|

Bottas bommade bort pallplats – Hamilton vann

NyhetsbildZoom
Lewis Hamilton drygade ut sin ledning i VM-serien med sju poäng. Avståndet ner till tvåan Sebastian Vettel är nu 24 poäng. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Ferenc Isza
Valtteri Bottas såg ut att kunna knipa andraplatsen bakom Mercedes-stallkamraten Lewis Hamilton i Ungerns GP. Men Sebastian Vettel gick inte med på det.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lewis Hamilton startade från pole position för 77:e gången i karriären och den VM-serieledande britten tog sin 67:e deltävlingsseger i söndagens race på Hungaroring.

Det såg även ut att kunna bli en dubbelseger för Mercedes, men Valtteri Bottas hade ett par tuffa varv på slutet.

Med sex varv kvar utnyttjade Sebastian Vettel DRS för att ta sig förbi Bottas. När finländaren sedan försökte kontra mot Ferrari-tysken låste det sig för honom och bilarna törnade ihop. Bottas ena framvinge tog skada och till råga på allt blev det en smäll till när Red Bulls Daniel Ricciardo attackerade tre varv senare.

Bottas tvingades nöja sig med femteplatsen, medan Kimi Räikkönen såg till att det blev två pallplatser för Ferrari genom att sluta tredje och Ricciardo, som startade från tolfte rutan, tog hand om fjärdeplatsen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Vasa sjukvårdsdistrikt reser till Australien för 15 600 euro

VASA I oktober åker fyra representanter för Vasa sjukvårdsdistrikt till Australien för att delta i en kongress. Totalt kostar resan drygt 15 000 euro.

Nyhetsbild
Sport

GBK fick sin revansch - slog KuFu med 3-1

Fotboll Fjärde gången gillt. GBK lyckades äntligen besegra Kuopiolaget KuFu-98.

Nyhetsbild
Lokalt
1

Gammal stenbro riskerar att förstöras

JAKOBSTAD En gammal stenbro från 1920-talet har väckt intresse i samband med byggandet av nya företagstomter vid Spituholmen, Pirilö.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nästa år bygger Northvolt batterier i Västerås – flera hundra får jobb

Det ser inte så ut i dag, men om ungefär ett år produceras de första battericellerna i Northvolt Labs i Västerås. En del av dem som ska jobba där är redan anställda.

Mest läst senaste veckan