|

Nya regler ska göra F1 mer spännande

NyhetsbildZoom
Från och med VM-säsongen 2019 ska omkörningar bli enklare i formel 1. Arkivbild.Foto: Asanka Brendon Ratnayake/AP/TT Foto: Asanka Brendon Ratnayake
Nya regler ska från och med nästa säsong göra formel 1-VM till en mer spännande affär, meddelade Internationella bilsportsförbundet (FIA) på tisdagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sedan den nuvarande V6-motorn med turbohybrid infördes 2014 har endast tre stall – Mercedes, Ferrari och Red Bull – vunnit VM-lopp. Från och med 2019 inför formel 1 flera förändringar som är tänkta att skapa jämnare lopp genom att det ska bli enklare att köra om.

Bland annat ska bilarnas aerodynamik förenklas: framvingen får ett större spann, bromssystemet blir enklare och bakvingen blir bredare.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan