|

Sportfostrade centern till norska mästarna

NyhetsbildZoom
Niklas Fogström ska spela norsk ligahockey för första gången i karriären. Foto: Arkiv
Efter sex säsonger i svenska högstaserien SHL flyttar Niklas Fogström till norska ligan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Niklas Fogström, 36, har skrivit på för en säsong med Storhamar. Hans senaste klubbadress i SHL var Färjestad.

– En smart, skridskostark och rutinerad center. Trots, eller snarare tack vare, många år i elithockeyn är han fortfarande ivrig att leverera och utvecklas. Niklas är dessutom en förbannat bra kille. Han har varit omtyckt var han än spelat och kommer att driva gruppen framåt under en spännande säsong, säger Storhamars svenska tränare Fredrik Söderström till klubbens webbplats.

Efter en överlägsen seger i grundserien tog Storhamar hem norska ligan i våras. Laget förlorade endast två matcher i slutspelet och Lillehammer föll med 4–1 i finalserien.

Med undantag av en sejour i Lukko 2001–2002 spelade Fogström i Sport från junioråldern fram till 2005, då han flyttade till Sverige för spel i division 1-klubben Tingsryds AIF. Efter bland annat ännu en kort sejour i Lukko etablerade sig Fogström i SHL 2012 med Luleå. Han fanns med då Luleå tog hem Champions Hockey League 2015 genom finalseger med 4–2 mot Frölunda.

CHL blir det för Fogström även kommande säsong. Storhamar möter Tappara, svenska Djurgården och tjeckiska Trinec i gruppspelet.

Visa fler
Kommentarer
|

Godkänt bokslut men ingen styrelse för Jeppis Hockey – Invenius fick nog

Nyhetsbild
Henrik Invenius hade gått med i en styrelse som satsar på att öka intäkter i stället för att strypa utgifterna. Foto: Arkiv/Patrik Sundqvist
Ishockeylagets bokslut gick igenom i tisdags. Ny styrelse fick man ändå inte och nu tar en av pådrivarna sin hand från föreningen.

Mest läst senaste veckan