer polispatruller också att bege sig ut för att övervaka hastigheterna.


– Vi fokuserar på områden där det skett olyckor och där det är vanligt med för höga hastigheter. Vi försöker också ingripa i enlighet med de önskemål vi fått från allmänheten. Vi kommer till exempel att genomföra övervakning nära skolor och daghem, säger polisinspektör Jouni Takala.

Polisen presenterar resultaten av hastighetsövervakningen på torsdag.


Överkommissarie Dennis Pasterstein publicerade på tisdag kväll en lista på 40 kameror som är i bruk på olika håll i landet. I Österbotten nämns kameran vid korsningen av riksväg 8 och Bråtövägen i Kronoby.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen ger anvisningar: Så här gör du om du möter en varg

Vet du när du ska ringa nödcentralen eller när man ska kontakta en rovdjurskontaktperson vid ett vargmöte? Polisen informerar om hur man ska göra.

Nyhetsbild
Lokalt

Ullavabor vill lämna Karleby – "Karleby motsätter sig inte om det är majoritetens vilja"

Karleby Delar av Ullava vill lämna Karleby och höra till Kaustby eller Toholampi i stället. Geografin och skolfrågor ligger bakom planerna.

Nyhetsbild
Lokalt

Wilma och Matilda pratade bäst – "Det var roligt att få uttrycka en åsikt"

KARLEBY Det blev både språkbad och övning i att tala inför publik när österbottniska gymnasieelever tävlade i retorik på tisdagen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan