|

VPS fortsätter ha skadeproblem i backlinjen

NyhetsbildZoom
Timi Lahti är tillbaka i VPS startelva. Foto: Arkiv/Lisen Julin
VPS tar nya tag efter landslagspausen genom en knepig bortamatch mot RoPS i kväll.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Trots en välkommen vilopaus i och med landslagspausen saknar VPS fortfarande flera viktiga kuggar i laguppställningen, till exempel vänsterbacken Jesper Engström och mittbacken Elhadji Ciss.

Högerbacken Alexander McQueen fanns med när VPS kryssade 1–1 i derbyt mot SJK innan landslagspausen, men nu saknas även han i matchtruppen. Däremot är viktiga mittbacken Timi Lahti redo för spel igen och att han tar plats i backlinjen medan McQueen utgår är den enda ändringen jämfört med SJK-matchen. Mittfältaren Juho Lähde är också klar för spel igen, men startar på bänken.

Positivt är också att offensiva mittfältaren Joonas Vahtera fanns med i startelvan och spelade 82 minuter när akademilaget besegrade FC Kiisto med 4–3 i måndagskvällens division 3-derby i Sandviken, men Vahtera har en bit kvar till en matchform som håller för FM-ligan.

VPS ser ut att ställa upp med Berkant Güner, som bättrat på sitt spel i de senaste matcherna, och Jerry Voutilainen, som var en av planens bästa spelare i nygamla rollen som back mot SJK, som wingbacks i kvällens match i Rovaniemi.

VPS startelva: Marko Meerits – Eero-Matti Auvinen, Timi Lahti, Aubrey David – Berkant Güner, Aatu Laatikainen, Omar Jama, Jerry Voutilainen – Juha Hakola, Sebastian Strandvall – Douglas Caé.

På bänken: Samu Volotinen (mv), Hindrek Ojamaa, Akseli Kalermo, Marco Privitera, Fabrice Gatambiye, Juho Lähde, Ibrahima Gueye.

Avspark 18.30 i Rovaniemi.

När VPS och RoPS möttes i Sandviken i början av säsongen vann gästerna med 0–1 efter mål av yttern Lassi Lappalainen. RoPS ligger på tredje plats i ligatabellen, sex poäng före sjuan VPS.

Visa fler
Kommentarer
|

Klart: Akademitränaren får ansvar i VPS

Nyhetsbild
André Lourenço ska hjälpa VPS undvika degradering från FM-ligan. Foto: Arkiv/Jona Nyström
Portugisen André Lourenço tar plats i ligalagets tränarteam. Han vill bland annat förbättra försvarsspelet.

Mest läst senaste veckan