|

Svängigt och målrikt i gigantkampen – Kanada till semifinal

NyhetsbildZoom
Ryan O'Reilly satte segermålet för Kanada. Foto: Claudio Bresciani/TT
Två ishockeygiganter. En skulle bort redan i kvartsfinal. Och det blev Ryssland som fick lämna VM efter att Kanada vunnit i förlängning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kanada besegrade Ryssland med 4–5 efter förlängning.

VM-kvartsfinalen blev en godbit för den objektive åskådaren, inte bara på grund av matchens dignitet, då det blev en tillställning där två stjärnfyllda offensiva manskap frodades.

Till en början såg det ändå ut att bli en kanadensisk affär. Speciellt när Ryan Nugent-Hopkins petade in 0–2 till Kanada efter att lite mer än halva matchen spelats. Men det målet blev en väckarklocka för målproduktionen. Innan perioden var slut hade ledningen både reducerats och kvitterats.

Och varje gång Kanada tog tillbaka ledningen i tredje perioden var en ryss redo att kvittera inom loppet av en minut eller två. 4–4 vid full tid – och förlängning väntade.

Där blev Rysslands Kirill Kaprizov utvisad, vilket gav Kanada ett läge att få sista ordet.

Ryan O'Reilly stod rätt i en underbemannad rysk zon och fixstjärnan Connor McDavid hittade honom. Buffalo-anfallaren O'Reilly gjorde inga som helst misstag – och skickade Kanada till semifinal. Där väntar vinnaren i torsdagens sena kvartsfinal mellan Finland och Schweiz.

Jag rekommenderar artikeln
Senast publicerat
Visa fler
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan