|

Dansk poängkung till Sport

NyhetsbildZoom
Toni Kallela spelade i Ässät säsongen 2015–2016. Foto: Joonas Salo
Yttern Toni Kallela ansluter till Sport. 25-åringen kommer närmast från Danmarks högstaliga.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kallelas kontrakt gäller för säsongen 2018–2019.

Under den senaste säsongen har han spelat i danska Herning Blue Fox. I 50 grundseriematcher samlade han på sig 25+39=64 poäng, med vilka han toppade poängligan i serien.

Som yngre samlade Kallela på sig flera utmärkelser i A-juniorernas FM-liga.

Kallela har hunnit spela ligahockey i Ässät, Ilves, Tappara och KalPa.

– Toni är en skicklig spelare och snabb skridskoåkare. Han kan både göra mål och spela fram, säger sportchef Markus Jämsä i ett pressmeddelande.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan