Sport förlorade med 3–2 (1–1, 1–0, 1–1) mot Pelicans inför 3160 i Lahtis på tisdagskvällen.

Sport inledde matchen med att ta två utvisningar i snabb följd. Aleksi Ainalis tvåa för tripping reddes ut, men när Mikko Laine satt utvisad för en hakning small det.

Tjeckiska backen Libor Sulak sköt från blå och centern Antti Tyrväinen styrde in 1–0 efter 6.14.

Sport hade ett ineffektivt powerplay i mitten av perioden, men kvitteringen skulle komma.

Joel Kiviranta kom loss till höger, satte fart och serverade Ainali som lugnt och behärskat hängde in 1–1 efter 15.24.

Jesse Paukku tog Sport tredje utvisning i perioden, men Jonathan Iilahti i målet satte stopp för backen Mikko Kousa med en läcker räddning med plockhandsken.

Olavi Vauhkonen var när att näta i powerplay i början av andra perioden, men fick inte in pucken i öppet mål.

Halvvägs in i perioden bjöd Sport hemmalaget på ett ledningsmål.

Iilahti stoppade pucken bakom målet och när varken Tony Sund eller Ari Gröndahl gjorde något anspråk på spelredskapet dök i stället yttern Severi Lahtinen upp, tog hand om pucken och snurrade in 2–1 efter 31.30.

Och värre blev det i början av tredje perioden. Kousa vispade i väg en fladderpuck på mål från blålinjen och yttern Joonas Alanne styrde in 3–1 efter 42.15.

Sport plockade ut Iilahti i slutet av tredje perioden och fick ett powerplay med 1.34 kvar.

Ainali kom åt att kvittera när han pangade på direkt på en passning av Ari Gröndahl med 53 sekunder kvar.

Med 20 sekunder kvar var Erik Riska först på en retur, men målvakten Janne Juvonen säkrade tre poäng åt Pelicans med en mäktig räddning.