Leevi Mäkilä (mittfältare), Momoduo Sarr (anfallare), Jesper Suokko (mittfältare) och Khamis Maki (anfallare) heter de unga killarna som skrivit på fleråriga kontrakt med VPS. Mäkilä och Sarr är födda år 2000 och Suokko och Maki är födda 2002.

I ett pressmeddelande berättar Janne Lindberg, som är sportchef i VPS juniorförening, att samtliga spelare brinner för fotbollen.

– Det finns säkert fler spelare som kunde vara aktuella för kontrakt och det är viktigt att alla kommer ihåg att möjligheterna är lika för alla, säger Lindberg.

– Spelarna i fråga har förtjänat sina kontrakt, och det ska juniorföreningen ha ett stort tack för. Förutom allt jobb som de skickliga spelarna gjort ska också deras tränare uppmärksammas.

VPS tränare Petri Vuorinen är nöjd med juniorarbetet.

– Det är fint att vi kan samarbeta på det här viset inom föreningen. Jag har jobbat allt mer med de äldre juniorerna och de här spelarna har jobbat hårt för sina kontrakt. Deras tränare har också gjort saker och ting rätt och man ska inte glömma föräldrarna som har stöttat spelarna, säger Vuorinen.

De unga killarna kommer att spela med VPS akademilag i division 3 den här säsongen.