|

Ronaldos hattrick innebar kryss mot Spanien

NyhetsbildZoom
Cristiano Ronaldo 3 – Spanien 3. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Nelson Almeida
Cristiano Ronaldo påverkades inte alls av att han timmarna före matchen mot Spanien nåddes av nyheten att han ska betala cirka 19 miljoner euro till spanska skattemyndigheten. I stället kan Portugal skatta sig lyckliga att de har sin superstjärna. UPPDATERAD
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

FOTBOLLS-VM Grupp B

  • Portugal – Spanien 3–3 (2–1)

Fredagskvällens match mellan grannländerna var bara fyra minuter gången när spanska backen Nacho sträckte fram benet som Ronaldo, Nachos klubbkompis i Real Madrid, påpassligt föll över och tilldömdes en straff.

Målvakten David De Gea slängde sig åt ett håll och Ronaldo slog bollen högt åt det andra hållet. Leendet som Ronaldo sedan gav Nacho var skapligt hånfullt.

Men Nacho skulle få sin revansch senare i matchen.

Diego Costa gjorde Spaniens kvitteringsmål, men strax före paus sköt Ronaldo ett inte otagbart skott som De Gea inte lyckades få grepp på. Diego Costa svarade även för Spaniens andra kvitteringsmål tio minuter in i andra halvlek.

Tre minuter senare kom Nacho rusande och klippte till en stenhård halvvolley som gick i mål via stolpen och betydde 2–3 till Spanien.

Men syndabocken fick inte bli matchhjälte.

För med två minuter kvar fälldes Ronaldo strax utanför straffområdet, vek upp det högra byxbenet och skruvade sedan bollen över den spanska muren och in i krysset.

– Det är resultatet av många års arbete. Vi gick för segern. Även när vi låg under så gav vi oss inte, oavgjort var rättvist. Vi hade många chanser även om de hade mest boll. Det var en bra match, sa Ronaldo till Fifa efter matchen.

– Det ser bra ut för laget. Det var bara första matchen, mot ett av favoritlagen. Det var tufft men vi ska ge allt ända till slutet.

Kommentarer
|

Vidjeskog från start för Jaro

Nyhetsbild
Axel Vidjeskog får chansen att visa upp sig från start borta mot TPV: Foto: Arkiv/Sonja Wikström
Niklas Käcko presenterar en ganska väntad startelva till kvällens match mot TPV i Tammerfors. Backlinjen är den samma som i segern mot KTP.

Mest läst senaste veckan