Finland besegrade Färöarna med 4–0 (2–0) i sin sista match i U17-EM-kvalet på tisdagen.

Finland gjorde redan i sjätte minuten mål genom Elias Mastokangas. Efter det fortsatte hemmalaget att dominera matchen.

Färöarna var aldrig nära att överlista Viljami Sinisalo i det finländska målet i första halvlek. I slutet på första halvlek tryckte anfallaren Terry Ablade in bollen till 2–0 efter att motståndarnas målvakt släppt en retur.

Ställningen var 2–0 i halvlek.

I början av andra halvlek rann Anssi Suhonen genom den färöiska backlinjen men blev efter en sen tackling fälld innanför straffområdet. Den slovakiska domaren Filip Glova pekade utan tvekan på straffpunkten. Straffen utnyttjades kliniskt av Mastokangas som gjorde sitt andra mål för matchen.

Inte långt efter det blev Mastokangas mycket fint framspelad av Ablade och tryckte till med högerdojan. Bjart Mörk i den färöiska buren fick en hand på bollen, men än en gång var Ablade framme och gjorde 4–0.

Några fler mål blev det inte, men Färöarna spelade fult och drog på sig fyra gula kort i andra halvlek. Det straffade sig – på tilläggstid drog deras vänsterback Samal Jakup Johannusarson på sig sitt andra gula kort och fick vandra av planen.

Benjamin Hiekkanen från Vasa IFK ingick i startelvan och spelade hela matchen. Jeremiah Streng satt på bänken.