VPS gjorde en bra första halvlek mot Ilves. Den räckte inte till seger. Hemmalaget var under hård press i andra halvlek.

Sebastian Strandvall gjorde sitt andra mål för säsongen då han satte in en straff i den fjortonde minuten.

Matias Ojala fällde Jesper Engström, som var på en av sina offensiva räder, i straffområdet. Fällningen var solklar och Oskari Hämäläinen behövde inte tveka innan han pekade på straffpunkten.

Strandvall tog straffen och vinklade in den vid stolpen inför 1602 åskådare.

VPS jobbade väldigt bra med försvarsspelet hela första halvlek till slut. Däremot var anfallsspelet långsamt och omständigt.

I andra halvlek satte Ilves in en hård press mot Marko Meerits mål. VPS fick inte till något ordentligt spel, utan tvingades försöka slå undan bollarna i Ilvespressen.

Och Meerits, som ligadebuterade för säsongen, gjorde en bra insats i målet.

Men VPS förlorade oroväckande många närkamper.

Ett kvitteringsmål hängde i luften i andra halvlek, och i åttionionde minuten gjorde Niklas Jokelainen 1–1, som blev slutresultat.

VPS presenterade en intressant liganykomling då den egna produkten Momodou Sarr gick in i startelvan. Han spelade första halvlek på vänsterkanten och den andra på topp i anfallet.