|

Golden State NBA-segrare två år i rad

NyhetsbildZoom
Golden States Stephen Curry möter Clevelands Larry Nance i en situation i fredagens avgörande match. Foto: Tony Dejak
Golden State behåller NBA-titeln. Fjärde matchen i finalserien i den amerikanska basketligan mot Cleveland slutade 108–85, vilket innebär 4–0 i matcher.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Yeah!!! är Golden States stjärna Kevin Durants koncisa första kommentar, i en videosnutt på Twitter.

Liksom i förra årets finalserie blev han utsedd till finalens MVP, mest värdefulle spelare, den sjätte i NBA:s historia som lyckats med två sådana titlar i rad, rapporterar Field Level Media.

Hans kollega Stephen Curry stod för 37 poäng i sista matchen, och därmed en avgörande roll i att det blev en så enkel seger.

– Vi drog nytta av vår erfarenhet från förra året, säger Curry i intervjuer efter matchen.

– Vi visste att de skulle komma ut med en hård startoffensiv. Vi svarade på den och rusade direkt tillbaka mot dem, och satte tonen för hela matchen.

För Clevelands superstjärna LeBron James blev det i stället ett bittert kanske-farväl – många tror att han säger upp sitt kontrakt efter den här säsongen.

Golden State har nu segrat tre av de senaste fyra åren, 2015, 2017 och 2018.

I år blev det en förhållandevis enkel finalvinst. I första matchen blev det visserligen förlängning, men slutsiffrorna blev 124–114 i Golden States favör, trots att LeBron James gjorde 51 poäng.

Match två och tre slutade sedan 122–103 respektive 110–102.

Stephen Curry visar sig därmed åtminstone för tillfället ge bättre valuta för pengarna än LeBron James. De båda var i veckan de enda basketspelarna som kvalade in på idrottens löneligas tio-i-topp i tidskriften Forbes. James tjänade det senaste året 85,5 miljoner dollar, motsvarande tre kvarts miljard kronor, medan Curry fick nöja sig med 76,9 miljoner dollar.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Utvisningarna stod Muik dyrt

ISHOCKEY Muik Hockey blev utan poäng i hemmahallen i helgen. Spelarna höll nästan jämna steg med D-Kiekko i två perioder, men i slutändan stod utvisningarna laget dyrt. Nykarlebylaget förlorade med 1–5 (1–1, 0–1, 0–3)

Nyhetsbild
Inrikes

Polisen ber om ursäkt efter att fel familj fick dödsbud

Under natten till lördag dog en man i polishäktet i Lahtis. Under söndagskvällen bad Polisinrättningen i Tavastland om ursäkt efter att ha informerat fel familj om mannen död.

Nyhetsbild
Lokalt

Vasa sjukvårdsdistrikt reser till Australien för 15 600 euro

VASA I oktober åker fyra representanter för Vasa sjukvårdsdistrikt till Australien för att delta i en kongress. Totalt kostar resan drygt 15 000 euro.

Nyhetsbild
Sport

GBK fick sin revansch - slog KuFu med 3-1

Fotboll Fjärde gången gillt. GBK lyckades äntligen besegra Kuopiolaget KuFu-98.

Mest läst senaste veckan