|

Björklöven gästar Sport i försäsongsturnering

NyhetsbildZoom
Sport besegrade Björklöven med 4–3 i finalen i Umeå Cup den 31 augusti 2013. På den tiden var backen Antti Uitto lagkapten, medan yttern Jani Kiviniemi nyligen repat sig från en knäskada. Foto: Arkiv/Izabelle Nordfjell/Västerbottens-Kuriren
I mitten av augusti blir det försäsongsturnering på Kopparön. Björklöven från Umeå reser över Kvarken för att spela Vasa Cup tillsammans med Sport, Lukko och Ässät.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Senast Vasa Cup spelades var 2013 och då lyckades Sport inte vinna några matcher. Nu dammas konceptet av och 16–17 augusti blir det försäsongsturnering på Kopparön. Hockeyallsvenska IF Björklöven finns med i turneringen, liksom Sports ligarivaler Lukko och Ässät.

Björklöven slutade tredje i slutspelsserien i Hockeyallsvenskan och var snubblande nära att nå playoff om att få spela kval till SHL. "Löven" var en poäng efter IK Oskarshamn och Södertälje SK, varav Oskarshamn hade bättre målskillnad.

I laget huserar Sportbekanta backen Mikko Pukka, som blivit en publikfavorit i Umeå, och Jeppisfostrade backen Simon Backman, som spelat ligahockey för TPS och SaiPa.

Rutinerade centern Filip Riska gick över från Sport till Björklöven i januari. Han skrev på ett kontrakt för återstoden av säsongen och det har inte hörts något om en eventuell fortsättning i Umeå för Riskas del.

Efter säsongen stod det däremot klart att yttern Roope Talaja, som fostrats i KalPa och spelat KHL-hockey för Jokerit, lämnar Björklöven till förmån för Sport.

Sport meddelar att det blir massvis med aktivitet kring matcherna. Bland annat kommer publiken att få chansen att bekanta sig med laget både på isen och i omklädningsrummet. Det blir även en tekniktävling där spelare från de deltagande lagen gör upp om vem som är skickligast.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan