|

Superb säsongsavslutning av Bottas

NyhetsbildZoom
Valtteri Bottas säsongsavslutning blev en fullträff. Bottas tog säsongens och karriärens tredje seger. Foto: Lehtikuva/AFP/Andrej Isakovic
Valtteri Bottas avslutade F1-säsongen på bästa möjliga sätt. Mercedesföraren kontrollerade loppet i Abu Dhabi från början till slut och tog karriärens tredje seger.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För det andra racet i rad startade Bottas från den första rutan. I starten i Brasilien smet Ferrariföraren Sebastian Vettel förbi – men i Abu Dhabi gjorde Bottas inga misstag.

Mercedesfinländaren körde lugnt och kontrollerat och ledde mer eller mindre från början till slut. Bottas gav bara ifrån sig ledningen i samband med ett depåstopp – men återtog snabbt förstaplatsen av Lewis Hamilton.

Precis som i kvalet var Mercedesbilarna i en klass för sig. Hamilton var ständigt Bottas hack i häl, men attackerade aldrig.

Bottas tog säsongens och karriärens tredje seger. Hamilton slutade tvåa och Sebastian Vettel trea.

Kimi Räikkönen startade som femma och slutade fyra i sin Ferraribil. Red Bulls Daniel Ricciardo startade som fyra och avbröt efter bilbekymmer.

Lewis Hamilton säkrade världsmästartiteln redan i slutet av oktober. Vettel slutade tvåa i sammandraget och Bottas trea.

Räikkönen tog sig förbi Ricciardo i den sista tävlingen och var säsongens fjärde bästa förare.

Mercedes vann konstruktörs-VM för fjärde året i rad.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan