|

VPS fortsätter ha skadeproblem i backlinjen

NyhetsbildZoom
Timi Lahti är tillbaka i VPS startelva. Foto: Arkiv/Lisen Julin
VPS tar nya tag efter landslagspausen genom en knepig bortamatch mot RoPS i kväll.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Trots en välkommen vilopaus i och med landslagspausen saknar VPS fortfarande flera viktiga kuggar i laguppställningen, till exempel vänsterbacken Jesper Engström och mittbacken Elhadji Ciss.

Högerbacken Alexander McQueen fanns med när VPS kryssade 1–1 i derbyt mot SJK innan landslagspausen, men nu saknas även han i matchtruppen. Däremot är viktiga mittbacken Timi Lahti redo för spel igen och att han tar plats i backlinjen medan McQueen utgår är den enda ändringen jämfört med SJK-matchen. Mittfältaren Juho Lähde är också klar för spel igen, men startar på bänken.

Positivt är också att offensiva mittfältaren Joonas Vahtera fanns med i startelvan och spelade 82 minuter när akademilaget besegrade FC Kiisto med 4–3 i måndagskvällens division 3-derby i Sandviken, men Vahtera har en bit kvar till en matchform som håller för FM-ligan.

VPS ser ut att ställa upp med Berkant Güner, som bättrat på sitt spel i de senaste matcherna, och Jerry Voutilainen, som var en av planens bästa spelare i nygamla rollen som back mot SJK, som wingbacks i kvällens match i Rovaniemi.

VPS startelva: Marko Meerits – Eero-Matti Auvinen, Timi Lahti, Aubrey David – Berkant Güner, Aatu Laatikainen, Omar Jama, Jerry Voutilainen – Juha Hakola, Sebastian Strandvall – Douglas Caé.

På bänken: Samu Volotinen (mv), Hindrek Ojamaa, Akseli Kalermo, Marco Privitera, Fabrice Gatambiye, Juho Lähde, Ibrahima Gueye.

Avspark 18.30 i Rovaniemi.

När VPS och RoPS möttes i Sandviken i början av säsongen vann gästerna med 0–1 efter mål av yttern Lassi Lappalainen. RoPS ligger på tredje plats i ligatabellen, sex poäng före sjuan VPS.

Kommentarer
|

VPS testar grek som gjort nitton mål i svenska division 1

Nyhetsbild
VPS tränare Petri Vuorinen vill ha in fler spelare i truppen. Foto: Linus Lindholm
En grekisk ytter med det ytterst lättstavade namnet Konstantinos Stavrothanasopoulos tränar med VPS för tillfället.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan