Långborden dukas upp med delikatesser från alla landskap, både i form av salt och sött. Årets servitörer som fyller på bjudningsfaten och häller upp kaffet kommer från Yrkesinstitutet Prakticum i Helsingfors, och i köket står kockstuderande från Oulun Palvelualan Opisto.

Salta produkter:

  • Smörgåstårta med kallrökt havsöring
  • Smörgåstårta med varmrökt lammkött
  • Rågpirog med sik
  • Potatispiroger med siklöja
  • Varmrökt lax- och spenatrullader
  • Macarons med varmrökt lax
  • Rågchips med fyllning på kallrökt strömming
  • Snittar med renkött
  • Pirog med and och rotfrukter
  • Munsbitar med sik
  • Regnbågs- och risrullader
  • Renköttsmousse på lantbröd
  • Cocktailbitar med blodkorv och lingon
  • Rågbägare med trattkantarell
  • Pastejer med bondbönafyllning
  • Urval av traditionella färskostar med svartvinbärssylt från Gullranda


Söta produkter:

  • Ellen Svinhufvudtårta
  • Havtornstårta
  • Lingon- och vispgrötskaka
  • Blåbärs-vaniljtårta
  • Apelsin- och chokladtårta
  • Drottningpirog
  • Alexanderbakelser
  • Vitchoklad-potatisbakelser
  • Havretarteletter med färskost
  • Surmjölkskaka
  • Traditionella nordbottniska bakverk och vattenkringlor
  • Skedbröd och rågpepparkakor
  • Havtorns-, blåbärs- och tranbärsmarmelad
  • Finland 100 år praliner


Drycker:

  • Kaffe från litet kafferosteri
  • Ekologiskt te med rökbastusmak
  • Slottets traditionella bål
  • Rött och vitt vin
  • Äppelsaft från Gullranda
  • Öl från inhemskt mikrobryggeri
  • Vatten