|

HS: Ökat stöd för Socialdemokraterna

NyhetsbildZoom
SDP:s ordförande Antti Rinne. Foto: Lehtikuva/Vesa Moilanen
I Helsingin Sanomats nya gallup framkommer det att Socialdemokraterna knappar in på Samlingspartiet, som är Finlands populäraste parti.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Helsingin Sanomat har låtit göra en ny gallup som mäter stödet för Finlands partier. Enligt gallupen har SDP ett understöd på 19,0 procent, vilket är en ökning med nästan en procent i jämförelse med oktober.

Det innebär att partiet knappar in på Samlingspartiet, som har ett stöd på 21,4 procent, vilket är det högsta stödet.

I fjol hade Centern ett stöd på 20,9 men stödet har nu sjunkit till 15,1 procent. Enligt tidningen beror minskningen på landskapsreformen.

Samlingspartiet har lyckats behålla sitt väljarstöd genom att låta Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori stå för kritiken mot reformen, vilket verkar vara en fungerad taktik, konstaterar Helsingin Sanomat.

Blå framtid, har ett stöd på 1,6 procent.

38,1 procent
Det totala understödet för regeringspartierna.


Sannfinländarna har ett stöd på 8,7 procent, Svenska Folkpartiet 4,4 procent, De Gröna 15,7 procent, Kristdemokraterna 3,3 procent och Vänsterförbundet har ett stöd på 8,8 procent.

Totalt intervjuades 2 434 finländare i gallupen och felmarginalen är två procentenheter för de stora partierna.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan