|

Golden State NBA-segrare två år i rad

Golden States Stephen Curry möter Clevelands Larry Nance i en situation i fredagens avgörande match. Zoom
Foto: Tony Dejak

Golden States Stephen Curry möter Clevelands Larry Nance i en situation i fredagens avgörande match.

Golden State behåller NBA-titeln. Fjärde matchen i finalserien i den amerikanska basketligan mot Cleveland slutade 108–85, vilket innebär 4–0 i matcher.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Yeah!!! är Golden States stjärna Kevin Durants koncisa första kommentar, i en videosnutt på Twitter.

Liksom i förra årets finalserie blev han utsedd till finalens MVP, mest värdefulle spelare, den sjätte i NBA:s historia som lyckats med två sådana titlar i rad, rapporterar Field Level Media.

Hans kollega Stephen Curry stod för 37 poäng i sista matchen, och därmed en avgörande roll i att det blev en så enkel seger.

– Vi drog nytta av vår erfarenhet från förra året, säger Curry i intervjuer efter matchen.

Annons
– Vi visste att de skulle komma ut med en hård startoffensiv. Vi svarade på den och rusade direkt tillbaka mot dem, och satte tonen för hela matchen.

För Clevelands superstjärna LeBron James blev det i stället ett bittert kanske-farväl – många tror att han säger upp sitt kontrakt efter den här säsongen.

Golden State har nu segrat tre av de senaste fyra åren, 2015, 2017 och 2018.

I år blev det en förhållandevis enkel finalvinst. I första matchen blev det visserligen förlängning, men slutsiffrorna blev 124–114 i Golden States favör, trots att LeBron James gjorde 51 poäng.

Match två och tre slutade sedan 122–103 respektive 110–102.

Stephen Curry visar sig därmed åtminstone för tillfället ge bättre valuta för pengarna än LeBron James. De båda var i veckan de enda basketspelarna som kvalade in på idrottens löneligas tio-i-topp i tidskriften Forbes. James tjänade det senaste året 85,5 miljoner dollar, motsvarande tre kvarts miljard kronor, medan Curry fick nöja sig med 76,9 miljoner dollar.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

F1-stjärnor avstod knäböjning inför premiär: "Det som spelar roll är fakta och beteenden"

Lewis Hamilton knäböjer inför F1-premiären i Österrike.
Foto: Dan Istitene/AP/TT

Lewis Hamilton knäböjer inför F1-premiären i Österrike.

Alla förare utom sex valde att knäböja inför F1-premiären i Österrike. På sociala medier förklarar stjärnorna Charles Leclerc och Max Verstappen varför de avstod.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan