|

VPS fortsätter ha skadeproblem i backlinjen

NyhetsbildZoom
Timi Lahti är tillbaka i VPS startelva. Foto: Arkiv/Lisen Julin
VPS tar nya tag efter landslagspausen genom en knepig bortamatch mot RoPS i kväll.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Trots en välkommen vilopaus i och med landslagspausen saknar VPS fortfarande flera viktiga kuggar i laguppställningen, till exempel vänsterbacken Jesper Engström och mittbacken Elhadji Ciss.

Högerbacken Alexander McQueen fanns med när VPS kryssade 1–1 i derbyt mot SJK innan landslagspausen, men nu saknas även han i matchtruppen. Däremot är viktiga mittbacken Timi Lahti redo för spel igen och att han tar plats i backlinjen medan McQueen utgår är den enda ändringen jämfört med SJK-matchen. Mittfältaren Juho Lähde är också klar för spel igen, men startar på bänken.

Positivt är också att offensiva mittfältaren Joonas Vahtera fanns med i startelvan och spelade 82 minuter när akademilaget besegrade FC Kiisto med 4–3 i måndagskvällens division 3-derby i Sandviken, men Vahtera har en bit kvar till en matchform som håller för FM-ligan.

VPS ser ut att ställa upp med Berkant Güner, som bättrat på sitt spel i de senaste matcherna, och Jerry Voutilainen, som var en av planens bästa spelare i nygamla rollen som back mot SJK, som wingbacks i kvällens match i Rovaniemi.

VPS startelva: Marko Meerits – Eero-Matti Auvinen, Timi Lahti, Aubrey David – Berkant Güner, Aatu Laatikainen, Omar Jama, Jerry Voutilainen – Juha Hakola, Sebastian Strandvall – Douglas Caé.

På bänken: Samu Volotinen (mv), Hindrek Ojamaa, Akseli Kalermo, Marco Privitera, Fabrice Gatambiye, Juho Lähde, Ibrahima Gueye.

Avspark 18.30 i Rovaniemi.

När VPS och RoPS möttes i Sandviken i början av säsongen vann gästerna med 0–1 efter mål av yttern Lassi Lappalainen. RoPS ligger på tredje plats i ligatabellen, sex poäng före sjuan VPS.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan