|

Sportfostrade centern till norska mästarna

NyhetsbildZoom
Niklas Fogström ska spela norsk ligahockey för första gången i karriären. Foto: Arkiv
Efter sex säsonger i svenska högstaserien SHL flyttar Niklas Fogström till norska ligan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Niklas Fogström, 36, har skrivit på för en säsong med Storhamar. Hans senaste klubbadress i SHL var Färjestad.

– En smart, skridskostark och rutinerad center. Trots, eller snarare tack vare, många år i elithockeyn är han fortfarande ivrig att leverera och utvecklas. Niklas är dessutom en förbannat bra kille. Han har varit omtyckt var han än spelat och kommer att driva gruppen framåt under en spännande säsong, säger Storhamars svenska tränare Fredrik Söderström till klubbens webbplats.

Efter en överlägsen seger i grundserien tog Storhamar hem norska ligan i våras. Laget förlorade endast två matcher i slutspelet och Lillehammer föll med 4–1 i finalserien.

Med undantag av en sejour i Lukko 2001–2002 spelade Fogström i Sport från junioråldern fram till 2005, då han flyttade till Sverige för spel i division 1-klubben Tingsryds AIF. Efter bland annat ännu en kort sejour i Lukko etablerade sig Fogström i SHL 2012 med Luleå. Han fanns med då Luleå tog hem Champions Hockey League 2015 genom finalseger med 4–2 mot Frölunda.

CHL blir det för Fogström även kommande säsong. Storhamar möter Tappara, svenska Djurgården och tjeckiska Trinec i gruppspelet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan