|

Iran vann på självmål i slutsekunderna

NyhetsbildZoom
Marockos anfallare Aziz Bouhaddouz nickade bollen i fel mål. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Giuseppe Cacace
Marocko chockades av Iran som vann efter ett självmål på tilläggstid.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

FOTBOLLS-VM Grupp B

  • Marocko – Iran 0–1 (0–0)

Det blev en minnesvärd VM-debut för svenskfödda anfallaren Saman Ghoddos. När storstjärnan Alireza Jahanbakhsh bars ut på bår i 85:e minuten av Irans VM-premiär mot Marocko fick Östersunds stjärna hoppa in. Och det skulle bli ett lyckosamt byte.

I 94:e minuten ryckte Ghoddos fram längs med vänsterkanten och blev nedriven strax utanför Marockos straffområde. Innan Ghoddos lämnade över bollen till frisparksskytten Ehsan Hajsafi gav han den en lyckokyss – som fungerade.

Hajsafis frispark nickades in i eget mål av inhopparen Aziz Bouhaddouz, och 31-åringen låg med tungt sinne kvar på planen medan Ghoddos och resten av Iran firade det som blev en 0–1-seger.

Detta efter en slarvigt spelad match där Marocko tappade sitt tidiga övertag i matchen och matchbilden sedan utjämnades. Irans målvakt Alireza Beiranvand stod också för en stark räddning i slutskedet, före det dramatiska avgörandet på den andra planhalvan.

Kommentarer
|

Ishmael Yartey förstärker KPV – "Han tillför skicklighet"

KPV kämpar för att förnya kontraktet i FM-ligan. Till sin hjälp har man nu också Ishmael Yartey. En snabb ytter med både ghananskt och portugisiskt pass.

Mest läst senaste veckan