|

TPS-ikonen Tomi Kallio lägger skridskorna på hyllan – "Klart det är sorgset"

NyhetsbildZoom
Tomi Kallio har bland annat tre VM-silver på meritlistan. Foto: SPT/Markku Vuotila
Efter långa funderingar har 41-åriga TPS-kaptenen Tomi Kallio bestämt sig för att lägga av. – Tiden är mogen för det, säger Kallio i ett pressmeddelande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tomi Kallio har hållit hög klass i mogen ålder och stod för 55 poäng på 58 matcher i grundserien i FM-ligan förra säsongen. Efter TPS förlust mot Helsingfors IFK i bronsmatchen kände han att det var dags för ett avsked.

– Jag trodde aldrig att jag skulle spela så här länge i god form. Det är klart att det är sorgset och på hösten kan det hända att jag blir ännu ledsnare, säger Kallio i ett pressmeddelande.

Kallio inledde sin karriär i TPS säsongen 1995–1996 och spelade totalt 383 matcher i FM-ligan. Han spelade också tre säsonger i NHL och hela tolv säsonger i Sverige för Frölunda och Växjö.

I en video på TPS Youtube-kanal byter Kallio till svenska då han tackar för åren i Sverige.

– Ett stort tack till Frölunda och alla göteborgare. De åtta och ett halvt år jag fick spela i Frölunda och de två SM-gulden var på många sätt min bästa tid som hockeyspelare.


Efter åren i Sverige återvände Kallio till Finland. Han hade tänkt spela en säsong i TPS, men det blev tre.

– Jag fick avsluta karriären på mina egna villkor och i TPS-tröjan. Jag klarade också av att hjälpa laget. De goda minnena består, säger Kallio.

I prisskåpet har Kallio tre VM-silver, två VM-brons, tre SM-guld och två FM-guld.

Kommentarer
|

Godkänt bokslut men ingen styrelse för Jeppis Hockey – Invenius fick nog

Nyhetsbild
Henrik Invenius hade gått med i en styrelse som satsar på att öka intäkter i stället för att strypa utgifterna. Foto: Arkiv/Patrik Sundqvist
Ishockeylagets bokslut gick igenom i tisdags. Ny styrelse fick man ändå inte och nu tar en av pådrivarna sin hand från föreningen.

Mest läst senaste veckan