FOTBOLL FM-ligan

• VPS – PS Kemi 3–1 (2–0)
  • Publik: 1457.

PS Kemi försökte inte ens pressa VPS i början och hemmalaget visade beslutsamhet framåt.

I nionde minuten slog Juha Hakola en hörna som gästernas försvar mötte. Hakola fick tillbaka bollen och hittade Sebastian Strandvall som nickade in 1–0 via ribban.

I femtonde minuten var det Fabrice Gatambiyes tur. Den 18-åriga mittfältaren, som gjorde sin första start i FM-ligan, dunkade nätt in sitt första ligamål från håll.

I början av andra halvlek tryckte PS Kemi på och VPS spel blev ängsligt. VPS-bekantingen Juho Mäkelä utnyttjade en rejäl bjudning – en miss i kommunikationen mellan Eero-Matti Auvinen och Marko Meerits – och rullade in 2–1-reduceringen i 61:a minuten.

Men i anfallet efter rann Ibrahima Gueye igenom och satte 3–1 med en kylig chipp.

Gästerna hade en boll i stolpen på tilläggstid, och sedan var det klappat och klart.