|

Brittisk aktivist gripen i Moskva

Brittiske gayrättsaktivisten Peter Tatchell under en tidigare protest i Moskva. Zoom
Foto: Misha Japaridze/AP/TT

Brittiske gayrättsaktivisten Peter Tatchell under en tidigare protest i Moskva.

Brittiska HBTQ-aktivisten Peter Tatchell har gripits i Moskva, under vad polisen kallar en olaglig protest, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

66-åriga Tatchell försökte genomföra en enmansprotest nära Röda torget för att demonstrera mot behandlingen av homosexuella i delrepubliken Tjetjenien.

Enligt en Reuters-journalist på plats ska polisen ha förklarat att rysk lag inte tillåter dylika protester utan tillstånd under fotbolls-VM, varpå Tatchell leddes i väg till en polisbil.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Finland avslutade EM-kvalet med förlust – kort resa till gruppspelet sannolik

Nyhetsbild
Grekland skapade betydligt mer än Finland och tog en välförtjänt seger i EM-kvalavslutningen. Foto: Lehtikuva/Markku Ulander
När Teemu Pukki satte 0–1 i första halvlek var det fest bland de tillresta finländarna. Men ett piggt Grekland vände matchen i andra halvlek.

Mest läst senaste veckan