|

Hörna direkt i mål då VPS utklassade blekt IFK Mariehamn

NyhetsbildZoom
VPS ställde till med målkalas i Sandviken. Foto: Linus Lindholm
Gästerna jobbade fram matchens första målchans, men sedan var det i långa stunder spel mot ett mål i Sandviken när VPS tog säsongens tredje hemmaseger.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

FOTBOLL FM-ligan

  • VPS – IFK Mariehamn 4–1 (2–0)

IFK Mariehamn hade svårt att komma in i matchen, men i nionde minuten fick anfallaren Aleksei Kangaskolkka till en farlig nick som Marko Meerits avstyrde.

VPS styrde och ställde i första halvlek och var rysligt effektivt. På tre heta målchanser blev det två mål.

Det första kom genom en frispark i 15:e minuten. Sebastian Strandvall ställde sig bakom bollen, men det var inte han som satte bollen i mål. I stället slog Strandvall en låg boll som via muren hamnade hos Juha Hakola. Denne hade tid på sig i straffområdet och prickade tryggt och säkert in 1–0 vid bortre stolpen.

I 26:e minuten slog Meerits en lång och bra boll upp till Douglas Caé. Brassen tog emot, väntade in och klackade åt Hakola som prickade stolpen. Strandvall fick tag i returen i straffområdet och pangade in 2–0.

Eero-Matti Auvinen var nära att nicka in bollen på en hörna, men IFK-försvaret hann i vägen.

Nio minuter in i andra halvlek stod det 3–0 på tavlan. Strandvall jagade i kapp en något tursam studs i straffområdet, spelade in till Caé och anfallaren vinklade in bollen.

I 61:a minuten fortsatte målfesten när Hakola slog en hörna som, antagligen med hjälp av lite vind och solen i ögonen på gästernas målvakt Marc Nordqvist, letade sig in i bortre krysset och innebar 4–0.

VPS fortsatte mala på mot ett uppgivet IFK och i 66:e minuten var Caé någon centimeter från att nicka in bollen.

Återstoden av matchen spelades av i makligt tempo. På tilläggstid fick vänsterbacken Thomas Mäkinen till ett tröstmål för IFK med ett skott från distans.

VPS laguppställning: Marko Meerits – Eero-Matti Auvinen, Timi Lahti (v), Jerry Voutilainen (57 min, Aubrey David) – Berkant Güner, Omar Jama (75 min, Fabrice Gatambiye), Aatu Laatikainen, Hindrek Ojamaa (69 min, Akseli Kalermo) – Juha Hakola, Sebastian Strandvall – Douglas Caé.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Philip Järvenpää är Österbottens svar på Roy Orbison

JAKOBSTAD Musik från 1950-, 60- och 70-talet fascinerar det unga stjärnskottet Philip Järvenpää. Framför allt gillar han Roy Orbisons låtar och stil att sjunga.

Nyhetsbild
Lokalt

Nya landskapsdirektören: Samarbete ett nyckelord för Mellersta Österbotten

KARLEBY Samarbete i olika riktningar är ett måste för Mellersta Österbotten. Nyvalda landskapsdirektören Jyrki Kaiponen tror att landskapet har en ljus framtid.

Nyhetsbild
Lokalt

Ovanligt många militärfordon i trafiken på torsdag

Returtrafiken efter försvarsmaktens luftvärnsövning i Lochteå kan störa trafiken i Karlebytrakten på torsdag.

Mest läst senaste veckan