|

Cristiano Ronaldo klar för Juventus

NyhetsbildZoom
Real Madrids Cristiano Ronaldo lämnar klubben efter nio säsonger för spel i Juventus. Foto: Pavel Golovkin
Det har ryktats, det har spekulerats och förhandlats. 10 juli 2018 blev dagen det till slut skedde. Cristiano Ronaldo lämnar Real Madrid – för Italien och Juventus. "Dessa år i Madrid har nog varit de lyckligaste i mitt liv", skriver Ronaldo i sitt avskedsbrev.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter nio säsonger i Real Madrid står det nu klart att en av världens bästa fotbollsspelare ger sig på en ny utmaning. Under tisdagen blev det klart att 33-årige Cristiano Ronaldo går till italienska Serie A och Juventus, där han har skrivit på ett fyraårskontrakt. Det skriver Real Madrid på sin webbplats.

"Efter Ronaldos önskan så har klubben gått med på en övergång till Juventus", skriver klubben och fortsätter:

"I dag vill Real Madrid uttrycka sin tacksamhet till en spelare som visat att han är den bäste i världen, och som definierat en av de mest briljanta epokerna i klubbens och fotbollsvärldens historia....För Real Madrid kommer Cristiano Ronaldo alltid vara en av klubbens främsta symboler och en unik referenspunkt för kommande generationer. Real Madrid kommer alltid att vara ditt hem."

Lyckad värvning
Enligt Reuters har Juventus betalat 100 miljoner euro för övergången. Ronaldos kontrakt är fyraårigt och sträcker sig till juni 2022.

Det var för nio år sedan som portugisen blev världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna (då) när Real Madrid hostade upp 94 miljoner euro för den dåvarande Manchester United-stjärnan.

Det blev en minst sagt lyckad värvning.

Under sin tid i Real Madrid så vann Ronaldo guldbollen (priset som världens bästa fotbollsspelare) fyra gånger, lika många gånger som Real Madrid under Ronaldos tid lyfte Champions League-trofén.

"Enorm tacksamhet"
I samband med offentliggörandet av övergången publicerades också ett brev från Ronaldo till Real Madrid-supportrarna. Ett brev fyllt av tacksamhet.

"Jag känner bara enorm tacksamhet mot den här klubben, dess fans och staden", skriver Ronaldo, som beskriver sina nio år i den spanska huvudstaden som "speciella" och "unika" och tackar samtliga runt klubben.

Likväl:

"Men jag tror att tiden är inne att inleda ett nytt kapitel i mitt liv och det är därför jag bett klubben om en övergång. Jag ber er alla, speciellt våra supportrar, att förstå mig", skriver portugisen.

Rekord efter rekord
På 292 ligamatcher i Real Madrid blev det makalösa 311 mål, vilket gör Portugals landslagskapten till klubbens bästa målskytt genom tiderna. I det europeiska cupspelet gjorde Ronaldo 105 mål på 101 framträdanden i den vita tröjan.

Både i klubb- och landslag har Ronaldo slagit de flesta målrekord som går att slå, och har därtill liga- och cuptitlar från både England och Spanien.

Nu, i Italien, väntar ännu ett land att bemästra för "CR7".

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan