|

Bottas bommade bort pallplats – Hamilton vann

NyhetsbildZoom
Lewis Hamilton drygade ut sin ledning i VM-serien med sju poäng. Avståndet ner till tvåan Sebastian Vettel är nu 24 poäng. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Ferenc Isza
Valtteri Bottas såg ut att kunna knipa andraplatsen bakom Mercedes-stallkamraten Lewis Hamilton i Ungerns GP. Men Sebastian Vettel gick inte med på det.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lewis Hamilton startade från pole position för 77:e gången i karriären och den VM-serieledande britten tog sin 67:e deltävlingsseger i söndagens race på Hungaroring.

Det såg även ut att kunna bli en dubbelseger för Mercedes, men Valtteri Bottas hade ett par tuffa varv på slutet.

Med sex varv kvar utnyttjade Sebastian Vettel DRS för att ta sig förbi Bottas. När finländaren sedan försökte kontra mot Ferrari-tysken låste det sig för honom och bilarna törnade ihop. Bottas ena framvinge tog skada och till råga på allt blev det en smäll till när Red Bulls Daniel Ricciardo attackerade tre varv senare.

Bottas tvingades nöja sig med femteplatsen, medan Kimi Räikkönen såg till att det blev två pallplatser för Ferrari genom att sluta tredje och Ricciardo, som startade från tolfte rutan, tog hand om fjärdeplatsen.

Kommentarer
|

Krutet vått för Muik Hockey

Nyhetsbild
Aleksandrs Smirnovs gör sig beredd att ladda bössan när fjärde kedjan är på isen med Jimmy Sigfrids, Erik Backlund och Joel Nyqvist. Foto: Glenn Hägg
När Muik Hockey tog emot HCIK i Finlandsserien var det positiva att man släppte bara in ett mål under 58 minuter. Det negativa var att man fick lämna rinken mållösa och då är det omöjligt att vinna hockeymatcher.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Jaro fick SJK att svettas - Ny spelare klar

FOTBOLL Jaro bjöd på bra motstånd mot Alexei Eremenkos SJK och förlorade bara med 1-2 (1-2) inför 408 åskådare i Tellushallen. Tränarna var ense om vem som övertygade mest. En testspelare blev också klar för Jaro.

Nyhetsbild
Lokalt

Fest invigde jubileumsåret i Kronoby

KRONOBY Kronoby fyller 50 och firade med jubileumsfest på lördagen i en nästan fullsatt festsal i Ådalens skola.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Nyhetsbild
Sport

Krutet vått för Muik Hockey

ISHOCKEY När Muik Hockey tog emot HCIK i Finlandsserien var det positiva att man släppte bara in ett mål under 58 minuter. Det negativa var att man fick lämna rinken mållösa och då är det omöjligt att vinna hockeymatcher.

Mest läst senaste veckan